Не знам какво да правя с живота си след тази ситуация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121187)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не знам какво да правя с живота си след тази ситуация
преди: 1 месец, 23 дни, прочетена 1318 пъти
Здравейте, с приятелят ми живеем заедно от година и половина. На 23 и 27 сме. От известно време постоянно имаме скандали помежду си. Но това е най-малкия проблем. Имам чувството, че съм изгубила себе си страшно много. Нямам желание за нищо, предпочитам да седя вкъщи, работя от вкъщи също така. Човек съм без много приятели, защото си подбирам кръга. Станала съм страшно дребнава към всички. Постоянно правя проблем на приятеля си, постоянно ми изчезва настроението от буквално нищо. Той е говорил милиони пъти с мен, аз все му обещавам, но не знам как да го оправя.. усещам как вече започва да му писва, през деня когато той е на работа вече по-рядко започнахме да си пишем, а не както преди. Захващам се за всяка една негова дума и той ми е казвал, че това писва, защото вече е започнал да си мери приказките и не знае какво да ми каже, за да се захвана… промених отношението си към роднини/приятели също, станах по-нервна, по-докачлива… моля ви дайте ми съвет какво да правя, наистина се чувствам все едно съм в една дупка, а преди бях много позитивна, усмихната. Сега искам да контролирам всичко и винаги да става на моето, без значение какво е. Дайте ми съвет, отчаяна съм….

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 22 дни
hash: c4d6ee9faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Я излез сред хората да те поочукат и да ти поорежат крилцата. Седиш си вкъщи и си го изкарваш на най-близкия човек, на приятеля ти. Превръщаш се в егоцентричен човек, в егоист, липсва ти коректив, а коректив могат да бъдат другите хора, тяхното присъствие, а ти ги отбягваш, за да не се съобразяваш с тях. Скоро и приятелят ти ще те зареже и няма да има с кого да се съобразяваш въобще, честито...

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: e0cec3d667
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Помага ли ти тоя приятел вкъщи в готвене, чистене? Пазарувате ли заедно? Излизате ли с компания, или само двамата? Ходите ли на почивки? По гости? Подарявал ли ти е скоро цвете, или нещо?
Ако Не, нищо чудно, че си такава. Живеете скучно и не ти е опора. Тиработиш от вкъщи и домакинстваш. Той се прибира, ядете и така. То пенсионерите живеят по-добре.
Повечето мъже се омързеливят като заживеят с някоя и я вържат до печката. Ми излезте някоя вечер щато двойка или си поръчайте храна вкъщи и някой готин филм. Отидете почивните дни някъде.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 6491d37695
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Секс

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 2ad4bc6c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   И аз съм така. Постоянно сме на контра, само че той допринася за това.
Не знам как да ти помогна, нито на себе си мога.
Ще следя темата.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: d09469f5ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Остави напълно всякакъв контрол за една седмица. Вземи си малко багаж и САМА върви на гарата, купи си билет за първият автобус/влак за където и да. Прекарай там 2 дни. После два дни на друго място и така поне седмица.
Без да пишеш, без да звъниш на приятелят си.
После ще си разказват кой какво е правил.
Кажи му само, че ще се поставиш на "изпитание" и евентуално отключване на душата си...
Направи нещо, иначе не само него ще загубиш, по-страшното е, че себе си почти си изгубила, а още не знаеш какво е отключило такова поведение, страхове, контролиращият човек ВИНАГИ е такъв от страх!

 
  ...


...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 7e0409e292
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Струва ми се, че той ти втълпява подобно отношение. Така както го описваш не си щастлива с този мъж. Раздели се с него, защото нещастието и караниците няма да спрат.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 3de03d61dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Може би, заради работата от вкъщи нямаш контакти.
Защо не отидете на почивка?

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: f5f178ae53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Излез от вкъщи и хоум офиса.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 7b4bcfd50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Вероятно е заради по- изолираният начин на живот. Трябва да разчупиш модела, в който си се затворила. Все пак хората са социални животни, а ти от това, което описваш, живееш по-отшелнически. Това неминуимо се отразява на психиката и поведението. Излизай по-често, контактувай с различни хора, спортувай, намери си работа с реален контакт. За това се вторачваш в някакви дребнавости и си заядлива. По този начин рискуваш да отблъснеш човекът до теб и да станеш обсебваща и безинтересна.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: a15e16f803
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Излез!
Спи!
Яж!
Чети!
Танцувай!
В момента мразиш себе си. В депресия си.
Ставаш утре. Взимаш душ! Гримираш се! Работиш! Ядеш!
Започни с това като минимум.
И се моли момчето ти да те обича. Да може да издържи това.
Нещастна си. Направи се щастлива!
Спомни си, че си ценна, че си човек, че животът е хубав, мамка му.
Бъди заета. Вярвай! Направи нещо щуро, та ако ще и да преспиш в районното.
Просто направи. Действай! Бъди!
Мотивирай се

 
  ...

...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 84dfd83176
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   5 от 10 коментара- гениални. Почивката та почивката :)
Е вие като сте били на почивката, та кво дирите в сайт за взаимопомощ, та чак раздавате на драго сърце тва дето го немате. То ако ставаше с почивката, всичко щеше да е втасало и вместо в психодиспансера или при психолога, всичко щеше да се случва на почивката.
До авторката: Така става, когато имаш адски много свободно време да ги мислиш тия неща. Няма никакво значение дали си в къщи или навън, мухите в главата ти си ги правиш ти. Нямаш цел, нямаш хоби от там нямаш почва под краката ти.
Любимия човек на който си го изкарваш, някак май не ти е много любим. Ако имаш респект към него, надали ще можеш да си позволяваш волности, пък чак да говорите за това, направо някак като домашен любимец го описваш.
Желаеш ли го, привлича ли те? Някак само подмяташ някакви неща, ама нещо ми се губи цялата картинка.
Така няма как някой да ти помогне.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 5a24d87034
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Намери подходяща работа, посещавайки курс по рисуване, спорт или танци, прави живота си интересен, така ще имаш хубави емоции и ще си в кондиция.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 92bf1d7367
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Звучиш депресирана но поне разбираш проблема. Трябва ти друг вид емоция. Излез от черупката си на комфорт. Захвърли опасенията си и търси приятното, съзидателното и се усмихни на живота- не му се цупи.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: d794425052
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   За пореден път забелязвам как жените тук започват да търсят вина у приятеля за Нейнините проблеми. Авторката описва състоянние на личността, те я пращат на почивка. Това няма да реши проблемите според мен, защото те са вътре в нея, а не резулат на живота, който живее... Най- вероятно на младежа ще му писне и ще я пусне да си ходи, никой не иска отровен човек до себе си. Тя явно осъзнава това, но не е готова да промени себе си, за за го реши...

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 48e59a5d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Звучи като да имаш хормонални проблеми. Как се храниш? Спортуваш ли? Имаш ли достатъчно и качествен сън?

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 7a8b13c116
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Според мен е точно обратното, което са ти казали хората.
Проблемът е в теб, защото очакваш, че твоят приятел трябва да ти задоволи абсолютно всички емоционални нужди, ама няма как.
Работата от вкъщи е удобна и пести пари от храна навън, постоянно купуване на нови дрехи, транспорт и т. н, но ти отнема двойно повече. Колкото и интровертна личност да си, то в теб е заложено да общуваш с хората, да срещаш хора. Разговорите станаха чатене с емотиконки, убиване на време. Не е същото като да проведеш разговор очи в очи с някого, да си в компанията му.
На първо място помисли има ли възможност да започнеш поне 3 дни в седмицата да работиш от офиса, а не от вкъщи. Ще видиш, че ще си по-добре, ще имаш рутина. Събуждаш се рано, приготвяш се, пътуваш. Ще си създадеш график с твоя приятел кой и кога ще пазарува, върши домакинската работа. Ще си освободиш и време да сте заедно, за разнообразие.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 7b85ceea35
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Смири се!

Обърни се към Бога!

Покай се!

Въцъркови се в Православната църква!

Върви и поговори с опитен православен свещеник за твоята ситуация!

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 0050664fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Н 15, в грешка си. Тя трябва да излезе от зоната си на комфорт, се отдалечи от всичко и всеки, който е достъпен за контрол. Да "загуби почва" под краката си, за да почувства напълно страховете си и евентуално не само открие причината, но и след страхът, почувства свободата от чувството да е отговорна само към себе си.
Приятелят и със сигурност има пръст в състоянието и, най-малкото като наблюдател и дори само защото не е действал и/или поставял лимити на време. Често се случва така, когато единият във връзката прехвърли всички отговорности върху другият, дори за себе си.
Имам подозрение, че това е част от проблема. Тя да е поела всички или по-голяма част от ангажиментите на двамата, а той да е свободен на неин гръб...
Но тя може да види себе си като страничен наблюдател само ако излезе от тази нейна "сигурна" зона, която е станала неин емоционален и физически затвор.


Н 5

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: c9eafeb268
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Много хора живеят като във вашата връзка, малко ще го признаят, което не значи, че е нормално. Трябва да чувства донякъде твоята липса, за да не си му досадна и от време на време да има ревност, да вижда, че си харесвана жена. Мъжете се държат драстично по-добре с жени, на които други мъже хвърлят по едно око. Тук може да ме оплюят, но погрижи се за себе си и се чувствах жена! Няма да решите нищо със скандали, прави си извода наум като мъдра жена, а в момента, в който с някой мъж се разминавате, вместо да хабиш сили и нерви го зарязвай. Млади хора сте, а той те третира като бабичка. Дребни изненади? По някое кафе? Защо не пътуване? Нямате още деца, а сте се затворили и мислите в противоречия: такива ще имате цял живот. Полети си добре кошницата преди 30 да имаш добър и свестен за семейство, защото бързо ги обират такива. Не му мисли. Поддържай се. Обичай се повече и не си хаби нервите. В коментарите повече говорят за сегашната ти ситуация и не мислят в перспектива. Говоря ти в перспектива. Ж, 34

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker