Баща простак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Баща простак
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 3174 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 15 години и отдавна се притеснявам поради поведението на баща си. Не е лош човек, или поне не е лош спрямо мен и мама, но начинът по който разсъждава ми е крайно непонятен. Просто винаги смята, че някой му е виновен за нещо, ако той допусне грешка, търси как да се оправдае посредством околните. Понякога се държи сякаш целият свят е пълен със сакати, непрокопсани, глупави и луди хора а той е перфектен. Сяда и започва да говори как тоя е много тъп, оня е много грозен, пък третия е тооооолкова смотан. Понякога му разказвам някакви неща от ежедневието си и доста често съжалявам за това в последствие. Например онзи ден му разправях как един приятел падна и си счупи ръката а той ме изгледа тъпо и отвърна "Е к'во ти пука за това педалче... Нали ти си си добре! ". При което аз загубих всякакво желание да говоря с него... Е нормално ли е дори да си помисли такова нещо... Пък и да си го мисли... Кой нормален човек би казал това на детето си... Не би ли трябвало той да ме възпитава? ! Това ли ще е възпитанието ми... да смятам че целият свят ми е крив само аз съм безгрешна... Или като види някакъв човек на улицата и подминавайки го ми подшушне "Боже тоя колко грозно се е облякъл! "... Е може пък човекът да няма пари за маркови дрешки и да предпочита да покрива разходите по нормалните си човешки потребности пред това да се развява с лачени парцалки... Не знам, може и аз да греша просто не ми се вижда нормално да се държи така... Обичам го, той винаги се застъпва за мен и ми осигурява всичко, което поискам, но просто се чувствам ужасно като го слушам как обсъжда хората, били те колегите му, приятелите ми, случайно срещнат на улицата човек или съседа от горния етаж... Имам чувството, че по някакъв начин той е запазил приятелско отношение само към семейството и роднините си, а ненавижда околните хора... От какво може да произлиза това... Преди не ми правеше особено впечатление и даже като се замисля и аз бях започнала да се държа по подобен начин, но в момента се старая с всички сили да изкореня това от себе си и се чувствам ужасно като гледам него така, но просто не би ме послушал каквото и да му кажа... Забравих да спомена, че не зачита мнението на абсолютно никого... Моля ви дайте ми съвет, до колко това е нормално и мога ли да направя нещо за да спре да се държи така... Или просто не трябва да му обръщам внимание...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0ec1acec69
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И моя е така не му обръщаи внимание. Моя освен това е и много алчен мисли най - много за пари и пие всяка вечер, но аз пак си го обичам. Не се притеснявай мъжете са такива :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 15490d93d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бaщa ти е типичен хейтър, прочети определението и ще рaзбереш зa кaкво ти говоря. Но е хубaво, че ти осъзнaвaш, че не е прaвилно. Не се " връзвaй", той нaистинa го чувствa, кaкто го кaзвa, нямa зaщо дa бъдел същaтa. Нямa " лечение" зa тaкивa хорa, просто по- мaлко споделяш лични нещa, зa дa не слушaш неприятни зa теб нещa.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ddfa8918a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Моя до някаква степен също беше такъв. Ако сам човека не иска да се промени няма как да стане :) Намери начин да поговориш с него!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 20233fe07a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Прочети "Бай Ганьо" на Алеко Константинов,ако не си го чела. Не е само баща ти , това е типично българска черта,която в 21век още не се е променила... И май никога няма да се промени.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 658fc1e03d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   В случая имаш право да се чувстваш гадно. Лошото е, че трудно ще го промениш. По-скоро гледай да не обръщаш внимание на тази му страна, все пак всеки си има кусури. НО и не се дистанцирай от него. Обаче утре като доведеш някое момченце, с което искаш да го запознаеш, това може да ти създаде голям проблем. Точно така се случи с мен. И те съветвам, преди да го направиш да го предупредиш, че няма да се повлияеш от неговото мнение и да си спести епитетите, защото то си си го избрала и ти ще имап отношения с него, а не той.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 228fe6db8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо, добре, че не си последвала примера му. Не можеш ли да говориш с него, да го питаш защо така прави? Или пък майка ти да говори с него да не ги казва тия неща поне пред тебе, тъй като ти дава лош пример, или пък друг роднина?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e6ea63a44e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не му се впечатлявай, те всички израсли през комунизма са такива кухи гайди. Моя е същия въздухар. Понякога си мисля, че има и психични проблеми. Освен, че се смята за голямата работа а същност е супер ограничен и тесногръд от време на време се лигави като олигофрен и издава някакви звуци като човек, който не е с всичкия си. Вчера си позволи дори да дава акъл на брат ми как да се държи с приятелката си. Трябвало да и забрани да излиза моля ти се, той не бил научен така... абе дебил абсолютен. Изчакай някоя годинка да пораснеш и се изнасяй. Друга оправия няма!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 67fc6cde16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Такова поведение издава селски манталитет и комплексарщина. Хубаво е че си даваш сметка за това, и не искаш да си като него. Казвам ти, че промяна няма да има. Имам един роднина, който е същият- хората с очила били смотани, жените били крави, все обижда наляво и надясно, направо ми е гадно като е около мен. Ама нищо не е постигнал в живота и си мисли, че като оплюе другите, ще се почувства по-стойностен на техен фон. Грозно поведение е, но ти нищо не можеш да направиш в случая.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: bb47eca5d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ох, това наистина е гадно. Да, хубаво е, че не се държи така с теб и с майка ти, обаче как ли ще се почувства той ако чуе другите да говорят така по негов адрес? Няма да е щастлив, със сигурност. Обаче има нещо положително в цялата работа, ти си разбрала как не трябва да се държиш спрямо другите и това е прекрасно. За баща ти е късно вече да се промени, обаче ти поне няма да станеш като него и което е още по-хубаво ще възпиташ и децата си някой ден, да не са такива. Защото знаеш ли кое е най-тъпото в цялата работа? Че тази негативна енергия остава у мразещия! С това си поведение баща ти всъщност наказва сам себе си. Защото на съседа от горния етаж едва ли му пука какво мисли баща ти за стила му, обаче баща ти цял ден е в гадно настроение и бълва отрова, а това рано или късно ще му се отрази много лошо. Това е истината. И точно за това негативните чувства са толкова разрушителни. Защото често на другите не им пука какво мисли напълно непознат човек за стила им, обаче той непрекъснато се натоварва с тия отрицателни мисли и вместо да види красотата на живота, той вижда само грозното и отрицателното. Тъжно, но е така. Дано го осъзнае и се промени, защото то си е за него. Обаче поне ти гледай и търси красотата и положителните неща.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7478862e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Ти да не си Мика Стичкова?!

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1e9388d94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Миличка, разбирам за какво говориш. Когато аз бях на 15 също започнах да усещам, че нещо му куца и на моя баща. Аз учех в елитно училище и бях в един клас само с възпитани деца, повечето от заможни семейства, а в къщи бях зрител на всевъзможни пръдни, оригни, подигравки и простащини. Тогава започнах да осъзнавам, че "има нещо гнило в Дания". Пълен дебил бе баща ми - за съжаление, дори сега 10 години по-късно, той е още по-зле. Критика към всеки, най-вече към майка ми, подигравки и надсмивания, да не говорим, че от 5 години си имам сериозен приятел, за който не ще и да чуе, защото видиш ли - "приятелят ми бил паднал на главата си като малък и от него не ставало човек? ! " Приятелят ми е категория "Г" в сектора на МВР, с две висши образования, а баща ми е прост занаятчия, ама видиш ли - по-умен от баща ми няма. И знаеш ли какво ще бъде най-добре за теб - прави като мен - просто не му обръщай внимание. Прекалено са възрастни за промяна, те са си такива и такива ще са до сетния си час. Комплексирани са, говорят невъзпитано, често на "ма", обиждат, мен лично дори баща ми ме е посинявал от бой доста често като малка. Бъди силна и не се поддавай на негативизма в неговия живот, страничи от това. Тези хора са като черни дупки - могат да опетнят и най-прекрасното нещо на този свят! Съжалявам, че ги има такива, но това е - човек не си избира семейството! Успех и бъди умна, не се води по глупостта му!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a10f418b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   За съжаление моя баща остаря на 67 години и в момента се държи като пълен дебел и олигофрен.Не само но баща ми заради тъпия му кухненски ремонт тормози всички в къщи но най вече майка ми.Не знам обаче ако нещо се случи със майката ми няма да си мълча и ще каза какво мисля за него със най обидни думи да ще ме помни цял живот

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e20b1e7cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Или като види някакъв човек на улицата и подминавайки го ми подшушне "Боже тоя колко грозно се е облякъл! " - моя обаче изобщо не шушне. Види ли нещо, което не му харесва казва си го гордо все едно търси с кого да се сбие и да има проблеми. И аз съм на 15 и по някой път искам да хвана някое от шишетата с ракия на масата и да му го строша в главата!!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 38ec5c8554
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Първо към 1-извинявай, че аз трябва да ти отворя очите, но не мъжете не са такива. Към авторката-страхотно е, че при такъв родител се е родило осъзнато дете. Добре е, че не приемаш простотията на родителя си. Съветът ми е да го обичаш такъв какъвто е, какво да правиш баща ти е, остави го да бъде какъвто си иска, това е неговият път. Гледай своя, имаш лош пример пред себе си използвай го. Стани някого, постигни нещо, това че баща ти е такъв, теб да не те бърка, трудно е но опитай. Съжалявам за коментара, сигурно е тежко да си разочарован от най-близкия си човек.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2fbdc23ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Нашата си бай Ганьовщина...

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 дни
hash: 6736f6578c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   и моя баща е същият. Разделени са с майка ми вече от 5 години Има си там негова приятелка, когато минаваше един път покрай приятелките на майка ми вика че бил бившия й мъж, е как - като не са се развели още. Излагация отвсякъде. Но аз съм на 24 - бях на 19 когато нашите се разделиха- причината е в баща ми и баба ми- която е и негова майка. Моята майка си тръгна доброволно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker