Възражда ли се любовта в брака след изневяра от любов? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121201)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Възражда ли се любовта в брака след изневяра от любов?
преди: 1 месец, 19 часа, прочетена 1139 пъти
Здравейте, с мъжа ли сме заедно от 9г, оженихме се преди 4. Винаги сме били двойка за пример, влюбени, забавни, всички ни се радват и харесват. Обичахме се дълбоко и истински или поне така си мислех... Той ми предложи с дълго подготвяна изненада и сълзи в очите - същите, които видях впоследствие и пред олтара.
Точно една година след подписа, той изпадна в нещо, което окачествих като депресия. Спря да ми казва, че ме обича, беше кисел, мълчалив, държеше се грубо, не искаше да ме прегръща и целува. А видим проблем помежду ни дотогава не е имало - секс всеки ден, целувки, прегръдки, екскурзии, излизания, животът си вървеше супер. Поведението му ме срина. Плачех, питах го какво му е, какво му тежи, той казваше "нищо" и не искаше да комуникира.
Тук, разбира се се появи съмнение за изневяра, но в чатовете му не открих нищо. Работата му е свързана с доста отсъствия от вкъщи, така че това не беше критерии.
В крайна сметка реших, че просто му се струпва много - дядо му се влоши здравословно, кучето му умря, откриха рак на баща му. След 4-5 месеца "депресията" отмина и всичко се върна постарому с изключение на факта, че продължи да не ми казва, че ме обича. Аз също спрях, защото бях наранена от отношениено му, което промени завинаги чувствата и представата ми за него, но не ги изличи.

3 години по-късно, с двумесечно бебе на ръце, разбирам, че точно в този период е имал афера и е бил дълбоко влюбен. От чатовете им става повече от ясно, че тя, омъжена с дете, просто се е забавлявала с него и недвусмислено му е давала да разбере, че не иска да имат нищо повече, дори го е агитирала да си запази брака и да му говори, че не разбира чувствата му и че според нея той минава през "обичайната следбрачна криза". Той от своя страна говори как никога не е бил толкова влюбен в живота си, че се е оженил за мен само, за да има деца, но още няма и вече не смята и да има. Как иска час по-скоро да се разведе с мен и да бъде с нея, стига само и тя да направи крачка. Е, явно на нея й е омръзнало да й досажда и го е отрязала окончателно, въпреки че той твърди как сам бил прекратил нещата. Това очевидно е лъжа, защото няма как един ден да гориш от пламенна любов по новото гадже и да хвърляш змии и гущери по жена си, а на следващия рязко да прецениш, че пак "искаш семейство с нея".
Проведох разговор, казах, че знам всичко и питах дали ме обича, или си губя живота с него. Каза, че било грешка и аз и детето сме най -важни за него, обича ме и не съжалява, че съм му жена. Разбира се, не му вярвам и мисля, че просно го е страх, че ако си тръгна, взимам и детето със себе си. Ако е само това обаче защо е стоял с мен 2г без любов преди да забременея? Чувство на отговорност към семействата ни или просто мързел и удобство?
Моля най-вече тези от вас, които са имали извънбрачна афера с любов, която не е завършила с официална връзка, да споделят намерили ли са път обратно към съпруг/ата си и обикнали ли са го/я тново? Били ли сте и на мое място и как се развиха нещата в семействата ви?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 15 часа
hash: f00b1b6ba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Здравейте.
Да, напълно е възможно.
Аз имах и бях наистина ужасяващо влюбена, но въпросният човек не се оказа точно този, за когото се представяше и в крайна сметка се разочаровах много. Прекратих, но ми костваше доста, за да се измъкна от него. Само да уточня, че при мен не е имало секс и слава Богу! Но въпреки това бях напълно отдалечена от партньора ми, бях като побъркана, напълно обсебена. След като се разочаровах обаче, полека-лека се завърнах емоционално и всякак към човека, с когото съм и сега отношенията ни са добри. Друго уточнение, че той знаеше, не съм го лъгала. Дори бяхме разделени за 2 месеца. Но след това огромно разочарование аз разбрах, че само той и единствено той е човекът за мен, а другото са били илюзии и някакви безсмислени мечти. Имахме период на завръщане един към друг и хиляди разговори, но в крайна сметка връзката ни се заздрави. Всичко е възможно. Вашият мъж може и да разбере, че жената само се е забавлявала с него и да не мисли повече за нея. Според мен причините не са във Вас, а това, че в този момент той е бил депресиран. Точно в такива моменти човек търси нещо, за което да се хване и да се върне към живота. Обикновено се "влюбваме". И при мен беше така. Но това не е любов, а просто отчаян начин да се почувстваме живи, да искаме живота отново, да сме заредени. Най-лесният начин е, когато някой ни желае, копнее по нас, иска ни. За жалост в много от случаите това са краткотрайни емоции. Запазете си брака, ако можете. Всеки прави грешки.
Желая Ви успех!

 
  ...
преди: 1 месец, 15 часа
hash: c6dba7708e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Не! Не се намира обратен път.
Бракът може да се съхрани. Опитваш. Правиш жестове. Играеш на любов.
Но вътре вече не е същото. На моменти партньорът ти ти става противен. Използваш го като боксова круша затова, че си нещастен. А той не иска да те пусне.
И ти оставаш - имаш дълг, полагаш усилия.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 часа
hash: 9ab65a4e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Доста кофти случка. Аз надали бих могъл да погледна половинката си, ако нещо подобно ми се случи...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 часа
hash: f41b0b3eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не е невъзможно. Трябва време и много търпение от двете страни.
Това което обаче аз бих те посъветвала е да решиш сама за себе си можеш ли да простиш???? Ако е ДА... го направи, но наистина. Не се връщай назад, не му го повтаряй, не го припомняй... защото това няма да помогне, но ужасно пречи. Кажи му за решението си. Покажи му, че го обичаш и му прощаваш... за първи и ПОСЛЕДЕН път!!!! И след това е той на ход.
С малко късмет всичко ще се подреди!
Ако неможеш да простиш - не се мъчете взаимно.
От сърце Ви желая късмет, за да вземете хай-доброто възможно решение - на първо място заради Вас самите, а след това и за детето!

 
  ...
преди: 1 месец, 12 часа
hash: 4def3dc704
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Някои хора никога няма да спрат да бъркат любовта със секса.

Изневярата си е изневяра, няма никакво значение, дали е емоционална, физическа или пък комбинация от двете.

Втората не винаги е повод за първата, но винаги е закономерно следствие от нея.

Не, любовтта не се възражда нито в брака, нито извън него. Веднъж убита ли е от предателство, е завинаги загубена. С този човек.

Когато обичаш, нямаш нито очи, нито сърце, нито ръце за други.

Въпросът не е "защо е стоял". Въпросът е защо Вие, авторке, стоите все още с него!

 
  ...


...
преди: 1 месец, 12 часа
hash: f5fea0f620
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Яко те мами.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 11 часа
hash: a60790cada
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ти как разбра за това?
Много гадна постъпка, той не е проявил уважение към теб.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 часа
hash: dc12409973
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Аз не съм от контигента изневеряващи и винаги ме е учудвало как хората питат престъпника, не следователя... Ама нейсе.

От съвсем проста психология като мъж ти казвам, че си хванала голем боклук...
1) започва афера толкова ското след брака
2) вика ти "нищо" и отказва да общува
3) оная му бие шута и той остава при теб от няма накъде

Съжалявам, ама сте далеко от "двойка за пример". Поне извън леглото...

 
  ...
преди: 1 месец, 10 часа
hash: 729189bf83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Aвторката иска мнения от хора били в нейната ситуацията. Защо коментират хора, които понятие нямат какво е?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 часа
hash: 69a94425b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Аз съм от другата страна. Жена ми ми изневери. Останах заради детето. Тогава умря и любовта. Предателството от най-близкия човек е, като нож в гърба. С времето осъзнах, че не мога да простя. Щом веднъж ти е изневерил, пак ще го направи. Ако наистина искаш да продължите, трябва да не мислиш за това и да му се довериш отново, което е много трудно нещо. Аз не можах да го направя!

 
  ...

...
преди: 1 месец, 8 часа
hash: 17b2c74a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Наивно. В живота нищоне се възражда, само по филмите.
Ако обичаш някой, нищо не може да ти отнеме това, още по-тъпото е че и не можеш да изтриеш нещата по свое усмотрение.
Но ако нещата са били просто с някаква идея, но без нова усещане, пиши го бегало с годините. Няма как да стане по-хубаво и по-лесно, особено след изневяра. Всичко при вас ще е компромис и там животът да си мине някак, което бе мисля че е кой знае колко хубаво като се осъзнае.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 часа
hash: 00cdbf8f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Остави изневярата, това може да го приемаш като нагон и влизане в дупкa за секс, но разговора и отношението, тоталната липса на уважение е отврат. Макар че при теб този разговор си го видяла, сума ти хора, простили изневяра сигурно е имало подобен разговор някъде и тези мъже боклуци, защото това е чист боклук, са казали същото, но жените не са видели. Това е нож в гърба, предателство спрямо жената и децата, както и форма на това да не управляваш добре свободното си време. Вместо като българина предимно ниски доходи да печелиш повече пари за децата, дори на една почивка да ги заведеш, ще чатиш като 15 годишно и ще се ч*каш с всеки парцал.

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 22 часа
hash: 16a00e05d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не мисля, че има такова правило. Реално зависи как се чувствате вие двамата. На мен лично всяка връзка ми е завършвала с изневяра със следващата голяма любов. За мен влюбиш ли се в следващия, морето те вика вече и не можеш да стоиш на пристанището. Ако останеш у дома, ще дойде следващата любов и така. С дете са съвсем различни нещата обаче, аз деца засега нямам, така че не мога да дам съвет. Но от това, което чета, мъжът ти не че е осъзнал колко невероятна си ти и е зарязал другата, а просто тя не е била влюбена в него. Трябва хубаво да си поговорите какво очаквате оттук нататък един от друг. Може би ново дете ще ви помогне. И много усилия за близост. Прегръдка и успех!

 
  ...
преди: 29 дни, 19 часа
hash: b707389ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз не бих могла да продължа след подобно отношение. Влюбил се, ок, но да каже откровено, ще ме за боли, но ще се разделим с уважение и без драми.
Ще запазим добрите спомени, чистотата във връзката ни и времето заедно въобще.
Но такова долно, жалко, мишкарско поведение, лъжи, дори обиди за това, че той не може да се справи със себе си... И да обижда мен заради неговото си мишкарство- НЕ!
Той може да не уважава нито себе си нито мен, но аз се уважавам! А и никога повече не мога да се доверя на такъв човек. Да остана значи да го смажа - няма как да го видя вече като личност, няма как да го уважавам, за любов - абсурд!
И всички, които твърдят, че могат да простят подобно поведение--ЛЪЖАТ!
Дори не говоря за физическият акт изневяра, а за поведението на мижитурка.

 
  ...
преди: 29 дни, 18 часа
hash: 6bb0d52d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   След десет години връзка с жена ми смених работата и още с подаването на документите погледите ни се засякоха с една колежка. С всеки изминал ден с нея си говорихме и се опознавахме все повече и двамата до болка откровени за нещата от живота. Ами влюбихме се. Не можех да мисля за друго освен нея. Виждах я как всяка свободна минута искаше да я прекара с мен. Виждах как ме гледа и ми идваше да я целуна и съм сигурен, че и тя това чакаше. Флиртувахме и се забавлявахме нон стоп. Тестостерона ми скочи в небесата, сънят ми леко се развали, но общо взето се чувствам отлично след това. Сексът с жена ми се подобри доста и осъзнах, че я обичам повече от всичко и колкото и да ме привлича друга, увлечението минава и после нищо не остава.

 
  ... горе^

...
преди: 29 дни, 11 часа
hash: 4def3dc704
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Истината е, че този мъж никога не те обичал.

Може би е бил влюбен в теб за известно време, но уви влюбването не е прераснало в обич, макар че такава му е била дадена, ако написаното е така.

Човек може да се влюбва стотици пъти през живота си, но обича само веднъж.

Колкото до това, защо е стоял с теб? Ами просто е, макар че подобно поведение е по-типично за другия пол. Защото една маймуна, никога не пуска клона, за който се държи, преди да се е хванала здраво за друг. Въпрос на инстинкт.

 
  ...
преди: 29 дни, 9 часа
hash: 632ff11f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От авторката:
Причината да съм склонна да простя е, че аз самата, по ирония на съдбата почти веднага след края на неговата афера, без все още да знам каквото и да е било, залитнах по един свободен мъж - без секс и физически контакти. Пасвахме си във всяко отношение, разговорите можеха да продължат с часове (тогава работехме заедно), привличането беше огромно. Той дори започна и прекрати връзка с жена, защото постоянно мислел за мен и я сравнявал в неин ущърб. Сънувах го в супер романтични сюжети и за пръв път разбрах какво има предвид Маркес като пише, че "сърцето има повече стаи и от публичен дом". През цялото това време обаче нито един път не съм нагрубила съпруга си пред него, напротив говорех, че съм щастлива с него, което си беше истина. Нито за миг не ми е минало през ума, че вече не го обичам и искам да го оставя, беше ми гузно за чувствата към другия - имах контрол върху действията, но не и върху емоциите си. Давах си сметка, че просто ми е нов и вълнуващ и че с когото и да си, фазата на "медения месец" рано или късно приключва и в това да скачаш от цвят на цвят няма никакъв смисъл. Топлото отношение към този мъж остана, но не и влюбването.

Та да, и аз не съм цвете за мирисане или пък може би съдбата бързо е натрила носа на мъжа ми, от когото не съм крила, че имам нов интересен познат. Той не го прие никак добре, но се въздържаше от коментари, защото е бил гузен.
В обобщение: мога да простя влюбването и донякъде секса, но обидите по мой адрес ще са жигосани в ума ми завинаги. Кому са били нужни, какво я интересува тази жена аз каква съм. Точно те ме стряскат и ми пречат да повярвам, че още ме обича.

 
  ...
преди: 29 дни, 12 мин.
hash: e0271238fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   След осем години брак изневерих на жена ми с една колежка. Влюбих се в нея до лудост. Мислех си, че и тя е влюбема в мен.
В крайна сметка жена ми разбра за това и се разделихме. Сшед раздялата бях около месец с любовницата си, но вътре в мен не чувствах семейната атмосфера, каквато чувствах с жена ми.
Бяхме в чужбина и "любовницата" и нейните родители решиха да се приберат за България. Тя обеща, че ще се върне при мен, но аз разбирах накъде вървят нещата.
Както са казали хората - всичко се връща.
Жена ми от друга страна и тя беше се прибрала в България.
Реших, че ще събера семейството си, само ми трябваше малко време да се възстановя психически.
Пиех, мислих, пиех, мислих.
Качих се на автомобила, взех жена ми, детето си и обратно в Германия.
Нещата межму мен и жема ми тръгнаха доста добре. Имаме второ дете. Реших се че ще бъда верен съпруг, добър баща, домакин, и всичко останало от което се нуждае семейството ми.
Ставам рано в 4:00, Тичам навън, оправям се за работа, на връщане минавам през магазина, изкарвам децата да играят, помагам с домакинството и всичко останало. Почти всеки уикенд ходим някъде и се веселим.
Така че опитай. Хората се променят!

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 12 часа
hash: 00cdbf8f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Който остане, винаги ще си има едно наум за другия и любовта му ще е срутена. Без значение дали другия признава или не, вкуса от предателството е отвратителен. Оставаш по други причини, децата или финансиви. Нещо друго прави впечатление, че грозните във връзката изневеряват, а красивите, които със щракване на пръстите ако искат могат да го направят, не го правят. Има връзка грозна душа и грозен външен вид.

 
  ...
преди: 28 дни, 10 часа
hash: e36679edda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Ох, добре, ето ти грозната истина.
Била съм и от трите страни на подобен триъгълник.

Като изневерявала с любов: исках другия човек. Проявявах неуважение. Но когато има любов, има приятелство.. знаеш. Емоционалният Фокус се измества. Споделях повече с другия, и да - говорех лошо за приятеля си. ( не съм била женена) и наистина мислех лошо. Днес… с възрастта си давам сметка, че търсиш лошото в твоя си, за да го оставиш по-лесно. Самонанивавш се. Вторачваш се в негативното.

Като любовница: той искаше да остави жена си. Мъжете са гадни същества, защото са егоисти. Ние сме правили секс, тя му звъни. И после е било: писна ми от нея, постоянно трябва да ме проверява. Такива неща съм чула. Пълна липса на съображение, на уважение. Тогава бях във фаза, в която не исках връзка, а само секс. А той беше доста настоятелен. Не е бил важен за мен и не съм му правила анализи и т. н Сега бих могла… вероятно е същото. Човек идеализира някой, когато е влюбен. И ако ползва изневярата като път за бягство от връзката, да, ще говори лошо против жена си

И третия вариант: изпаднах в твоята ситуация. Тя кармата е гадна кучка. Но аз не реагирах. Може би заради предишния си опит. Въпросът е, че аз вече съм друг човек. Гледам себе си, обичам свободно. Тогава мъжът ми ходеше като ритната гугутка. Аз си излизах с приятелки и си гледах хобитата и живота. Имах си детенце. Връщах се към кариерата си. Изобщо не ми пукаше какво говори с нея, защото ми беше пределно ясно, че ме е обиждал. Ситуацията го налага.

Към днешна дата сме заедно. Имаме здрав съюз. Семейство за пример. Не иска да се отделя от мен. А аз кроя планове как да го разкарам, защото съм наясно, че не го обичам. Една бивша любов ме потърси, но го отрязах. Искам да съм сама. Имам други цели в живота си. Искам си свободата. И това няма нищо общо с онази негова изневяра.
Просто се изчерпахме и двамата сме нещастни.

 
  ...

...
преди: 28 дни, 6 часа
hash: 1a48acbfc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторке, това е строго индивидуално и зависи от теб самата - можеш ли да простиш или не?

И 1000 човека да ти кажат, че може, ако ти не можеш да го направиш - няма да стане! И обратно!

Затова дискусиите в такива теми са безсмислени!

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 3 часа
hash: 00cdbf8f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Не е нужно една връзка да завърши с изневяра, както спомена някой, за да премине в друга. Вие толкова ли не уважавате другия и неговото време и живот, че да седнете на масата и да скъсате, преди да скочите в нечии креват? Познавам много хора и то все красиви и желани, но си управляват половите органи, защото не са примати и не са могли да кажат, че са се озовали някъде с някой в резултат на напиване или след дрога? Хаха, помните ли го това лафче от преди, че и сега голямо оправдание то е смешно де, на някои тъпаци, че те се напили и нищо не помнили? Първо, ти да речем ако след 30 още пиеш редовно, напиваш се редовно... Работата е зле. А това, че е оправдание: абсолютно. Мисълта ми беше, че не сме примати и можем да си управляваме половите органи. Седнете, късайте и бъдете с които отрепки си щете. Но! Те не искат да късат, удобно им е да си имат слугиня вкъщи, или мъж някакъв, те искат и вълкът сит и агнето цяло: е, няма как. И са най-смешни, че си мислят, че няма да ги хванат! Пишат от други стаи, трият чатове, уговарят дни! Много начини има, стига човек да иска да ги хване, дори в крачка!

 
  ...
преди: 28 дни, 1 час
hash: 150b9bcae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Отказала е да се разведе заради мъжа ти, защото ако се беше съгласила, сега ти щеше да си разведена.

 
  ...
преди: 27 дни, 15 часа
hash: 5251ef1af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Никога не бих простил, потоянно с м го мислил как се чукала с него и как го целувала и как му прави разни пози и мръсишки неща които с мен не е правила и колко влюбени думи му е говолила в цялата връзка!
Който твърди, че това се забравя жестоко се лъже и значи никога не му пукало за човека с който живее.

 
  ... горе^
преди: 25 дни, 9 часа
hash: 5af34d0d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   До 23. Страшна логика имаш. Значи любовницата мисли за съпругата, да не остане тя разведена, без мъж. Ха ха ха., по-смешно нещо не бях чувал. Просто вече й е писнал, и се е насочила към друг. Зарязвай го тоя боклук, докато си още млада и търси истинската любов.

 
  ...

...
преди: 25 дни, 7 часа
hash: 5af34d0d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Не се възражда, а умира!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker