Първата любов ми изневери - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Първата любов ми изневери
преди: 16 дни, 7 часа, прочетена 505 пъти
Здравейте, момиче на 18г. съм, преди няколко дни приятелят ми с който имахме годишнина след седмица се раздели с мен. Първоначално, каза че аз съм виновна, защото съм имала слаби нерви и веднъж съм излязла с приятели и е имало момче, а той знаеше и се прибрах веднага, защото мислел, че изневерявам и защото имах проблеми с гнева последните месеци и съм го била обиждала и уж съм го карала да ми купува неща, а аз съм скромно момиче и не искам подаръци и тн. Бяхме от разстояние, но идваше всеки месец и не се усещаше, а на живо правих каквото иска и бях перфектна. Разбира се, аз знаех, чр няма как това да е причината. защото последните месеци се държах добре и му обещавах, че ще оправим връзката си, после той призна изневярата си, плакал е в нея, целувал я е, изпращал я е до тях и са си писали тайно по вайбър. Бивша съученичка с която се видяли във фитнеса... Той плака с дни и дори каза, че има надежда за нас, бях готова да простя, но вече следваше само нея навсякъде и ме беше блокирал, намерих го и питах - ЗАЩО? ЗАЩО? и той замълча и пак ме блокира. Той ми беше забранил да излиза, да имам приятели, да се обличам дори с тениски... Беше го страх от изневяра, а той изневери. Истина е, че съм доста параноична и имам проблеми с гнева, но преди ме приемаше каквато съм. Не съм яла от 5 дни, едвам вървя, едвам пия, само плача, опитах да изляза със стари приятели, но не е същото и плаках. Как да продължа напред, как да се мотивирам, да му простя. Нямам социални мрежи по лично желание и няма как да се социализирам нито не искам. Беше ми първата любов, първия път...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 дни, 10 часа
hash: e386545242
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Моята първа любов също ми изневери. После ме преследваше с години. Преживях го много тежко. Не можех да допусна никой друг до себе си две години. Много глупаво от моя страна, но съм такъв характер. Много пъти сме били заедно през тези две години. Сексът с него винаги много ми е харесвал, но повече не посмях да задълбоча тази връзка. Имаше любов, чувстваше се, но бях сигурна, мче оак ще ми изневери. И предпочетох някакъв междинен вариант.

Причината за това, което се е случило, НЕ Е У ТЕБ, не позволявай да ти се вменява вина и не се чувствай виновна.
Този твой първи е комплексар, ревнивец и има узвестни психически отклонения. Изневерил ти е от страх, че ти му изневряваш.
Освен това у нас постоянно се втълпява, че мъжете трябва да трупат бройки, на младежите това им го говорят самотните завистливи приятели и комплексираните им братя.
Този човек не си заслужава, тормозил те е и ще те тормози.

 
  ...
преди: 15 дни, 10 часа
hash: 719c4e3130
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Връзките от разстояние обикновено приключват по подобен начин.
Зарязал те е, защото явно не си му толкова удобна, колкото другата е (все пак живеят наблизо), а може и да не е харесвал нещо в теб - примерно проблемите с гнева?

Както и да е, този твой човек също не е бил читав, за да ти забранява да имаш да излизаш, да имаш приятели, да носиш тениски - изобщо звучи ми като ненормалник, а ти си глупава, че да му се подчиняваш, а още повече - да тъжиш за подобен тип.

Няма защо да му прощаваш, просто го забрави и ако те потърси някой ден, го игнорирай. Пълно е с нормални мъже, които няма да те правят затворничка във връзката ви, потърси си някой друг, който живее наблизо, за да не стане нещо подобно като тази история.

 
  ...
преди: 15 дни, 8 часа
hash: fc90a2a7a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Вместо да се кефиш, че си се оттървала, ти гладуваш. Токсична работа. Стокхолмски синдром. Това да ти е за урок- за мъж нито се реве, нито се обещаваш и вричаш, нито му се подчиняваш. Показала си си като слаба и жертва.
Прости на себе си, не на този субект.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 7 часа
hash: 3df33d2f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Случва се много често. Моята първа любов се ожени зад гърба ми. Оказа се, че имал приятелка чужденка, при която отиде и сключи брак по сметка, който логично след това се разпадна. Преживях го много тежко. Мога да те писъветвам да не съжаляваш за това момче, защото той не е добър. Опитай се да го осъзнаеш. И това, което се е случило, е всъщност нещо добро, макар да не ти изглежда така. Ревнувал те, забранявал ти е елементарни неща, манипулира те, накрая ти изневерява. Той е боклук, съжалявам. Хубаво е, че си се отървала. Обикни себе си първо, защото иначе рискуваш да те манипулират. Ето сега подсъзнателно се обвиняваш, че имаш проблеми с гнева. Всъщност вината е изцяло негова, не е читав, осъзнай го! И внимавай много със следващия, пази се много от манипулатори. Ще разбереш, че са такива по опитите да ти вменят вина.

 
  ...
преди: 15 дни, 6 часа
hash: 0389cc6b32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Този човек не те заслужава! Според мен той я използва за с... а теб наистина те обича и цени. Но това не може да продължава скъсайте...

 
  ...


...
преди: 15 дни, 1 час
hash: 259c59e2b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Виж, от написаното виждам, че в теб бушуват много силни емоции и болка. Не мислиш трезво. И това в момента е що годе разбираемо. Обаче, знаеш ли какво? Това е първото ти разочарование в любовта. Урок, през който всички хора минаваме и трябва да преминем, за да научим собствената си стойност и стойността на другите.

Истината е, че си попаднала на неподходящ човек (най-вероятно със силни нарцистични наклонности), който те е използвал. Нямаш вина за това и никога не си имала вина за нищо, което той ти е втълпявал. Искал е да си мислиш, че вината е твоя и да ти прехвърли отговорността за собствената си липса на характер и за слабите си ангели и лошо отношение. Блокирал те е, защото не е искал да имаш достъп до новите му приключения с онази, с която ти е изневерил и евентуално, да го разобличиш пред нея или приятелите му. Било е от страх.

Сега 100% ще разказва на всички, че си "лудата бивша", затова ти давам план за действие, който ще ти помогне да се успокоиш и да пребориш онова, което ти се случва в момента. От опит ще ти кажа - това разочарование боли, но няма да е вечно и скоро ще се смееш на ситуацията, гарантирам ти. Но трябва да преминеш през това - така човек расте в живота. Ето какво те съветвам да направиш:

1. Успокой се и помисли трезво за нещата, които те правят истински щастлива. Прави повече от тези неща. Ако имаш хоби - посвети му се повече и започни да правиш нещата, които те радват. На мен лично много ми помогнаха и йога заниманията - не само ми помогнаха за фокуса и гнева, но и тялото ми стана много по-гъвкаво и в добра форма. Има много упражнения по йога за начинаещи в YouTube, можеш да опиташ някое.

2. Възстанови контакт с приятелите си и се виждай с тях на кино, на кафе, на разходки. Но само едно ще те посъветвам тук - подбирай си умно кръга и се виждай само с приятелите, които са подкрепящи и знаеш, че са добронамерени към теб наистина. Сподели им накратко за ситуацията и без да драматизираш, просто продължи да си изкарваш хубаво с тях.

3. На 18 си и животът тепърва е пред теб, но още отсега трябва да се погрижиш за кариерата си и бъдещата си професия. Знам, че ти е гадно в момента и не ти се мисли най-вероятно за това, но фокусът на тази възраст не трябва да са ти момчетата, а личното ти развитие. Ще учиш висше образование, най-вероятно, фокусирай се върху това сега и си избери онова, което наистина искаш да правиш в следващите 40 години, примерно.

4. Грижи се за себе си. Бъди физически активна. Чети книги, гледай филми, посещавай концерти и други социални активности. Прави си сладки маникюри, маски за лице - общо взето, глези се, защото го заслужаваш.

5. В 99% от случаите, проблемите с гнева се дължат на общуването с токсични и крайно неприятни хора. Заобиколи се с хора, които са ти приятни, общуването е леко и не се налага да се обясняваш пред тях. Естествено, в живота не е възможно никога да не си провокирана от някого и всеки да е любезен и адекватен с теб и това е ценен урок, който ще научищ в живота и занапред - трябва да овладееш изкуството на самоконтрола и да спреш да храниш троловете с гневни изблици - те това искат от теб.

6. Не показвай никаква реакция на провокации от страна на този човек, който ти е изневерил и те е блокирал. Най-вероятно ще има много такива от страна на него и новата му. Не ги следи, не обръщай внимание, ако те провокират. Някои хора се хранят от чуждото нещастие и те най-вероятно са сред тях. Просто ги считай за мъртви и си продължавай с живота както допреди да го срещнеш този човек, но с мъдростта от научения урок.


7. Няма нищо срамно в това да потърсиш психолог. Или сама да почетеш малко литература, която да ти помогне по темата за проблемите с гнева и самоконтрола, а също и за травмите след изневяра. Има много информация онлайн - прецени си кое е добре за теб и си помогни.


8. Не започвай нова връзка, за да му го върнеш и не се опитвай да демонстрираш колко си щастлива без него. Просто бъди себе си и върви своя път безстрашно.

9. Изгледай филма "He's just not that into you" или на български, "Той не си пада по теб". Гледах го след раздяла и се спуках от смях през сълзи, честно. С хубави пуканки. :)

Ако имаш някакви въпроси или нещо те мъчи конкретно, пиши тук и ще ти отговоря.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 18 часа
hash: be8d8b5801
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   До номер 6: адмирации за този коментар!
Толкова отделено време и добри съвети на едно непознато момиче.
Адмирации!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker