Силно развита интуиция или травма? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Силно развита интуиция или травма?
преди: 13 дни, 56 мин., прочетена 502 пъти
Интуиция или травма?

Здравейте, мили читатели!

Знам, че има много по-важни въпроси на света, на самата мен това не ми е проблем номер едно, но все пак, бъркотията в главата ми, ми се струва някак леко интригуваща.

Ситуацията е следната:
Жена около тридесетте съм. Преди няколко години имах връзка с класически психопат - нарцисист. Изцедих си нервите, загубих си здравето и прочие бонуси, но освен това, се научих да ценя себе си, смених средата си с много по-истинска, по-интелигентна и добронамерена, започнах да виждам доброто и злото в хората, започнах да изграждам личността си наново и се чувствам в лек ментален вихър.

Какъв ми е проблема?
От няколко месеца излизам с мъж. Запознахме се малко след излизането му от бурна връзка и ми направи впечатление голямото му желание за обвързване наново, в толкова кратък срок. В началото всичко беше наред, срещите бяха изпълнени със спокойствие, добра комуникация.
Не знам какво ми стана в процес на общуване. Мъжът напира за развитие на връзката, а аз се чувствам странно.
Казвал ми е няколко неща, които леко издигнаха някакъв "червен флаг" (личи си, че не ме е опознал, бърза, усеща се лек егоизъм), но не мислех, че ще реагирам така, все пак не е ненормално.
След срещите си с него рязко започнах да се чувствам като мината през някоя цитрус преса - изтощена, изнервена, липсва ми енергия, последния път ме боля и корема докато не си тръгнах, държа се странно. Започнах да отбягвам ласки. Привидно нищо не ми е направил, старае се да се държи добре, но усещам някаква странна лоша енергия и не мога да разбера - дали това е страх от толкова бързо сериозно обвързване заради старата травма, или по някакъв начин интуитивно усещам, че нещо не е наред? Чувствам се виновна от реакцията си.

Благодаря, че ме изчетохте. И аз ще се радвам да прочета Вашия опит в подобни ситуации/ мнението Ви по темата.

Пожелавам Ви усмихнат ден!
:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 дни, 16 часа
hash: f8df8e2432
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Може би и двете? Явно не си преодоляла травмата. Поработи върху себе си, имаш да чистиш твои си неща, несвързани с други хора. Успех!

 
  ...
преди: 12 дни, 11 часа
hash: 9bfe44da5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   И травма и интуиция. Сегашният е май като предния. Щом от скоро е сам може да иска бързо да хване някоя, да му вдига егото и да накара бившата да ревнува. Да я накара да го вземе обратно. Такива бързаци бързо издишат. Я успяват да се върнат при Нея, я те заменят с друга. Я и те травмирани, не знаят какво искат и те съсипват.
Доверявай се на това, което усещаш. Щом нещо ти се струва нередно, твърде хубаво, за да е истина, най-вероятно е така.

 
  ...
преди: 12 дни, 10 часа
hash: 7bd16a00d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Интуиция е.
Пробвай нещо (не препоръчвам за по-дълго време или в ежедневието) при следваща среща с него си сложи един памучен тампон на пъпа и отгоре лепенка.
Така ограничаваш достъп и фуга на и до най-големият ти енергиен център в тялото. Наблюдавай как се държи, дали ще се изнерви, дали ще търси по-настоятелно контакт с тялото ти...
А ти самата как ще се чувстваш след това, дали ще си по-добре от други пъти, по-спокойна и защитена...
Над 20 % от жените сме и тетракромати, май и ти си (има връзка и с това, което наричаме интуиция) вероятно виждаш повече, от колкото мозъкът ти (заради наложени ментални бариери) превежда- но общото ти физическо и емоционално състояние са достатъчно ясни като "симптоми".
А само по логика- НЕ, нещо не е ок с този човек и натиска му.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 4 часа
hash: b81cf55fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Насилваш се да бъдеш във връзка, а може да си навредиш. Просто е-като не се чувстваш добре, прекъсваш отношения, независимо на кого какво му е. Това е нашата интуиция. Не си женена за него, нямате общи деца, апартамент и т. н, защо седиш насила?

 
  ...
преди: 12 дни, 3 часа
hash: ad60365168
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Определено е интуицията, сформирана покрай травмата от нарцистично насилие, която те алармира да внимаваш. Не я пренебрегвай. Била съм в твоята ситуация и именно интуицията ме спаси последните няколко пъти да си повторя грешката. Полека я карай, бъди по-дистанцирана и истината за намеренията му ще си излязат наяве. Дори ако се чувстваш прекалено зле, просто прекрати срещите с него и така. Поставянето на здравословни граници е ключът в добрите отношения - ако има проблем с тях, не е за теб.

 
  ...


...
преди: 12 дни, 2 часа
hash: 1220d2ee5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз имах кратка връзка с човек с психопатско поведение, от типа нарцисист и патологичен лъжец, което разбира се не разпознах на ментално ниво в самото начало. За сметка на това обаче интуицията ми подсказваше, че нещо не е наред в цялата картинка, само че аз за съжаление не можах да я разчета толкова бързо и я пренебрегнах. Причината беше, че бях емоционално привлечена, а и той, както казах добре се е осъвършенствал в манипулацията и лъжите. Това ме приспа, въпреки че като теб имах същите съмнения, от това, че толкова бързо започна с любовното бомбардиране и влизането във връзката. Също беше излязал от тригодишна връзка, и аз даже го бях питала дали е сигурен, че там е приключил и дали не си прави психотерапия с мен. Той отричаше уж беше минал по-дълъг период, но смътното чувство, че нещо не е наред не ме остави. След виждане с него, а дори и по телефона нещо не се чувствах ок, нещо ме натоварваше и понякога бях потисната, даже и физически се чувствах изморена. Е, с оглед развоя на събитията/без да изпадам в подробности/, разбрах, че това, което се е опитвала да ми подсаже интуицията, се оказа основателно. Крайно разочарование и болка изпитах, след като разбрах как реално съм била използвана по много манипулативен и прикрит начин за лекарство и зарядно за болното му его. И сто пъти съжалявам, че пренебрегнах шестото си чувство, което на инстинктивно ниво се опитвало да ме предпази. Така че, от позицията на моя опит, вече не бих направила тази грешка- ако някой човек ме кара да не се чувствам добре и ме дестабилизира, вкарва ми несигурност или усещане за неистинност, ще избера да се доверя на усещането си, а не на думите, които ми реди. Проблемът е, че има доста изкусни енергийни вампири, които са овладели тези игри и на човек му се отварят очите едва когато се е опарил жестоко.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 13 мин.
hash: fc4d65ec50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Интуицията ти не те лъже, не е твоят човек, търси подходящ мъж, има коректни хора винаги.

 
  ...
преди: 11 дни, 23 часа
hash: 95dfb6a37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Търсиш под вола теле. Най-добре стой си сама.

 
  ...
преди: 11 дни, 20 часа
hash: 5adc54087e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако се замислиш, всъщност няма значение дали е активна травма или усещане за прикрито в него. Не се чувстваш добре с него, ако това е критично важно.
Често обяснението "защо" идва по-късно и не е водещо. Бъди с човек, с когото ти е леко. Пък тогава се питай ама къде изчезна травмата :)

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 12 часа
hash: 4a6d2c63e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Ефекта от дефекта на предната връзка. Не е интуиция, а извървяла веднъж пътеката до края (неприятния) откриваш малки нотки от същото и в новата връзка. В главата на мъжа всичко е "програмирано" като логаритъм- стъпка по стъпка, а при вас, жените извадено от контекста. Различни сме, но идеята е да се намерим.

 
  ...

...
преди: 11 дни, 12 часа
hash: 11b7fe6755
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Щом около него не се чувстваш добре, значи не е за теб.
Ж

 
  ...
преди: 8 дни, 23 часа
hash: b74c6c95aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Явно е някакъв свестен и нормален което за вас жените е огромен червен флаг.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker