Направих грешка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Направих грешка
преди: 4 месеца, 10 дни, прочетена 875 пъти
Здравейте. Мъж на 29 години съм. Имах връзка - 2 години и няколко месеца, с жена, която всъщност беше и моята първа връзка като цяло. Началото беше прекрасно. На шестия месец заживяхме заедно, напуснахме родните градове и заживяхме в трети по - голям град. Бяхме щастливи, градяхме бъдещето си. Тя постигна много успехи в професионален план, за което я надъхвах непрестанно. По - късно, отношенията ни поеха в посока надолу. Тя спря да сияе, да се усмихва. Виждах, че е нервна, че не спира да пуши, а аз ненавиждам цигари. Така и не ги спря, въпреки хилядите ми молби и обяснения как това вреди на бюджета ни, как това вреди на здравето й. Тя между другото беше в прекрасни отношения с моето семейство. Раздаваше се за тях, те за нея също. Да, ама камъкът, който обърна каруцата, по мое мнение, беше нейното семейство. Тя беше привързана към тях. Искаше да ги чува по телефона, да им разказва деня си, да ги вижда уикендите в родния й град. Според мен те бяха много любопитни за всичко и тя някак даваше отчет. Тя има и сестра, която е омъжена. Сестра й + мъжа й, са комбинация, която аз всячески избягвах, понеже тези хора не ми бяха никак приятни. Спрях да ходя в родния град на моята приятелка. Не исках да комуникирам с нейните роднини. Според мен това я сломи и от този момент всичко между нас се изпари още по - бързо. Стигна се до раздяла в началото на годината. Вече съм само няколко месеца, но не съм сигурен дали направих правилния избор, като я зарязах. Основните причини са, че пушеше айкос, не харесвах семейството й, споделяше на родителите си, не беше някак от тези жени, които да тропнат по масата и да водят парада. Въпреки всичко се питам, можеше ли да е другояче и аз да не си тръгна… Благодаря за искрените отговори.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 43618a98d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Имам чувството, че нещо липсва в тази история. За цигарите и подобни неща, не пуша, но като дете, в семейството ми беше като при теб. Баща ми ненавиждаше цигарите, излизаше със същите думи, майка ми му се изнервяше още повече и ставаше точно обратното. Но освен, че пушеше повече и се създаваше едно напрежение. Това няма смисъл, не можеш да натякваш на някого какво да прави. Можел си да я подкрепиш в това, да се опиташ да намериш тогава причината и да се опиташ да я отстраниш без да я съдиш и да създаваш още напрежение. А ако стане, стане. Никой не е безгрешен, ако не пуши като комин, вътре в помещенията и постоянно пред теб какъв ти е проблема? А за бюджета, не знам какво го замесваш, нали е успешна, не ти харчи парите, че да те е яд.
Да не очакваш да прекъсне отношения със семейството си ако са близки, че и ги обвиняваш, че те са проблемът. Нормално за жените да споделят, да изговарят с близките си и т. н. Какво пък толкова може да им каже. Ти я поставяш в позиция да избира между теб и семейството си и очакваш да не е нервна и да ѝ сияят очите като те види ли? Един път опитал ли си се да проведеш сериозен разговор, да я изслушаш и да видиш как се чувства, за да се опитате да оправите нещата?
Не те знам какъв си като човек, но това, че за близо 30 години си успял да имаш само една 2 годишна връзка и то с амбициозно и отдадено момиче и си я зарязал заради това, че пуши и иска да вижда семейството си не говори добре за уменията ти да правиш компромиси, да поддържаш взаимоотношения и да имаш малко съобразителност спрямо човекът до теб. Или има нещо, което не споделяш, или си доста дребнав и незрял. Във всяка връзка се случват такива неща, трудности, лоши моменти, грешки и т. н. Важното е да можем да ги преодоляваме, да имаме добра комуникация, да не постъпваме егоистично, а не като има проблем веднага да бягаме.
Разбирам да ти се месеха във връзката, да я настройваха срещу теб, да я задължаваха да им казва всичко за теб и подобни, но никъде не пишеш такива неща, а само, че споделя с тях и иска да ги вижда, което е повече от нормално и показва, че има стабилна връзка с родителите си, което може да е само плюс. Явно не си виждал колко зле може да е да си с жена, която е в лошо отношение с родителите си и още не го е преодоляла. Дори да кажем, че семейството ѝ целенасочено иска да контролира връзката ви, ако тя е разбрана може да го обсъдите. Никъде не пишеш дали си повдигал въпроса, какво е станало и т. н. Честното ми мнение, спрямо това, което си написал е, че си изпуснал едно от малкото свестни момичета, защото не е станало на твоята. Помисли си сериозно над въпроса дали грешка нямаш и ти и се опитай да се коригираш. Сам усещаш, че си направил нещата прибързано, дано се подобриш в това отношение. Разкажи все пак повече за това семейство и къде реално е проблемът, според теб, защото така написано обясних как звучи. Надявам се да не си от мъжете, които приемат, че като жената е с тях вече това е нейното единствено семейство и родителите ѝ трябва да си останат в миналото. Това да нездравословни крайности.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: ba0138eec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Не си направил грешка. Търси си ново момиче и не гледай назад.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: f84da06a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Как така ще ти пречи, че е споделяла със семейството си? Или е споделяла нещо, което на теб не ти е изнасяло? На мен някой ако си позволи да ми дава наклон дали, колко и как ще общувам със семейството ми ще му покажа вратата моментално. Нали сте били самостоятелни, не те е накарала да живееш с техните, не те е принудила да ги търпиш. Дали ще пуши или не също си е нейно право и избор. По това, което споделяш изглежда, че си доста контролиращ спрямо човека до теб.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: f259f82626
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Жената да не сияе, вина има мъжа. 2 години връзка, без брак и деца. Идилия. За какво да се кефи? Че слугува ли? Защо си и мразил роднините? Защото и отнема вниманието от теб, нали? Защо не си единственият, от който се вълнува? Естествено, че ще те намрази. Коя не би? Уж искаш силна жена, а всячески гледаш да я командваш. Забраняваш и пушенето, мусиш се, че си общува със семейството.
Сега още искаш да я тормозиш.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: e6446be90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   По темата със семейството - няма как всеки с всеки да се харесва. Егоистично е от твоя страна да се дразниш на общуването ѝ с тях. Тя буквално се е преместила, за да живее с теб, дай да спре изцяло контакт с хората, които са я отгледали ли? Гледай да ги уважаваш, като не искаш не ходи с нея у тях, ама трябва да има приемственост. Ако наистина я обичаш, разбира се. За пушенето - и аз не пуша, но никога не съм имала проблем, когато партньора ми го е правил. Спомена, че е спряла да се усмихва - ти опита ли да го промениш и сигурен ли си, че не е в теб причината?
Сам си направи извода дали си прав. Тя е изоставила семейството си, за да е с теб. Ти я изоставяш, защото много им "споделя" и "пуши айкос". Да е тръгнала да ти изневерява, да те използва - разбирам...
Авторе, не се обиждай на този коментар, казвам си мнението. Опитай да поправиш нещата, докато не е станало прекалено късно.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 7ca1c1cd67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Зарязал си я защото е пушела айкос? И е искала да общува с родителите си? Прочети го пак.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: acfa7cb223
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Съвсем нормално е, да свършат нещата между вас, при положение че не харесваш нейното семейство! Аз, не бих държала мъж до себе си който не харесва родителите ми, и ги избягва! Ти били търпял жена, която не харесва семейството ти? Жена, която избягва родителите ти, и дори не ги посещава?

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 6d3aced566
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За мен авторе, след като си си тръгнал от тази връзка, значи все е имало причина и е редно да продължиш напред. Да, отношенията с родителите са важни, но не е здравословно, нито зряло за всяко нещо една самостоятелна жена да дава отчет и да търси одобрение и благословия от мама и тате. Всеки си има своя самостоятелен живот и не е приемливо чужди хора да са навряно във вашите отношения и да ви се бъркат.
Важно е да се оцели златната среда, добри отношения с уважение и внимание към по- старото поколение, но в същото време трябва и да се поставят някакви граници на отношенията. Вашият дом си е ваш, не може и не бива за всяко нещо да се докладва и търси мнение и одобрение от мама и тате, защото това подрива твоят авторитет на глава на семейството и партньор на тази жена.
Ако държиш много на тази връзка, седнете и поговорете, има ли желание за диалог между вас, винаги има шанс връзката да се спаси. Ама като ми описа тази жена, сега сигурно плаче на рамото на мама, понеже тя е видиш ли моралния и стожер в живота.
Време и е да почне да взима решения за собствения си живот и да гради отношения на самостоятелност, а не на емоционална зависимост от родителите си.

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 0e963b6d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До Номер 7, затова много мъже ви ползват и не ви искат
.. Щото понякога родителите на момичето са много зле и прекаляват с набъркването в личните неща дори на мъжа.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: e32a7f0043
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Няма как някой да ми забрани да общувам със семейството ми. Хората идват и си отиват, само родителите остават във всичко до децата си. Набиите си го в кратуните - и мъже, и жени - че майката и бащата винаги ще са на първо място. Защото такива като автора им амного. Ако ще не един път, ами 5 пъти на ден ще звъня на майка ми и баща ми. Добре че момичето се е спасило от теб. Че такива биха забранили и на децата си да ходят на гости на баба си и дядо си.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 1a15662294
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Че тя даже много те е търпяла. Аз човек, който видимо не харесва семейството ми и се опитва да ме изолира от близките ми, моменталически бих го натирила. Я си представи, че беше на нейно място и тя не харесваше твоето семейство, ок ли щеше да си? Човек има едно семейство, а мъжете/жените в живота идват и си отиват

 
  ...
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: d6ce8a3b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   И да питаш сега и да го мислиш и анализираш, дори да съжаляваш, полза никаква. Късно е, мандалото падна, както казват. Било каквото било, продължавай напред. Дано стигнеш до истината, че връзката/бракът са невъзможни без взаимни компромиси. Причините, които изтъкваш за мен не са нищо непреодолимо. Това пък с тропането по масата и парада ми звучи глупаво, с извинение. Стигне ли се до там един да блъска масата и да командва, да се караме заради родителите си, връзката е чао. Пушенето какво да го коментирам? Аз също пушех, мъжът ми не. Опита се да ми налага как ли не, но не се отказах и свикна, след време аз сама спрях и вече 7-8 години не пуша. Има неща, които са като изпитание на чувствата и за двамата. Ако са истински и силни, преминавате през тях, ако не- кой откъдето е.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: a17aabe7d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От автора към всички коментирали:
Благодаря за отговорите! Тя беше страхотна, знае чужд език, работи, порасна страшно много с мен. Родителите ми я обожаваха. Защо не харесвах нейното семейство ли? Имам много отговори, но ще кажа накратко. За мен те бяха клюкари, пушеха в дома си, пред внучетата си ( децата на сестра й). Сестра й и мъжа й бяха използвачи, взеха заем, който ми забавиха сумати месеци. Накрая тя отишла да говори със сестра си да върнат парите и не ми каза цели 4 месеца, че го е направила. Родителите й не идваха на гости, все тя трябваше да си ходи в родния град, а не те да дойдат.
Мъжа на сестра й си позволяваше да определя кой ми е приятел и кой не е. Питали са ме пряко дали мислим да си взимаме жилище и какви планове имаме. Общо взето исках да сме далеч от тях, да сме самостоятелни. Въпреки, че аз спрях да стъпвам в нейния град с месеци и самите й роднини също някак спряха контакта с мен. Не знам, сигурно не съм бил достатъчно влюбен. Май това е цялата истина.

 
  ...
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: f259f82626
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   13, истината е, че си я ползвал, докато ти е била удобна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker