За какво ви гризе съвестта? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За какво ви гризе съвестта?
преди: 4 месеца, 10 дни, прочетена 1097 пъти
Сайтът е анонимен и реших да попитам. Има ли ваша постъпка, действие спрямо човек, за което съжалявате, за което ви тежи? Мога да кажа за себе си, че веднъж се случи да подведа човек, който ме обича, но нямаше емоции от моя страна. Навярно исках да пробвам с надеждата да се получи. Егоистично, незряло и гадно за сметка на другия. Не се отнесох добре и към приятел, дразнех се без причина, а ставаше въпрос за изключително стойностен и точен човек. За тези две случки се сещам и се чувствам виновно. Вие имате ли такива?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 920168c4ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Навик е да няма човек такива случки.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: fee07b4306
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Чувствам се виновен заради лош навик който и да днес ми играе лоша шега.. постоянно лъжа близките си

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: dd38eacf44
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Провалих връзката си, а момичето е може би най-добрият човек на света. Обичам я и винаги съм я обичал, но не ѝ гл показвах достатъчно. Аз съм човек на който му е изключително трудно да признава неща, който го правят уязвим.
Ако можех да върна времето назад, щях да я нося на ръце всеки ден.
М 25

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 61426c4d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Съжалявам само, че не прекарах достатъчно време с баба ми и дядо ми преди да си отидат от този свят. Мислех си, че съм им най-безразличната внучка и няма какво да направя за тях - оставях предимно на другите от семейството да поемат грижата, те вечно ме избутваха да си стоя встрани, а сега осъзнавам, че не е било така и именно аз съм могла да им вдъхна кураж на тези хора да се борят още повече и да им помогна да изкарат старините си още по-спокойно и добре. Яд ме е, че оставих съмнението в собствената ми значимост и ниското ми самочувствие да ме накарат да си мисля, че не съм от значение за тях и че е по-добре да стоя по-надалече. Ако можех да върна времето назад, щях аз да си изритам останалата част от родата встрани и щях да поема цялата грижа за баба и дядо - знам, че щях да се погрижа за тях много по-добре и щях да съм по-внимателна. Но уви, няма как да стане. Сега ми остава само урокът и надеждата, че няма да повторя тази грешка занапред и ще бъда там за важните ми хора, независимо от това дали искат или не, дали някой ме избутва встрани или не.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: b116a9b552
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Че когато бях под афект, сърдита за държанието на най-прекрасния мъж на света, и то за тъпи лапешки неща, разпространих, че онази работа му е малка и това стигна до него и му направих и една друга мръсотия, заради която разбрах, че е плакал даже. Точно той не заслужаваше да му причинявам болка. Точно на него ли трябваше да я причиня. По принцип съм много по-голяма гад, и не съжалявам за нищо друго, което съм правила на другите хора, щото са били боклуци и са го заслужавали, но той - не. Успокоих се като разбрах, че се е оправило това, за което е плакал и сега всичко с него е наред.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 5bf4cb383d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Гризе ме съвестта на първо място към мен, защото имах много ниско самочувствие, допуснах фалшиви приятели, мълчах, когато ме обиждаха и нараняваха, което доведе до хронична болест. На второ място към 2 мои роднини, че не се отнесох с тях добре в тийнейджърските си години. Към приятели, познати и любови не ме гризе съвестта, защото там се раздавах на максимум, който изцеди силите ми и не беше правилното решение за мен. Благодарение на използвачите в миналото нямам доверие към хората, не мога да нарека никой свой приятел, макар че осъзнавам, че разбира се има и стойностни хора.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: b7237bd77c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Чувствам вина, че се омъжих напук, без обич

 
  ...
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: 97b6061ae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Че нямах още едно дете, нямах подкрепа, а аз бях отдадена на близките си, помагах, давах пари, бях с отворено сърце, но явно не е трябвало. Помагаш им със стотици левове, отивам на място, а те дори не питат да ти налея една вода. Плащах кредит на баща ми години наред, зад гърба ми прехвърля имоти на сестра ми. Бях в болница и помолих да помогнат на мъжа ми, заминаха на почивка, той се чедеше как да се оправя с малко дете и на работа. Много ме боли за моето добро отношение към тях.

 
  ...
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: 11218021e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Съжалявам, че изгубих бебето си, след като прекарах 2 поредни дни по 12 часа смени на крак, заради шефката ми.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 723713d97a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   А какво е това "съвест"?

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 5 часа
hash: e1b9d3f826
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 10:
Дума съставена от 6 букви

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 221858530b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   За нищо, точна съм.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: f8ed83f243
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До 10. Съвест е, когато можеш да признаеш че си се наакал, осъзнаеш го и живееш с последиците от този избор.
Липсата на съвест е точно обратното, когато сам си се наакал, да обвиняваш други за това. Освен комично в и ужасно съжалително подобно поведение, просто защото знаеш, че такъв човек не го чака нищо добро, пък той си мисли, че и този път е минал между капките, надигравайки се със собствената си глупост.

Всячески избягвам такива хора не защото могат да ми навредят, а защото са ми скучни и глупостта им не води до нищо добро.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: f66a4bb4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не е точно да ме гризе съвест, защото тогава съм действала според каквото съм знаела и мислела за правилно, но още ме мъчи дали постъпих добре като оставих баща си в болницата след тежък инсулт, а не го прибрах у дома. Дали нямаше у дома да му помогнем повече, дали беше правилното решение, защо тогава не знаех всичко, което знам сега за натурални лечения.
Като цяло в отношенията си с хората съм от онези съвсем директни, които малко хора понасят, нямам причини да ме гризе съвестта. От онези "луди" съм, които винаги действаме по съвест. Отказвала съм работа за наистина много пари по съвест, не мога да я продам... против цялото ми същество е.
Но виж, с животинките да, все си мисля, че мога и трябва да правя повече, а все някакви в момента "сериозни" а след време си мисля, че банални извинения ме спират за повече действия. И тогава ме гризе, ама така ме гризе яко и болезнено.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 079a81680b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Може би за времето когато съжалявах за нещо. Понякога съжалявам хора като номер 9. Понякога оставям 20 лева на бездомник и съжалявам своята наивност, мислейки че помагам някак си. Понякога се просълзяват и губят и ума и дума. Завиждам им. Има нещо красиво в тези емоции.

После пък компенсирам с гърчене на такива като номер 13 само за да им покажа колко са "точни". Има много начини да ги изкараш от релси стига да знаеш къде е Ахилесовата им пета. И като натиснеш лекичко в една много специфична точка, загубват контрол и реагират като разбеснели кучета и със сигурност усещат какво значи да съжаляваш. Е, не храня илюзии, че им разбивам удобните представи за собствената им "точност" щото те повечето са нещо като нарко-зависими, и като всеки зависим, първата им реакция е отричането. Ама ако ги погърчиш достатъчно, по някоето време им щуква, че може би все пак имат някакви проблеми.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker