Жестове към половинката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124105)
 Любов и изневяра (30553)
 Секс и интимност (14648)
 Тинейджърски (22057)
 Семейство (6723)
 Здраве (9759)
 Спорт и красота (4767)
 На работното място (3341)
 Образование (7430)
 В чужбина (1703)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19267)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жестове към половинката
преди: 5 месеца, 12 дни, прочетена 976 пъти
Здравейте. От доста време ми прави впечатление следното - поне 80-90% от жените, когато излязат на среща, чакат мъжът да плати. Коментирала съм темата с десетки момичета/ жени и повечето споделят, че ако той не плати, изобщо не биха се съгласили на втора среща.
Лично аз не го разбирам това нещо. На мен ми е адски неудобно да чакам някой да ми плаща. Всеки си поема неговата част. Ако отношенията станат сериозни, то вече е напълно нормално да си правим жестове един на друг, но да е взаимно.
Давам пример - имам приятелка, която не е в толкова сериозни отношения все още с приятеля си, нито пък имат намерения да живеят заедно за момента. Винаги чака той да ѝ плати сметката, да я води по почивки и да ѝ плаща, очаква постоянно скъпи подаръци, даже сама си ги проси, а ако той ѝ откаже започва да му се сърди. Доста си говорим и един път не се е сетила да му подари нещо - и не, не е, защото няма финансовата възможност.
Всяка жена обича да ѝ се правят жестове, но съм на мнение, че и ние трябва да полагаме усилия за половинката.
Вие какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 12 дни
hash: f97e24fdd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Аз, ако мъжа не плати приемам, че не съм му допаднала. Не ходим на ресторант, на кафе. На ресторант не съм ходила на среща. Мъжа трябва да покаже, че е такъв като плати сметката. Не е сложно. Ако не му се дават пари, може на пейка в парка.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: f97e24fdd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   До някъде добре си прави приятелката, изисква от мъжа. Мъжете ценят точно такива жени според мен. Аз не искам нищо от мъжа, но нищо и не получавам. Редно е и жената понякога да предлага да плаща сметката. Моят мъж никога не би ме завел на почивка за негова сметка.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 9bde8b69e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Тази твоя приятелка е на прав път. В тази държава, колкото повече дава пари мъжа, толкова повече цени жената. Материалистките са на почит. Дори и да не са такива по характер и убеждения, трябва да са, за да оценени. Иначе, ако мислят като теб, вечно ги подритват. Щадиш ли мъжа, той ти се присмива. Делиш ли сметки, присмива ти се. Не го оценя. Не ги слушай какво дрънкат. Ако не дават пари, не те ценят. Ни на първа, ни на десета среща. Влизаш ли в положение, бъркаш ли се за портмонета, глезиш ли го с манджи, подаръчета- ставаш за смях. Минаваш в графа сигурна, скучна. Не му задържаш вниманието така, възприема те като майка си.
Че чак и ти е неудобно? Защо тоя срам? Срам те, че ще ти плати едно кафе. А той, че ще иска веднага да си легне с теб, не ти е неудобно. Срам те е да го овътриш, а той гледа на теб като на мръвка. Това не е ли по-срамно?
Браво на приятелката ти. Има шанс да е щастлива жена. А ти ще си в ролята на Изаура и майка на мъжа.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 20791ac491
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Мисля че изобщо не е важно какво мисля, по простата причина че никой не го еня, а и на сила акъл не се налива.
По-принцип мисля, че нещата са ясни за един човек, как ще му се развиват нещата в живота, без значение кой е насреща. Едни съсипват всичко до което се докоснат, други каквото и да докоснат става шедьовър.
Така че тази която иска да и плащат, много вероятно да го е играла това в няколко връзки, което пък значи че всички връзки са финиширали зле, което значи че моделът който си е задала за това как ще и се случват нещата в живота, не работи, но те продължават все така. Имах си аз, някой до вчера да е бил един, от днес да стане друг. И то счупеното не идва от мъжете, което за нея вероятно не е така, а счупеното е от мързела и схващането, че някой с нещо и бил длъжен.
Що мисля така? Щото точно такива е лесно да ги развеждаш, хубаво ще платя едно излизане, ще платя второ, не е никакъв проблем, даже няма да го усетя. Иска море? Чудесно ще отидем и там, стига да съм решил че искам са си поиграя с нея. Само че за това плащане ще и пълня бузите и дупето когато поискам и тя ще си трае, щото иска Еди къв си начин на живот, да е голямото добро утро, да се фука пред приятелки, за да прикрива другите си дефицити, супер.
Само че тия станаха много от 16 годишни до 50. И мога да си водя много, обаче това не значи че съм толкова тъп, да не ми е ясно, че утре ако стане нещо, нашата ще се измъкне тихичко и ще търси това неземно щастие при някой друг. А пък такъв тип взаимоотношения са меко казано смешни, защото просто имаме търговия на секс с развеждане за пари. А пък да ти е гот че си с общата минала тук там, е не е много оферта ако се уважаваш.
И всичко това за тия първите, които до каквото се докоснат се чупи. И без значение какво говори и колко морална изглежда или играе театър, само като и чуеш хисторито че се е мятала на такива дето да я водят постоянно някъде, ти става ясно какво представлява и какви са и емоциите и вътрешните нагласи.
Тия вторите, са нещо друго. Не почивки, къща бих и подарил, но най-странното е че те пък не искат това. Тия жени се виждат от далеч и могат да дадат страшно много на един мъж, но за съжаление са на изчезване.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: e7862006ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Аз винаги плащам на първа среща, но не плащам всичко след това. Примерно след три четири срещи и тя да плати, нямам проблем, за да не се почувства все едно я купувам. Ако някоя си проси подаръци бягам далеч.

Според мен е до усещане, вие ако за това се карате, представи си за друго...
М29

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: d6f1b959a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Какви половинки, какви четвъртинки??? Май има завист към приятелката, а? Щом й купуват значи си заслужава. Иначе много лесно биха могли да я сиктирдосат и да й бият шута. Не е опряла пистолет в ничия глава, нито да е с нея, нито да й купуват разни неща. Твоята "половинка" май е скръндзичка.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 41a479472d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Аз, не бих се съгласила мъж да ми плаща сметката. Бих се съгласила ако много време сме заедно.. ама много време. За мен е неудобно чужд човек да ми плаща сметката, бих казала дори почти непознат. С който съм излязла на първа среща. Ако нямам възможност за заведение, просто не излизам и толкоз.. Жените не разбират, че задлъжняват на този мъж, като им плаща сметките..

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 6f6e7bf7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Май и ти си една от тези 90%, но тук се представяш за много щедра. Да, вие полагате усилия за половинката си само в леглото за да се харчи той за вас за всичко.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: bace6cd2aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Познат каза така "добре ми е жена ми защото ми излиза най-евтина" навън си има други, на които да купува неща... С пари спестени от "евтината" му жена.
Някои мъже ценят "вложенията" си, другото е даденост за тях.
Приятелката ти си знае.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 71649106c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Мъж на близо 60г

Абсолютно винаги аз съм плащал всички сметки с всяка жена, която съм поканил на среща!

И ТОВА Е НОРМАЛНОТО!

Защото аз съм я поканил - следователно аз поемам ангажимент и да платя сметката!

Единствено сме делили сметки(всеки си плаща своята), примерно с колежки от УНИ-то, като сме сядали на кафе в почивките, или с колежки от работа, като сме сядали на барче по някакъв повод - но защото това не са "срещи"!

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 1d822316ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   """От доста време ми прави впечатление следното - поне 80-90% от жените, когато излязат на среща, чакат мъжът да плати. """" Разбира се, че той ще плати и всички момичета трябва да имат такова държане. Трябва да се знае, че за него е въпрос на чест той да плати сметката в заведението. Аман от тънки сметкаджии, които "цепят" стотинката на две и разни сополивци. По мое време момчето винаги плащаше, това явление делене на сметката е отвратително-него разбирам. За своята постъпка, да плати сметката, мъжът не трябва да очаква някакво по-особено отношение. Съвсем друго е когато са семейство, то тогава, както се казва парите са общи. В продължение на години съпругата ми получаваше заплата три пъти колкото беше моята, а и аз не работех за минимална или средна заплата. Тя технически директор в голяма иновативна фирма, а аз се срещах с различни хора, по някога на обяд. Та тя все понеделник, за да не ме обиди слагаше тихомълком в портфейла ми по 400-500 лева и това беше преди повече от десет години. сега и моята се вдигна, но пак е към два пъти по-ниска от нейната. Е вярно, ние сме възрастни, от така наречените бумъри. //Fallschirmspringer//--Десантчик-"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: f58c1718c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Моето правило като отида на среща е винаги да имам възможността да си платя това, което поръчам. Оттам насетне нямам нищо против мъжът да плати, ако желае. Мъже са ми обяснявали, че тях това ги кара да се чувстват добре. В младите си години, когато нямах пари, ми беше много важно аз да си плащам всичко. Като започнах да изкарвам достатъчно, спря да ми бъде цел да се доказвам. Но пък ако аз поканя мъжа някъде след първите ни срещи, предпочитам аз да платя и съм една идея по-настоятелна, но все пак ако той не го приема, въздържам се.
Никога не съм искала от мъж да ми подари нещо конкретно без повод. Ако имам празник и ме пита какво искам, мога да му кажа или да го насоча. Но искрено ме е радвало, когато съм споменала, минавайки през витрината на някакъв магазин колко много ми е харесала някаква пижама да речем, и след няколко дена или седмици, вземе че ми я подари. По този начин ми индикират и че ме слушат, и че ги интересува какво харесвам. Също и че залагат на сигурното, когато искат да ме изненадат, така че надали ще ме заведат на терариум, да речем.
Почивките винаги съм очаквала да ги плащаме заедно, но ме отвращава идеята да делим всичко 50 на 50 или пък да усетя старание да прецакаш другарчето. Моята идея е, че единия ще плати нощувките да речем, другият ще плати транспортните разходи и по-голяма част от храната. Ако ходим на платена екскурзия, единия ще плати регулярната стойност, другият ще плати всички допълнителни екскурзии и според сумата може и да обхване част от храната. Като купуваме храна на място, ако стане време да делим, единият ще плати закуската, другият обяда, после първият вечерята и следващата закуска е от втория. Не мога да бъда във връзка, в която ще купя две банички и ще искам 2лв за едната да ми се дадат или ще пазим касовите бележки, че да може да си делнем парите според това за кой са солетите и за кой е била вафлата...

Но по принцип нямам нищо против мъжът до мен да плаща всичко. Просто не съм попадала на мъж, който да сметна, че е толкова добре финансово, че да не му е проблем. Предпочитам да отидем два пъти на море тази година, делейки си сметките, отколкото да отидем само веднъж защото просто мъжът до мен не може да си позволи втори такъв разход. Ако излизам с някой, който има доход над 10 000лв да речем, и има желание да плаща всичко - няма да се дърпам, защото не би трябвало да има моменти, в които не може да си позволи нормални неща заради мен. Но като излизам с човек, който взима 3000лв заплата, знам че има възможности ама са му ограничени. Не е беден в никакъв случай ама все пак 3к не се харчат толкова трудно, ако се стараеш да плащаш всичко за двама човека.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 259f6ec295
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Най-сериозните ми връзки са се зараждали, когато сме си делили сметката. В случаите, в които аз съм плащал нещата не ескалираха в повечето случаи до сериозна връзка

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 0b86a2aa81
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Аз лично бих се чувствал зле, ако жената държи да плати. Това означава, че не ме мисли за мъж. Разбира се, това си е мое мнение, аз съм от малко по-старото поколение, където не възприемахме връзките като някаква търговия. Днешните младежи имат малко по-различни разбирания, за съжаление.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: d98a59604b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Жена съм. Това е деликатна тема и зависи от много неща - на какъв етап са отношенията, какви са възможностите на двамата, какво очакват един от друг, какъв е разходът.

Много щедър човек съм, обичам и да черпя, и да правя подаръци, плащам лекарства, битови сметки и т. н. без никакъв проблем. И от тази позиция не търпя стиснати хора.

Обаче трябва да има мярка и в женските искания.

Да си проси една жена не какви да е, а скъпи подаръци, от мъж, е грозна проява. Като искаш нещо по-скъпо, изкарай си парите и си купи. Ти знаеш ли дали другият има затруднения, за какво проиритетно и неотложно харчи и дали няма буквално да го отгладува този скъп подарък? А ти ще му върнеш ли същия жест?

Аз лично правя така - не си искам сама, а чакам да видя какво прави за мен мъжът сам, без никой да го кара. И веднага си проличава всичко.

А иначе грижа и внимание трябва да има. Но често причината е банална - доходите не стигат. И това не е нещо срамно.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: f5d9ce58f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   До 14. Аз също съм от по-старото поколение и тук не става въпрос за това кой ще плаща, а става въпрос за нагласата на днешните жени, които знаят, усещат и мислят, че Ганьо е длъжен да прави Еди какви си неща, защото ако не го прави, то тя просто ще отиде след час при следващия Ганьо и той ще плати.
Като уж от по-старото поколение би следвало да знаеш какви жени е имало и какво са правели за мъжете си. Не да иска само, а аргумента да и е че ако не е този, друг ще го направи. В това няма емоция, няма обич, а има единствено интерес, който пък няма да доведе до нишо добро. А ти явно нямаш акъл, защото ако си хванеш такава, трябва да си най-простия човек да си мислиш, че ако изпадне някой доста по-заможен да си и плаща глезотиите, то ще те зареже точно заради това, заради което те е избрала, за да плащаш, мистър балък.
И докато в днешно време никой не вижда нещо смущаващо в подобно женско поведение, то аз като мъж, категорично не искам да имам в обкръжението си подобна измет.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 43e799eed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Жест е подарък, плащане на сметка е в реда на нещата и липсата й е показател, че мъжът е толкова скръндзав, че и един сок не ти взима. Тук нещата опират до много поввче от плащането, ако можеш да вникнеш в какво.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: f635aef394
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ами виж сега, всичко си е до възпитание, култура и среда. В България общоприетото е, че мъжът е този който трябва да покани на среща жената. Ако жена вземе да кани на среща мъж, как ще бъде възприета? Със сигурност ще я възприемат като лека жена или баш мръсница, която няма сериозни намерения. А ако мъж приеме поканата на жена, със сигурност ще му се присмиват че е сдухан, че не е мъжествен и че е толкова смотан че не може една жена да покани на кафе. При положение че е общоприето, че мъжа е този който кани, редно е той да плати сметката. Естествено че ако жената го е поканила, тогава е някак грозно и нелепо пак той да плаща. Но ако той кани, значи той плаща.

Аз живея в друга държава и тук схващанията са малко по-различни. Не е странно жената да направи първата стъпка, когато си хареса някой. И е нормално една жена да покани мъж на кафе или на разходка. Затова тук е нормално да се разделя сметката. Аз лично предпочитам мъжа да е този, който прави първата стъпка. И никога не съм се чувствала неудобно когато той е плащал. Още по-малко когато са били мъже, които са изкарвали 20 пъти повече от мен. Естествено, гледала съм да съм скромна и да не поръчвам някакви скъпотии. Мъж който изкарва добри пари няма да обеднее от това че ми е платил едно кафе и една тортичка. Просто би било смешно аз да взема да деля сметката с него за такова нещо. Всеки себеуважаващ се господин би отговорил великодушно "не се притеснявай, аз ще платя". Когато е ставало въпрос за по-големи сметки (обяд или вечеря), от възпитание съм предлагала да платя моята част, естествено винаги с усмивка са ми отговаряли че няма нужда и че за него е удоволствие да ме покани. Както между другото бих искала да се държи брат ми, като мъж на място. Ако кани девойка, да бъде кавалер и да и плати сметката, а не да се скръндзи за 15 лв., вкъщи не са ни възпитавали така. Мъжът ако има сериозни намерения трябва да докаже някаква платежоспособност. А ако няма сериозни намерения, чисто и просто от възпитание трябва да бъде кавалер, този който кани, плаща.

Със скъпите подаръци и почивките нещата вече стоят различно. Скъпите подаръци са капризи, едно е да си кавалер, друго е да си спонсор на някоя използвачка. Мисля че букет цветя и кутия бомбони са по-подходящи за да покажеш на една жена, че я обичаш. Може да и подариш по-специална вечеря, но да и купуваш айфони и други глупости ми се струва прекалено. Една жена ако наистина те обича, няма да гледа колко струва това което си и подарил, а ще те цени като човек, като мъж.

А колкото до почивките, струва ми се че е най-честно и правилно двамата да разделят разходите. Един ще плати транспорта, другия нощувките и така. Изключение е само ако мъжа има много пари, а жената не разполага с такъв бюджет. Тогава би било по-справедливо мъжа да поеме разходите.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: 309bb1ad9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Никога не съм гледала кой плаща сметката, не ме интересува. Имам пари и си плащам, когато поръчвам нещо. Ако мъжа каже, че той иска да плати, не му чупя хатъра, но гледам примерно следващия път аз да поема сметката или да сготвя вкъщи например (ако сме в началото и не живеем заедно), както и му благодаря за жеста.
От друга страна, мъже са ме гледали в ръцете и колко плащам. Чувала съм коментари от типа на: много висок бакшиш оставяш *да не си помислите нещо, между 5 и 10% от сметката е, зависи). Какво го бърка, колко бакшиш оставям, не разбрах. Нито е от неговите пари, нито нищо. Случвало се е и да чувам: а, тоя пуловер е много скъп. Пак същия въпрос: какво го интересува него.
Та така мили дами и господа: и мъжете и жените ти гледат в портфейла, ще кажеш, че те ги дават тия пари.

Но авторката е права: двамата партньори трябва да се грижат един за друг и да си правят взаимно жестове. Иначе си е чисто използвачество.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: e9f66b1aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Н 13, сериозни връзки, но в минало време... Колко сериозни да са щом са останали в миналото? !

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker