Успешни взаимоотношения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Успешни взаимоотношения
преди: 4 месеца, 1 ден, прочетена 543 пъти
Здравейте, когато искам да излезем някъде с мъжа ми например на ресторант, никога не ходим. Явно желанията ми за него не са важни.
Аз готвя вкъщи и явно на него му е добре. На мен ми се иска да сготви някой веднъж и за мен.
Оценяват ли мъжете тези неща?
Имаме и дете, има на кой да го оставим за малко, а двамата никога не прекарваме време в което да сме само двамата.
Иска ми се мъжа ми да ми угажда повече, предложете начини или нещата няма как да се оправят, ако мъжа няма желание?
Понякога си пуска филм, но не предлага да гледаме нещо заедно.
Вие как прекарвате времето си с половинката?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 23 часа
hash: 3b2572f9c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   И вероятно е бил такъв и преди да направите дете. Това е той в образ и подобие, обаче ти някак сега решаваш че искаш друго и че това е страшна спънка за вашите взаимоотношения. Скоро ще започне да те дразни второ, след това трето, после познай какво ще стане?
Сега чакаме другите подобни да ти казват какъв галош е, че не можело така.
Всъщност някак търсите съвършенство в някой, обаче когато ви трябват причини и то да за най-тъпото нещо, а то е че просто е по-лесно да обвиняваш, от колкото да признаеш че ти е омръзнал, че не сте изградили и надградила тези отношения и логично всичко е приключило емоционално.
Като искаш някой да тв глези, да си намерила такъв на времето, ама то и да го имаш такъв, ще се окаже че и той има трески за дялане.

 
  ...
преди: 4 месеца, 18 часа
hash: ab4a70fb83
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Излез сама преди да се е прибрал и хапни навън, дори сама.
Напиши му съобщение, че си навън и да си приготви вечеря, защото ти ще вечеряш навън.
Запомни- уведомяваш! Не се дръж като да му искаш разрешение! Освен това не е дете, на което да трябва постоянно ти да готвиш, ръцете му не са завряни...
Ти ако не покажеш собствено, лично пространство и време, за него си даденост винаги наоколо, винаги под ръка, винаги на разположение за всичко. Не те приема като отделна личност, самостоятелна жена с нейните си нужди.
Върви си на кино дори сама! Може пък да му се прииска заедно да гледате някой филм накрая.
Закъснявай следобед и му звънни някой път да му кажеш да си направи сандвичи или каквото има за вечеря, а като се прибереш след него питай дали има сандвичи и за теб. Да, виж дали ще се сети да ти направи и на теб, пък и му подай най-после, че не само може, а трябва да прави същото за теб, не си е взел прислужница.
Напомни му с поведение, че си жена му, не мама, не прислужница.
Тези неща не се допускат навреме...
Ето ти пример от преди доста вече години:
Ще правя кюфтета и мъжът ми "аз ще правя кюфтета та да не се опушваш ти, пък ти салатите". И седи, гледа ме и чака. Питам какво чака- познай, да направя каймата и да му дам всичко готово, пък той после само да ги върти на барбекюто. Ами на мига го порязах, да не ми се преструва как нещо щял да прави, а нещото е да седи и върти само кюфтета, а да се хваща и прави каквото трябва от-до щом е предложил. И му казах тогава "аз не съм майка ти да ти бутна в ръката една вилица, да въртиш кюфтета, и да се преструваме, че малкото момченце нещо върши и помага на мама".
Снощи, почти 20 г по-късно (след кюфтетата някога) той се прибира изморен от работа. Аз вчера почти нищо не съм правила целият ден, приготвих си само едно платно за работата ми, спрях временно друг проект защото завършването му е с токсичен материал и трябва да се придвижи в друго помещение на друго място.
Като се прибра, си поговорихме като всяка вечер (имаме си едни 20 мин поне посрещане и разговор преди баня и вечеря--също важни според мен моменти) казвах му тези неща и после той докато се къпеше, аз си опаковах работни неща за придвижването им, нещо което можех да направя по-рано, но по-рано не ми се занимаваше с тях.
А той като излезе от банята се хвана да прави едни пърленки с пълнеж за двамата.
Разбираш ли различното възприятия..?
Няма да му паднат ръцете със сигурност, дори му е удоволствие да приготви нещо за двамата. Вижда, че в момента съм ангажирана с друго (дори целият ден да съм си почесвала.. ) пък дори да стоя до него и да му правя компания само... Аз го правя редовно (готвенето) често и двамата заедно си готвим.
Допуснала си да бъдеш приета като част от интериора с полезни допълнителни екстри.
Действай.

 
  ...
преди: 4 месеца, 17 часа
hash: 3dc800e7b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Така си го научила. От жените си, които вечно нищо не искат, вечно се оправят сами. Вечно глезят мъжа и не викат гък. Вечно го жалят. Ето това е резултата.
Излизай сама с приятелки. Той да гледа детето. Гледай филми сама. Щом той не иска, не го моли. Може да му подхвърлиш за вечеря някъде, или почивка и гледай реакциите.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 17 часа
hash: 5727cb7838
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Типичен български катил, който си мисли, че си му в кърпа вързана. Като имаш нужди, излизай с колеги, приятелки, кажи му, че искаш това и да гледа детето, докато ти си навън. Да не си му робиня на Ганьо? Възпитавайте ги малко тези мъже бе! Вкъщи се прави това, което аз кажа. Готви ли ми се, готвя. Излиза ли ми се, излизаме. Невероятни са ми тези отношения, в които мъжете не слушат какво иска половинката му. Ами, щом той не слуша, ти си направи харашото, животът е кратък. Не си му робиня.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: bf54d5c96a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Донякъде съм съгласен с по-горните отговори, но според мен в тази връзка липсва комуникацията. Рутината е превзела ежедневието ви. Естествено, че мъжете оценяват малките неща, дори и понякога да не изглежда така. Аз също не съм от хората който обичат да си показват чувствата. Предпочитам да ти го покажа с действия отколкото с празни думи и да те използвам като прислужница. За мен задълженията трябва да са споделени. Когато знам, че моето момиче е до късно на работа или е изморена, нямам никакъв проблем да сготвя, изпера и/или простра. Когато се прибере и видя блясъка в очите ѝ, е наградата от която имам нужда. Времето с нея ми е много ценно, всеки ден, вече четири години се влюбвам в усмивката ѝ. Целия стрес от ден изчезва, когато си пуснем филм вечерта и тя се сгуши в мен.
Според мен ако той няма желание, няма да има промяна. Обясни му как се чувстваш и той да вземе, да се стегне малко. Най-вероятно така е била семейната му среда и не осъзнава какво ти причинява.
Ние обичаме да се разхождаме и да обикаляме България с влак.
До №4- Не смятам, че трябва да сме егоисти в една връзка. Това, че ще направиш нещо малко за другия, не значи, че си робиня.
М 25

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 9b411e0878
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 5, ти обаче си от нормалните, адекватни на времето, в което живеем, мъже и няма как да разбереш подобни на мъжа на авторката. Ти сам се сещаш да попиташ, да помогнеш, да предложиш на жена си - излизания, готвене, помощ и какво ли още не. Ти имаш съзнанието, че не си гост вкъщи, нито си на хотел, нито на общежитие със съквартирант. Ти имаш желание да я изведеш някъде, да я зарадваш, да я отмениш. С мъж като теб се живее лесно.

Онзи обаче не е такъв. И съм сигурна, че и с разговори, и с какво ли още не няма да се промени. Такава му е средата най-вероятно, това е виждал у дома, така правят колегите му, приятелите му. Те и да не са лоши като хора, просто не могат да си представят друг начин на живот.

В техните представи е така - мъжът има едно задължение и след работа си почива с телефона или филмче, докато чака жената да сготви. Тя, освен работа, има пазаруване, деца, домакинство, явно не трябва да се чувства уморена никога. Той в почивните дни или си е вкъщи, или на по бира с приятели. Тя има да наваксва с домакинската работа и домашните на децата. Невъзможно е жена да не може/не иска да свърши всичко това сама, нали е жена? ! Мъжете им не виждат или не чуват, че жените са недоволни, уморени, или се оплакват. Значи всичко е наред. Най-много на първото оплакване да я контрира, че другите жени се справят, а ти си неорганизирана. Или на признанието, че е уморена, да се сопне: "А мен питаш ли ме? "

А отделно го има и това, че такива екстри като ресторанти, кина, театри и прочие за много мъже са непонятни. Нали го има вкъщи безплатно, а и жената нали ще сготви..

Ако я попитаме кога за последно е получавала подарък, както и как разделят сметките вкъщи, оставя ли поне пари, се сещам за отговора. Вероятно са и от малък град, на мен поне така ми звучат тези взаимоотношения.

Това е, манталитет, матрица, модел, наслагване на опит от поколения, а съчетано и с бедността на много българи, превръща живота на много българки в ад. Номер 4 хубаво настоява да си възпитаваме мъжете, но първо това не е малко дете, второ - как да възпитаваш, като не става въпрос за отделни привички?

С този човек е трябвало още в самото начало да се седне и обясни, че каквото и да е видял вкъщи или при близки, няма да продължава и в неговото семейство. Че храната не се готви сама, домът не се чисти сам, децата не се възпитават и отглеждат сами, жената има нужда от партньор до себе си, не още едно, голямо дете, както и тя също би искала да си седне с филмчето, но не ѝ остават време и сили. Че също така семейството прекарва време заедно, ходят напред-назад, празнуват не задължително все вкъщи. Иначе все ще е така - той си е свикнал наготово и ако няма протест, нищо няма да се промени.

Права е за всичко жената, но е трябвало навремето да си отвори устата за тези неща. Обаче така възпитават много жени все още, за съжаление - че по-добре какъв да е мъж, отколкото сама.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker