Пеперудите в стомаха - за или против - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Пеперудите в стомаха - за или против
преди: 3 месеца, 26 дни, прочетена 604 пъти
Какво мислите за “пеперудите в стомаха”?
От моя скромен опит установих, че тези така наречени пеперуди са опасни. С бившия ми постоянно ги усещах, особено в началото на връзката ни, и заради това си изгубих ума по него. Той се оказа едно огромно леке, но именно заради начина по който усещах пеперудите всеки път щом се сдобрим след поредния скандал, или той реши да ми обърне внимание, да се държи добре с мен, не можех да го оставя. Общо взето беше супер токсична връзка, от която слава Богу излязох.
В сегашната ми връзка тези пеперуди липсват. Партньора ми сега е изключителен във всяко отношение, държи се с мен като с принцеса, обича ме, уважава ме, аз него също. Но пеперудите липсват.. няма да крия, понякога имам съмнения дали това е любов, или по-скоро онова не беше
Ще се радвам да прочета вие какво мислите по въпроса!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 5628082ec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Пеперудите са за тийнейджъри. Пеперудите са просто нагон, нищо повече. Важно е държанието на човека, а не само да се възбуждате.

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 9ebda08159
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Нито едното не е любов. В пеперудите няма нищо лошо, даже напротив, само че вие не ги различавате от любовта. Може да обичаш някого и пак да има пеперуди, демек да те привлича сексуално. Даже е задължително, иначе означава, че няма привличане, което в даден момент ще даде отражение и то по не много красив начин.

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: f3865c5ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Изпитвала съм и двете, както при теб.
При мен именно пепрудите бяха правилното решение, а липсата им с годините се оказа грешното.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: cd4ca3ff11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Аз след първата ми любов така и не усетих същите "пеперуди". Обичала съм, получавала съм къде по-добро отношение и то не от един, но той си е той. Все пак, предпочитам да не се чувствам по същия начин отново с никого, но да имам стабилен човек до себе си. Тези хора са в миналото с причина. Може пък да се дължи на факта, че сме били по-малки тогава. Като цяло с годините спрях да се вълнувам за всичко.

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 930c033139
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Какви пеперуди бе? Ти не можеш да се обосновеш, да се изкажеш така че някой да те разбере, обаче другите ти виновни. Токсична връзка, леке бил, сега имаш всичко, страхотна половинка, ама ти висиш в клуб за взаимопомощ и мислиш за бившия, който не струвал.
Тъжно та чак смешно. Очевидно е че всячески се опитваш да изкараш бившия страшен боклук и то защото е имал принципи. Сега тоя мухльо е страхотен, невероятен, ама реално е чехльо дето ти угажда, ама ти не го уважаваш, защото пък той е обратното на оня, няма позиция и би ти лизал обувките ако му кажеш.
Спокойно, просто си една от много загубили се в превода, някъде, когато е трябвало да разбереш че няма как да е всичко както искаш и че трябва да направиш много за човека до теб, за да си добре. Вместо това ти не си направила нищо от мързел, което личи и по бедния речник, от там се кефиш на сегашния че сигурно ти вдига кенефната чиния като ходиш до там, ама пак не е добре.
А този глупак сега ако знаеше в каква схема е влязъл, с каква жена, щеше да реве 3 дена без спиране. И каквото и да направи за теб, пак ще е някъде назад в класацията на тези, за които мислиш като си лягаш. Тъпо а?

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 02d5cfe36d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Виж сега, от еволюционна гледна точка е важно да се раждат деца - затова ти се пращат и пеперудите. Никой не го интересува нито дали мъжът ти е леке, нито дали ти си цвете.
Не се ли възпроизведете, значи и двамата сте мега-лекета и еволюционен отпадък. Пеперудите са хапчето, което ви се дава за да преглътнете истината, докато свършите работа!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 8faeb7aadc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Изпитвала съм и от едното, и от другото. Имах връзка, която също като при теб бяха пеперуди, тръка, страс, но и несигурност, разочарование, ту топло, ту студено и доста време ми трябваше, за да прозра, че това не беше никаква любов, а токсична връзка и игра. После срещнах настоящия си партньор, с който нещата бяха пълна противоположност-връзката ни започна спокойно, нямаше фойерверки и конфети, но и аз нямах вече нужда от драми и неясни отношения. Настоящият е коренна противоположност на предишния емоционално нестабилен мъж. Няма ги празните приказки за големи чувства, стабилен е в отношението си, но никога не ми е свалял звезди и да е имал дар слово за комплимени и т. н. Оттогава минаха 10 години, имаме и дете. Понякога ми липсва тази неубозданост на чувствата, каквито съм имала преди, но само като се сетя, че това обикновено върви с някакъв льольо, който е въздух под налягане и друго освен да омайва с приказки и лъжи, нищо не може да предложи и бързо ми се изпаряват всякакви такива мисли. От моя опит и имайки база за сравнение, мога да кажа, че част от израстванено е, да се приеме, че независимо дали една връзка е била нажежена със страст, или пък е по-спокойна и равномерна, така или иначе никога не може да е точно във вида, който е в мечтите ни или я дават по филмите. Хората се променят, променят се и отношенията и в най-добрият случай запазваш по-дълга връзка с този, с който споделяте уважение, сходни ценности, отговорност към отглеждане на деца. Привличането, страстта, химията и сексът могат да заблудят много хора, че това е любов, но често няма знак на равенство. За мен пеперудите в стомаха не са индикация за любов, а за химия, чрез която природата подтиква хората да се възпроизвеждат, ние разкрасяваме това с думи за любов.

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 841e52d897
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И аз съм изпитвала и двете и моят опит е същия като твоя. Връзката ми с човека, с когото изпитвах пеперуди първоначално беше страхотна, но после той стана супер токсичен и се получиха едни токсични взаимоотношения. (той може и първоначално да си е бил токсичен, но просто да се е прикривал до даден момент) Връзката ми с човека, с когото не изпитвах пеперуди беше много спокойно, както казваш и ти - чувстах се сигурна.
Някъде бях чела, че един психотерапевт се бил изказал, че когато усещаме тези пеперуди, това означава, че отсрещният човек ни притеснява по някакъв начин на подсъзнателно ниво и че този тип връзки не били здравословни.
Моят извод е, че усещането на пеперудите отначало е хубаво, но в дългосрочен план връзката няма да върви така гладко и една връзка с човек с когото не си усещал пеперуди е една много по - красива и спокойна връзка.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 930c033139
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 7. Едно към едно с авторката. Хаотично нахвърляни оправдания, обвинение към бившия, токсичен, боклук и фукане тоя новия колко ти угаждал. И все пак в 12 през нощта си влизала във форум и пишеш всичко това. Струва ли ти се правдоподобно или лъжеш себе си най-вече, щото повечето тук не са случайни.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 00d6cca3ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   При всяко положение пеперудите са временни. Няма как да си с някого 10-20-30 години и да усещаш пеперуди. Ако искаш просто неангажираща връзка, за купони, дискотеки, почивки и ходене насам-натам, пеперудите са перфектни. Ако обаче искаш сериозна връзка, не се осланяй на тях, а мисли с главата си. Дългосрочно са много по-важни доверието и уважението между хората.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 930c033139
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Знам че съм бил поне в 2 връзки този, токсичния, скапаняка. В същото време не съм бил краен, не съм посягал, но когато е имало за какво съм отстоявал, не съм се прегъвал. Не мисля че са били лоши към онзи момент, харесвал съм ги, но искаха да стане всичко веднага, искаха да съм такъв, какъвто те искат. А те искаха това, което виждат по социалните мрежи, това което ги лъжат прителките им. Искаха постоянен безгрижен живот, да се дават пари, които нямат нито те, нито аз за кеф, че времето не се връщало, младините отлитали. Вечното щастие се криело в безгрижието.
Разбира се знаех после че съм им на устата. Едната ме търсеше после, хем намерила онова което търсила и хем ме търсеше, хем на общи познати говореше съвсем друго за мен. Другата също намери този угаждащия до най-малкия детайл, човека го познавам изклюително добър и готин тип, само че тя се оплакала някъде, че аз съм я увредил, изпадала в дупки с него, знаела че е страхотен, знаела че не е правилно, но не го приемала еди как си, за което също съм бил виновен аз според нея.
Сега на друг акъл при други обстоятелства мисля, че такива жени като тях и авторката трябва да се заобикалят отдалеч. Всичко при тях има глупаво и повърхностно обяснение, където те са вечните жертви и го играят такива, поради което им се лепят мъже, жадуващи да закрилят, пренебрегвайки всички индикации че прецакват собствения си живот с жени, които са негодни сами да свършат нищо, да не говорим да се борят за нещо. От там и глупавите приказки и клишета, всичко за най-бързото оправдание. И с това нямам проблем, стига такива да не са ми в обкръжението, но е мъка да си част от живота на подобни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker