За изневярата безпристрастно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За изневярата безпристрастно
преди: 3 месеца, 10 дни, прочетена 1330 пъти
Здравейте,
специализирам психология и съм провела много изследвания върху психиката на човека и травмите от детството. Обичам да влизам в този сайт, защото получавам опита на другите, разглеждам емоциите им, правя си заключения.
Особен интерес представлява секторът "Тийнейджърски" за мен. Защото можем да проследим развитието на личността от млада възраст.
Но сега за изневярата.
Тезата, която защитавам - изневеряващият винаги има проблем във връзката със самия себе си и опитва да поправи това чрез някой друг, защото е неспособен да се справи със собствените си травми.

Мъжката изневяра е по-честа. Не защото мъжете са животни, които мислят само с малката глава. А защото в обществото ни е заложен стандарт мъжете да са по емоционално затворени. От малки те чуват: Не плачи, ти си мъж! Не проявявай слабост! Истинските мъже не дрънкат и т. н. Като възрастни индивиди, те са емоционално недостъпни, не споделят, предпочитат да мълчат, когато нещо ги измъчва. Много по-малко мъже прибягват до психолог в сравнение с жените. Защото мъжете са научени да не споделят своите проблеми, за да не изглеждат слаби.

Когато един мъж изневерява системно (почти в 100% от случаите изневеряващият изневерява и на следващия партньор) той има проблем във себеизживяването си. Той не може да оцени сам стойността си, търси потвърждение за това в друг. И вие НЕ МОЖЕТЕ да го излекувате, колкото и да го обичате, от която и страна и да сте (било като официален партньор, било като третия човек) Тези травми са много дълбоко, вътре в личността, зложени още от детството. Всичко е там.

Най-често в миналото има силно изявена фигура на майката (която не е била достатъчно любвеобилна и грижовна) и слабо застъпена фигура на бащата. Детето се отъждествява с родителя от същия пол. Синът вижда слабия си баща и иска да се опълчи на майката, иска да я накаже, но иска и да заслужи любовта и грижата ѝ. Тя е първият сблъсък с другия пол. Момчето израства с убеждението, че всички жени са като майка му и всички мъже са като баща му. Ако сте съпруга на такъв, вие приличате на майка му. Изневярата идва, за да накаже невъзможността на индивида да се пребори сам с разочарованията и слабостта си. Този човек е неудвлетворен от себе си, от собствените си избори и решения, но в същото време го владеят много страхове, защото знае, че ако пристъпи границата няма да заслужи обичта на мама. Той се страхува, че ще се покаже недостоен за грижа и нежност. А от друга страна ясно съзнава, че се е превърнал в баща си, че е слаб, че не може да взима самостоятелни решения, чувства се контролиран, недооценен. Повечето изневеряващи мъже казват: Аз правя всичко за нея, а тя все е недоволна, все нещо не съм направил, както трябва.

И тогава се появавя нова жена, нова възможност да се пребори със себе си. Но пак се проваля, защото възлага надеждата на излекуването си в ръцете на друг. А ние не можем да излекуваме друг. И психологът не може. Пациентът трябва да поиска и позволи това. Насила не можем.

Момичета, когато разберете, че мъжът ви изневерява, но той не е дошъл и не е казал: Направих това и това, нека опитаме да разрешим проблема, защото връзката ми с теб е важна и искам да намерим начина да я спасим.
По-добре намерете сили и си тръгнете.

Недейте да търпите, да се надявате, да чакате или (както се случва в повечето случаи) да се настройвате срещу другата жена. Ако не е тя - ще е друга. Никой не е завързал мъжа ви, за да ви изневери насила. Той търси начин да се излекува и това си е негова работа.

Какво можете да направите вие?
Да се съсредоточите изцяло и единствено върху себе си и собственото си усъвършенстване, да разберете колко е важно човек човек да обича себе си.

Какво се случва ако детето е имало обратния модел - слаба майка, силен баща.
Пак.. става като баща си. Или ще е агресира и ще се превърне в нарцисист, или ще стане неуверен, неамбициозен и ще рефлектира върху жена си постредтвом критика, негативизъм и т. н.
Няма да ви изневери, но ще направи живота ви ад. Тези мъже са страшно притежателно настроени и много често силно ревниви.

Един съвет:
Преди да встъпите в сериозна връзка с някого имате да направите две неща:
1. Да погледнете себе си и да разберете собствените си травми.
2. Да се вгледате в семейството на бъдещия си партньор и в това какви отношения е имал с родителите си и дали е успял да отработи това.

Успех на всички.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 10 дни
hash: a9e57cbec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Да де ама пропускам важен момент от българския манталитет. Ражда се детето и жената забравя, че я жена а става само майка, вторичена само в детето си.
Колко жени спят с децата и са изритали мъжа. Ето ример на по 30хса двамата, едно дете на 5, тя спи с него в спалнята, детската е склад, той спи в хола.
Колко деца спят между родителите, пагубно за връзката. Гушна го, обърни му внимание и детето трябва да има свое легло, а мама и тати да са в едно легло.
Друг пример мой колега с 2 момичета, на 2 и 5 г, спят отделно, тя с децата, той отделно.
Друг пример близначката, едното спри при мама, другото с татко.

Някога са имали много деца, бащата, майката, бебето и всички в една стая, но майката и бащата са заедно.

И сега да те питам този мъж с жена жертва на такива вярвания, а е масово, дали има психологически проблем. А ми не, няма, просто търси някъде, където да е приет и разбран и затова изневерява, заслужено, дано някоя женица обсебва ненужно дете/децата, не си достига, защото с дете да спиш в една стая, легло, което не спира да се върти не е лесно. Американски психолог съветва, дори единят партньор да е в командировка, не взимайте детето във вашето легло. Четох и за сексуалните последствия и как това се отразява и естествено, не е доб е децата да са в леглото на родителите си и да ви разбият връзката, децата ще си поемат по пътя, но разбитите отношения заради някакви безумни традиции и наложени навици и вярвания не си заслужава.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 2df5aad15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Благодаря ви за интересната тема.
Самият аз започнах да се анализирам преди няколко години и останових, че това ще е процес за цял живот.

Както казахте, всичко е огледало на вътрешния ни свят.
Както прочетох в една книга:
Никакво външно състояние, не може да запълни вътрешна липса.

В крайна сметка, просто всички искат да бъдат безусловно обичани, нооо нещо се е объркало отдавна....

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 60bd5ad05d
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ох, стига вече с тези заучени банални фрази! Тук хората пишат, за да получат съвети, а не пишат, за да раздават съвети!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 1cb5564012
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Абе това ли ви учат по психология? Бащата, майката, детството... Емоционално затворени били мъжете и затова изневерявали? Не можели да се оценят? :D

Всъщност това поведение е напълно нормално и се обяснява чудесно от теорията на игрите, от генетиката и еволюционната биология. То е заложено в ДНК и е логичен резултат от еволюцията на мъжа.

Ген, който подтиква мъж да спи с много жени бързо се разпространява в генофонда. Лесно е да се види защо - такъв мъж би забременил много жени, а когато има много деца, шансът точно този ген да попадне в децата му от мъжки пол е много голям. Те от своя страна също биха имали желание да спят с много жени и така нататък. Скоро мъжете, които притежават този ген напълно доминират мъжете, които го нямат, защото който го няма не оставя много деца, а който го има създава много деца с този ген.

Отбелязвам, че генът не просто подтиква мъжа да прави много секс - той го кара да прави много секс с различни жени. Това е така, защото ако мъжът просто искаше да прави секс, то бидейки мързелив, мъжът би го правил само с жената, която му е най-лесна и винаги пред него - съпругата му. Важна особеност на жените е, че те могат да забременеят и износят само едно дете на година, докато мъжът може да стане баща след всеки полов акт. Ако мъж прави секс само със съпругата си, то той ще хаби ресурси цяла година, като и предоставя сперма, която не и е нужна, ако тя вече е бременна. Следователно генът би се разпространявал много по-успешно, ако актът е с различни жени.

Докато ако жена прави секс с много мъже, т. е. прави безразборен секс, тя няма да спечели много повече деца, отколкото ако прави секс само с мъжа си, защото тя може да забременее само веднъж на година. Наградата и е никаква - всеки път когато жена прелъсти нов мъж, тя печели малко сперма, която може би не и е нужна (ако вече е бременна), а цената, която жената плаща за безразборен секс е по-голяма - тя губи време и енергия напразно - потомоството и няма да се увеличи. Следователно успешни са тези жени, които избират внимателно мъж, който да остане с тях и да им помага при отглеждането на потомството.

Това е фундаменталната разлика между мъжете и жените.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 411b140a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Имам въпрос до коментиращият от номер 4, разпространението на гените преди или след лова в дивата пустош с копията става или еволюционно не сте развил дотам интелекта си, за да се разграничавате поне малко от примитивни теории, служещи за оправдания на мъжете? И ще си позволя да Ви просветля, че жените освен да забременяват също могат да изпитват удоволствие от секса, сиреч да не се учудите ако жена Ви изневери, въпреки че може да забременява само веднъж в годината.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 5997dfdf81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   4, да, работи твоята теория за мъже примати.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: d4bea9f006
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Вие се опитвате да вкарате някаква рамка хората, понеже така е по-лесно да ги "изучите", а истината е, че човек с човека не си прилича.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 1cb5564012
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   До 5: Честно казано, за пръв път чувам, че жените изпитвали удоволствие от секса. Като академично лице, аз съм проучвал обстойно филмите за възрастни и смея да твърдя, че жените по време на полов акт пъшкат по сценарий, а не защото им е приятно. Ако потърсите японски филми от същия характер, ще забележите, че там жените не издават възгласи на удоволствие, а охкат и акхат, което е поведение, проявяващо се при болка. Това е нормалната реакция на жена, а не престореното удоволствие, което личи в американските продукции.

Копулацията се извършва след лова. Тогава и мъжът, и жената са доволни и с пълни търбуси, което е предпоставка да работят по увеличаването на потомството си, тъй като основните нужди от храна вече са задоволени и организмите имат енергия за репродуктивни дейности.

Тъй като споменахте лов, бих искал да кажа следното. Както вече уточнихме, докато съпругите са бременни, те не могат да правят други деца. Мъжете през това време са свободни да извършват други дейности - като да ловуват, воюват и най-важното - да копулират с други жени. Затова за запазване на популацията по-голямо значение има броя на жените, отколкото броя на мъжете. Поради тази причина мъжете са по традиция ловци и бойци и защитават жените дори с цената на живота си. Мъжете са заменими - дори всички мъже от племето да умрат без един, този един единствен мъж е достатъчен да оплоди всички жени в него.

Жените са по-претенциозни при избора си на партньор, с които да копулират, точно защото имат ограничен капацитет на възпроизвеждане. Това се нарича полов подбор.

Жените търсят богат, красив и властен мъж или в краен случай поне амбициозен, защото такъв мъж би осигурил оцеляването и добруването на гените и, които тя е предала на детето си. Важно е мъжът да е красив, защото красивият мъж ще предаде гените за красота на детето и и то ще има успех със срещуположния пол, когато порасне и така ще увеличи шансът същите тези гени да отидат чак при внуците и. Важно е мъжът да е властен и да има подчинени, защото като група, те ще допринесат за оцеляването на децата и. Важно е и поне да е амбициозен, защото такъв мъж би и показал, че ако не сега, то в бъдеще има вероятност той да стане богат и властен. Жените търсят верен мъж, защото такъв мъж ще бъде до тях и ще се грижи за децата и без да губи ресурси по други жени, които иначе биха били полезни за увеличаване на нейното потомство. Гените на жената искат да се разпространят в максимален брой здрави и красиви деца, защото така увеличават шанса си за оцеляване в бъдещето, а богат и красив мъж би осигурил точно това.

За мъж успешна стратегия е следната - да си намери жена, за която да се ожени, да я забремени и след това да си търси други жени, които да забремени, дори и тези други жени вече да са омъжени, това е плюс за мъжа, защото друг мъж, ще отглежда неговите деца и той ще спести време и ресурси, които може да вложи в забременяването на още жени.

За жена успешна стратегия е следната - да намери съпруг, който да я пази, храни и да помага при отглеждането на децата, дори и този мъж да не е най-красивия, важно е да е най-богатият, за да има ресурси за отглеждането на децата и, а след това да си търси по-красив любовник, с цел да забременее от него и детето да вземе гените за красота, които в бъдеще биха му помогнали да има собствени деца, защото ще го направят по-желан от срещуположния пол.

Надявам се, че съм помогнал и обяснил достатъчно ясно.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 1cb5564012
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И да добавя, че теориите не са примитивни, а съвременни.

Вие носите ДНК-то на вашите предци и то диктува огромна част от вашето поведение. Мислите си, че сте много цивилизовани, почтени и образовани, а всъщност сте същите маймуни като преди 10 млн години, само дето сте облекли рокли и костюми.

Мислите, че това, че обичате децата си или родителите си ви прави много човечни и го свързвате с високата си интелигентност? Ами не. ДНК е код, който може да програмира много неща от поведението. Например - да харесваш момчета, да се стремиш да имаш деца, да търсиш богат мъж, да харесваш мъже със здрава физика, да обичаш родителите си, братята и сестрите ти, да не изпитваш сексуално влечение към хората, с които израстваш, да търсиш храна, когато си гладна, да си податлива на влияния като мода, вярвания, социални норми и поведение, да търсиш любов, общуване и т. н.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: e621fa2d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Нищо не разбирам от психология, к. т. н. /Ph. D. /, съм по -телекомуникационна електроника- възрастен, отбил военна служба по време на "тъмният" социализъм. Съседско момиче с, което сме израснали заедно, следваше право и изглежда, че там се учи психология, та тя от време на време правеше някакви психологически анализи, които според моята неопитност ми бяха интересни. Намирам, че авторката на разбираемо за мен ниво, прави анализ на изневярата, но тази тема е много широко обхватна и с няколко десетки изречения, няма как да бъде изчерпана. Това, което тук там съм прочел от Фройд, освен това в къщи има един екземпляр "Половият въпрос" от Август Форел, не ми дава възможност да оценя изневярата от психологическа гледна точка, а по-скоро от емоционално-физиологическа. От женска гледна точка, няма никаква представа защо го правят, но съм останал с впечатление, че не всички изневеряват, а някакъв определен емоционален тип, който не се влияе от образователно ниво, социално положение, култура. Забелязал съм, че жени израснали като деца в нестабилно или разпаднало се семейство, са по -склонни да изневеряват. Тук е много важна ролята на майката, нейните разбирания за семейните ценности, нейното възпитание в тази посока. За много мъже секса с друга жена, не е изневяра, те го възприемат като емоционална забежка, трупане на жизнен опит, моментно емоционално отклонение, но тава може да продължи епизодично до три години., чисто любопитство, нещо като първо-откривател. Някои жени, забелязват някоя емоционална слабост, в мъж, които харесват и правят първата стъпка и има случаи, при които тази първа стъпка е толкова бърза и инициативна, че мъжът, обект на нейното желание, няма време за анализ на своите и нейните постъпки. Имам чувство, че жените имат някакви биолокатори, които могат доста точно да установят, кой мъж е податлив на въздействие в цел изневяра. Като правило някои мъже изпитват някакво дълбоко, бих казал синовно уважение към жените, с които са били. Говоря за пълно-форматна изневяра. В тези случаи мъжете могат и разиграват такива театрални постановка в къщи, че са готови за "Аскер". Те много обичат съпругата си правят всичко възможно тя да не узнае това. Иначе краткотрайните сексуални флиртове с "гедерейски" и чешки момичета са били преди да има постоянна приятелка, бяха му интересни освен емоционално, но и познавателно, любопиттво, емоциите са много и всеки иска да се покаже от най-добрата си страна. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 17c0890183
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Хаха, поредните глупости от хора за хоспитализация в някой психодиспансер. Очевидно не могли да се справят със собствените си характери и желания, търсейки потвърждение какъв боклук е този, за който мислят, като всичко се върти около това, че когато е трябвало да бъдат силни са избягали.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 2b3d8664b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Авторке, ти си онази психоложката, която се подписваше като ж23.

Виж сега. Това, което си написала може да опише една малка част от изневеряващите мъже. Даже подбудите са по-различни, от тези, които си написала.

Изневярата е нещо нормално в наше време. Има много причини един мъж да изневери. Една от основните е, че жената на 30-35 г. вече не е същата и започва да вехне много бързо. Друга причина е нездравословният начин на живот, който водят много жени, който също ги състаряват преждевременно и в някаква степен отблъскват мъжете. Трето примерно е, че жените са изключително изискващи и натоварващи, а в замяна на всичко, което получават от мъжа, не дават почти нищо повече от един секс. Ако имам жена до себе си, която се държи неуважително към мен, кисела, дразнеща, натоварваща, а и вече над 35!!! , защо аджеба да продължавам да съм с нея, ако мога да намеря по-млада?

Мъжкият нагон е такъв, че ако някоя пожела да спи с мене, аз няма да ѝ откажа, особено ако е нещо средно и над средното за жена. Не говоря за някакви грознички и вампири. Така че и хубав брак да има мъжът, ако намери нещо странично, младо и свежо за ч*Кане, ще ч*ка. Има, разбира се, и други причина за изневярата.

Аз ще ти кажа за себе си как стоят нещата.

По принцип съм изцяло срещу изневерите. Но тъй като мина вече твърде дълго време и виждам, какво е отношението на жените към един нормален мъж, то вече много трудно някоя може да ме накара да ѝ бъда верен и да се раздавам за нея. Тук не става въпрос какви са майка ми и баща ми, а какво се случва в моя живот, а и в живота на много други мъже. Вече летвата на вътрешно ниво при мене е вдигната много високо, за да бъда всеотдаен на някоя патици и гъска. Разочарованията, разврата и манипулациите, които сеете жените след себе си, рефлектират по такъв начин на съвременния мъж, че не очаквайте някой повече да ви сваля звезди, вие да сте специалната избранници за него, да сте незаменимата жена, за която той ще е готов да си даде живота. Това може да мине само още при младите момчета и мъже, които не са се опарили достатъчно и не са скъсали с илюзиите за щастлив семеен живот и вярна, добра и чистосърдечна жена. Такива няма. Мъжете не получаваме и няма да получиме нормални, традиционни семейства, затова жените не си правете илюзиите, че ще бъдете третирани като на принцеси.

Нито ще ви плащаме храната, нито сметките, нито почивките. Имате глава и ръце и може да работите. Държавата ви плаща безплатно обучението, а висшето е с малка такса. Наравно сте с нас мъжете, пред закона сте с повече права от нас, а исканията ви са да сте третирани като в 19 век, но с всички социални придобивки на 21! Това няма как да стане.

Така че изневярата не е ограничена до "болния" и "не излекуван" мъж, който не си е "отработил" травмите от детството и има проблемни родители, а в много по-голяма степен се дължи на самите жени! Я кажи ние защо да ви искаме толкова силно, че да не ви изневеряваме?

КАКВО ТОЛКОВА НИЕ МЪЖЕТЕ ПОЛУЧАВАМЕ ОТ ВАС ЖЕНИТЕ В ЕДНА ВРЪЗКА, ЧЕ ТОВА ДА НИ НАКАРА ДА СМЕ ВИ ВЕРНИ ДО ГРОБ?
Май не си се замисляла над този въпрос?

Всички ние виждаме, че вие жените се слагате само на най-богатите мъже, на престъпниците, на мафиотите, на най-арогантните и нахалните, на най-агресивните, на пълни простаци, мързеливци и трудови инвалиди, на мисловните дегенерати, на наркоманите и на бившите пандизчии; на охранителите или т. н. батки, които са толкова прости, че освен да блъскат и после да идат да станат охрана при някоя мутра за друго не стават. На тях сами се предлагате и за тях се раздавате на 100%. Тях развъждане без проблем, без да имате забележки към тях и каквито и да са сериозни очаквания.

Хахахаха, авторке, авторке. Много си наивни. Такъв психолог си, че не е истина. Изписа цяла статия с неверни или полуверни неща, които имат много малко общо с действителността.

Ти, ако си ми жена, с какво ще ме спечелиш, за да съм ти верен до гроб?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 86947f35a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Много хубава тема! Аз съм жена на 35 г. Намирам се в парадокс - по принцип съм вярна, НО в същото време съм изневерявала на всичките си партньори. Какво значи това? Докато съм във връзка и всичко е наред, съм вярна и дори не се заглеждам по други мъже. Когато обаче нещата във връзката тръгнат на зле и след като се опитам неуспешно да ги поправя, все някога се влюбвам в нов мъж. Тогава започвам да изневерявам - за няколко месеца спя с новия мъж, тествам дали можем да станем двойка, като през това време винаги преставам да спя с настоящия си приятел, просто съм вярна вече на новия.

Това е моят патърн и много пъти съм се чудила защо е така. Реално от първата ми връзка никога не съм била сама, но не е защото ме е страх, нито защото нямам пари или няккаква друга причина... Нямам и деца. Просто никоя връзка не ми е била супер катастрофална и не съм имала супер голямо желание да я напусна, просто се е появявало нещо ново, по-интересно и обещаващо на хоризонта.

Но в някой от по-горните коментари прочетох нещо много ценно:

"И тогава се появавя нова жена, нова възможност да се пребори със себе си. "

Това донякъде резонира в мен, защото ми е писнал този патърн и с настоящия си приятел аз му признах това още преди да станем гаджета и му казах, че искам той да е последният ми партньор. Обаче не стана така и вече 2 пъти се вклюбих и бях готова да го напусна, но не стана така... Така че сега съм пак на кръстопът дали да не го напусна без да имам нов партньор, за да съм на чисто поне веднъж и да скъсам веригата. Но от друга страна си мисля, Ами може би това е моят шанс да остана с този, виж колко си се обичаме. Но едно малко гласче ми казва: Да бее, просто със следващия, в когото се влюбиш, ще се получат нещата и ще си намериш нов мъж...

Иначе възможно най-честният отговор, който сама мога да си дам, е, че имам супер голям lust for life. Искам да живея на макс и винаги искам всичко - и в работата си, и в личния си живот, да съм гледала максимално филми, да съм прочела максимално книги, да съм пътувала в максимално много страни... Това ми носи много награди за лидер и какво ли не, но и ме прави супер работохолик, който тъче на 10 стана... Но затова всеки нов партньор е нов етап в живота ми, което за мен е много обогатяващо и прави живота ми много по-богат и интересен... На 35 г. имам чувството, че съм живяла 120 г., но аз обожавам това - не съм уморена, а супер щастлива и благодарна!

До Авторката: ако имаш съвет или някаква рефлексия, ще съм ти благодарна :-)

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: b9f4eb3fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Коментар 8, само като почна със сравненията от порното спрях да те чета.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 806cdc11a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ех, тези властни майки... А, изневевряващите щерки какво са попили от мама и тате!? Рогоносец сигурно се дължи на таткото- елен лопатар? А в психологията на изневеряващия мъж, не може ли да се разглежда като завоевател, алфа М, ловец? За мен няма правило и всичко е индивидуално и вид конкуренция- друг мъжки стимул.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 95d63ebc39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Стига сте оправдавали изневеряващите боклуци. Те един ден до остават сами, както им се пада.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 2da9b00395
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ако ще подхождаме научно - би било елементарно да разглеждаме само травмите от детството и да твърдим, че правим безпристрастно изледване на изневярата.

Да погледнем историята. Логично е да се предположи, че ранните хора са живеели както другите примати - в малки стада (групи), в които мъжките са се борили за секс помежду си и най-силните са получавали най-много секс. Но - като се има предвид генното разнообразие - явно още тогава женските са кръшкали :)
Явно - това е създавало конфликти, защото хората - за разлика от маймуните са имали и акъл, а не само груба сила, така че големите мускули не са били гаранция, че ще се събудиш сутринта.
И на помощ идва религията - която регулира конфликта по съвсем икономически начин. Ограничава предлагането на жени. Сега вече най-якият е имал харем, ама в харема не са всички, а е ограничен, а другите са имали по една. За кръшкане се е полагало убийство с камъни, а жената ако не е била дествена - я е чакала незавидна съдба.
И - това продължава почти до 20-ти век. Ама пак е имало кръшкане, както знаем от многобройните истории.

В средата на 20-ти век се случва нещо важно, което променя обществото. Първо - индустриализацията и войните изкарват жените на трудовия пазар, което ги прави по-малко зависими от мъжете и същевременно им дава възможност да общуват с повече мъже. И второ - появяват се надежни противозачатъчни.

И.... започва сексуалната революция, проведена от вашите баби :)
Постепенно - изискването за девственост отпада, защото девствени жени вече няма :). Жената може да си гледа и сама децата и себе си, т. е. не и се налага да търпи мъжа. Мъжа пък може да кръшка с чужди жени и няма нужда да прави мили очи на своята.

И - отново стигаме до първобитното стадо, в което всеки на теория може да изчука всяка, стига да е достатъчно способен. :)

Т. е. възможно е хората винаги да сме си били полигамни бозайници, които - ако им се отдаде възможност и е безопасно - не се дърпат много от секс-забавленията :)

Накрая - твърдението, че мъжете кръшкат повече предполага, че или мъжете кръшкат с други мъже, или пък има една група жени, които кръшкат с много мъже (това го има, но има и обратното).

Според мен - средно - и мъжете и жените кръшкат еднакво често.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: a5f8182b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   14 - Аз му прочетох освен първия и последния абзац. И се запитах колко ли жени е забременил порно анализаторът? Май отговорът клони към нула.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 5997dfdf81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Като нямат съвест и морал, кръшкат.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 1dbd5e4125
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Понеже кръгът ми от приятели и познати е малко по различен от преобладаващия мога да кажа, че наистина изневярата може да се обясни най-вече с ДНК генетичното ниво. Ако мъжът е неосъзнат тогава се вкючват физическо заложените инстинкти като размножаване. Минусът при това поведение за мен е, че тогава излиза, че такъв човек не е нищо повече от животно и не може да се контролира. В моят кръг почти не съм срещал изневеряващи мъже. Даже с един мой приятел скоро приказвахме и той ми казва: Брат, изневеряват само мъжете, които имат много свободно време. И наистина е така. Ако един мъж има половинка, която обича и го допълва и има много различни хобита и интереси е смешно да тича по кифли за единия секс. За мен това е жалка история. Имам почти 20 годишен брак и не само, че не съм изневерявал, ами и не съм имал желание. Получавам си редовно секс в къщи и то качествен, с човек, който ме обича и с когото съм се напаснал. Така че не всички са еднакви. И разбира се, че природата има значение, но колкото повече умът взима превес над физическото толкова по-добре за нас, защото упражняваме контрол. Това ни различава от животните и всякакви по-нисши организми на нашата планета.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 1cb5564012
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   На тези, които ми прочетоха само първия абзац, ще кажа, че вие изпитвате когнитивен дисонанс, защото се сблъсквате с логични факти, които не можете да оборите, а те противоречат на досегашните ви разбирания.

Когато наличната в мозъка ни информация се срещне с нова, която обаче ѝ противоречи, се получава напрежение поради необходимостта да се извърши избор между двете информации или евентуално те да бъдат така съпоставени, че да изчезне яркото противоречие помежду им. Това напрежение буквално "ръчка" човека да избере едната и да отхвърли другата информация.

Проблемът е, че новата информация, която се е появила скоро във времето се сблъсква с такава, с която човекът дълго време е живял и вероятно използвал или се е позовавал на нея, не е склонен лесно да се раздели с нея или дори да признае, че е била непълна или изцяло погрешна.

Как се справят хората с това състояние?

1. Предварително са се настроили да отхвърлят всяко нещо, което дори само им заприлича на отричане или съмнение в достоверността на вярванията им. Ако забележат такъв знак, те буквално престават да слушат опонента и неговите въпроси и съображения изобщо не стигат до мозъка им.

2. Щом заподозрат несъгласие или съмнение веднага превключват на атака срещу човека и неговата компетентност. Веднага започват да атакуват източника на противоречащата им информация като се опитват всячески да го дискредитират.

Докато не се научите да разпознавате това състояние, вие никога няма да излезете от черупките си, няма да имате възможност да научите нещо ново и да обновите разбиранията си.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 1dbd5e4125
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   23 - хубаво е, че анализиращ поведението на хората и за повечето неща си права. Но не съди толкова строго останалите. За съжаление на повечето от нас се налага да живеем с този когнитивен дисонанс и ако не анализираме собственото си поведение и заложените ни програми лесно падаме в капана, от който се излиза много трудно. Наистина, повечето хора бягат от всичко, което противоречи на разбиранията им, защото те са котвата, която ги заземява. В момента нямаме много опори - в миналото тази роля са играли семейството, обществото, религията. Сега всички тези неща старателно биват сринати и хората се хващат за единственото, което имат. В допълнение повечето избягват неприятната реалност чрез сериали, компютърни игри, порно, алкохол, наркотици. Не мога да им се сърдя. В момента сме в режим на оцеляване.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker