Как според мен се преодолява несподелената любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как според мен се преодолява несподелената любов
преди: 3 месеца, 8 дни, прочетена 694 пъти
Здравейте! Реших да напиша тази тема, защото за съжаление, немалко от нас са преживявали тази, , болест”. Уж си казваш не е голяма работа, не се лигави, стегни се, но емоциите на човек за засегнати и често му е трудно да си помогне. Тук по- скоро засягам ситуации, в кокто е имало реални поводи, общуване и интеракции, които са били приятни- тоест човек е смятал, че реално има шанс, а не чувства към хора, които са твърде далечни и недостижими и не подозират.
По същество- причината за по- продължително страдание и неспособността да се продължи напред, според мен е в несигурността и в скритата надежда, която човек си мисли, че има- че другият ще размисли, ще му дойде акъла, че сега не е моментът и прочие. Не помагат и банални фрази от сорта на, , не съм готов/а за връзка, твърде добър/ добра си за мен, не мога да обещая нищо”, които са тактично отрязване, а човек се хваща за сламката. Обикновено в отношенията шансът е или налице, или просто го няма, мисля, че просто хората трябва да възприемем всякакви такива увъртания за категорично не и да не допускаме психически да си мислим, че реално имаме шанс. Чувствата, любовта са силно нещо и ако някой го изпитва към нас, няма да отлага приятната част- кой бяга от хубавото?
Някои ще си кажат, че има случаи се усещат и се връщат- замислете се, избрали ли са Ви наистина обаче, след като първосигнално са Ви отблъснали? Понякога и човек остава в такива болезнени самоилюзии, защото го е страх да остане самотен, така подсъзнателно мисли, че е ангажиран с някого и с отношения, но това само го наранява. Да, няма гаранция, че следващият човек ще ни обикне отново, че ще обикнем пак следващ, но така поне имаме шанс за взаимност, докато стоейки в собствените си илюзии, само се самозалъгваме.
Не е толкова страшно, когаго осъзнаеш, че десетки други познават същата болка, малко или много наистина не си сам/а. Но за да го преодолееш, трябва да си дадеш сметка- несигурността, неясното отношение, смесените сигнали- всилко това значи не, единственото да, което човек може да получи, е ясното и категорично да.
Колкото и да боли, е по- добре да продължиш и да се надяваш един ден да можеш да го получиш и са е взаимно, отколкото да се измъчваш. Взаимното да се получава без усилия, защото е взаимно искано. И друго - няма нищо толкова страшно да НЕ се понравиш на въпросния човек, на земята има твърде много индивиди, така че шансът някой да не хареса точно теб клони към 0, все ще има! Въпрос на късмет е да е взаимно. Личните възприятия са в следствие на лични виждания, среда и възгледи, а за външен вид и лична представа за естетика. Те не отрязват другия като личност, а нечие предпочитание. Много по- хубаво е да си нечий естествен вкус, отколкото да се опитваш да станеш чужд такъв.

Преживявали ли сте нещо подобно и какво мислите по въпроса? Съгласни ли сте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 8 дни
hash: f757e42c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Запомни го- Винаги единия обича повече! В последствие става взаимно. Не да бягаш а да влагаш във връзка, без очаквания, защото обичаш!!!

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 3d58c076d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Никак.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: adf3d647ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Добре написана тема. Опасявам се, че след толкова много разочарования загърбвам своят идеализъм, и съм склонен да съм ок, че абсолютнота истина, абсолютното "харесване", любов - не съществува постоянно, не е в достъпа до ръцете ни, особено за хора които не искат да се залъгват. Кое е лъжата - наличието на абсолютна любов, или онази, която е достъпна за нас, но подлежи и на тление?

Компромисите и склонността да ги правиш са също вид идеализъм. Другото е абсолютна вяра в себе си, което не гради нищо.

Естествеността е нищо повече от алгоритъм, код. Ако се кланяш на своята естественост не си нещо по-различно от астрологичен процес примерно, или
за други - генетичен, с био-химично предопределена съдба...

Какво искам да кажа - че волята, онова което е отвъд физиката - ако вярваш - ти дава възможност за някаква свобода.

А най-вече - духовния ти заряд, как избереш да го оформиш.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: f757e42c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Аз също като жена си задавам подобни въпроси Отдавна съм си направила избора и той е заявен и държа на него.. Но човека отсреща не иска изесняване а отлага това за неопределено време. Това за мен е несигурност.
Тъй като аз съм за откритост не приемам опитите за комуникация чрез измислени профили и личности, за да се извлече информацияза мен. Дори и да се досещам отткъде идват, намирам за нормално да отблъснаа и дори блокирам, защото мога да ги споделя лично, стига да го има желанието отсреща. Но явно щом продължават нещата в години не виждам каква надежда мога да очаквам. В моя случай е споделено но отсреща дори не знам как се приема за да знам дали е взаимно. От моя страна е споделена но от другата е без отговор. Тогава съм на сещай се? !

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: d61f61bbd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ти си тоя, дето пита какво мислим за секса, след което тръгна да ни обясняваш колко грешим и какво всъщност трябва да мислим.
Отговаряй си сам сега!

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 358249567a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Не се преодолява! И времето не лекува! Цял живот страдам от несподелени любови, толкова съм бил отхвърлян, че вече не мога а и не искам да имам връзка. Просто се примиряваш и се оставяш да те засмуче водовъртежа "сън-на работа-вкъщи пред телевизора-сън" Блазе му на този който е успял да се възтанови и да разкъса омагьосания кръг!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 21d7594e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз имах връзка, ако въобще мога да я нарека така, която не си прилича по нищо с всички останали. Смесени сигнали, уж голяма страст, а после отдръпване. Когато усещаше, че му бягам се опитваше с емоционални кукички да ме върне. Много е гадно, когато попаднеш на емоционално незрял и нестабилен човек, който не знае какво иска и с това въвлича други в разни болни игри. Става въпрос за човек, който не е малък, а на 40 . Просто като дете в тяло на възрастен. Такива отношения на топло и студено не са нищо и събрах смелост и прекъснах всякакъв контакт. Друг изход нямаше, на него не му пречеше да си я кара така, защото си е такъв незрял, но на мен това ми действаше много зле на психиката. Та урокът е, че човек трябва да има изградени ясни граници, да не преглъща неща, които не го карат да се чувства добре и да слага точката, без излишни разтакавания.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker