Италия, Дания или Австрия за човек на изкуството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124105)
 Любов и изневяра (30553)
 Секс и интимност (14648)
 Тинейджърски (22057)
 Семейство (6723)
 Здраве (9759)
 Спорт и красота (4767)
 На работното място (3341)
 Образование (7430)
 В чужбина (1703)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19267)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Италия, Дания или Австрия за човек на изкуството
преди: 4 месеца, 18 дни, прочетена 391 пъти
Здравейте, знам, че тук не обичате такива теми в стил къде да отида, но няма как.

Моята ситуация е, че искам за поработя на 4 часа в чужбина, докато уча за оперен (или джаз) певец. Спрях се на три държави - Италия, Австрия и Дания.

Защо избрах тях?
Италия е красива страна и е страната на операта, каквото и да си говорим. Австрия, или по-точно Виена също. Плюс на Италия е, че опери има в почти всеки град. Например има в Триест, а не само в Милано и Рим.

Италиански език ще науча лесно и бързо, защото знам Френски от гимназията. Проблемът е, че образованието е платено и само на италиански, а аз няма как да го науча добре чак толкова бързо, че на есен или другата есен да уча вече пеене на италиански. Не знам и ако избера джаз вместо опера дали има джаз сцена в Италия, конкретно да изпълнители? Друг минус за оперното пеене в Италия е, че там една ли не са прекалено много оперните певци. Конкуренцията е жестока. Има възможности, но не можеш да изпъкнеш както да речем в Прага или Будапеща.

Австрия - Виена също е град на операта. До колкото знам имат и джаз сцена. Като за джаз певци може и да не знаят немски. Но самото обучение и по двете специалности и на немски. Иначе е евтино, но и почасова работа без немски едва ли се намира лесно. В Залцбург като че ли има повече възможности за работа с английски, но е все по 8 часа. Там пък май няма добро обучение по опера и джаз. Освин във Виена и в Грац има обучение по оперно пеене и джаз, но и двете са на немски. Аз имам само А1 ниво, което няма да е достатъчно. Залцбург определено ми се вижда по-красив град и от Виена и от Грац.

Дания - имат много добра джаз сцена, оперната не е толкова застъпена, но в Копенхаген имат опера, както и консерватория, която е с добро реноме в световен план, макар и не чак такова като на виенската и италианските. Минус е, че наемите са високи. Но Копенхаген ми се вижда по-хубав град от Виена. Бях няколко пъти във Виена и не ми хареса. Ако не беше Залцбург, в който се влюбих и е първият западно европейски град в който се почувствах като у дома си изобщо нямаше да мисля за Австрия.
Образованието в Дания е безплатно и ще мога да работя почасова до 20 часа седмично. Но дали с дипломата от тамошната консерватория ще мога да работя в джаз бендове или опери в други страни? Тази диплома ще важи ли за оперите/бендовете в Австрия и Италия?

Но коя от трите ще е по-добре в моя случай? Всъщност за обучението ми май Дания е логични избор. Ако не ми допадне като климат все ще издържа 2 години, колкото е бакалавъра. В другите две май без местния език най-много частни уроци по пеене, докато работя нещо на 8 часа, но се съмнявам с едни частни уроци да можеш да се занимаваш с музика и изкуство. Каквото и да си говорим, в тези среди освен таланта е важен нетуъркинта, какъвто ще има в една музикална академия или консерватория.

Също така ако има професионални музиканти или певци тук с оперно пеене или джаз пеене ще имам повече възможности за работа в Европа? Държа да е нещо, с което ще мога да живея и работя в различни държави. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 18 дни
hash: 76183a9d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Ти намери изобщо някаква работа, пък държавата и красотата са ти последните проблеми. Дори и език сигурно не знаеш, ама си тръгнал да придиряш за държава.

 
  ...
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: 134bc4887f
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Здравей!

Ще ти кажа за Дания, накратко:
- Има джаз сцена, но само в Копенхаген и от това пари не се правят.
- Имам приятели в изкуството, но за съжалние, повечето от сцената е стирнко на датски. Театър на английски е голяма рядкост, като повечето музикални изпълнители са масово датчани или от др. скандинавски страни, но знаят датски. Не казвам, че е невъзможно да те вземат някъде, но ще е много трудно.
- Климатът няма да ти допадне. Ще трябва да свикнеш.

 
  ...
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: 37b0d0e8b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   България.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: 3eef15477d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Единбург е подходяща страна за теб.

 
  ...
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: 293afa67ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   4 да бе в България само опера и джаз слуша народът.
В крайна сметка ще кандидатствам за лаботя и обучение и в трите страни, пък където те ме изберат.

Ще уча и трите езика, вече минах начално ниво немски.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 17 дни
hash: e909df1af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За човек на изкуството Индия. Австрия, Италия и Дания са за аристократи и по-прагматични хора.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 17 дни
hash: 21322a2ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Беше ми интересно да прочета темата. За съжаление не мога да съм ти полезна с някаква информация. Аз живея в Германия и не се занимавам с музика или друго изкуство. Дания е прекрасна страна според мен, на мен ми е мечта да я посетя. Желая ти успех, каквото и да избереш!

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: b726a5a656
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   между трите - Австрия, от опит, между различните нива на избор, изобщо - България. В България гладът за културни дейци и дейност е чутовен и граничи с нуждата от подобна социално-психологическа дейност, при някои от онези случай, в които изгубено дете е намирано 25 години по-късно, при които то е в състояние на полупримат, но пък трябва да бъде социализирано и научено, за да може да оцелее.

"Опса, опса, излезе Радка малка пиратка да си подруса ***ката руса@" се оказа по-ефективно оръжие за държане под контрол от всяка армия.... без война... Сун Дзъ ръкопляска на кукловодите зад тези процеси...

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 293afa67ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   28 в България само в София има култура, другото извън София е потънало в чалга.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 6a9a002ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Н29 абсолютно потвърждавам. Само София има някакъв културен живот, който и той се стапя. Във Варна положението е изпуснато вече. Буквално всички клубове са чалгарски, а уж културните заведения са полу-празни или биват посещавани от възрастни хора. Там млади няма.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker