"Плейбой" и създаването на съвременния мъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

"Плейбой" и създаването на съвременния мъж
преди: 2 месеца, 24 дни, прочетена 635 пъти
За никого не е тайна, че телевизията с годините става все по-перверзна и нейната главна задача е да въздейства на нашите плътски желания. Новата дръзка и безсрамна култура на освободеност, придружена от увеличаване броя на разводите - "културата на свалките", водеща до все повече необвързани мъже и жени и разбити семейства и все по-малко топли домове и верни и любящи съпрузи. Но къде е започнал този морален и социален упадък? Без съмнение можем да посочим най-скандалното американско списание - "Плейбой". "Плейбой" започва своята война върху американската култура през 1953 година. Това е скандалната следвоенна революционна ера, в която секса, наркотиците, рокендрола и медиите са използвани за да се трансформира американската нация завинаги. Всички революции започнали през това време изиграват своята роля в голямата схема. Списанието "Плейбой" изиграва водеща роля в покварата на американския баща и на архетипа на семейството и в създаването на архетипа на "лошото момче". Превръщането на почтения, уважаван и достоен мъж в похотлив, емоционално незрял хлапак, който предпочита да играе, вместо да произвежда. Да си необвързан е за предпочитане и нежененият мъж става горд прелъстител и прелюбодеец, програмиран от медии, от филмовата и музикалната индустрия да бъде себичен, егоцентричен и емоционално неуравновесен. Ухажването, което е същестувало преди, при което хората са имали почтени намерения едни към други, е заменено от нова форма - "дейтинг" - необвързваща уговорка за свободно развращаване и обезчестяване телата на другите. "Плейбой" културата постепенно премахва честта от съзнанието на мъжете и жените - жената не е нищо повече от сексуален обект или от "украшение", а мъжът е превърнат не само в перверзник, но и в повърхностен материалист, който се вълнува изключително от мода, от своята визия и от всичко, с което може да впечатли жените. Отдавайки се на извънбрачни преживявания с различни жени, за да задоволи своя новооткрит сексуален апетит за нови лица и нови тела, за който бракът вече е нежелано и мъчително бреме. Тази психологическа нагласа към брака е програмирана в мъжкото съзнание чрез сериали като "Женени с деца", "Двама мъже и половина" и много други. Порнографията, честите посещения на стриптийз клубове и сексуалните пристрастявания са неща, които звучат съвсем нормално днес, но преди ерата на "Плейбой" са били нечувани за повечето хора. Не е изненадващо, че най-популярните телевизионни шоута днес са изпълнени с голота и скандално сексуално съдържание, защото това са нещата, които в излишък, биха развратили всяка публика. Както се казва, "Има повече от един начин да одереш котка". Като публика, на нас наивно ни се струва, че сме забавлявани. До момента, в който се събудим и осъзнаем, че "котката" сме ние.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 3b672a2bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Харесва ми как пишеш, аз толкова дълго не мога да го напиша.
Хората трябва да вярват в Бог и да спазват неговите заповеди, за да бъдат добре.
На мен също не ми харесват американските филми, при който секса е най- важен. И не смятам, че секс се прави с всеки, а само ако имате сериозни намерения един към друг.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 65014fee59
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Аха само за мъжете се отнася. Верно е че повечето зацапаха свещите и станаха смешни, ама това не важи само за тях. Модата беше жените да си слагат изкуствени цици мина, сега е на мода всичките да надуват устни. И колкото на по-красиви се правят, толкова по еднакви и безлични изглеждат. Важи и за мъже и за жени. Когато гониш стандарт, значи си ангажиран само с това, което значи че за да стане това, пропускаш други много важни неща. Важно е да се покаже класа, което е важно на всяка цена, там да има пачки и почивки. За сметка на това подтискащ душата, да си човечен, добър, морален.
Резултатът се вижда. Всичкото на снимки е за завист, ама като ти е част от семейството се кръстиш и се чудиш кога ли ще му/и дойде акъла, че всички тъпотии дето прави са за чужда сметка, все на най-близките.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: f1021be1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Плоска тема. Изневери е имало винаги. Много преди издаването на първия брой. Не четеш ли книги? Елин Пелин в "Гераците" леко намеква за изневерите на единия Герак в големия град. Сигурно и той е чел "Плейбой" Има още десетки примери в литературата. Или и те са причина за разврата? Толкова е нелепо да обвиняваш други за собствените си грешки.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 8c3741c00e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Тема писана от жена предполагам? :)

Приятелката на един приятел (25 годишна) се напи миналата седмица и почна да ми споделя, че е спала със секви, 40 годишни и др., но се оправда, че е "тъпа и малка" и "не разбирала" и после почна да ни сипва, че сме "педофили", щото сме на 30 и си падаме по млади жени.

Твойта логика е същата. Женска.

Жените ебахте майката на всичко. С феминизма.

Първо - много момчета се научават как да бъдат "мъже" от майките си, от възпитателки, от учителки. Все жени. Дето им втълпяват като теб, как "трябва да бъдат сериозни, да уважават противоположния пол, ала бала".

И с кой се хващат същите тея жени - финансово закъсали боклуци, дето не проявяват грам уважение към жените.

Това е така, щото бащите им са се скъсвали от работа, и не са имали време да ги възпитат и научат, че на жени НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЯРВА.

Жените единствено ги гледаш какво правят и по това съдиш - изобщо не ги слушаш какво ти приказват. Колко приятелки и колежки са ми разправяли, как текущия им приятел са го рязали по 5 пъти, ама той "не разбирал" и накрая се събрали.

Ако "Плейбой" е виновен с нещо - той е в това, че се появява като "заместител" в отношенията между мъж и жена. Твърде много стимулира мъжете и ние спираме да обръщаме внимание на жени.

А и създава грешни очаквания в мъжете. Много трудно можеш да намериш жена в реалния свят, която да изглежда като от корица на "Плейбой" (да не говорим, колко грим, Photoshop и др. им добавят за да им докарат този вид).

Съответно жени, които са били считани за "красиви" до преди век, вече са "за по 1 път".

Но и вие жените сте си виновни, щото не може да ви бъде оправданието:

"Млада бях мамо, излъгаха ме! "

И сред вас има дами, дето внимателно проверяват мъжа, и не си разтварят краката за всеки нацепен боклук на хоризонта.

Верно търпят подигравки и са "по на сухо" от курветините, ама доказват, че има жени дето МОГАТ и да се въздържат и не прехвърлят отговорността на мъжете.

Та ако не искаш да виждаш "плейбои" навсякъде - стани ДАМА, ама може да ти е малко късничко за това! :D

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 7a787eb6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   4, човек, който пише "секви" вместо "всякакви" няма право изобщо да се изказва. Това е писано, всъщност казано от мъж преди няколко години в ютуб видео и преведено от мен. Мъж го е казал, не жена.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 1fd1310551
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Поста ти е на тотално грешна основа, но само искам да обърна внимание на следното: Телевизия, списания и. т. н. са резултат, а не причина. Те показват това, което се гледа най-много и привлича най-голяма публика. Колкото повече зрители има едно предаване толкова по-скъпо е рекламното време в това предаване. Те не могат да си позволят лукса да предават силно патриотични и възпитателни програми, които почти никой не гледа, защото ще фалират.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 315cf1e5c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   "Плейбой" отдавна си има и женски аналог "Плейгърл" - еротика за жени с голи мъже.
Джули, цици, силикони, хиалурони... накрая мъжете ви виновни, вие сте непорочни и непокварени създания.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker