Как - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как
преди: 2 месеца, 24 дни, прочетена 637 пъти
Здравейте.
Имам нужда да споделя с някой. Някой, който няма да ме съди и да ми казва “откажи се, не ти обича, писнала си му”.
Имам връзка с мъж от 3 години. Който в момента не е при мен. Замина по работа и сме в период на “почивка”. Ще се опитам, да опиша нещата в някакъв логичен ред, защото и аз съм достатъчно объркана.
Приятелят ми има страх от обвързване и всички теми за деца и семейство го парализират. Аз пък от своя страна все по-често мисля за тези крачки.
От няколко месеца сме в рутина. Работа, вкъщи и обратното. Той ме вкара в нея. Месеци наред го моля, да вземе ден почивка и да изчезнем някъде двамата. Без семействата ни. Всеки път обещава и все нещо излиза. Така като пиша си давам отговори и на много въпроси.. мисля че го обвзе страх точно от следващият етап във връзката ни и ми каза, че ме обича, но някак по друг начин и тези седмици разделени сме щяли да видим, какво ще излезе. Почти не се чуваме. Аз спрях да го търся също. Ако пише, отговарям.
Беше прекрасен, внимателен и всеотдаен.. но сега е неразпознаваем. Какво се случи? !
Моля, мъже ако четат да ми дадат съвет. Женските ги знам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 685036a52a
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Случва се това, че вече нямаш приятел, не си ли го разбрала? Човекът е искал жена за редовен секс, не за съпруга. Накрая вече не те искал и за това и се е махнал. Като искаш брак и деца, търси друг- семейно ориентиран.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: d9cb54a152
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Баща ми, мир на праха му, често ми казваше, че един човек, ако пожелае "почивка", работата е заминала вече. Двама души, ако се обичат достатъчно и желаят да бъдат заедно, то не се стига до "временна" раздяла и прочее. Напротив! Дори партньорите искат да прекарат повече време заедно.

Не е добър знак, че Вашият приятел се страхува от идеята за брак, семейство и деца. Това са така наречените "червени флагове". Повечето хора биха си тръгнали веднага или ще Ви посъветват да го сторите. Това е лесният вариант.

Какъв е по-трудният? Започнете с най-простия въпрос: "Защо? "

Защо желаете да бъдете с този мъж?

За мен лично, отговорите на Вашите въпроси се крият в историята, която сте споделила.
Той се парализира от мисълта за сериозни отношения. Започва да страни и да Ви избягва. Никой не е толкова зает, че да не може да отдели между 2-15 минути на ден, за да Ви потърси - било то за телефонен разговор, било то, за да си пишете за кратко. Няма толкова зает човек на този свят - включително и най-влиятелните личности.

Върховни закони във вселената:

- Ако човек има желание, винаги намира начин;
- Ако човек няма желание, винаги намира оправдание.

Вашият партньор намира оправдания. Така си мисля - възможно е да греша. Вие по-добре бихте могла да прецените от мен. Не го познавам лично. На този етап разполагам с информацията, която сте изложила във Вашата история.

Какви варианти виждам?

1. Прекратявате отношенията с този мъж;

2. Оставяте го да ви търси, когато той прецени. Целта: уважавате неговото решение и спазвате границите му. Той има личен живот и други ангажименти (стига да не лъже). Но сте длъжна да спазите известна дистанция. Това е като с човека и сянката. Колкото повече го "гоните", толкова повече той ще продължи да се отдръпва от Вас. Търсим тук обратния ефект. Той вече е запонал да бяга. Просто спрете да "тичате" след него. Нека той продължи да бяга, но Вие останете пасивна на едно място или се отдръпнете назад. Изместете фокуса върху себе си - развитие, забавления, интереси, хобита и личен живот - с близки и приятели или време за Вас самата.

В случай, че не Ви потърси - това ще отговори на въпроса Ви, но по различен начин. Той няма интерес и това е напълно достатъчно. Не е подходящият партньор за Вас.

В случай, че Ви потърси и лека-полека започне отново да бъде активен спрямо Вас, можете спокойно да продължите, откъдето сте спрели (всичко това само и единствено в случай, че наистина държите на него и смятате, че той е Вашият избор);

3. Постявате границите Вие самата. Какво означава това? Нека той действа по своите задължения и да продължи да има своя личен живот. Това дори е необходимост от двете страни. Но е важно да седнете и да разговаряте като големи и зрели хора. За предпочитане е този разговор да бъде проведен лице в лице, а не по телефон или чрез писане, както сега ние правим.

Обяснете му със спокоен глас, че Вие го разбирате напълно. Но му дайте да разбере, че Вие желаете да създадете здраво и стабилно семейство. Мислите все повече за деца, поради тази или онази причина - ще ги изброите. Споделете му как се чувствате. Как гледате на него. Това са хубави неща. Една жена, ако желае деца от един мъж, в повечето случаи, това е комплимент дори за него. Тя се чувства спокойна и сигурна в неговата компания. Тя е установила, че той би могъл да закриля както нея, така и бъдещото им семейство.

Не се страхувайте да проведете този разговор с въпросния мъж. Защо? Защото трябва да преминете през това изпитание, за да научите дали той е достатъчно отговорен и зрял. Независимо от колебанията му, той би могъл да промени своето решение. Не е изключено това. Дори да се ядоса и да се развика, дори да затвори слушалката или да спре да Ви отговаря на телефонните обаждания и съобщенията, това отново ще Ви даде отговори на въпросите, които търсите - дали той е за Вас или не.

Продължи ли да процедира по аналогичен начин, прекратете всякакви опити да постигнете консенсус с него. Ако Ви изслуша и се съгласи, то обсъдете какви да бъдат Вашите следващи стъпки във връзката по между Ви.

Много е важно да му кажете няколко неща. Това, че Вие цените собственото си време и желаете да създадете семейство. Ако той не би могъл да Ви го осигури на този етап, то Вие не виждате смисъл да продължавате да комуникирате повече с него. Освен ако не сте търпелива и не решите да го изчакате. Но няма правилен момент, в който човек да е готов за семейство, реално погледнало. Това са неша, които човек в движение ги учи и прочее.

Реално Вие бихте могла да го чакате с години, а той все така да продължи да не бъде готов да премине на следващия етап от отношенията между Вас. При такъв развой на събитията ще Ви се наложи да вземете едно или много лесно, или много трудно решение (зависи от гледната точка, разбира се). Може би тогава ще е настъпил моментът да потърсите нов партньор.

Бъдете смела и отстоявайте своята позиция, без да се притеснявате! Дори "връзката" Ви да претърпи провал, това пак е победа за Вас, защото ще сте научила, че този мъж не е подходящият. Отделно времето бихте могла да го инвестирате след това в нещо градивно - фокус върху своето лично и професионално развитие, както и търсенето на нов партньор.

Един живот ни е даден и ние заслужаваме да го изживеем по възможно най-добрия начин! Вие заслужавате да го изживеете по възможно най-добрия начин! Вземете пълен контрол над собствения си живот и бъдете удовлетворена от това, което правите. Той е на една ръка разстояние от Вас - протегнете ръка и си го вземете!

Пожелавам Ви успех! Надявам се да съм бил поне малко полезен за Вас.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: c4d3199ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Твоята тема я четохме вече май. Не искаш да чуваш за отказване и че не те обича, но ще го чуеш и ще го приемеш. Знам, че не ти се иска да е така, че чакаш чудо, но щом връзката стигне дотук, нещата са непоправими. Не се съпротивлявай на фактите, приеми ги, примири се и си дай почивка, преди да потърсиш нов партньор.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: d8e3c6bfda
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Колко години ще го чакаш да го преодолее тоя страх? ! 20?
Такива никога не стават готови. Т. н ви период за почивка значи, че си давате зелена светлина да кръшкате. Ти може да не правиш нищо, но той прави. И ще ти цъфне след време уж осъзнал се.
Жени, не вярвайте в такива глупости като страхове от обвързване. Не се бори с нищо, даже не се и опитва. Не вярвайте, че ще го промените. Че ако му се доказвате достатъчно, ще ви избере. Страх го е единствено, защото няма да може да сваля вече свободно.
Случило се, че е срещнал друга и затова тая почивка, която ужким щяла да покаже дали ще ви бъде. Разбирай него и нея.
Мъжки, женски коментари, все тая. Човекът не е читав и е доста хлъзгав. Гледа да изклинчи всякак.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 1aa4b5d1a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Т. н. "страх от обвързване" е женска измислица. Жените обичате да си ползвате собствен речник, за да избягате от реалният свят. Човекът просто не иска обвързване, поне с теб.

Станал ти е "неразпознаваем", защото е излязъл от фантазиите ти. От "любовни" преструвки... защото една жена НИКОГА не обича реалния мъж, а фантазията си за него, се е наложило да се замисли дали иска да се обвърже толкова с теб. И отговорът е - не. Това се е случило. Ти не можеш да приемеш "не" в тая твоя фантазия, затова предпочиташ евфемизмът "страх". Какви точно доводи има... може би ако го познаваше като човек наистина, щеше да знаеш. В днешно време има и много основателни такива.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: dbcc9a5e46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Лесен съвет: не си губи времето с него. Такива мъже никога не порастват. Има мъже, които мечтаят за семейство и ще те носят на ръце, намери си такъв.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 23160b0597
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Mъжът не те харесва достатъчно, за да направи следващата крачка. Казал ти го е директно" обича те, но някак по друг начин". Вероятно и има някакви планове, мисли, че му е рано или някакво външно мнение, което му влияе. За момента от него няма да получиш, това от което ти имаш нужда. Ако решиш да чакаш, отношенията ви ще бъдат още по-скучни, ти ще започнеш да го притискаш и резултат ще е раздяла, но след загуба на време. Зависи и на колко години сте. Ти си му удобна като стара жилетка и той може да си откара доста време така, докато не се яви някоя нова, за която ще се ожени за 2 месеца. Защото ще бъде нова емоция, която ще го зарежа.
Имах три годишна връзка, когато поставих въпроса за развитие в отношенията, " ми, не, не можел да се ожени за мен". Добре, но ако не бях попитала, щеше да си кюта така още толкова. Айде, чао.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: be8a02455d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   1. Човекът не иска семейство и деца с теб.
2. Човекът не иска семейство и деца попринцип.

Свиквай. Повечето са такива, губят времето на някоя, докато намерят тази, от която искат всичко. Напускай го. Не си ти неговият човек.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: df8dacd5ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Хахаха той е виновен говедото, гад мръсна.
От няколко месеца били в рутина. Навремето баба ти как е живяла? Разхождала се е по полето с дядо ти, или са ходили по Витошка на разходка?
Истината е че станахте много разглезени. Нормално е да е рутина, няма как да живееш с вечни драми и постоянен кеф. Като отидете на разходка, почивка, къде си решиш, после кво? Цял живот ще е миткане?
Скучно ти е, защото нямаш хоби и аз работя, ама имам какво да правя със себе си дори да съм в къщи и никога не ми е скучно, все нещо има за вършене или ако няма, знам с какво да си го направя весело.
Той не пишел, ти отговаряш наказателно, с по една дума. И какво? Наказа ли го човека, супер ли ти е?
Преди бил внимателен сега не, а какви са му проблемите, да не го е налегнало безпаричие, проблеми. Някак е глупаво да очакваш че цял живот ще си принцесата дето трябва да бъде задоволявана.
Съвет искала чак. Съвета ми е да си сядаш на задника и да проумееш, че живота не е онази розова приказка дето ви втълпяват и вие мечтаете за това. Живота е предимно шибан, на по-млади години вместо да е само смях и развлечения трябва да е учене и себеусъвършенстване, все неща които си личи че си пропуснала. После вече се грижиш за всички, възрастни родители, близки, ако си читав разбира се.
Тия с почивките и веселията са ми ясни, виждат се и по вестниците и на живот, глупаци съсипващи всичко от отношения до широки пръсти и харчене на всичко, ама нали за това живеем. И после като закъсате, се чудите кой да ви оправя бакиите, все го отнасят най-близките ви. Всичко си мислите че ви се полага и няколко месеца ви се вижда цяла вечност.
Не искам да съм лош пророк, ама с който и да си, да намериш следващия мил, грижовен, водещ те навсякъде, пак ще дойде тъпия момент да му писне от глупостите ти, с ти даже не разбираш че има възможност да осираш всичко.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: f14083ec8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   "ми каза, че ме обича, но някак по друг начин"
Това е тактичният начин да кажеш на някого, че не го обичаш, не го възприема за семейство и вече е приключило.
А ти не искаш да повярваш в очевидното, ще го принудиш да е по-директен.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 9486de64c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Има два варианта - не е готов за поемане на отговорност или не те иска за майка на децата му. Единственото вярно решение е да поговорите и да се разберете какво искате от връзката си. Не губи време с него, ако имате различни виждания за бъдещето си, може и да не иска деца изобщо...

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: f46d92f5ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Няма страх от обвързване. Просто не иска да се жени за теб. Струваш му се неподходяща за брак. Или вече си е намерил друга.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 97eba30c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Или по принцип не е човек, който иска да се обрързва сериозно и необратимо (Дори да е мислел/казвал, че е)
Или просто не вижда в теб лично човек, с който иска/би могъл да прекара живота си.
Твърде много хора забравят, че единственото обяснение някой да не иска брак/деца не е, че е несериозен тип - човека трябва да те избере, да вижда в теб, това, което търси и да вярва, че ще се получи семейство заедно. Да стре във връзка, не значи, че това е даденост.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: a6f2e56aee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Извинявайте, вие на каква възраст сте? Какво значи това "без семействата си"? Уточнете за какво става въпрос.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 1d9c2f95d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Спри да го търсиш, не му отговаряй като ти пише.
Когато те потърси, говори му, че си заета, че излизаш. Нека усети че те губи и няма да чакаш него.
Такъв мъж не ти трябва, не е сериозен.
Иначе и аз съм казвала, че не искам връзка, на такъв с който не искам връзка.
Той ли предложи да сте в така наречената почивка?

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 9e3b1bf7af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Мъжът не те обича, той те харесва приятно му е с теб, но до там! Щом отбягва сериозни крачки, не си неговата жена. Може да е имал тежка раздяла с някоя, и още да го боли. И да не е готов за връзка, а може би, човека си пада по-неангажиращи връзки и това е...

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 3decd81889
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   По принцип един мъж максимум след 1 година връзка знае дали иска семейство и деца с жената до себе си. 3 години сте загубила с някакъв льольо, който явно не вижда във вас партньор за брак

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker