Токсична връзка ли е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Токсична връзка ли е
преди: 1 месец, 21 дни, прочетена 979 пъти
Искам да попитам смятате ли една връзка за токсична и нездравословна, когато партньорът ви налага своите правила? Например не иска да обсъжда бъдещето, казва че трябва да живея за мига. Не иска брак и съжителство засега. Бил е женен и каза, че е прекалено трудно и отговорно. Не желае да анализирам връзката, казва ми да спра. Всеки път когато правя някое от тези неща, съм заплашвана с раздяла. Иска да съм щастлива с това, което ми предлага. А то е ходене по екскурзии - това е единственото място, където да се срещаме, но то е 3-4 пъти в годината. Също онлайн комуникация почти всеки ден.
Когато се опитам да задавам въпроси за връзката и за бъдеще, той се ядосва, прекъсва разговора и ме наказва с мълчание. При което аз пиша, звъня и се извинявам, и обещавам, че повече няма да задавам въпроси. Той всеки път казва, че моите въпроси са развалили хубавата връзка. Да, обаче това ме разяжда отвътре. Минах на хапчета, увеличих алкохола. В последния онлайн разговор казах, че ми е много трудно в тази връзка вече. Не се виждаме с месеци, нямам право на въпроси. Все така ли ще я караме от разстояние и без бъдеще? Той пак прекъсна разговора и след 2 дни ми писа, че прекратяваме интимността и оставаме приятели, защото му е омръзнало от моите въпроси, на които нямал отговор.
Аз се ядосах и взех решение да не го търся 2 седмици. След 2 седмици му писах, че съм осъзнала, че тази връзка е токсична за мен, в нея аз нямам права и трябва да следвам само неговите правила. Нямам право да питам за бъдеще, нямам право на свои желания, нямам право да анализирам. Писах, че това е токсично и би трябвало да се промени. Той отговори, че съм го наранила с тези мои думи, поема отговорност и съжалява, че не може да покрие очакванията ми. Надявал се да срещна друг, който да го направи. След което писа, че съжалява, че дългогодишното ни приятелство приключва така и ме блокира.
Не знам, но за мен това поведение е токсично и манипулативно. Прехвърля собствената си вина и нежелание за сериозна връзка на мен. Аз лично не чувствам вина, че съм изразила своите желания и нужди. През цялото време се чувствах все едно ходя по яйчни черупки. Все гледах да не го ядосам, за да не избухне и пак да ме игнорира. Много напрежение събрах. Направо си съсипах здравето за няколко месеца. Даже сега чувствам облекчение, въпреки тъгата.
Благодаря, че ме изчетохте. Моля без подигравки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 21 дни
hash: 53eba4cb74
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Токсична не е. Харесвам хора, които казват какво могат и какво не, от самото начало. Той ти казва че ако искаш секс и забавления е твоя човек, ако не значи не е той.
Не те е излъгал с нищо, не те манипулира и ти казва нещата както ги мисли.
В същото време ти очакваш от него нещо, което той ти казва че няма да сране. И ти се правиш на наранена и обидена, надявайки се че твоята липса ще провокира емоции в него и ще ти се врече във всичко което искаш.
По-скоро ти си тази, която не разбира и манипулира.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: bc200da71f
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Робска психика имаш. Не е подигравка, но е факт. Само жена, която се мрази и се смята за робиня може да търпи подобно нещо. Някаква травма от детството. Поработи върху това. Вашето не е връзка, а запълване на време.
Този е недорасляк, независимо на колко е и какво работи.
Не си виновна, че си се влюбила. Просто е грешният човек. Грешна е реакцията ти с този алкохол и хапчета. Заслужава ли си Иванчо, че да си го причиниш? ! Не съществува мъж, за който да си заслужава.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 8f98adaf1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Мъчно ми е за теб. Защо си влошаваш здравето заради този мъж Че и те заплашва.
Ако не искаш след време да се разболееш сериозно, реши се и прекрати итношения с този..
Той така ще те ползва и когато му омръзнеш ще те остави.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: b1c22b55a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Авторката: Пропуснах да кажа, че живеем в различни държави.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 29456f4548
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мъжете не желаят да живеят заедно с жена, която познават от малко време, особено разделените или разведените мъже, мислят си че всяка ще е такава каквато е била бившата. Защо си настоявала авторке, при положение, че ти е казал да не задаваш подобни въпроси. Да живееш с някого, да се обвързваш това не е игра, първо трябва да мине време да се опознаете и чак след това да решите дали ще имате бъдеще като съпрузи, а не запознахме се вчера утре се женим.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 1563da0ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ама той не те е лъгал, не ти е подавал фалшиви илюзии, ти сама си ги измисля при съвсем ясните му намерения.
Ти си се надявал той а промени намеренията си към теб и да се обвържете, но той никога не те е излъгал.
Не е манипулативен, нито токсичен, ти си прекрачвала границите на това, което той е предлагал като единствена възможност за вас.
Можело е да приключи много по-рано щом не ти е било ок така.
Но си се лъгала сама.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 92ea0532ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   А защо това, че не иска връзка го прави токсичен? Това първо не е връзка да се виждате 3-4 пъти.
То всъшност ти се опитваш да му налагаш твоите виждания, а той ясно е заявил какво иска и какво не.
Проблема си е твой, че се занимаваш в такъв.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: aa8db89e3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако съм аз на твое място, на мига съм го зарязала... комплексар прост... това не е връзка, зарежи го, спри алкохола и обърни внимание на здравето си, не е само той мъж на света....

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 5d0ef16d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Понякога не е нужно да задаваме въпроси, отговорите са пред нас. Нямаш връзката, която искаш.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 324e7d251c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Добре, че си се отървала. Отвратителен човек! Гледай самп напред

 
  ...

...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 65e2d68451
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Че той си е женен.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 8dab441282
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Била е токсична както за теб, така и за него, но според мен вината не е в него. Той е бил честен с теб от началото до края. Казал ти е, че е изморен от връзки, което означава, че не желае сериозни от ошения. Ти обаче си го натискала да ти обещае бъдеще.
Токсичната си ти.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 1e420a72e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Токсична, нетоксична, не се ли чувстваш добре с даден човек по каквато и да било причина - ставаш и си тръгваш.
Така описано ми изглежда, че само ти си въобразяваш, че сте във връзка. За него са си някакви свободни и неангажиращи отношения, които го устройват прекрасно. Лошо е когато при двама уж големи и (предполага се) зрели хора липсва адекватна комуникация и очевидно имат съвсем различни виждания за живота.
Честно казано най-ми хареса предпоследния абзац, където всчико е приключило (да се надяваме) ама в стил 5-ти клас, втория срок. Единия се разсърдил за 2 седмици, пък после му писал най-накрая какво мисли, другия пък уж разбрал и съжалявал, пък блокирал първия...
Хора, животът е кратък. Не го пилейте в измъчени връзки и отношения, които не ви носят никаква добавена стойност. Научете най-накрая, че когато чувствата са взаимни, не се налага да влизате тук.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 03972ed6a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Е човека ти е казал точно тези въпроси да не задаваш, а ти си настояла, защо - нима си мислите, че ние мъжете нямаме чувства, нямаме страхове ли. Може човека се е страхувал, че ще пати отново и си искала да мислиш за бъдеще и аз исках да стана космонавт когато бях на 15 и мислих това и го наричах бъдеще, но уви, защо не си живеете мига. Защо не цените времето с този човек, а той как се държеше в нормалните ви разговори извън мисли за бъдеще ако се е държал лошо значи те използвал за мхмх да мисля че разбра, но ако се е държал добре какъв е проблема да не желае да говори за твоите въпроси. Щяла тя да анализира връзката и как ще анализираш ще го питаш къде и кога и в колко часа е роден да му изкараш наталната карта както и твоята и да ги сравняваш ли?

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 03972ed6a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Лапешка работа, от това което си писала подозирам, че мъжа е доста по-голям от теб, а ти си малка и се държиш като детенце

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 03972ed6a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Е как така 3-4 пъти в годината ходите на екскурзия само там ли се виждате, ако е така на колко е този човек, че те крие.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 53d5507f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Бягай с двеста от този енергиен вампир и токсичен манипулатор.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: b1c22b55a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторката съм. 5, познаваме се отдавна.
За токсичност ще дам няколко примера.
Като почнахме връзката, той заговори за брак, за това как аз ще отида при него един ден. И като реших, че най-накрая съм намерила Човека, той постепенно сложи рестрикции. Накрая аз се съгласих на всичко, само да сме заедно. Обаче не му ли хареса нещо, веднага прекратява разговора и казва повече не искам да те виждам. И аз почвам да чувствам вина, извинявам се, моля се... Чудя се какво толкова съм направила.
Например казва ще дойда на 20 октомври за 3 дни, пише ми го в чата. Казвам добре, чудесно. ( Ама то е след 4 месеца). Вечерта в о нлайн разговор започва... ти май не се зарадва за моето идване. Казвам не е така, радвам се. И той казва ами трябваше веднага да започнеш планиране на пътуването, а ти нищо не си планирала. Ако е така, тоняма да идвам нито септември, нито октомври, щом не си ентусиазирана. И аз веднага почвам да чувствам вина и да се извинявам. Още на сутринта бях направила планове, хотели и т. н.
Ако нещо не му харесва в разговора, прекъсва незабавно, изключва камерата и два дни не пише и не отговаря. Аз се чудя какво съм направила, искам да поговорим, да се извиня, но той не отговаря.
Е тези неща са токсични за мен. На всичко се съгласих, за да сме заедно и пак не е доволен. Може би аз съм токсична за него, не знам. Дано си намери жена, която да е доволна на трохите, които й подхвърля.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 6140bef939
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   "партньорът ви налага своите правила"

Малка си, и при това жена, та да те светна. Партньорството, в истинският смисъл на думата е - всеки казва какво иска, съгласяваме се на общи правила и ставаме партньори.

Жените обаче под "партньорство" искате да кажете нещо съвсем друго - сексуална връзка която вече е факт, и ЧРЕЗ НЕЯ искате да прокарате своите правила за да предоставяте секса. Човекът ти е казал - брак не иска, това си е ЛИЧНО НЕГОВ ИЗБОР. За да сте партньори, ти трябва да се съгласиш с този избор. Просто е. Ако не си съгласна с него - чао и толкова. Той няма как нещо да ти "наложи". Ползваш тая думичка да се правиш на жертва. Естествено, неговата цел е обратната, да прокара собственото си виждане. Момиченце, няма нищо по-естествено от това всек да дърпа в своята посока в едни взаимооношения, особено на такъв ранен етап в който просто правите секс за кеф.

Един зрял човек в тая ситуация би казал - вижданията ни се разминават, не мога да направя компромис, бяхме до тук, търся слеващия... И може би... една идея просто от мен, ако не искаш пак да станат разминавания и взаимни манипулации, говорете на тая тема ПРЕДИ да станете "секс партньри". Но етествено ми е ясно, че нещата не вървят в разумния ред при повечето и за жената няма по-върхово щасти от това тя да се изкара жертва после...

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 1563da0ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   "Например не иска да обсъжда бъдещето, казва че трябва да живея за мига. Не иска брак и съжителство засега. Бил е женен и каза, че е прекалено трудно и отговорно. Не желае да анализирам връзката, казва ми да спра. Всеки път когато правя някое от тези неща, съм заплашвана с раздяла. Иска да съм щастлива с това, което ми"

Е, не! Хайде някой да ми обясни защо бил токсичен той, при положение, че е бил напълно ясен с това какво предлага.
Не е излъгал, не я е манипулира, бил е съвсем откровен.
Защо той е токсичният, а не напиращата за повече отколкото той ясно е казал, че може да бъде?
Тя е била наясно през цялото време, защо не е прекъснала, а се е бутала насила докато той я блокира накрая и пак той е токсичният?

Жена съм!

 
  ...

...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 0f0f42d4b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Звучи ми като особено неприятен тип и се чудя как търпиш. Ще заплашва и затваря телефона той..

Да, бил е честен, обаче има мъже и мъже, подход и липса на такъв. Много е удобно така - не можеш/не искаш нищо да предложиш на една жена, но междувременно си я ползваш за секс и си играеш с нея и чувствата ѝ.

Ами, стой си сам и си живей живота на необвързан и свободен!

Защо я викаш 3-4 пъти в годината тази жена, защо ѝ губиш времето, защо издевателстваш така - жената да те търси и да ти се моли?

Явно си влюбена или съжаляваш за инвестираното време. По-добре го отрежи изобщо, този не е добър човек и само се тровиш до него.

Бившата му се е отървала от страшен боклук.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 23771adb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Неангажираща връзка е. Няма сериозни намерения към теб и това няма да се промени. В случай че ти си влюбена в него, категорично са токсични за теб взаимоотношения. Трудно е, но най добре да забравиш за този мъж.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: ba61255445
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   След като сте толкова време заедно е съвсем нормално да имате някаква визия за общото си бъдеще. Това което той върши прилича на социопатия, някакъв синдром за доминиране и контрол. Времето минава, вие трябва да си устройвате живота, ако на този му се играят игрички, нека да не са с Вас. Разделете се, има стойностни, скромни и срамежливи момчета /особено в IT сектора/. Родете си дечица, а играча го оставете да си прилага номерцата. Ако някой на моята дъщеря, прави такива номера ще се принудя да си поговоря по-твърдо и задушевно с него. Моят съвет е, оставяте го и си намирате ново момче. С всеки изминат ден не ставате по-млади. Годините се изнизват неусетно. Огромният процент от жените искат дете, предполагам, че връзката на майка с дете е в пъти по-силна, отколкото на баща с дете. Детето е растяло и живяло на няколко сантиметра от сърцето на майката, то се е хранило от майката. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 312e4e7bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Авторке, той още отначало ти е показал ясно, че иска т. нар. неангажираща връзка, а ти защо се набута в това?

Значи аз винаги съм търсил сериозна връзка с цел брак и жена, която разсъждава подобно на този, бих я отрязал още на първата среща! (И съм го правил)

Така, че като го виждаш, че е неподходящ за теб, защо си продължавала да се буташ, където не ти е работа и да страдаш? Ти мазохистка ли си?

За да нямаш в бъдеще такива проблеми - научи се още в ранен стадий да преценяваш човека и изобщо не започвай отношения с неподходящ за теб човек, независимо колко е привлекателен външно!

Гледай главно душата на човека и характера му - да е свястен и добър човек, дали мислите еднакво - това е важното!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 88b552a022
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Тази връзка е приключила, гледай напред и търси човек, който наистина ще те обича и цени и ще иска да живее с теб, да се грижи за теб и да бъде истински с теб! Успех!

 
  ...

...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 95a9761bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   24, на мен също не ми трябва брак и деца, аз имам дете. Исках обаче по-ангажираща връзка с тенденция да се съберем един ден. Животът е кратък и не се знае кой докога е, че да го прекарваме на тая възраст като тинейджъри.
Обаче си прав, този човек не желае да се ангажира сериозно с мен. Каква е причината, само може да гадая.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: e11eb877b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Човекът се забавлява и си запълва времето с теб и твърде вероятно си има реална връзка там, където е, а от време на време си разнообразява живота. Годините минават, а ти буксуваш в нещо, което е любов и връзка само в твоята глава. Не може да има истински отношения, базирани само на он лайн комуникация и срещи за по 2-3 дни няколко пъти годишно. Чудесно е, че те е блокирал, блокирай го и ти и повече не мисли за него и не гледай назад. Ако действително е имал сериозни намерения към теб, за толкова години щеше да ги е реализирал, нали? Най-доброто решение за теб е да приключиш завинаги отношенията си с този човек и да си намериш истински партньор. Успех и бъди щастлива!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 4acf97efc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Връзка не виждам да има тук, авторката говори за токсичност... Че и тъгувала. Жалка работа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker