Другата гледна точка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123809)
 Любов и изневяра (30460)
 Секс и интимност (14612)
 Тинейджърски (22044)
 Семейство (6695)
 Здраве (9749)
 Спорт и красота (4764)
 На работното място (3322)
 Образование (7411)
 В чужбина (1698)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1768)
 Други (19194)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Другата гледна точка
преди: 9 дни, 9 часа, прочетена 560 пъти
В заглавието имам предвид честите спорове в този сайт относно нежеланието на жените да се омъжват и да имат деца докато са млади. Или пък колко били меркантилни. Затова искам да дам пример относно това дали е добре една жена да става съпруга преди да е постигнала нещо. Имам една много близка приятелка. Беше от бедно семейство и се омъжи веднага след гимназията. Баща й беше алкохолик и ги тормозеше. Мъжът й също не беше заможен. Всички очакваха тя да учи понеже беше отличничка в училище. Само, че нямаха пари. Роди детето си 2 години след като заживя с мъжа си. Естествено не намери добра работа. Но въпреки всички проблеми и лишения успя след време да завърши висше. За съжаление историята й няма щастлив край поне досега. Макар, че мъжът й се разви като професионалист и сега живеят много по-добре, тя не е щастлива. Няма постоянна работа, не работи по специалността си, която искаше да практикува, защото няма правилните хора на правилните места. Няма подходяща приятелска среда. Мъжът й натяква и се подиграва едва ли не с това, че е учила, а разчита на него да й помага финансово и т. н. Живее и се бори за детето си. Съжалявам я, защото е един прекрасен човек, който имаше потенциал за нещо повече, но уви. Може би ако имаше увереността и не беше бързала да се омъжи, а беше отишла в големия град след училище сигурно животът й щеше да е друг. Иска ми се да й помогна, но не зная как. Затова преди да хулите някой за изборите в личния му живот се замислете дали знаете цялата му история. А вие момичета не бъдете крайно придирчиви към мъжете, обаче направете всичко по силите си да намерите професионално мястото си и да се чувствате добре и сигурни първо в себе си и после търсете подходящият за вас човек. Желая ви здраве и щастие!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 дни, 20 часа
hash: 2b98f52533
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   И да беше отишла в "големия град", пиянски вечери, наркотици, нямаше да излиза от дискотеките и най-вероятно щеше да прекъсне.
Ако жените и мъжете си намират подходящия партньор, нито ще е късно нито ще е рано. И двата пола в повечето случай си хващат половинка от отчаяние да не са сами.
Затова трябва голямо търпение и железни нерви.



В. А. М.

 
  ...
преди: 8 дни, 20 часа
hash: 5864193278
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Виж сега, авторке, от един изолиран случай - не може да се прави генерален извод!

Освен това от това, което разказваш, аз не виждам друг проблем за тази твоя приятелка, освен подигравателното отношение на съпруга й към нея - но това няма връзка с ранното или по-късното омъжване, а това е следствие на това, че не се е омъжила за подходящия за нея човек!

А относно това, че в училище е била отличничка - това няма никакво значение за професионалното й развитие в живота! Тук са нужни други качества: труд, воля, упоритост, себераздаване, непрестанни усилия за усъвършенстване и развитие... - а това не е за всеки!

Освен това за една жена е много по-важно да си създаде добро, сговорно, задружно, сплотено и прекрасно семейство. Да възпита децата си като добри, честни, благочестиви свестни хора!

 
  ...
преди: 8 дни, 20 часа
hash: 7650aea03d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Съдби всякакви.
Ранното омъжване в 10 % от случите е по любов, около 30% от немотия и останалите са за тези глезли, които имат кофти харктер и искат да избягат по родителите си, да покажат, колко са велики и как ще опитомят някой балък и живеят като принцеси. Само че само първите 10% издържат във времето.
Другите, ако е търсела някой да си я гледа, то тя е достатъчно мързелива и недъгава да изкарва пари сама, което значи че няма да може да върти и семейство, все ще я мързи и все нещо няма да е както трябва.
Другите щом са избягали от техните, хората които биха дали най-мого за тях, значи няма да видят и кой знае какъв човек с някой друг, колкото и да ги обича.
Всичко това показва, че без мъки и борба не става, което пък е в огромно противоречие със съвременното обществено мислене, че нещата трябва да стават лесно, забавно и без много зор.
Резултатът е ясен, 60% разводи, деца които отрастват в стресова среда с глупостите на разведени родители и кави речи нищо не се развива по план.

Реално борбата е за парчето хляб, а по статистика само над 300 000 българи са над максималния праг. Има и други неосчетоводени, на някакви измамници, които рано или късно няма да завърършат добре, от там няма да завъряат добре и семействата им.

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 20 часа
hash: b3516edf50
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Виж, ще ти отговоря човешки, защото така си написала и темата. Този случай е частен, има такива, но има много с възможности, на които все нещо "не им стига". Така са възпитани и никога няма и да им стигне. Те винаги ще имат оправдание. Или мъжете, или парите, или кариера, или друго. Само да питам, и какво ако тази жена беше изучила, но пък нямаше семейство? Да избумка парите по екскурзии и да гледа няколко котета(съвсем примерно, но нарицателно за самотник)? Дали щеше да е по-щастлива? Сигурно да, кой знае. Семейството не е лесна работа, децата също, а всеки гледа лесното. А в крайна сметка никога не е било по-лесно в годините назад. Ние сме изнежени, с нереалистични предатави(и мъжете и жените, като вторите повече) и затова ще бъдем претопени, но този свят няма да се запази такъв. Ще дойде я шариат, я някоя друга тъпотия и искаме или не, ще ни задължат. Не ние, малкото, които имат деца, де. Останалите, голямата част, ще мрат самотни. Жалко, но е необратимо, защото чипът ни е развален.

 
  ...
преди: 8 дни, 18 часа
hash: 1844b3b08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Жените вече не искат да бъдат с безперспективни мъже и правилно.
Щом работи жената, щом мъжете искат и след работа да домакинства САМА, да отглежда и възпитава децата САМА, къде точно и за КАКВО се вмества един мъж? В случая е просто тежест, паразит на отглеждане.
Сега пък що не раждали на 20 г? Това е въпрос от абсолютно не адекватен за тези времена чичак.
Кой мъж на тази възраст е зрял за семейство и отговор ости към деца?
Или се надява да пробутва старите ергени на по 25-40 г на младите момичета? Че как ще стане тя тая?

 
  ...


...
преди: 8 дни, 17 часа
hash: 766e3e30e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Зависи, може наистина да е липса на връзки, а може и да й липсват други умения: адаптивност, за работа в екип, креативност... В крайна сметка това, че е била отличничка, не означава, че е добър професионалист, въпреки че е завършила висше.
Ако искаш да й помогнеш, я насочи към преквалификация, курс по език, към смяна на професията, явно с тази не се получава.

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 15 часа
hash: a0acadd96f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Всеки живеа според вярванията,

защото няма правилните хора на правилните места.

е абсурдно, освен ако не искаш да работиш в някаква държавна администрация, но не благодаря


с едно вИСШУ не става, трябват други умения, езици. Аз не съм имала 6ой да ме дондурка, четях много, учех и продължавам да уча, не понасям връзки за каквото и да било еле пък за работа, jobs. bg и от там с правилен подбор на фирмата и мястото, където искам да работя стигнах до високи позиции.

 
  ...
преди: 8 дни, 8 часа
hash: 58ca061b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Тия теми не са сериозни и се пускат с цел да дразнят или да въртят оборот на сайта, не знам защо им се обръща внимание.

 
  ...
преди: 7 дни, 19 часа
hash: a1485beb86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 8 - и да, и не (за темите).

Истината е, че си показват точно "хубавите" черти на българския манталитет. Много хора (и мъже, и жени, за да съм максимално справедлива) са се взели за последна инстанция, позволяват си да задават твърде лични въпроси и да дават непоискани съвети. За твое добро, че как иначе!

Не са питания защо си сам, защо изкарваш толкова, защо не учиш нещо друго, защо не живееш някъде другаде, защо си слаб/пълен, защо имаш/нямаш деца, защо имаш/нямаш кола.. и така до безкрайност. Не си е погледнал собствения живот, а съди другите. Обичайно точно "цъфналите" са най-нахални.

Но ако ти го посъветваш да си гледа своите дела и да дава съвети при поискване, излизаш арогантен.

Хората трябва да се научат, че всички сме различни, няма план-график за нищо и да си затварят устата, защото не всеки е търпелив и възпитан. Това какво ти смяташ за нормално и задължително си е твой личен проблем, не на околните. Какво наистина трябва и не трябва да правим пише в законите и НК.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 13 часа
hash: 5a195bc8e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Номер 8, идеален коментар.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker