Има ли смисъл да се хабя в случая - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124189)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19284)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли смисъл да се хабя в случая
преди: 12 дни, 1 час, прочетена 895 пъти
Ще бъда, кратък, точен и ясен. Има ли смисъл да се хабя в случая, ако жената не може да оценява това, което има и го използва за даденост. Има ли смисъл да я радвам с подаръци, има ли смисъл да й давам внимание и т. н.?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 дни, 13 часа
hash: a74d749eb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Намали притока на подаръчета към нея и ще видиш, че наистина ги е ценяла като замрънка "къде ми е гривната, парфюма" и подобни неща.
Но дали има смисъл да се хабиш- определено НЕ.

 
  ...
преди: 11 дни, 11 часа
hash: b35295b5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Мисля че сам знаеш отговора. Това се случва от презадоволяване, от неблагодарност и от кофти характер.
Като цяло загубена кауза.

 
  ...
преди: 11 дни, 8 часа
hash: 3779fe7a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   В повечето случаи не си заслужава защото няма и да има признателност, разбира се има и изключения, идва един момент когато всичко това се осъзнава и от едната и от другата страна но е вече късно, живота е твърде кратък за да го пилеем на вятъра
М-44г.

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 8 часа
hash: 3779fe7a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   В повечето случаи не си заслужава защото няма и да има признателност, разбира се има и изключения, идва един момент когато всичко това се осъзнава и от едната и от другата страна но е вече късно, живота е твърде кратък за да го пилеем на вятъра
М-44г.

 
  ...
преди: 11 дни, 3 часа
hash: 543716467d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Това, което правиш, за себе си го правиш. Разбирай го както искаш

 
  ...


...
преди: 11 дни, 2 часа
hash: ceaacaea8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Научи се да правиш подаръци и да даваш внимание за ТВОЕ удоволствие. Не чакай благодарности, призателност и нещо насреща.
Подаръците към любим човек се правят за да го зарадваш него. Ти се радваш от това, че той се чувства добре.

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 2 часа
hash: 6298c4d2a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Пределно са ми ясни такива типове, като теб и сред някои изпаднали за секс -лесбийки, го има СЪЩИЯТ проблем! Правите подаръци САМО, когато се стремите да получите нещо в замяна.
НЕ го правите от любов и загриженост, а с мръсни и подмолни намерения!

Вместо да се правиш на жертва-авторе, по-добре отиди на Психиатър и бъди искрен в целите и намеренията си.

Любов -с пари и подаръци - НЕ се купува!!!
Не си с чисти намерения. И последното ти изречение за вниманието... го потвърждава.

Внимание, грижа и подаръци -се правя от СЪРЦЕ, когато някой обича истински.
Щом се жалваш и говориш с такова съжаление, очевидно слагаш на една везна, какво си дал и какво НЕ си получил. Инфантилно и егоистично разсъждаваш.

Ако даваш с намерение... човека отсреща, да ти е толковааааа благодарен, че да го доказва физически... чрез секс или нещо от сорта, значи наистина имаш нужда от Психиатър!

Може много да се жалвал и да се правиш на жертва, но факт е, че това е САМО твоята версия на историята.

Като толкова те е яд, че си дал, а не си получил, , благодарност", тогава си плати на някоя проститутка и се радвай на нейната, , благодарност".

 
  ...
преди: 11 дни, 2 часа
hash: 7e0e3ff3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не. Много пъти съм пробвал. Съжалевам, че пробвах. Нямаше абсолютно никакъв ефект. Дори напротив. Падаш и в очите още повече.
Ако искаш да те уважава или да ти обърне внимание, по най бързият начин си намери друга.

 
  ...
преди: 11 дни, 1 час
hash: 5e56a5f537
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Разбира се, че не :-) Купуваш си вниманието й, ако това ти е достатъчно, давай.

 
  ... горе^
преди: 10 дни, 16 часа
hash: ec6fe6f0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не, няма! Твоето е с комерсиална цел.
Мъжленца мами и, и това ще загубите! Жените просто ще спрат да ви се "изненадват" и радват на подаръците, няма да ви ги вземат дори, а някои директно ще започнат да ви казват да си ги врете... където най ще ви хареса да са ви наврени. Подаръците са да зарадва другия, а не себе си и/или а си купиш внимание, благодарност т н
Малки, подли, комерсиални мозъчета
"Давам внимание" казва автора също... Даваш защото искаш вниманието и, ако го чувстваш като даване, никога нищо да приемеш от нея или друга жена.

 
  ...

...
преди: 10 дни, 16 часа
hash: d47752bd67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Разнообразие трябва. С парфюми и цветя, нещата стават банални. Прави подаръци които и теб те радват, като нещо екстремно, воаяж, забавление или културно мероприятие. Поставяй я в непозната среда за да се държи за теб. Въображение и разнообразие. Няма внимание защото сте в монотонност и рутинни взаимоотношения.

 
  ...
преди: 10 дни, 9 часа
hash: 12e565192b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Какво мрънкаш? Работил си на принципа "Дай за да получиш". Давал си подаръци за да е с теб и да ти пусне, ама явно не ти се е получило. Излязла е по-тарикат от теб.

 
  ... горе^
преди: 10 дни, 9 часа
hash: 45b6d64760
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   До 7

Айде пак, жените жертви онеправдани...

Може би авторът прави подаръци и полага грижи именно от обич, а отсреща не получава и едно прочувствено "благодаря".
Може би жената в случая очаква и изисква подаяния с нищо повече освен това, че е жена и заради това приема автора и това което той прави за нея като даденост и тя я каже едно механично "мерси", я не.
Може би проблемът се състои в неблагодарността на жени, които получават повече отколкото заслужават, а не в някакъв шибан секс, който се върти само във вашите лумпени глави?

Ти, конкретно ти, как визираш любовта? Когато единият прави подаръци, полага грижи, отдава внимание, е на разположение, а другият не? Едностранни подаяния, без възнаграждение, възвръщаемост или полза - това ли е любовта?

Как щеше да изглежда същата тази история, ако вместо мъж, жена се оплакваше, че постоянно прави подаръци на мъж, а той я приема за даденост? Пак ли щеше да порицаваш жената, че любовта не се купува или щеше да ѝ кажеш че тоя не я заслужава и да си намери по-добър?

 
  ...
преди: 10 дни, 8 часа
hash: 6298c4d2a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   От н. 7 до н. 14- от коментара ти се вижда, че си същият дол дренки... НЕЛЕПО е да обвиняваш всички жени, че се правели на жертви и в същото време да цивриш до края на коментара си-как било едностранчиво.

Хората, които са писали след коментара ми... прекрасно са изразили принципа, за който и аз писах -а той е, че щом някой твърди, че обича друг истински, то ВСИЧКИ жестове на внимание -и физически и емоционални, и финансови -се правят от Сърце, БЕЗУСЛОВНО, БЕЗ евтини сметчици, кой колко дал. Да подариш нещо на някого и после да си гневен и обиден, че той не ти направил същите по стойност подаръци, и да се жалваш и оплакваш на други хора, обвинявайки партньора си, ето ТОВА е да се правиш на жертва!!!

В днешно време -все повече народ пробва да лъже човека до себе си, че уж бил го обичал, че бил загрижен, че от любов го правел... , а после за ОТРИЦАТЕЛНО време се почват претенциите и емоционалната манипулация -дал съм ти, а ти как ми се отплати? ! Изнудване за секс, за не знам си какво... това е гадна картинка и жал ми става за всички жени, които попадат в този капан. По форуми и сайтове-основно умрели за секс -се оплакват и жалват. Те били дали нещо си, подаръци направили, а човека до тях какъв материалист бил, че взел подаръка, но не им благодарил-под, , благодарил"-разбирай... не си свалил гащите.

Никой никого не е изнудил -за подарък или мил жест на внимание. Всеки по СВОЯ воля решава.. дали да подари. Но очевидно нищо НЕ се дава от сърце или загриженост, както на думи се твърди на макс! Повечето са любезни и подаряват с ПОДМОЛНИ намерения и ДОКАЗАТЕЛСТВОТО за това -са подобни жалвания, хвърляне на вина и т. н.

И понеже автора на поста е питал дали да спре да се хаби... Моят съвет е да остави момичето, с което сега се занимава, защото определено НЕ й е нужен такъв сметкаджия. Жената ще си намери някой свестен.

 
  ...
преди: 9 дни, 14 часа
hash: 0f9a5edcaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   А справедливо ли е ако направиш скъпи подаръци и тя ги вземе и малко след това си търси други мъже

 
  ... горе^

...
преди: 8 дни, 13 часа
hash: 12e565192b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   16 - Някой би ли те по главата да ги правиш тези скъпи подаръци? Да беше правил евтини. Щом си се изхвърлял толкова, значи си искал да ѝ направиш впечатление, да си купиш внимание, но не ти се е получило.

 
  ...
преди: 8 дни, 11 часа
hash: 5c50ef6496
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   До 18. Тук не говорим за цената на подаръците, игнорира ми въпроса дали е справедливо.

 
  ...
преди: 8 дни, 10 часа
hash: bbe47f65a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Никога не бих нарушил собственото си аз заради жена, подаръци само такива каквито жените не обичат т. е ефтени няма да си взема за себеси а за някаква. Не си струва всичките една майка ги е раждала -самомда имат нужда да вземат

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 8 часа
hash: 836cc6cfc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   18, я стига се правехте жените на много "духовни" и, че материалното нямало значение за вас! ИМА си то, има, и то много голямо! Самите ВИЕ изрично изисквате от мъжете да ви купуват подаръци, да ви влачат по ресторанти, почивки и др., вие сами първо питате мъжа "имаш ли кола? ", и ако отговорът е "НЕ" - никога няма да му пуснете! Да не мислите, че на мъжете им харесва просто ей така да ръсят пари по вас за нищо!? Не, ама вие го искате от тях! Ако можеше мъжете да ви ебем безплатно щяхме, ама вие не давате за без пари - живи проститутки!

 
  ...
преди: 8 дни, 8 часа
hash: 56ae2f7cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   От 14 до 15

Научете се да четете преди да пишете.
Питах те конкретен въпрос и не получих отговор, а въпроса ми беше, любовта едностранни подаяния ли са или реципрочно възнаграждение?

Къде обвинявам всички жени, умницо?
Обвинявам конкретно жената в случая и всички, които се държат като нея. Да не би да се засягаш, защото ти също се вписваш в тази група, както и приятелките ти? Ако 90% от жените сте искащи, егоистични самогъзници, които не можете "благодаря" да кажете, то 90% от жените сте виновни, но има и 10% от жените, които не просто казват "благодаря", ами също правят подаръци и ти отделят внимание, вместо да приемат любовта и грижите на мъжа за даденост, който той по условие следва да предоставя.
Не, не става дума нито за изнудване, нито за очакване, а за неблагодарност, умницо. Става д

После питах още един конкретен въпрос, на който не отговори.
Ако в случая, автора беше жена, която правеше подаръци и постоянно беше на разположение на някой си мъж, който междувременно се занимава с други жени, пак ли щеше да упрекваш жената, че го прави защото иска секс? Не, нали?

Не става дума за изнудване или за задни мисли, малоум.
Става въпрос за неблагодарност, отсрещният човек да се грижи за тебе, като за едно кученце, а ти само да осираш и опикаваш моравата. Упрекваш автора, че условно подарявал, защото очаквал секс. Ами жените, дето само храчите заучената си риторика, дето дори не разбирате и уж обичате безусловно, защо не правите подаръци? Жената до него защо не му направи подарък, ей така? Не да му връща, ами както ти казваш "БЕЗУСЛОВНО". Не го обича, нали? Или обичта на жените не е нужно да се изразява чрез жестове и мили думи, само тази на мъжете? Да не се окаже прав онзи израз, че само жени, деца и кучета се обичат безусловно а мъжете, докато дават? Защото много мъже имат отрицателно мнение и наблюдения аз жените, заради малоуми, като тебе - дето много говорите, ама нищо не казвате.

Питам отново, защо не приемеш, че подаръците на автора са безусловни и той просто е разочарован от неблагодарността на жената до него? Все едно да поливаш и полагаш грижи за едно дърво и накрая нито един плод. Ти няма ли да си огорчена, ако си на негово място и мъжът ти те има за даденост, без да прави нищо за тебе? МОЖЕ БИ НЕ АВТОРЪТ Е СМЕТКАДЖИЯ, А МОМИЧЕТО Е ПРОСЯК, КОЙТО САМО ИСКА И НЕ ДАВА НИЩО НАСРЕЩА?

Твоята дефиниция за безусловни грижи е тази на ПАРАЗИТ. На КЪРЛЕЖ, на ПИЯВИЦА. Безусловно ти се дава да смучеш кръв, а ти не даваш нищо насреща, защото ако гостоприемникът изисква СИМБИОЗА от паразита, тоест паразита да даде нещо насреща, то това е изнудване.

 
  ...

...
преди: 7 дни, 4 часа
hash: 11f7fe7bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   И аз намирам двоен стандарт, когато някой мъж подари на жената нещо и тя не го оцени, защитават жената, заради феминизма. А ако жена подари нещо на мъж и той не го оцени, казват че мъжът е много зле и не струвал.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker