Побърквам ли се? Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Побърквам ли се? Помощ!
преди: 2 дни, 1 час, прочетена 391 пъти
Здравейте!
Много ви моля за съвет, тъй като мисля, че не съм наред и имам нужда от странично мнение. Изпитвам страх от отхвърляне и то огромен. И за капак на това, винаги попадам в ситуация, в която по една или друга причина съм отхвърлена или пренебрегвана от познати, приятели и тн.
Най-пресен пример е като излизаме с приятелите на мой приятел и техните приятелки. С едното момиче се познаваме с години винаги има какво да си кажем, но като дойде другото момиче, което е от година някъде с приятелят на моето гадже и двете започват да си шушукат разни неща, и аз се включвам в разговора но винаги по някое време съм игнорирана. Даже веднъж се случи да се разхождаме по двойки и те двете да си вървят заедно напред к да си говорят, а аз останах сама с мъжете напълно игнорирана, което ме обиди, тъй като с едното момиче уж сме близки а постъпва така. На 26 години съм ако това има значение.
Моля ви кажете ми как да постъпя. Аз ли не съм добре и имам нужда от професионална помощ, тъй като ужасно много ме е страх да попадам в подобни ситуации и как да постъпя конкретно в този случай, с тези момичета, не искам да развалям отношенията на моят приятел с неговите приятели а често излизаме по двойки. С нежелание излизам с тях като знам колко зле ще се чувствам после. Аз ли приемам нещата твърде лично или наистина те ме карат да се чувствам така умишлено или пък изобщо не са разбрали.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 ден, 19 часа
hash: ea275c4c1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Не трябва да ти пука, не може да се харесаш на всички.

 
  ...
преди: 1 ден, 17 часа
hash: 8856d915b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Никой не може да се хареса на всички, няма и смисъл. Ако някои хора не ме харесват (не са и длъжни), не правя драма от това, просто прекъсвам контакт. Забелязвам, че колкото по се стремиш да се харесаш и да се лепнеш за някой, толкова повече те отхвърля.
Вместо да търсиш съвети от непознати, кажи на приятеля си какво те притеснява и ти е неприятно. Проблемите идват, когато не можеш да си откровен с най-близкия си човек, да разговаряш и да търсите решението двамата. Страхът, както и ниското ти самочувствие не водят до нищо добро.
Можете да минете и без да се влачите по двойки, четворки и пр. или една тумба народ навсякъде. Какви гаджета сте, ако не ви е по-приятно да сте сами? За любов трябват двама, без 20 около тях.
Ако той не може без приятелите си, да се излиза сам с тях, а с теб отделно. Но това трябва да му го кажеш.

 
  ...
преди: 1 ден, 9 часа
hash: 6d64703c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Спри да се филмираш. Това, че някой говори с друг вместо с теб не е проблем по никакъв начин. Не може винаги ти да си центът на внимание. Единственото спасение е да приемеш, че хората гледат нещата от своя гледна точка, а не от твоята. Всеки говори с този, с който му е интересен.
Аз лично съм забелязал, че като излезем в компания, ако има някой нов, станичен или човек който рядко виждаме, винаги си говорим с него повече. Съвсем естествено е.

 
  ... горе^
преди: 20 часа, 58 мин.
hash: b01976ad03
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   И аз съм била игнорирана безброй пъти, но с годините спира да ми пука. Липса на възпитание е в компания да се игнорира някой и тези, които го правят просто са си кофти хора. Имам и подобни колеги претенции до небето как трябва някой с тях да се отнася, но не отговарят на "добър ден" и когато се държиш с тях както те с другите и теб (игнорираш, шушукаш) толкова са възмутени, че даже портят на ръководители и шефове. Българина масово няма възпитание и в компания игнорира нарочно говорим не ей така и е адски грозно това отстрани. Да не ти пука. Не си ти причината.

 
  ...
преди: 19 часа, 13 мин.
hash: 39cc50d89c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, авторке,

Абсолютно те разбирам. Не един път ми се е случвало да не се чувствам на място. Разликата между нас е, че аз не се поставям повече от нужното сред хора, които очевидно не са "моите хора". Винаги може да предизвикаме себе си, да опитаме нови неща и да се развиваме, но тук не говорим за това.

Накратко ти казвам, че абсолютно всеки един човек се чувства по същия начин. Разликата е какво прави по въпроса и как реагира на тези мисли.

Щом виждаш, че двете момичета имат повече общо или се приобщаваш и адаптираш или взимаш решението, че не искаш да общуваш с тях и не им обръщаш внимание. Разбира се не мога да разбера и причината, която те кара да страниш от тези момичета. Не са ти приятни тези "шушукания" или има нещо друго? Прецени си как ще е по-добре за теб ситуацията.

Лично аз мога да общувам с всеки. Екстровертната ми страна е и по-изразена благодарение на професията ми. Обаче ако не ми е приятен някой конкретен човек или група от хора поради различни причини - било то разлика в морал, ценности и т. н. няма да общувам с тези хора и то в свободното си време!

Наскоро ми се случи нещо изключително неприятно. Отидох някъде за няколко дни с приятели и познати на човека с когото излизах. Първоначално нещата започнаха добре. В последствие обаче се оказах "не на място" и ми беше изключително трудно. Говорим за няколко дни и група от над 20 човека. Абсолютен социален експеримент в реалния живот. Не се чувствах добре и в края на краищата нещата ескалираха. Сигурна съм, че всеки може да се оприличи в подобни ситуации. При положение, че наистина съм общителен и положителен човек, просто в случая не намерих "моите хора" там. Случки много, шарен свят.

Не приемай нещата толкова лично и навътре.

Ж28

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker