Аз пък обичам доведения си син повече от всичко! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Аз пък обичам доведения си син повече от всичко!
преди: 2 дни, 16 мин., прочетена 361 пъти
Жена на 47 години съм, вдовица, от столицата, но се пренесохме в чужбина, когато овдовях. Имам родна дъщеря на 17 и доведен син на 24 години, направени тази година.

Когато се събрах с покойния си съпруг, много добре знаех, че първата му съпруга, починала от коварна болест, е голямата му любов, с която за жалост не са имали време да се насладят на дълбоката си любов, но се е родила най-прекрасната рожба.

Това детенце, което срещнах като беше на 3 годинки. Тогава с мъжа не обявихме връзката веднага, но се виждаше, че сам му е много трудно и да с риск да прозвучи обидно към паметта му, никога не е било тайна, че по-скоро търсеше заместител на майката и съпругата в дома. Аз нямах нищо против, по простата причина, че в момента, в който се запознах с малкото момче и го хванах в ръцете си, знаех, че е дар от Бога. Че е моя мисия да го отгледам, че не се знае иначе дали няма да попадне на вещица като от съседната тема, която ме провокира да напиша историята си, досега съм била само читател в сайта, дори не коментатор.

Обичах сина повече от мъжа си, повече от себе си. Родихме момиче, за да си има другарче в живота и знаете, че децата са радост, особено за толкова изстрадали хора. Мен например майка алкохоличка ме изгони съвсем млада, тъй като не й давах от малкото си спестени джобни за алкохол и съм преживяла насилие. Простила съм, но тя избра следващите си любовници, въпреки че тогава и аз имах тежки здравословни проблеми, от което дори ми се бяха зародили мисли да сложа края. Няма да говоря за себе си тук. Ето например че една биологична майка също може да не обича детето си. Залъгвате се, че обичате, но в повечето случаи виждам нарцистични родители, половинки.

Аз винаги съм знаела, че ще стоя след детето, не бих гледала и добре на мъж, който обича всяка следваща повече от рожбата си - сякаш майка ми. Баща нямам, признал ме е и после е напуснал държавата, никаква откриваемост. Разбрах какво е да си сираче с живи родители.

Но няма да удължавам историята. В кратък период синът ми загуби баба си и дядо си, а после и баща си преди няколко години. Мъжът ми беше преживял много и се беше пречупил, пропи се, взимаше тежки опиоди, сякаш искаше да си замине инцидентно, както и стана. Опитвах да помогна по всякакъв начин, но човек, който не желае да живее, просто ще се предаде. Нито терапевт поиска, нито на мен даде да му се меся.
Привързването към сина ми, на когото станах настойник, е на друго ниво. Разбира се, че го обичам повече от себе си, от някакви племенници и прочие. Обичам всички деца, но не ме разбирайте погрешно. Него и дъщеря ми най-много, като дори с него връзката ми е по-специална.

И мъж не съм поглеждала след смъртта на съпруга си, той беше мъжът, жалко че не можа да се пребори с демоните си. Но той знаеше, че някой трябва да обича и да се погрижи за тези деца и няколко месеца преди смъртта му даже ме беше питал честно бих ли се отказала някога от сина му.

Така че, всичко е до човек. А повечето хора никого не обичат, най-вече себе си и собствените си прищявки. Синът ми също ме обича много, с извинение към паметта на био майката му, нея не си я спомня чисто физически, а с мен израсна. Много мога да разказвам за него, но ще стана банална.

Гнусно ми е, че жени пишат такива истории, а бащите спят. Никой не е длъжен да обича чуждо дете или когото и да било, но тогава да не взима човек с деца. Такива саможивляци и егоисти животът им прави изненади. Никога не съм била мащеха, а втора майка, в неговите очи дори единствена. И аз имам доза егоизъм разбира се - него го ревнувам моя красив принц, искам да е щастлив, но не крия, че в моите очи момичетата винаги са строго наблюдавани, защото не искам и с перце да бъде наранен. Работя върху това. Децата ми, те са ми всичко. Те също много се обичат помежду си. Никое дете не се ражда "изрод", такива стават от нехаещи родители. От родители, които проектират собствените си травми върху тях. От камшика на живота.

Животът ми нямаше да има смисъл ако не бяха двете птичета, както би трябвало на всяка жена да е (и мъж) - а не как да не останат неначесани.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 ден, 19 часа
hash: f0aca2b643
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Госпожо,

Аз съм коментар 1 от предходната тема.
Първо съжалявам за загубата Ви, преживели сте много лоши моменти, надявам се сега да сте добре.
Второ това е правилната, човешка постъпка. Дори се развълнувах докато го четях. Чудесен родител за възхищение и пример.

М33

 
  ...
преди: 1 ден, 18 часа
hash: 9b53b8f5cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Чудесна история, но и ти си имаш своите дефицити, пусни този млад мъж по пътя си, изпълнила си мисията, но си токсична и се месиш в чужг живот на възрастен. Погледни себе си и не се вкопвчай в пораснали млади хора, те имат своя живот и вече не са на 3 за да имат твоята грижа и ревност.

 
  ...
преди: 1 ден, 10 часа
hash: 49b6293c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Госпожо, всеки случай е строго индивидуално. Което не значи че момичето от другата тема е право разбира се, но в една друга тема тук, едно 14 годишно момиче пише за жената на баща си че е дебела и проста, която говори на диалект и е забременяла от баща й, заради парите. Има и още една тема, как младо момиче не харесва втората жена на баща си, защото имали лоши хигиенни навици. Моят доведен син пък дълго време ме тормози с майка му, уж идваше да види баща си, а слагаше магии поръчани от майка му в нашата къща. А, при вас се е получило, защото ти веднъж си била женена явно и вашият браг е бил равностоен. Но като жена бих се обидила, ако мъжът ми, ми каже "Тя ми беше голямата любов", а вие сте само пълнеж, нали? Ако, става на въпрос вие го сте обичали истински да приемете и него, и детето му. Аз поне разбрах едно от тези истории, и от моят горчив опит. "Бракът трябва да е равностоен -разведен с разведена -вдовец д вдовица, ерген с мома. "

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 7 часа
hash: 1f92758d8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Защо си мислиш, че повечето хора не обичали никого, какво знаеш ти за живота им? Обичат, не обичат, това е тяхна работа.
Не ми харесва и това "Аз пък обичам доведения си син повече от всичко! ". И аз имам две деца, но не обичан едното повече от другото. По-нататък пък за красивия принц, да не бъдел наранен и пр. нямам думи. Такива майки като теб създават не мъже, а мамини синчета с ревността си. И после "принцовете" съвсем закономерно остават сами и се чудят защо никоя жена не ги иска.

 
  ...
преди: 1 ден, 7 часа
hash: 67cbb34a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Бъдете здрави и бдете над децата си, а те да бъдат вашата опора!

 
  ...


...
преди: 1 ден, 3 часа
hash: 18c01330a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не е точно обич твоето, по-скоро чувство за собственост.

 
  ... горе^
преди: 20 часа, 33 мин.
hash: 0acf3dbeff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Това момче няма майка. Майка му е починала.
Има огромна разлика.

Аз съм дете пострадало от първото дете на майка ми. Баща ми я е приел бременна от друг мъж.
Че сме от различни бащи научих много късно, но тормоза над мен се помни.
Няколко пъти ме е блъскала от люлката в парка върху цимента, като бебе ме е избутала от леглото на пода и баща ми, и баба ми са я хванали точно, когато ме бута.
Няколко месеца, след като баба почина, ми даде да пия хапчета, точно преди да заминем на вилата извън града, но тя нямаше да дойде с нас, само родителите ми, други роднини и по-малки деца. Тогава беше на 16, а аз на 7. На вилата започна да ми се вие свят, да не чувствам крайниците си, изпаднах в безсъзнание. Впоследствие се разбра, че ми е дала от хапчетата за сваляне на кръвното на врче покойната ми баба. И това аъвсем не е всичко
Та, истории има всякакви.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: 2 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker