Лоялност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124226)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Лоялност
преди: 1 ден, 19 часа, прочетена 422 пъти
Според вас на какво се дължи това, че в 21 век липсва лоялност, често ни заменят с други хора. И може ли по някакъв начин хората отново да станат лоялни, а не да ни казват че светът не се върти около нас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 ден, 8 часа
hash: f896504778
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Ти си оня, дето не спря да се жалва, то беше справедливост, то чудо. Сега- лоялност. Момче, отвори речника и прочети какво значи лоялност. И да- светът не се върти около теб. Или около някой друг. Съвсем сериозно и добронамерено ти казвам- посети читав специалист, да ти отвори очите, да ти помогне да имаш адекватен мироглед, за да не се мъчиш така.

 
  ...
преди: 1 ден, 8 часа
hash: f82924e70c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Ако те заменят с друг/и, причината е преди всичко в теб и изборът ти на партньори и приятели. Не в това кой век сме.

 
  ...
преди: 1 ден, 7 часа
hash: ff1119cefa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Дефиницията, това е проблемът. Лоялност не включва само изневяра. Тя е съвкупност, да не мислиш за друг, да не лъжеш, да не прикриваш, не е само до изневяра.

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 5 часа
hash: e17f335df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Странно, едни търсят лоялност, други се чудят на такава.

 
  ...
преди: 1 ден, 5 часа
hash: 9b9d76116d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Лоялна съм с всеки, но горко им на които предадат доверието ми.
Отмъстителна и креативна съм също.
Не дебна, не си губя времето с "разследвания" но буквално от един поглед само, ми е ясна цялата история... и давам само една възможност да бъде честен с мен човека. Излъже ли на всичкото отгоре, не реагирам, приемам, млъквам и не поставям повече въпроса.
Но скоро започва сам да си говори и да се чуди дали е луд, а после когато ми виид гърба за последно, вярва, че никога всъщност не е бил нещо важно в живота ми.
Не прощавам!

 
  ...


...
преди: 1 ден, 3 часа
hash: 45296605d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Предвид, че това качество се възпитава, никак не съм обнадеждена, че идните поколения ще го притежават.
Навремето се е държало на това, че ако нещо се счупи, трябва да се опиташ да го поправиш. Докато сега се внушава "майната му, ще ти купим ново". В пряк и в преносен смисъл.
Двойките се събират, бързат да си играят на женени с деца и при първия по-сериозен проблем (дори не винаги истински сериозен) пътя, чантата и кой от къде е. Най-лошото е, че после "възпитават" у детето си уж независимост и твърд характер - като не му изнася да става и да заминава, вместо да се възпита отговорност, лоялност, търпение, компромиси...

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 3 часа
hash: 5eea56b4cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Социалните мрежи създадоха илюзията, че всеки може да е "топа на топа", да е специален, да има контакт с всеки с няколко клика. Същото е валидно и за всички останали сайтове и апликации за срещи. Късаш с гаджето, отваряш си фейсбука - на началната гледаш съседката Марийка по бански и си викаш "Нищо не съм загубил".

Как беше през 80-те, 90-те, дори началото на 2000-та преди да навлязат в употреба тези сайтове? Всеки си гледа собствената връзка, семейството, тук-там може и някой с по-слаби ангели да има авантюра, но всичко това се случваше в собствената ни малка сфера. Сега всеки знае всичко за всеки с няколко клика. Няма комуникация. Съответно няма и задълбочаване на отношенията. Хората вече "проучват" в социалните мрежи преди да кажат "Здравей", нагаждат се според това кой какво харесва с идеята да получат каквото искат и като си го вземат - следващата.

Като цяло - не сме станали заменяеми, просто хората са станали по-незрели, арогантни и прости в разбиранията си. По мое мнение никой човек не може да замени друг - всяка връзка е индивидуална и ти носи уникални усещания, било то и негативни. Никой с никого не може да замени, просто може да премине на следващ човек, който да му даде други преживявания, различни от тези с предишния. Но имаш право - светът е полудял и много трябва да се внимава при влизане в отношения с когото и да било.

 
  ...
преди: 1 ден, 2 часа
hash: 786e305902
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Едно време се женели по селата. Намирали са се по седенките. В общи линии изборът ти за мъж или жена е малък - само хора от твоето село или ако видиш някой на сбора от съседното село. Като се вземете, ако не си допаднете след време, не може да се разделите, защото селото е малко, всички ви познават, хората ще говорят, ще донесете срам за родители си, пред Бога сте се венчали до живот, няма алтернатива - не останаха свободни моми и момци на вашата възраст. А сега имаш голям избор. Ако си хубава жена имаш 3000 кандидати, които чакат на опашка за тебе. Следят те у фейсо, в Инстаграм. Ако си хубава мъж, като идеш в дискотеката, която и да заговориш е твоя. Избор голям. Лоялни са по грозните и бедни мъже и дебелите и грозни жени, щото трудно ще намерят с кого да те сменят.

 
  ...
преди: 22 часа, 31 мин.
hash: ff1119cefa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До 5. По-голяма глупост не бях чел.
Едно куче не може да е лоялно кум всеки и със всеки. Хората също не може да са лоялни със всеки с който преспят. Може да им се иска, но това е самозалъгване и пълна загуба на време, може да си повтаряш че си лоялна и в същото време да знаеш че просто играеш театър.
Може да си лоялна на някой който не е между живите, може да си лоялна на някой с който си се разделила, това значи че ти пука, това значи че ще направиш всичко по силите си да не го нараниш, да е добре въпреки разнопосочните мисли и всичко това няма нищо общо със секса. Всичко това включва не просто дума за пред хората, с усещане, онова което не можеш да изпиташ към всеки, дори да ти се иска.
Така че говориш смешки, абсолютно неизяснени позиции и разбиране за това какво представлява

 
  ... горе^
преди: 22 часа, 11 мин.
hash: c42eb16827
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Не съм лоялна към колежката, която ми вгорчи живота и ме унижаваше пред другите, само за нейн кеф, както и към хората от миналото ми, които се появиха разболяли се и разбити, тогава ме изолираха от групичката без причина, сега същите хора след повече от десетилетие изолират тях и те идват само за да си запълват празното време, в това време, което те опитаха да ми губят мен ме чака дете, мъж и отговорности. Въпросната колежка, която се опита да се гаври, нея рано или късно ще притиснат понеже се е самозабравила. По принцип съм лоялна, много рая в себе си и не клюкаря дори враговете си, но от това мълчание и струпани тревоги често боледувам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker