Как да я накарам да повярва? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да я накарам да повярва?
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 3507 пъти
Здравейте!
Аз съм жена на 28 години и искам да ви помоля за съвет, относно следната ситуация.
Имам приятел от детството - момче, вече мъж на моите години, с него сме неразделни от деца - бяхме съседи, ходехме заедно на детска градина и училище, бяхме винаги заедно. Никога между нас не е имало някакви интимни отношения - през пубертета си споделяхме за хората, които ни вълнуват, давахме си съвети, подкрепяхме се, но никога не сме погледнали на себе си, като на мъж и жена, бяхме по-скоро брат и сестра. Сега сме колеги и отново нещата при нас са същите - макар и вече големи хора, ние отново сме си близки и винаги си помагаме и подкрепяме.
Но..., както във всяка хубава история и тук има едно голямо "НО".

Преди година той си намери приятелка, нещата се задълбочиха и скоро се ожениха - искрено се радвах и продължавам да се радвам за него. Съпругата му е добро момиче, приех я като сестра, дойде от далече в нашия град, не познаваше никого и аз гледах да и помагам, с каквото мога - канех я на шопинг с приятелките ми, на разходки, разкрасяване и всякакви неща, които да я накарат да не се чувства самотна и отчуждена. Канех ги двамата на гости у дома /аз живея с партньора си/, ходихме заедно на екскурзии и си мислех, че всичко в приятелството ни е ОК.
Да, ама не.

От месец-два насам, забелязах че Стани /така се казва приятеля ми/ взе да отказва поканите ми за гостуване или някакво друго общо мероприятие - ту заети, ту някой не се чувства добре. Последно бях взела билети за една хубава постановка, която бях сигурна, че ще му хареса и когато той отново ми отказа - поставих ребром въпроса: "Защо ни отбягвате? Обидени ли сте или не сме ви приятни?"

Отговора ме смая - Стани поувърта отначало, но накрая призна, че жена му ужасно ревнува от мен, че ме мрази и след всяко нещо, което сме правили заедно, тя му е "пилила сол", че приемал тези неща, за да е близо до мене, че непрекъснато сме се гледали влюбено, че била сигурна, че сме били любовници и сме правили нея и моя приятел на глупаци.

Гледах го със зяпнала уста и не можех да реагирам..., жената, която съм предпочитала пред най-близките си приятелки, през цялото време ме е подозирала и презирала.

Поисках да говоря с нея, бях максимално мила, казах и, че няма от какво да се безпокои, че Стани ми е като брат, че си имам приятел от години, че той знае за нашите отношения и не намира нищо нередно и накрая - познавам го от детство, ако съм искала нещо от него е имало хиляди възможности...

Мислех си, че ще ме разбере, но не - след цялото ми откровено словоизлияние, тя просто каза - "Не може да сте толкова близки, ако не сте любовници" - и си тръгна от заведението.

Това беше преди две седмици - от тогава не съм се виждала с нея, със Стани се виждаме на работа, но си говорим само служебно и се избягваме, като гузни. Не мога да я мразя, защото ще изгубя и него, а не искам - той ми е един от най-близките хора в живота.

Искам някак да я накарам да проумее, че няма да и открадна съпруга, че съм негова приятелка и искам да съм и нейна приятелка, но знам, че вероятно тя ще откаже да ме изслуша.

Не искам да повярвам, че едно утвърдено във времето приятелство ще бъде разбито, само заради безпочвени подозрения, така че, хора, моля ви, дайте ми съвет, как, с чия помощ по какъв начин да обясня на тази жена, че не искам нищо повече от доверието и приятелството и?
Предварително благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 087cb24407
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   НЕ виждам причина да искаш да бъдеш приятелка с тази жена и въобще тези отношения са ми странни Достатъчно големи хора сте, а твоето поведени на мен ми се струва малко инфантилно... нямам спомен мъжът ми на тези години да e излизал с най-добрата си приятелка от детството, докато аз прибирам детето от училище. Бъдете си приятели, но не ''навирай'' това приятелство в очите на жена му. Ако и ти си семейна нормално е да бъдете приятелски семейства, но в противен случай на всяка жена би и дошло в повече мъжът и да общува прекалено с приятелите си още повече след като са семейни от скоро.
Дали сте любовници или не просто не досаждай, когато ясно ти е показано, че това не е приятно ЗAPA 36

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b403d03b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нищо не можеш да направиш. Най-вероятно си по-хубава физически и (или) по-умна и си център на вниманието, докато тя някак си остава в страни. Страх е и от сравнението с теб, има много комплекси, личи си, че си жена-интелектуалка, интерестна личност, а тя сигурно не е. Жалка жена. Не се бъркай. Остави нещата да поемат естествения си ход. Брак с подобна личност не трае дълго, защото тя не само от теб го ревнува, има и други проблеми, произлизащи от несигурността ? и комплексите ? като жена.
Няма да го загубиш като приятел, ако в момента се съобразиш с това и се отдръпнеш. След време ще може да си поплачи на твоето рамо. Само чакай - Ако стоиш на брега на река Ганг достатачно дълго, ще видиш как труповете на неприятелите ти минават покрай теб (индийска поговорка).

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 30d9b7212f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ще ви отговоря от позицията на жената до него. Да дойдох в големия град нямах приятели. Аз бях срамежлива страхлива малка, омъжих се той имаше приятелка от детските години красива умна и контактна имаше и съпруг. Никога са нямали интимни отношения. Тя идваше у нас, имаше изисквания за питиетата и мезета а ние нямахме много пари, говореха до късно вечер на масата колко е било весело когато са били заедно някъде. Започнах да ревнувам, чувствах се излишна през тези вечери, слугинята която слага и вдига масата, когато чувах колко е било хубаво и безгрижно когато ме е нямало. Отблъснах я отделих я не са се виждали от 4 години, аз съжалявам но трябваше да стане така за да съм сигурна, че не съм втората, прикритието за пред мъжа й. Нямам нищо против нея но чак сега когато съм сигурна в неговите чувства и мисли, когато гопознавам достатъчно.
Авторке сама се отдалечи дай й време да се опознаят, появи се след година две. Така ще запазиш приятеля си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 05d2c87650
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке не знам какво да ти кажа. Имаш си работа с най-опасното нещо на света-комплексите на една жена. С това до сега никой не е намерил начин да се справи. И аз съм изпадала в такава ситуация и комплексите на мацката надделяха, пожелавам ти при теб да не се случи така.
25

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 07ea106886
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   3 ме изпревари. И аз мисля, че жена му още се чувства несигурна и е много вероятно да ревнува от вашата близост. Нормално е, след като се о оженил за нея, тя да бъде най-близкия му човек, а може би не се чувства така. Дайте й време сама да се убеди в нещата, в които ти не си успяла да я убедиш. Засега това са само голи думи за нея, а нямат покритие. Не очаквай да ти има доверие. Тя гледа с други очи.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 29d54cedf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Семейството е винаги на първо място. Отношенията между хората са сложни. Щом я е избрал за своя съпруга и е решил да се отдалечи от теб, значи е предпочел да направи компромис с вашето приятелсво, за да бъде спокойна жена му. Аз го разбирам и бих постъпила по същия начин. На твое място не бих се опитвала да убеждавам никого в нищо. Ревността е разяждащо чувство и може да бъде много болезнена. Нормално е човекът да не иска жена му да се измъчва.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e3e95a604f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен е изключително глупаво да се развалят дългогодишни приятелства, заради комплексите и липсата на доверие от страна на някого. Както и да е, смятам, че си направила каквото си могла, т.е. поговорила си с нея, опитала си да обясниш как стоят нещата. Ефектът е нулев, следователно мисля, че трябва да се оттеглиш. Колкото и да е неприятно, това е най-правилното решение за момента, поне според мен. Може би времето ще изглади това недоразумение :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 749a17447f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не смятам, че жената е комплексирана. Нормално е! Вие бихте ли се чувствали спокойна, ако партньорът Ви има подобна приятелка? Човек е егоист, такъв е и в любовта, жените искаме да сме на първо място в очите на мъжа. Приятелството е до едно време драга, след това се появяват други приоритети. Вие можете да бъдете приятели, да комуникирате, да излизате тук-таме някоя вечер, но близостта Ви трябва да се скъси. Не гледайте само от вашата камбанария.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker