Чувствам се празна, случвало ли ви се е и на вас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Чувствам се празна, случвало ли ви се е и на вас?
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3684 пъти
На 27 съм, а все още не зная нищо за живота, живея някакъв пасивен начин на живот. Не излизам никъде и незная как живеят другите хора. Много ми е любопитно как се държат примерно момичета, които ходят в къщата на годеника си. Стават ли рано, за да правят закуска на цялото семейство? Как се държат с родителите му? Как приемат, това че са нагости, а всъщност от тях се очаква да се държат като че ли са си вкъщи и че трябва да правят всичко, което правят, когато са при майките си.

Аз например имам приятел от 2 години, но живеем в различни градове, виждаме се в месеца 1 път, ходим си на гости или на почивка, когато той идва в моя град, излизаме на квартира или на хотел, защото за моите родители е неморално да спя с него в едно легло, а те да са в съседната стая, а и на нас ни е неудобно.

Когато обаче аз отида в неговия град, той и неговите родители очакват от мен аз да се държа все едно съм му съпруга. Иначе са добри и свестни хора. Но аз неумея и немога да се държа както те искат. Например на именния ден на моя приятел дойдоха гости и трябваше аз да приготвя яденето и да сервирам на масата, ужасно много се притеснявах, аз дори не познавам тези хора, как той очаква да го направя, стоях на едно място и неможех да направя нищо, умрях от срам, че той вършеше всичко, а аз само стоях отстрани и гледах.

Той обича аз да му готвя, но аз се притеснявам, не съм мързелива, в къщи всичко правя аз, това са елементарни неща, но в чужда къща немога. Майка му се държи с мен все едно съм нейна дъщеря и баща му също. Дори когато сготвя нещо и не ми се получи, те казват, че е вкусно.

Приятеля ми знае за моите притеснения, затова готвим заедно, не ме оставя да готвя сама. Той е душа човек, широко скроен, работлив, има добро сърце, грижи се за мен като за свое дете (искам да кажа повече отколкото трябва), интелигентен е, има добра работа, къщник е няма грешка. Както виждате до тук само положителни неща, но има един голям проблем, който аз немога да преглътна - къщата в която живеят е в безобразно състояние - има паяжини навсякъде, стените не са варосвани от 30 години и има черни петна по тях, кухнята мирише на старо и е много мръсна, невъзможно е да се изчисти, нямат хладилник, всичкото ядене го държат на масата на която се хранят, т. е. няма нужда да се вдига масата, на всичко отгоре майка му спи в кухнята, стаята, в която ние спим е хола, там няма легло, нито спалня, спим на разтегателен диван, който е крив и неудобен, затова ме кара да спим на земята, в банята няма душ, затова се къпят с леген забележете в 21 век сме, имат едно парно, което не топли много затова ползват духалка, която стои ту в нашата стая, ту в стаята на майка му, баща му спи в отделна стая, която прилича на склад и навсякъде е мръсно и прашно. Вярвайте ми, винаги когато ми каже ела ми на гости ми се повдига като знам какво ме чака, вече се питам обичам ли го, искам ли да съм с него наистина, дали заради него си заслужава да изтърпя цялата тая мизерия, а той е рядко срещано момче в днешно време мъжете са долни и гадни, не искам да го зарежа заради къщата му, в крайна сметка нали е по-важно да се разбираме и уважаваме, но и немога да си представя да живея в тази къща. Да си купим жилище е невъзможно, нямаме смелост в тая криза, а дори и да се изнесем някъде майка му няма да ни остави намира, тя не може да диша без него, постоянно иска да е с нас, не ни оставя за малко насаме. Сигурно на фона на други проблеми този ви се вижда нищожен, но за мен не е така. Очаквам да ми дадете съвет, критиката няма да помогне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2761feb95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Звучиш като много притеснително и скромно момиче. Държиш на духовните качества у един човек, което е достойно за уважение... но...
Мисля, че този начин на живот не те удовлетворява. Усещаш, че нещо е дълбоко сбъркано в тази връзка и това те притеснява. Според мен - основателно.
Ти си на 27. Значи и момчето е на толкова приблизително, ако не и по-голямо от теб. Защо живее с родителите си? Как допуска липсата на хигиенни навици и на елементарни условия? Как допуска да се срещате толкова рядко?
Материалното в никакъв случай не е ръководещ фактор в отношенията. Но да живееш в такава мизерия може да е резултат на някакво семейно нещастие (инвалидност, загуба на пари) или просто - на страхотно безхаберие и инертност. Правят впечатление и патриархалните отношения при тези хора и особено - ролята, която са ти отредили - на много добре приемана... готвачка и въобще - обгрижващ персонал.
Няма лошо - стига тези неща да те устройват. Ако това искаш за себе си - не се притеснявай. Да не ти пука какво би помисли някой за теб. Ако си щастлива с редките срещи и ролята на домакиня за цялото семейство, защото си намерила човек, който ти дава спокойствие и обич, просто не се отказвай, а действай за по-сериозни отношения с него.
Ако искаш за себе си нещо повече - не се страхувай да прекратиш тази връзка и да продължиш напред. Има жени, които не биха се примирили с това положение. Биха сметнали, че това ги дърпа назад и надолу. Биха окачествили ниската хигиена и липсата на елементарни електроуреди като признак за пасивност, безхаберие, живот без претенции.

Аз например така бих си помислила. Възрастните хора могат да си живеят както им е удобно. Но един млад и, както казваш, работлив мъж да се остави в такава среда, без да подобри бита си - дали ще е по-различно, ако се съберете? Доста тревожни симптоми.

Ти говорила ли си с твоето момче за бъдещето? Какви са плановете му за вас двамата? Ако му е добре така да си живеете - ти у вас, той у тях, в неговия си град, нима би се примирила заради милия му характер?
Последно - мисля, че ти е нужна повече вяра в теб самата. Страхуваш се да не останеш сама, да не изпуснеш малкото, в търсене на голямото. Не се страхувай. Имай претенции и изисквания. Стреми се към онова, което те прави наистина удовлетворена.
Иначе рискуваш да си винаги неуверена, полу-нещастна, смачкана от обстоятелствата.
Реши какво искаш и не се отказвай. Успех :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2221ae08ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Здрасти, твоя връстнича съм, но през ум не ми е идвало, не ни е идвало, да спим при родителите си. Отдавна и двамата не живеем с тях, всеки е бил по квартири, сега квартирата е една.
Странно ми е - какви претенции имаш на 27 собствен дом? Защо си мислиш, че изобщо има опция да живееш в този дом, та там няма място - ремонт винаги е възможен, МЯСТО НЯМА.
Квартири - пълно. Евтини - също. Какъв ти е проблемът?
Моят мъж се е изнесал на 18, аз на 19.
Той е наел тогава (не съм го познавала) с един приятел много западнало жилище - подобно на описаното.
Двамата се стегнали и направили ремонт, баня направили. После го давали под наем на туристи, кандидат-студенти и т. н.
Изкарвали си достатачно пари, за да си живеят много добре. Имали и други бизнеси.
Аз на 19 се изнесох, винаги съм живяла под наем, винаги съм живяла сама и винаги съм си плащала сама наема. Сега живеем заедно - под наем. Не сме луди - не се набутахме в голямата лудост. Смятаме да си строим един ден къща... един ден.
Успех
П. П. Дори не съм била в апартамента на майка му (баща му е починал), както и той при моите родители. На ресторанти ги каним, иначе нощуваме на хотел. Те са идвали обаче на гости в нашето жилище

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5bc0657a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Еми като се разбирате двамата, какъв ти е проблемът?
Много ги мислиш нещата, а от многото мислене винаги изглеждат по-страшни. Изясни си какво искаш и го направи
:)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3a96a2b22a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   никога няма да се пречупим за новото време.. живеем си с едновремешни идеали.. че снахата трябва да умее да готви, да чисти и да върти къщата.. дразни ме това че едва ли не те гледат под лупа.. срещала съм доста случай в които родителите започват да мрънкат на момчето ако не харесат момичето.. имам приятелка женена за англичанин.. живеят сами.. а свекърва и когато иска да ги види се обажда предварително да попита кога и в колко е удобно да ги посети.. тук едва ли не е като ханче дома на младите.. ти не само ще си вземеш съпруг ами и родителите му и родните до 9-то коляно!! от почти година съм във връзка с едно момче.. много държи да се запозная със семейството му.. всичко става по етапно.. първо майката.. после бащата.. сега лели и чичовци.. това малко ме изнервя.. постоянно някакви хора изявяват желание да се запознаваме.. да им гостуваме.. единственото нещо което искам е да си бъдем заедно и да ни оставят да дишаме!!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0ec80c4c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Toзи човек щом не се грижи за родителите си и не им осигурява най-елементарни условия какво те кара да мислиш, че би го направил за теб?
Ясно е, че никой не избира в какво семейство и къща да се роди, но той вече е голям човек, а родителите му възрастни очаква се от него поне един хладилник втора ръка да купи или поне да почисти.
Той явно вече си е свикнал да живее така и не би му пречило да отгледа така и децата си...
Едно е да има малка къща и минимални финанси, но поне да я поддържа.
Това, че е мръсно говори за мързел, немарливост и апатия.

Разбирам да му беше ергенската квартира, където пие бира с приятелите си, поръчва си пица и китайско и да яде от пластмасови чинии, но това е неговият дом, където живее с родителите си. Че даже и жена живее там, това не значи, че тя е длъжна да чисти, но не знам как жена от поколението от което аз си представям, че е би живяла в такава мизерия...

Аз също имам мизерен дом, всичко е за ремонт и самата сграда е стара, но поне сме събрали пари за хладилник, бойлер, отопление, намерили сме здрави мебели на старо или преоценени - с много лишения и мъки, но това са елементарни неща, които трябва да има във всяка къща.
И никога, ама НИКОГА не бих поканила някого у нас, ако е мръсно!
А дори и да се случи така бих се извинила и не бих го карала да готви или чисти, най-малко пък любимият си.
Може къщата да е много мизерна, но това не пречи да компенсираш с други неща за свое и на гостите удобство.

Имала съм връзки с момчета, чието материално състояние е било много лошо, но те се трудиха и лишаваха, за да помагат на семейството си и на мен и се грижиха да си осигурят хубаво бъдеще.

Ако го зарежеш няма да е заради къщата или финансите, а защото е безперспективен и безотговорен.

Живей активно. Жена на 27 си, изнеси се, започни да работиш и излизаш. Виж как живеят хората и как ще ти е най-удобно да живееш ти самата.

Аз годеник все още нямам, но съм имала дълги и сериозни връзки и никога никой не е очаквал от мен да готвя или да чистя в чужд дом, особено пък, ако не живея там.
Щом не знаеш как живеят другите ще кажа само, че това да очакват от теб да готвиш на цялото семейство говори за едно старомодно селско мислене и липса на възпитание.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 165b11743f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Така е! Най-красивите цветя - Еделвайсите, растат точно на такива места!

Ще си създадете свой дом - по всички съвременни стандарти и удобства, плюс вашата фантазия и въображение!

САМО СЕ ДРЪЖТЕ ЕДИН ЗА ДРУГ - ДРЪЖТЕ ЧОВЕКА! Защото само човешките взаимоотношения имат значение на този свят... Всичко друго (материално) се подрежда, а дори да не се подреди - голяма работа!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 05f507b24c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,

имам толкова много да кажа по темата, но не знам дали е уместно. Все пак човек дава съвети на базата на своя опит, така че ще бъда кратка. Преди години имах връзка с момче от друг град. Наясно бяхме, че така не може и аз се преместих при него. Толкова го обичах, че не ми пукаше, че ще живея с техните. Аз от 19-годишна живеех по квартири, че ми беше все тая за родителите му. Е, не се получи. Едно е да живееш в чуждо жилище, за което си плащаш, друго е да живееш в чужд ДОМ. И с мен се държаха добре, беше чисто и спретнато, майка му беше добра жена. Но аз не можах да преодолея факта, че не съм домакиня, че съм съпруга, не съм снаха, аз бях просто приятелка на сина им, дошла от друг град да пробват да живеят заедно. И крайна сметка се разделихме и се прибрах в града, където учих и завърших висшето си образование. Пак бях под наем и всичко си беше ОК. След време срещнах съпруга си ( женени сме от няколко месеца). Той живееше с техните, аз-на квартира. АЗ и до ден днешен ходя там на гости за по няколко часа, макар че са в същия град. Той дойде при мен и сега сме си заедно в квартирката ни. Малка си е, но сме си двамата, аз съм си домакинята, всичко правя, както намерим за добре, той също готви, чисти и т. н. Техните малко се сърдиха защо не искам да отидем при тях, но аз им обясних, че не желая да живея с тях и искам да уважат правото ми на избор. И в тях не ми харесва- имат котка и мирише на котка, и други неща, но не е както при твоя приятел, де :) Та, едно ще кажа като съвет- ако искаш да си с този човек, говорете за вариант да се съберете заедно, но ОТДЕЛНО. Обяснете на техните, че искате да си изградите свой живот, че ще им помагате и ще им ходите на гости, но искате да сте самостоятелни. Комуникация му е майката. Не вярвам в това- " той слуша майка си". Ами направи така, че теб да слуша. Поживейте заедно и ще разбереш дали сте един за друг. Иначе не става-веднъж в месеца и то при какви условия. Отстоявай си позицията, щом твоя човек е "широко скроен", ще се справите. Само дето не разбирам защо живеят в такива условия, щом той има добра работа и е свестен, но това са си ваши неща. Кураж! Няма невъзможни неща, стига да имаш сили да се бориш за това, което искаш. :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d40ad22026
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Щом го обичаш и цениш бъди с него, не сте се решили на сериозна крачка и изобщо говорили ли сте на тази тема. Не е задължително да живеете у тяхните, сами ще ви е по-добре. Ако и двамата имате добри доходи защо да не си наемете квартира или изтеглите кредит за ваш дом? Има много начини, стига да имаш желание, а иначе не се тревожи и аз така се панирвам

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 102f4c58be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Извън темата, защото не съм чел историята, само заглавието прочетох: Да, случвало ми се е, всеки път след секс.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0ec80c4c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   6, както го описва момичето няма да се учудя и еделвайси да растат у тях, както и прочие растителност. :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a5e8863f61
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   .... на фона на написаното;добре, че поне ти имаш интернет... , а иначе, ако съм сериозна;чувстваш ли, страст, привличане и силно желание да бъдеш с него, всичко си заслужава, дори и крокодили да се разхождат у тях, а, ако е само, зощото е много добър, тая мизерия не си заслужава.... поздрави.... ЗАРА 36

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: faacfe36c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   от авторката:
към 11 - да чувствам страст, дори съм влюбена, ако не беше така нямаше да се чудя и за секунда, веднага щях да го зарежа, хората са казали, че неможе и агнето да е цяло и вълка сит, все нещо куца в тоя пуст живот. Благодаря ви мили хора за мненията, които споделихте относно моя проблем. Сега поне знам как да постъпя, няма да се разделя с него за сега, но и няма да отида да живея в онази къща, ще му предложа да се изнесем на квартира и да градим своето бъдеще заедно отделно, ако не се съгласи, тогава вече ще се разделя с него.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker