Ревноста ме убива! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ревноста ме убива!
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 2891 пъти
Здравейте! Случи се преди 7 месеца. Бях омъжена, не бях щастлива с бившия си съпруг, просто не беше моят човек, нямаше тръпка между нас и търпях заради детето. Женени бяхме 16 години, имаме син на също толкова години - почти 16. И нали знаете приказката -кой каквото го няма вкъщи, то търси навън. Случи се най -неочаквано в един сайт за запознанства.

Запознахме се, срещнахме се и се завърза изгаряща Любов. Той е разведен. Докато един съпруга ми не разбра и се наложи да отида при любимия. Разведох се и аз. Това се случвало на много жени и е банално. Но проблема е, че страшно много го ревнувам и не му давам никакво лично пространство. Болна ли съм или? Постоянно му проверявам телефоните, скайпа му. Бях видяла, че си е чатил със предишна негова приятелка. От време на време виждам, че му пускат сигнали и бивши изгори, които не струват колкото мен.

Хубава съм, с добра професия. В началото му пускаха сигналчета, и когато сме били заедно. Пред мен им е казвал да не го търсят и т. н. Да, вече не го търсят пред мен, но виждам, че когато е на работа все някой му е пускал сигнал. Прибира се навреме от работа, но работата му етака, че ако поиска може да се срещне с която си поиска. Чувствам, че му отнемам свободата. А по държанието му разбирам, че ме обича, мил е с мен. Плакал е за да остана при него. Кажете ми как да спра тази моя ревност? И той ме ревнува. Но аз... аз.... ревноста ще ме довърши. Работя и на две места, както казах имам добра професия. Знам, че другите, с които е имал връзки не могат да ми се намажат. Самочувствие не ми липсва. Но усещам как прекалявам. Ровя се в личното му пространство. Какво да направя за да спре това, да спре тази моя убиваща ревност?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 50f3eae3cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Самочувствието не само, че не ти липсва, ами ти е и в повечко! Жалко за детето ти...
Палав Мечок

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ece9fafb44
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласна съм с Палав Мечок (за пръв път). Съжалявам, но ти май си решила отново да минаваш през сърца... Този път си нарочила горкото момче - не му ли стига разводът му, проблемите покрай твоя.
Иначе - всеки може да намери начин да изневерява, ти си доказателство за това (въпреки двете си работи), но кажи - защо да го прави това момче? Ако е искал да си ходи по женки, защо да се занимава с теб?
Твърдиш, че си интелигентна жена, напрегни си малко сивото вещество или действително ще го загубиш.
Момчето просто няма, няма мотив да се занимава с глупости - първо би те зарязал, защо да се крие? Свободен човек е(все още).

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8bfae33ef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм на мнение, че когато някой иска да изневери винаги може да го направи и половинката му да не разбере. Така че имай му повече доверие и не се филмирай излишно. По този начин вредиш на себе си и на връзката си. Може би трябва да поговорите и да му обясниш какво те притеснява и тормози. Но все пак не забравяй, че свободата и личното пространство са най-важните неща в една връзка.

Зеленоочка

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1a5abc24f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ревността се причинява точно от ниска самооценка и липса на увереност в себе си. Става въпрос за ревност, която е безпричинна и просто така по принцип. Ти си знаеш дали имаш конкретен повод за твоята, макар че според написаното така излиза. Завързаните по този начин, чрез интернет, връзки много често страдат от ревниви изпълнения, защото както се е запознал с теб може де продължава да го прави и с други по същия начин. Ако връзката ви е сериозна би следвало и двамата да прекратите регистрациите си в разни сайтове за запознанства, говорете за това и ще стане ясно кой от какво е склонен да се лиши. Честно казано имам познати, които са в такива сайтове и въпреки, че са създавали уж сериозни връзки, продължаваха да си висят там. Мисля че това си е начин на поведение, не знам, но май, който е зарибен си остава такъв...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d0057a698a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   в случая няма никакво значение, нито как изглеждаш, нито какво самочувствие имаш, след като се държиш така отблъскващо и обсебващо.... въпрос на време е човекът до теб да спре и да те ревнува, и да те желае.... заменяйките с някоя, която не може да ти се''намаже''... голяма жена си, нима не си проумяла обикновените женски правила за да бъдеш доволна, желана и въздействаща... ЗАРА 36

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4e70415baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката - да, съгласна съм със всички, макар номер 1 и2 да ме корят. Очаквах и такива мнения. Номер 1 имам самочувствие, като на хубава жена, преуспяла, с добра професия, но не мисля, че хвърча из облаците.
Номер 2 искам да уточня, че неговия развод е бил преди 5 години, тогава все още не се познавахме. Той ме разведе, не аз него, но ако не го обичах, ако той не беше моя човек едва ли щях да направя такава жертва. И грешката е моя, защото не съм доуточнила. Все си мисля/понеже моите доходи са 3 пъти повече от неговите/ затова иска да сме заедно.
Преди да се познаваме чувах от приятелки, че се е занимавал само с пропаднали жени. И оттам тръгна ревността ми.
Номер 4 - и двамата много отдавна сме прекратили регистрация в този сайт, в който се запознахме. А той е много на ВИЕ със нета. Затова съм абсолютво сигурна, че освен в скайп на друго място не влиза. Сина му го регистрирал навремето. Та като и да е.... Благодаря на всички ви за мненията!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e4f85eb431
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мале такива като теб сега най ги обичам (немогат да ми се намажат) Ако съм на негово място ще ги траскам за световно, пък ще видим кой-кого ще маже. И аз имам самочувствие ама твоето минава границата :)))

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4e70415baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 7 той може и тебе да изтрЯскал.. знам ли:)))) Аз пък такива като тебе най -ги обичам:))
Номер 5 точно с моите женски правила и трикове аз го обсебих, но защото го обичам, затова го и ревнувам и ми пука за него...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1a5abc24f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   След като му вярваш, защо тогава се чувстваш така? Явно или както са казали по-горе си мислиш, че имаш самочувствие, а всъщност нямаш, защото се опасяваш, че може да се появи някоя по-добра от теб или състоянието ти избива на патология без основания. И в двата случая трябва да работиш над себе си, за да съхраниш връзката. В края на краищата, ако имаш основания за ревност е едно, но ако си ги въобразиш, нали се сещаш, че е съвсем друго. И освен това с тази ревност и без нея, каквото има да се случва, ще се случи. Най-много тормозиш себе си, но също така отчуждаваш и човека до себе си с това, че не му даваш лично пространство. Всяка пълноценна връзка се крепи преди всичко на доверие, а при теб то липсва-отговори си защо е така.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 3e33843858
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Многословие, многословие и никой не казва на жената какъв и е проблема... 5 най-добре се е докоснала до темата но пък прекалява с личното отношение -дано не е ревнива и обсебваща и тя и дано никога не я сменят!
Та на въпроса- предимно за авторката
Няма глупава жена която да не се мисли за умна. Виж грозничките не всички успяват да се видят в лебедова окраса
Самочуствието е в категорията на акъла, ако ме разбереш значи вече знаеш проблема
Успех с решаването
Дани

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b138b819e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здеавей,
Има едно правило "Ако обичаш някого, пусни го на свобода. Ако той се върне, е завинаги твой. Ако не се върне, значи никога не е бил. " Този контрол само може да ви развали отношенията.
Жлая ти много щастие и любов :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 979773ce80
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Един човек с какъвто се сабере, такъв става. Твоят човек е
разведен, който 5 години е жевял с " пропаднали жени".
Не можеш го отучи, а на всичкото отгоре ти дават акъл, да му
дадеш и лично пространство. Направо ти е взел акъла.
от Си. ГО

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d0057a698a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   10 а ти прекаляваш с вниманието си към мен, което, кой знае защо също ми се струва лично отношение.... но, разбира се може да ме коментираш винаги, когато искаш да ми направиш впечатление.... ЗАРА 36

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7a997b152c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   13 понаучила си някои уроци от живота.... останалото без коментар.
Все пак нали сме се събрали тук да помогнем на горкото момиче(авторката) а не на теб
Дани

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e4f85eb431
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Зара 36
Веднъж писах тук за теб лоши неща, но ако трябва да съм искрен ще ти кажа нещо.
За да го ревнуваш, значи има защо... Подсъзнателно усещаш, че този човек нещо те мами, лъже... Ти го обичаш и не искаш да е така. И да ти кажа, че може и да се лъжа защото не познавам нито него, нито теб :)
Има начин как да го хванеш, ако искаш остави мейл...

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a55b3a841c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ревността е болест, която уви не се лекува, това е болест на Егото. Понякога е следтвие на заложени страхове и най-основния и човешки страх - да не ме остави сама, да не ме зареже. Този страх е постоянен, натрапчив, несъзнателен и те кара да полудяваш, ти си забравила какво е да бъдеш сама. 16 години брак, след развода веднага с друг. Това те е повредило, свикнала си да се възприемаш само и единствено като част от двойка, от социалната единица... Но с мъжът ти е било друго, той е бил друг, някак там си била сигурна, че ако ти не го зарежеш, той няма да те остави. С този нещата не стоят така, той е разведен, той се е запознал с теб по интернет. Сложи и вината, която си насаждаш сама - аз изневерих, аз разбих семейството си - няма ли да ми се върне! Тоа те е довело според мен до параноични пристъпи на ревност!
Не рови! Ще прочетеш нещо съвсем невинно и болното ти от ревност съзнание веднага ще изкрещи: Сигнал, тя му е пращала сигнал! А утре ще влезеш пак, за да видим той какво и е отговорил.

Решението... не се страхувай да ти изневери, не се страхувай да го загубиш, не се шашкай от мисълта, че има по-млади жени около него. Може и да залитне, може и да разбереш -тогава ще мислиш. Ти сега се измъчваш за нещо евентуално и предполагаемо. Недей, вредиш на себе си, на него и на връзката си.
Колкото повече го следиш толкова по-завързан ще се чувства и накрая сама ще предизвикаш онова, от което се старахуваш най-много.
Остави се на течението.. животът е прекрасен, имаш голям син, опит зад гърба си и мъж, който да обичаш.. какво искаш?
Имаш и кариера, доколкото разбрах, сега си измисли и мечти, към които да се стремиш и се отпусни. Ние сами привличаме лошите неща в живота, но првличам и хубавите!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d0057a698a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   ... вярно е, че правя впечатление, ама и тук... вече ме ласкаете.... ;)та 16 всеки може да пише или мисли, каквото си желае и все пак.... много далече си от представата си за мен... но виж това, че имаш самочувствие ми допада... поздрави.... ЗАРА 36

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5622c5ff91
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   От авторката -сърдечно благодаря на номер 17. Улучи точно целта. Много благодаря!
А на останалите- не бъдете груби и нападателни. Вярно е, тук сме анонимни, но все пак....
Но да поясня все пак: Като казах, че имам самочувствие и никой не "може да ми се намаже" НЕ ВИЗИРАХ ЦЕЛИЯ ЖЕНСКИ СВЯТ!!! Естествено, че никой не е съвършен, всеки си има своите недостатъци. Аз имах впредвид, с тези жени, с които се е движел. Никоя от тях не ми е нито на образованието, нито на акъла, дори ибившата му жена, която изкарва пари с проституция и проси. Дано да сте ме разбрали.....И самият той го казва, че е мечтаел за семейство, за уют и т.н.Всъщност и това му личи. Все пак ви благодаря!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker