Пълна промяна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Пълна промяна?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2831 пъти
Здравейте, искам да ви разкажа за едно моя запознанство с колежка от университета. И двамата сме от малки провинциални градчета. Тя беше супер лъчезарна, винаги усмихната, търсеща и знаеща, много умна, малко лудичка (в добрия смисъл). Пълен, неизлечим оптимист. Когато бях с нея сякаш получавах амнезия - забравях всички проблеми, сивото ежедневие, трудните изпити... всичко! Бях влюбен в нея! Запознахме се първата година, за отрицателно време станахме много близки... заживяхме заедно в квартирата й. Споделяхме си, знаехме един за друг неща който и най-близките ни не подозират дори... бяхме нещо като гаджета, но не точно. Излизали сме само двамата, разходки, филми прегърнати... когато останем в квартирата никога не сме скучаели заедно, няколко пъти сме правили секс... абе пълна идилия!

След края на първата учебна година тя си замина, а аз останах, за да работя. За тези 3-4 месеца няколко пъти я търсих по телефона, фейсбука и т. н. за да я чуя как е. След като дойде беше сякаш друг човек в нейното тяло. Говореше сопнато, сладката й лъчезарна усмивка беше изчезнала. Започна да движи с други хора, почти не сме излизали никъде. Чух от общи познати, че говори зад гърба ми лъжи, както и че е имала проблеми със семейството си. Веднъж дори като се прибрах от лекции беше начертала в квартирата ни червена линия с маркер. Това било границата - моя и нейна част (? !? !? ) Питал съм я много пъти какво има, защо се държи така, каква е тази промяна... Сега вече дори не ми говори, не иска да ме вижда. Нейни "приятелки" ми казват, че не съм бил виновен аз за държанието й, но ако не съм аз, тогава кой???

Обръщам се към вас хора, кажете защо според вас се държи така, на какво се дължи пълната й промяна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 54890653f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Едиснтвения начин да разбереш какво се случва е да говориш с нея. Тихо, спокойно, без да я притискаш, да се сърдиш и да искаш на всяка цена да ти обясни какво се е променило.

Има вероятност да й се е случило нещо лошо, което не желае да сподели точно с теб на този етап. Друг вариант е да е срещнала друг човек и да не иска повече да е с теб.

Каквато и да е причината за отчуждаването й, трябва да я разбереш от нея. От своя страна ти се опитай да си пак така мил, любящ и да я предразположиш да ти сподели какво я мъчи. Докато си стои в нейната половинка, я повикай при себе си. Кажи й : "Ела пак при мен", нещо такова, приласкай я. От опит знам, че понякога на човек му трябва време да сподели проблемите си, вътрешно се бори с някакви свои страхове и демони и едва когато се почувства готов, решава да сподели.

Другия, най-банален вариант, е да се разберете кой да се изнесе и да се разделите. Но преди това пробвай да си я върнеш.
Успех.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c7bec562c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нещо доста откачено ми се вижда това, дори може да се окаже болестно състояние... знам ли, май се спасявай от там.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2786c1b943
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не го взимай навътре и не се самообвинявай. Не си ти причината. Просто се е променила. Всеки човек в един или друг момент се променя до някаква степен. Просто я напусни и я забрави. Ще си намериш по-свястни приятели.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 69a2825d75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, според мен момичето се е влюбило и сега не и стиска да ти каже ;) В началото е било прекрасно да има човек като теб до себе си, нов град, нови хора, свобода от родителски контрол.. цяло лято не се е сетила за теб, заменила те е с други приятели, пораснала е, но явно не достатъчно за да бъде искрена с теб! Не го мисли толкова, продължавай напред, твоето момиче те чака някъде там! Запази положителните си емоции и не се терзай заради някой който не заслужава. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 92e4f3bc9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Като си бил толкова влюбен в нея, защо сте били ''гаджета, но не точно''? ! Кое е това нещо, което е било пречка да сте ''истински'' гаджета... и в кого е била причината. Почти съм убедена, че тук никой няма да ти даде отговор на въпроса, защото всичко е много субективно. Лично аз, ако имам такъв приятел/съквартирант/гадже/любовник и виждам, че за него съм всички тези неща, но ''не точно'' а пък го харесвам, бих се отдръпнала точно поради тази причина - че отношенията ни, колкото и да са готини и прекрасни, всъщност са неизяснени. Това е в случай, че причината е в теб. За нея бих предположила, че се е запознала с друг човек (но да се промени коренно чак не вярвам) по-скоро ми се струва, че може някой да я настройва срещу теб, някой, който завижда на идилията ви, който не те харесва и т. н. Ако все още живеете заедно я накарай каквото ще да ти коства, но да ти каже какво се е променило. Не приемам, че си толкова мекушав, след като си я питал много пъти, а тя не ти казва... ако държиш на нея и си влюбен в това момиче направи и невъзможното, за да разбереш какво става.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5195a937db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Може би някой и е казал нещо за теб за да ви раздели...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f331fa9625
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Загрижен си за нея, чувствата в теб си казват своето, което хубаво :) Ама пък не изглеждаш съвсем като влюбен, защото мисля, все още не си напълно наясно със себе си и чувствата си. Знам, не интересуваш се защо тя се е променила, но разбираш ли, свързано е донякъде и с теб.

Може да има хиляди причини човек да не се промени, но стига и само една която да засяга нашите чувства и душевност, за да се променим. Не пропускай какво сам каза, ти от части си отговори. Докато е била там, далеко от теб, с нея са се случили нови неща. Имала е проблеми, някой от тях, я е наранил, довело я е до много мисли. Виж, всичко което ти трябва да напрaвиш, е отново да стигнеш до нея, до това което е, защото това което виждаш сега, не е тя. Тя се е обградила от една стена.

Проблемите със семейството, може въобще да не са малки, но сигурно има и друго. А и замислял ли си се, че ти си бил в последно време, един от най-близките и хора, замислял ли си се какво си значел за нея. Че може и тя да има силни чувства към теб. Но защото не си направил нищо повече да изградите една сериозна връзка, и да си мисли, че не се интересуваш от нея. А и когато е била далеко, си я търсил рядко. Ако си влюбен в нея, какво те спира да покажеш чувствата си? Да и кажеш, че я обичаш! Да я прегърнеш.

Защото сега, вероятно превантивно страни от теб, може би си мисли, че ако продължите отношенията си, ти след като не си пожелал нищо сериозно, ще я използваш само, и ще я нараниш. Не казвам че е така, но никога не можеш да бъдеш сигурен как се разбира и изглежда от страни, което правиш.

Ако я обичаш, бъди по-смел. Направи нещо с което да заслужиш отново вниманието и, да и покажеш че наистина те е грижа за нея. Живеете заедно, ами не прецаквай възможностите си. Направи и жест, подари и нещо, защо не цветя, или нещо което е искала, за което е споменала :)
Достигни до сърцето й. Тя се нуждае от теб, остави какво виждаш че прави. Често се случва, да намразим човека който обичаме, да си ги изкарваме на него, ако той не ни обръща внимание и ни пренебрегва, когато имаме нужда от него.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bf49b9ab04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   ОТ АВТОРА:
Нормален човек би ли направил така? Да се държи така, без очевидна причина, без дори някакво логично обяснение? И не сме гаджета, защото не търсим сериозна връзка. Този въпрос бе изяснен още почти в началото. Попитах я, като започна да се държи така, иска ли да се изнеса. А тя каза, че не иска, че не съм й пречел..
Толкова ли много искам? Искам просто да знам какво е стана и защо е тази промяна. Мисля, че поне това ми дължи!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 953a94e592
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Мисля, че ти сам си написал причината за студенината й- " За тези 3-4 месеца няколко пъти я търсих по телефона, фейсбука и т. н. за да я чуя как е ". Какво ще рече това? Търсил си я в месеца 2, 3 пъти и какво й казваше- " Как я караш? Айде чао! " Не съм наясно с цялата ситуация, но ако причината е в теб то е, защото е очаквала може би друга реакция, след като не сте се виждали толкова дълго време. Жените обичаме да бъдем ухажвани, търсени и да ни казват колко държат на нас. През това време каза ли й, че ти липсва, че искаш да я виждаш и дори някой почивен ден да отскочиш до нейното родно градче просто да видиш как е? Съгласна съм с 5-тия коментар. Ти не си определил какво сте и явно на нея й е писнало и е предпочела да бъде сама пред това да е в някакви неясни взаимоотношения с теб. От малкото написано съдя, че ти не си бил сериозен спрямо нея, а едва ли не си я използвал просто за забавления. Ако аз бях на нейното място щях да реагирам по абсолютно същия начин. Такива детски истории и липса на мъжка твърдост, отговорност и сигурност не са ми по вкуса. Или си с някого наистина или въобще не си. Според мен няма друг мъж- ако имаше със сигурност щеше да ти каже или да разбереш. Такива неща не могат да се скрият. А защо със сигурност щеше да ти каже ли- ами за да ти натрие носа. Да ти покаже, че има мъже, които я искат за сериозни и истински връзки, а не просто за убиване на времето. Ако искаш пак да сте заедно започни да й правиш романтични изненади и й предложи нещо, което никоя жена не би отказала- сигурност, любов и подкрепа. Ако не си готов за сериозна връзка по-добре не се занимавай с това момиче. Явно е прекалено голяма лъжица за твоята уста...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b98ccddc03
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Значи тя ти споделя всичко- разкрива си сърцето и душата пред теб и ти продължаваш да твърдиш, че не е искала сериозна връзка??? В началото със сигурност е казала така, защото още не те е познавала добре и не е предполагала, че взаимоотношенията ви ще се задълбочат, но след време определено желанията й са се променили. Ако не искаше сериозна връзка с теб мислиш ли, че щеше да ти споделя съкровените си тайни? А на въпроса дали нормален човек би направил така отговорът е- една наранена и огорчена жена би могла да направи дори много повече... Пробвай да поговориш с нея, макар че се съмнявам да ти каже нещо. Ние жените очакваме мъжете сами да се сетят, а като не го направят просто продължаваме да вървим напред надявайки се да срещнем човек, който не би се нуждаел от жокери, за да разбере как се чувстваме и от какво имаме нужда, за да сме щастливи...

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 299f731ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако все още си влюбен в нея просто я прегърни, погледни я в очите и я целуни, ако отвърне супер, ако не, не знам:(

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker