Вечна любов? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Вечна любов?
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 6409 пъти
Случвало ли ви се е да продължавате да обичате човек, който отдавна не е в живота ви? Да бленувате за усмивка, която отдавна е подарък за някой друг? Да тъгувате за очи, които отдавна не са вперени във вас?

Възможно ли е да обичаш все още някого дори и след години раздяла? И въпреки множестовото хора, които си срещнал по пътя си никой да не е успял да влезе в сърцето ти, защото то е заето само от него? Съществува ли такова понятие като " вечна любов "? Казват, че очи, които не се виждаш се забравят. А дали е така?

Дали наистина времето лекува или с течение на него чувствата си остават все толкова силни, а огънят дори по-силен? Ако не съществува вечна любов, защо вече 10 години продължавам да обичам човека, който съсипа живота ми и ми показа какъв е вкуса на болката усещайки кръвта от раздраното си сърце...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 05cb584b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не бих пропиляла и минутка да тъжа по човек, разбил живота ми. Всичко друго се нарича мазохизъм и по-добре да се изживее в някой клуб по BDSM, иначе е за психиятъра.

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3fc279e279
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   има вечна любов има и вечна болка. Ако особено ако не направиш нищо за да задържиш любовта

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: df65304ee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е, с какво го е съсипал? Ти сам/а си го съсипваш 10 години.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 25937efbec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам същия проблем.. Влюбена съм в човек, който съсипа живота ми и ме вкара в ада.. При мен минаха само 3 години, но е все същото.. Обичам го и не мога да спра.. Сега в живота ми има друг човек, който страшно много държи на мен и ме обича повече от всичко, но я няма тази тръпка, която беше с НЕГО.. Няма го щастието, безгрижието, което чувствах.. Той ми показа истинския живот.. Отвори очите ми и ми показа как да живея.. Само с него се чувствах себе си и свободна.. Но после той си отиде и половината ми сърце си отиде с него.. От тогава не съм същата.. Сякаш съм половин човек.. Не мога да се почувствам по същия начин, както когато бях с него.. Сега човека до мен прави всичко възможно за да ми помага и ме подкрепя, а аз не го оценявам.. Не оценявам нищо, както преди.. И най-лошото е че не съжалявам за нищо.. Ако мога бих го преживяла още милион път, но не мога.. И въпреки болката и празнотата продължавам да го обичам повече от всичко и всеки.. Знам, че коментара ми не е съвет и няма как да дам такъв при положение, че съм в същата ситуация.. Знай, че не си единствена..
Весс

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: bdaf3ecf06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   аз лично не мога.. но съм срещала такива хора и начина по който обичат е достоен за възхищение..

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8847471968
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Струва ми се че имаш много голям проблем. Била си наранена ясно е и то много силно, но НЕ Е ВЪЗМОЖНО 10 ГОДИНИ да продължаваш да си мислиш за този човек с любов. Това означава ли че нищо интересно не ти се е случило в живота ти през последните 10 години? Ако е така определено имаш проблем със самата себе си. Трябва да се научиш да се радваш на живота, трябва мислено да се освободиш от тези мисли за този човек. ЗАБРАВИ ГО -СЛОЖИ КРАЙ. Наложи си го и ще видиш че ще се получи. Докато ти самата не се отърсиш от тази връзка психически, няма как да продължиш напред, повярвай ми НЕ СТАВА. Първо трябва сама да си помогнеш, и ти МОЖЕШ ДА ГО НАПРАВИШ. Когато успееш да се отърсиш тогава ще започнеш да виждаш живота по друг начин и съм сигурна че ще ти се случат прекрасни неща. И повярвай ми можеш да го забравиш, още повече той е човек който те е наранявал много.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f959d3f976
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Аз съм се питала същото...
Просто съм на мнение, че когато си обичал ИСТИНСКИ и силно тази любов си остава. Особено пък, когато ти е било за пръв път(както най-вероятно е било и при теб). И понякога напомня за себе си. А и истински не може да заобичаш много пъти. Забравя се едва след като заобичаш отново с цялото си сърце.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: dc4e91dd83
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Хммм.. Има любов! ... ха, а дали ще вечна, един бог знае! :)) Има ли любов, никой не пита, колко ще е голяма, или дълга? А просто я живее, а просто обича, ден след ден. Такова е усещането за любов ;) Неее, не казвам че няма вечна любов, звучи мнооого роматично! Ама тя ще е такава, за хората който са осъзнали че си принадлежат, че да бъдат заедно е тяхното щастие, и "съдба", път към това да бъдат повече от колкото са! Защо ли? Ами любовта ни прави повече от колкото сме без нея! ... ;)

Мдааа, възможно е да обичаш някой, дълги години, дори и от далеко! ... Но твойто, не ми изглежда точно като любов. Разбираш ли, любовта не е само дума, в нея се свеждат две неща! Любовта е, да обичаш но и малко да обожаваш! Да обичаш е свързано с душата, с вътрешното в нас и човека който за нас е много важен :) А да обожаваш, е да си запленен/а от външното, от излъчването на човека! А любовта е комбинацията от двете, така съвместяващи се и преливащи, че да те дарят с една представа, че в човека който виждаш, присъства и нещо от теб. То е, като магия, като да смесиш няколко цвята, а те да оживеят пред теб под формата на дъга. Еее, а при теб, имам усещането че е част от твойто обожание към този човек, е защото той те е наранил. Била си слаба пред него, и чувстото на болката е било най-силното и преобладаващо за теб. Както и факта, че не си могла да бъдеш с него, а си искала! ... Ииии.. живееш с усещането за болка, като за чувството на любовта! Питала ли се, какво щеше да е, ако имаше поглед и за другите? :) Ако не живееше с миналото? Ами ако има друг, но който те обича, а ти не го виждаш, защото твърде упорито, държиш миналите си спомени и живееш с тях. Или направи нещо, провери дали чувствта ти са истинки, като го потърсиш! Или надрасни болката и живота продължава, както и възможността за нова и споделена любов, с някой който те заслужава повече, от онзи дръзнал да те нарани. Ти решаваш, само не го мисли дълго ;))


~winterfire~

Модератор - моля, не ни изпращаите един и същи коментар многократно.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 39d1d00410
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не се заблуждавай няма такава любов. И аз не бих си губила времето да обичам някой от разстояние. А и ти не го обичаш това не е любов

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ebd0ee6b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Според мен вечна любов няма! Рано или късно тя свършва ;)

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 980e666827
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма такава любов. Това не е любов. Любовта е споделена, ако не умира. Според мен ти имаш проблем. 10 години си с фикс идея за липса и желание да бъдеш с някого. Ти се нуждаеш от точно определен човек, за да бъдеш себе си, ценна за себе си, щастлива. Това е проблем, а не любов.
Ако един човек е решил да си отиде от живота ти, точно защото го обичаш го пускаш първо физически, после с със съзнанието си. Радваш се на щастието му и се молиш да е добре. Е това е било любов, която е приключила.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2417df35c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Има такава любов. Може да обичаш някого и след раздялата с него. Може да го желаеш без да го виждаш и чуваш. Това всъщност е голямата и възвишена любов. За съжаление тя съществува. Може да те преследва цял живот. Да ти причинява болка и страдание, които да ти напомнят, че си жива. Има вечна любов, авторке и единствения лек срещу нея е да и се отдадеш. Никоя друга любов няма шанса да я замени. Може да я измести, но не и да я погуби. Не се опитвай да се бориш. Може да се окажеш победител, но не за дълго. Само една секунда е достатъчна, тя отново да те вкопчи в мрежите си. Или избираш да живееш с мисълта за тази любов или търсиш начин да живееш с нея. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 16 дни
hash: 16a399c7bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Възможно е, разбира се. И при мен се случи така, години след раздялата, аз още продължавам да го обичам, да ми липсва и да не минава и ден в който да не мисля за него. Това е любов след която ти вече не си същия човек, любов която е с теб и преди да сте се срещнали, дошла от минали животи и която ще е в теб до края и в следващия живот. Това е твоята сродна душа, която ти помага да се учиш и развиваш и няма значение дали срещата с нея ти е донесла безгранично щастие или огромна болка, това е любовта, която те е променила завинаги!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f70963ff1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Срещнахме се за първи път преди 13 години, не съм мислила, че мога да бъда героиня в подобна история. Влюбих се в мъж със семейство и бях изненадана от самата себе си -аз, моралистката. След няколко години на душевно взаимно мъчение се разделихме, за да не нараним другите, все пак вината не беше тяхна. Опитах се да забравя, да подтисна, да гледам напред. Създадох мое чудесно семейство, съпруг, който ме уважава, имам приказно дете. Често мисля за другия, но тайно. Поплаквам си от време на време, когато гледам някой филм или чуя разтърсваща музика.
Понякога се чувахме с Другия веднъж в годината, но след това се чувствах ужасно.
Днес звънна телефона ми и аз отговорих. Беше той, не бях го чувала от 2 години. Сякаш не се бяхме чували от вчера. Бях щастлива, но в същото време силно страдаща. Каза ми, че за Нова Година ще дойде в моя град и може да се видим за малко. Казах му, че не съм сигурна, че искам това да се случи. Толкова е трудно да намеря спокойствието след като го чуя, а ако го видя? Зная, че това е истинската любов... зная, че сме свързани с една невидима нишка, но може би е по-добре да оставим за един друг живот...

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: afce42e09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 15, не се виждай с него - просто няма смисъл.
Иначе и аз бях точно в твоята ситуация, но го чаках 8 г. и той действително се разведе накрая, задържало го е дълга към семейството, към децата, но това го разбрах след развода му. Тези 8 г. бяха АД за мен, защото си въобразявах, че нямам стойност за него, но явно не беше така. Никога няма да го забравя - една Нова Година просто беше на вратата ми с куфара, каза че е казал на жена си за нас, след като са се карали за пореден път за техните си битовизми. Тя дори до последно му се е хилила, че нямало да посмее да се разведе, че ще настрои големите им вече деца против него и така нататък, но не го спряло това. От тогава сме заедно, общо някъде 14-15 г. и дори не ги броим, защото се търкулват неусетно.
И аз иначе плача още по филмите, когато става дума за невъзможна любов.
Любовта ни ще бъде вечна, защото живее вече в децата ни.
Вашата любов ще умре с последния от вас. Жалко.
Мисля, че ти си направила все пак най-доброто от обстоятелствата и си намерила партньор и приятел, създала си свои деца и семейство, но той е направил голяма грешка, когато е избрал да не се бори за теб. Мен най-много ме мъчеше, че нищо не можеш да сториш - не можеш да се разведеш вместо него например, а трябва да криеш любовта си от най-близките. След толкова години бях се примирила, че ще остарея сама, но бях решила, че не мога без него, просто не можех. Сега съм щастлива, най-щастливата и всеки ден преди да заспя го прегръщам много силно и не го пускам до сутринта...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker