Дали пък не е малоумен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дали пък не е малоумен?
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 4120 пъти
Съжителството с един човек може да те изцеди емоционално и физически. До този извод стигнахме днес с две приятелки. Едната си правеше пас, понеже няма връзка, а аз и другата, наскоро заживяла с мъж, просто го казахме на глас- онова, което мисля от 3 години.

Понякога съм щастлива и доволна, че съм с него. Има топлина, нежност, има всичко, което искам. Кратък момент. И след няколко седмици или по-лошо дни - променя се коренно. Почва да прави от нищо - нещо. Защо съм имала фейсбук? Къде съм избирала подарък до 21:30 часа? В колко часа съм свършила лекции и защо се прибирам чак сега? С коя приятелка бях на кафе... "Ох, махни я тая, тя само те използва. Като всички, ти си имаш само мен... " И така до безкрай. Идело ми е на моменти да сложа слушалките да седна пред лаптопа и да крещя с часове.

Отделно има едни много остарели разбирания за семейството. Днес ми заяви, че искал семейство с мен, но аз съм била олигофрен и явно нямало да стане. Защо съм олигофрен? Защото не мисля, че мъжът трябва да води жената за носа, а тя само да скланя глава пред него. Е според моя е така- той да бил главата, а за мен какво остана. И той има две глави ама не знае явно как да ги използва... и двете. Да не се отплесвам. Виждам кристално ясно проблема и той е следният- той иска жена-мекотело, без характер или от пластелин, която да моделира и променя както си иска. Иска ама аз не съм такава. Имам съзнание, чувства, характер, все неща, които той абсолютно не зачита....

Айде кой вече почна да пише - :" Зарежи го тоя, какво ревеш по форумите". Не се оплаквам, не искам съвет, исках просто да споделя. Че има и такива мъже. Че обидите не са правилният подход към една жена. Че семейство не се гради само от добри намерения. И че ревността убива дори и най-силните. И че трябва да имаш много сила, за да си тръгнеш след дълга връзка. И точно, когато се реша идват онези прекрасни безоблачни дни, в които не мисля за нищо негативно, а само се наслаждавам на времето, прекарано заедно. Омагьосан кръг... И после пак :
"Вече си мечтая една вечер да го няма в нас и да не пие бира... " Или малоумната съм аз...? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 442926e326
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хитрата жена авторке оставя мъжа да си мисли, че той командва. Хитрата жена е шията на семейството, тя определя накъде да гледа главата и за какво да мисли. Тя така му поставя нещата, че той да си мисли, че решенията са негови. Няма да ти казват "Къде си избирала подарък до 21:30 часа?" Ако си изпреварила нападката с коментар:
Здрасти мили! Ох, как ме болят краката да обикалям /сваляйки токчетата/, но все пак свърших "/неприятното за мен /това е изказано с мимика а не с думи/" това задължение. Виж, как ти харесва избора ми? Дали ще мине номера пред Петрови?
След тези думи по скоро ще те похвалят и ще ти разтрият стъпалата от колкото да те нападнат.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 421fdc3b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Последното изречение за бирата ясно показва какво ще последва. Казвам го от опит - първо от време на време ти се иска нещо подобно, а после се чувстваш спокойна и свободна само когато го няма. Е мисля, че коментарът е излишен. Само много внимавай, да не се окажеш в подобно на моето положение - но не на 20 и няколко и необвързана, а към 50-те и с две деца!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7f62790e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Какъвто си търсила, такъв си намерила. Това което описваш е смешно, а на въпроса дали си малоумна, не си, но си много глупава.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 613f919c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хм.. като прочетох заглавие "дали пък не е малоумен" - си представих най-малкото, че пича виси по цял ден във фейсбук или избира подаръци до 21,30...То пък какво било.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 58b54f02e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Сядаш до него и най-спокойно му заявяваш, че си жена с характер, че имаш мнение по всичко и искаш да се зачита, че ако те мисли за олигофрен, заради това, има проблеми. Защото само жена с характер може да отгледа дете, всяка друга ще отгледа емоционално пропаднал индивид с несигурни решения и страшни помисли. Това е истината. Кофти е само, че си влюбена и го обичаш, което значи, че автоматично му прощаваш половината думи и си затваряш очите, че онези хубави и топли спомени са ти много по-скъпи от застарелите му виждания.
Зу-За

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6706be80b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Верно си малоумна щом още търпиш това. Тоя иска да те манипулира, да те контролира, да те обезличи. 90 % от БГ-мъжете са такива като твоя. 99 % от жените ги търпят щото ги е шубе да не останат сами и от "какво ще кажат хората" . Затова цялата ни държава е толкова скапана - щото хората в нея са скапани.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d6d74eef0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добре написана тема :) Хах, в никакъв случай не си малоумна, нито пък той :)) От къде ти хрумват тия работи? Даже виждам, че си доста разумна, и трезво мислеща жена, донякъде май гледаш с ирония на нещата!... Ами да сранно е държанието му, но не е чак изненадващо! Хмм.. не си казала на колко годни е, ама на мен ми се струва че е доста по-голям от теб, за да е с такива стари принципи и обеждения! Или е, просто което и ти си си отговорила, ревност, която излиза на моменти извън границите!...

Ми нищо чак неестествено няма, доста мъже така реагират, когато видят че половинкатa им води по-активен живот от тях. Твоичкия май си пада по-затворен, или не чак толкова комуникативен като теб! Затова и не те разбира. Той вижда, по своя начин, че ти общуваш много, и от там и се притеснява, да не се появи друг, да не би друг да го измести :)) И хоп... безцелната ревност лъсва :D Ревност, която си е страх да не те изгуби. Ама пък ти си 100% права, не може да ограничи свободата ти. Като ще се държи глупаво, ти като жена с характер и уважение към себе си, се отстоявай. После нещата се обръщат. Той осъзнава, че е прекалил, че не е имало причина, и се успокоява! По-късно, пак се замисля, и се връща отново към ревността си!... Един смешен цикъл от повторения ;D

Aко питаш мен, e време сериозно да поговорите!... :) Може да те обича, но не значи че трябва да те обсебва! Защото ревността е точно - желание за обсебване!... Кажи му, че след като сте заедно и те обича, не бива да се съмнява в теб, във вярността ти към него. Че е необходимо да си имате доверие!... Кажи му също така, че го обичаш, но ако продължа в същия дух, ще бъдеш принудена да се отдалечиш от него, защото ти е неприятно! Та,... бъди откровена с него. Притесненията му са безпочвени, и ще бъде доста безсмилено, поради такива глупости, да преостановите връзката си.

А твойто е, едно колебание, между хубавите моменти, и трудните моменти. Защото вярваш, че той сам ще си даде бележка и ще се промени от само себе си! Е да, ама както виждаш явно не се случва, и е нужно, внимателно да се намесиш!... Когато двама души се обичат и разбират, няма нищо изцеждащо да съжителстват заедно!... Дори ще е им е радост, за все ден.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a99e1b3420
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не си малоумна, просто повечето мъже са така, не знам.. и без тях не може..

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 89df46a793
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм момче и бих казал, че си права. То има такива момичета каквито той иска, в смисъл по-срамливи и не толкова оправни, но всеки човек си има характер.
Та вие нали за това сте заедно: И двамата да балансирате нещата от живота (финанси например и най-вече) и като цяло ако единия му е трудно да се справи с едно нещо, другия ще му помогне и обратното.
Но той май иска той да балансира всичко, а ти си с него, колкото да има той какво да си прегръща там и да се хвали, че те има.
В тоя случай ти няма за какво да бъдеш с него.
Той всякаш не иска ти да участваш във изграждането на връзка.
Като той иска да бъде главата на семейството, изхвърли му бирите и му хвърли всичките дрехи които са за пране и после всички чинии за миене и парцала и препаратите да изчисти апартамента.
Щото ако той под глава на семейството разбира, пиене на бира и гледане на мач, то аз мисла че момичетата сте много по-оправни от нас момчетата. Честно казано.
Е аз естествено не бих правил като твоя, ти не си му даденост. Лесно можеш да го напуснеш ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 60f296e991
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Средностатистически българси простак... ами ще си го търпиш такъв като не се решаваш да си тръгнеш..аз лично такъв индивид не бих търпяла, сигурно и затова вече съм на 25,а не съм омъжена и не живея с никой хаха

Doriana

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c4dfd59634
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не е малоумен, а хитър. Търси си някоя покорна женичка, която да го обикаля като някой камък докато Господ не си го прибере.

Ajna

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 82fa512b04
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Майка ми казваше, научи се да оставиш един мъж да вярва, че може да лети, а ти само лекичко като вятъра му подавай посоката... Нека той да бъде главата като иска толкова, а ти бъди вратът, защото той е този, който върти главата. Не е лесно, но не е невъзможно. А за да си това, се иска много повече характер и воля, от колкото ако го играеш като овена направо.
Лола

П. П. Иначе добре си заповядала в Германия. Тук немците нито ще са инициативни, нито ще те ловуват. Ще можеш да си проявиш характера, ако догониш германеца и успееш да го уловиш за връзка...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b10b190af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Първо да подчертая, че ми стана доста смешно след като прочетох, че те е нарекъл-олигофрен!
Олигофрения е той!
Мисля, че нямаш бъдеще с този човек(то се подразбира).. Прави ти забележки-до колко си търсела подарък! Абе с една дума ''Търси под вола теле''!
Влюбена си разбирам те аз също бях в едно момче -не сме били един за друг.. Много хора се опитаха да ми отворят очите но аз каквото търсих си го намерих-Страшно много плаках страдах за един БОКЛУК!
Казвам ти от опит като виждаш, че не става не става! Опитва се да те командва.. А ако имаш дете какво мислиш как ще се чувства то? Да гледа как мама и тате се карат!!!
Сега съм с друго момче и съм си обещала да не задушавам, да не ревнувам, да не го търся и да не си давам надежди!
Мила няма смисъл да си тровиш нервите заради мъж, няма смисъл просто.. Живота ти може да е розов-по хубав и, човека до теб да те уважава, обича и подкрепя!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker