Птица в клетка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124226)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Птица в клетка
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2744 пъти
От известно време живея с приятеля ми, аз съм на 20 год., а той на 24. Това, което ме притеснява е, че откакто сме така навсякъде сме заедно. Не че това е лошо, но когато искам да се видя насаме с приятелка не мога. Той не ми го казва в прав текст-но когато не го взема с мен се чувствам виновна. Знам, че аз сама съм позволила да се държи така с мен, но чувството за вина е по-силно. А какво остава пък да изляза с приятелки на дискотека без него-просто ще ми се сърди цяла вечност.

А когато той излиза с приятели ме вика с него, казва ми дори, че иска да съм с тях-не знам дали е за да го викам и аз. Аз го поощрявам по-често да излиза сам с приятелите си, дори и да излезе с някоя колежка не му се сърдя. Но това рядко се случва. Сега една приятелка ме покани да спя у тях, но знам, че той ще ми се сърди, ако отида. Чувствам се като глупачка, защото се страхувам даже да му спомена за нещо подобно -че искам да изляза сама. Хем се ядосвам, че нямам лично пространство, хем се страхувам, че ще се скараме. Не че не го обичам или не искам да сме заедно, просто имам нужда от малко свобода, не искам да се разделяме. Моля за съвет как да му кажа това, така че да не го обидя, да не се почувства нежелан или отхвърлен. Не искам да си мисли, че с него ми е скучно или неприятно, това не е така, но ако му споделя какво мисля, той ще се почувства точно така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: c2c6f3915b
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Здравей. Виждам себе си в твоята история преди 3 години.... Приятелят ми беше толкова ревнив, толкова силно се беше вкопчил в мен, че и до магазина не ме пускаше сама, където се вика. Неговият проблем беше, че си беше изпатил с предишните му и ми нямаше никакво доверие. 2 години и половина се опитах да му обясня, че не съм като бившите му, че не му изневерявам, че просто имам нужда да се видя с приятелка сама, да си поговорим по женски, но той така и не ме разбра. Е, на мен ми писна да се съмняват в мен без причина, писна ми да ми проверяват телефона кога и с кой съм говорила, писна ми да ми влиза в skype и да чете постоянно с кого и какво си пиша, писна ми от всичките му ограничения - или излизаш и с мен или никъде няма да ходиш, и теглих чертата... Та, написах това с цел да не би и твоят приятел да се съмнява в теб, дала ли си му някакви поводи да се съмнява, че има друг? Може би това е причината да не иска да излизаш сама без него... А може би просто го е страх, че ще те отмъкне някой... Каквато и да е причината не трябва да се примиряваш с това! Всеки човек има право на лична свобода и никой няма право да му я ограничава. Кажи му го, пък аз ще стискам палци да те разбере :)). Дано съм ти помогнала по някакъв начин...

А.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d7b3a9223a
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Само ще ти кажа че ако искаш нещо да върви-трябва да се лишиш от друго. Отношенията ми с приятеля ми са същите като вашите.
От начало му се сърдех исках да ходя на дискотека с приятелки-но първо нали от там идват дразгите, карате се, на теб сигурно едва ли ще ти е приятно да знаеш че той е в дискотеката и разни кифли му се свалят! За да бъде връзката ви здрава трябва да се лишите от мн неща. Аз приех това с времето и осъзнах че той има право. Какво ни пречи да отидем двамата заедно с негови и мой приятели-няма проблеми нито за единия нито за другия. Илизаме с приятели заедно, разбира се вече си имаме доверие и нямам против той да излезе някаъде сам, нито той аз да изляза.
Не се сърди-според мен приятеля ти е прав, стига да не нарушава прекалено личното ти пространство, но запомни че ако наистина се обичате-идвамата трябва да правите компромиси. Неможе единия да скита по улиците а другия да спи вкъщи-появяват се дразги и рано или късно на единия му писва

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 21cb8cca94
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Едно нещо мога да ти кажа със сигурност: бягай от всеки, който ти насажда чувство за вина.

За мен това, което описваш, не е любов. Любовта не ограничава, тя освобождава.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 942f2afeb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №2, "осъзнала" била. Удивително е колко изкривено могат да бъдат употребявани думите от накои, че чак и съвети да си позволяват да дават! Явно сама не можеш да се усетиш в какъв филм си се вкарала. "Какво им пречило" - ами фактът че възприемате нещата потози начин, това ви пречи. Иначе да - няма никакъв проблем и ти да ходиш с неговата компания, нито пък него да мъкнеш с твоята, само че НЕ И С ТАКАВА МОТИВАЦИЯ като вашата! Разбираш ли - няма проблем в това, че можеш да ходиш, а в това, че НЕ МОЖЕШ ДА НЕ ХОДИШ ако не искаш.

"За да бъде връзката ви здрава трябва да се лишите от мн неща. " - аболютна глупост! Връзката ви трябва да ви обогатява и развива и двмата, а не да ви загробва и оскотява. Иначе от нея няма смисъл.

"Неможе единия да скита по улиците а другия да спи вкъщи" - защо да не може? Някой трябва да му събира акитата на улицата ли?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a31e53c17a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря ви за съветите. Не, че имам против да излизаме заедно, но понякога човек има нужда от лично пространство и това е негово право.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8e73817500
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Човек колкото и да е влюбен в партньора си и да иска да е с него 24 часа на ден идва момент в който изпитва нужда да излезе сам без него.

Като тук не става дума за компромиси, позволения, вина а за чисто човешки нужди. Той сега това не го разбира и приема а утре до къде ще стигне в ревността си?

Бих посъветвала авторката да седне и поговори откровено с приятеля си, да си изяснят чувства, усещания, задължения и вини.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1b0c659c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Абсолютно познато. Приятелят ти е ревнив, няма ти доверие съответно, без ти да имаш нещо общо с това. Сядаш и му обясняваш, че всеки има необходимост от лично пространство и време само за себе си. Това няма нищо общо с липсата на чувства към него, т. е. щом правиш така значи не ти пука си мисли той. Казваш му, че е в голяма заблуда и проблемът всъщност си е негов. Ако не разбере, се разделяте. В противен случай ще се чанчиш.

Ели

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e078a9854e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Mного относително е, и ти си права, и тои също, баланс трябва, обясни му за свободата, но се пази да не стане от свобода на слободия... вкарваите граници във времето прекарано заедно, и другото, в което не сте заедно....
Next

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2d367c7004
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ЗДРАВЕЙТЕ!
Аз имам дълга връзка и непрекъснато съм с приятеля си. Аз го викам, и той мен също.. Понякога излизам на кафета с приятелки.
Ако съм с някого, и не искам да излизам с него, просто няма да съм с него. Какъв е смисълът?
Имах една приятелка (приятелят й я ревнуваше-впоследствие се оказа, че има защо). Тя все искаше като вас, личното си пространство, момчето никога не можеше да излезе с нея на дискотека, а тя си флиртуваше с тоя и оня...
Е, разделиха се..
Сега същата тази се влюби лудо в един нов, и не иска вече личното си пространство толкова много.. Взема го навсякъде, няма проблеми...
Опитвам се да ви обясня, че може би нещо куца някъде...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker