Да му призная ли всичко? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да му призная ли всичко?
преди: 12 години, 12 дни, прочетена 2170 пъти
Запознах се с едно момче. Той ми харесваше от самото начало и затова се поддадох на ухажването му. Отдавна беше ми казал, че иска да отидем заедно на море. Но досега никой не е кроял такива планове за мен и затова не се замислях.
Той обаче ме покани. Каза да говоря с нашите и да му кажа. Но проблемът е, че той иска да отидем през юли. На мен тогава не ми е удобно. Тази година завърших гимназия и ми предстои през лятото да се изнеса и да заживея сама. Имам възможност да отида през септемвро или август. Не му казах обаче и приключихме въпроса.
Аз много го харесах от самото начало и постепенно се влюбих. Веднъж просто му признах чувствата си. Мислех си, че може да ме помисли за жалка и отчаяна, че няма да ме потърси повече. Не се оказах права. Моите откровения не го отблъснаха.
Предложи ми втори път да отидем заедно на море. Но пак през юли. Казах, че трябва да говоря с нашите и отново премълчах. От мълчанието ми той разбра, че няма да се получи.
Измина цял месец. Аз не събрах смелост да му обясня всичко.
Беше предложил дори един хотел, чиято страница бях харесала във фейсбук, а аз го отблъснах.
Искам да му кажа, че с удоволствие бих го придружила, но не през юли, че за мен мястото няма значение и дори да не отидем заедно на море, бих му отделила няколко дни само за нас, ако има желание. Искам да му кажа, че досега съм си мълчала, за да не ми се ядоса, че той ми предлага почивка, а аз поставям условия.
Искам да му кажа всичко това. Но отново ме гризе онзи страх от реакцията му, страхът да не се унижа, да не изглеждам отчаяна глупачка... Като мълча, той не знае какво става. Може би си мисли, че семейството ми е протия него или кой знае какво друго може да му се върти в главата. Ако му кажа, да не се уплаши, че толкова държа на него... Не знам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 дни
hash: 9537cc8bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ей, голяма драма, кажи му, че юли не можеш, за какво са всичките тия глупости? Само излишно си усложняваш живота, пък какво щял да си помисли, пък не знам какво... Какво може да си помисли, като не можеш през юли? Като му отказваш със сигурност си мисли по-хубави неща според теб, така ли?

 
  ...
преди: 12 години, 11 дни
hash: b8c1de6604
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами точно затова трябва да се говори, моето момиче, не да се мълчи! Зарежи ги тези глупост, че ще се унижиш, че ще се ядоса или че ще те помисли за отчаяна глупачка - това са твои предразсъдъцъ, твои комплекси, които най-вероятно нямат нищо общо с действителността.

Говори с него - не боли. И колкото повече говориш, толкова по-лесно ще ти става. Ако усетиш, че се ядосва, нещо го жегва или се подсмихва - помоли го да обясни реакцията си и му изясни твоето виждане по въпроса. Докато се разберете и уточните на 100%! Друг път към консенсуса и към ефективната комуникация нямаш! И не само с него - с всеки един човек.

Научи се да преодоляваш себе си! Бъди смела. Бъди искрена, точна, ясна и последователна в мислите, думите и действията си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker