Самозаблуда - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Самозаблуда
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2559 пъти
Здравейте! Понякога, когато имам време, чета историите в сайта, някои са забавни, други имат доста истина в тях.. Не съм и предполагала, че и аз ще пиша тук, но искам да споделя, защото в главата ми е голяма каша... Малко е странно, но ще пробвам... Така, работата е там, че се влюбих ужасно силно в един мъж. Само да кажа, че не съм тийнейджърка, имах се за разумна млада жена. Не знам какво ми стана, просто виждах в неговите жестове и думи всички признаци, че иска да имаме общо бъдеще заедно, че е много сериозен и тн. Истината е, че той е идеалът ми за мъж и по външност и по социално положение. Може би затова така се получи... Тълкувала съм всичко много грешно, направо обратно на действителното. Давам си сметка, че с поведението си искаше да ми подскаже, че търси свалка и секс, а аз едва ли не чувах сватбени камбани... Даже сега горя от срам, че съм била толкова заблудена, сигурно ме мисли за най-наивното момиче на света.

Много беше странно, бях като в приказка, не зная как и защо... А днес просто като се размислих и се поставих на негово място, ама наистина на негово, сякаш буквално падна някаква завеса пред очите ми и проумях всичко. Толкова грешни тълкувания на всяка една дума или жест, не е истина, сляпа ли съм била или какво? ... Обаче той май се оказа съвестен, защото не стигнахме до леглото, а като си помисля малко оставаше... Явно е разбрал, че приемам всичко много сериозно и навътре и се е спрял, за да не ме нарани, защото ако бяхме правили секс можеше и повече да се увлека–ако изобщо е възможно това. Това е добре, но си създадох други проблеми с това мое увлечение. Надявам се да не са много сериозни, но май ще се окажат...

Исках да ви споделя, наистина много непозната ситуация за мен, може би защото нямам голям, да не кажа никакъв опит с мъжете, затова така се получи. Мисля, че се влюбих в един мой измислен идеал, просто не бях аз, не бях тук. Копнеех за такава любов и явно съм си я самосъздала в главата си. Сега ми е смешно и ме е срам от себе си едновременно. Мисля, че не мога да го погледна в очите, толкова съм наивна... Обаче като проумях нещата, хубавото е, че вече не ме привлича така, просто илюзията и всичко изчезна.
Ох, знам че стана като роман, просто мислите ми са много объркани, има още много подробности.

Искам да посъветвам момичетата да обичат преди всичко себе си и след това да мислят за мъже! И много внимавайте да не се влюбите така силно като мен в някакъв измислен от вас образ! Добре е, че при мен на време приключиха нещата, но вие може и да нямате този късмет. Съмнявайте се, търсете и други мнения. Аз не го направих и 2 месеца живях в невероятна заблуда. И ако това е да се влюбиш, наистина е страхотно чувството - светът ти става друг, ти сияеш, не мислиш за нищо освен за розовото бъдеще... жалко само, че не беше истина...

Обаче има и друго:хората ме смятат за положително и хубаво момиче, имам ухажори. Една част са откровени женкари, тях ги режа без да му мисля... Но има и добри, свестни, симпатични, образовани момчета, на които просто не съм давала шанс. И то не от някакво високомерие или нещо такова, а защото не ме привличат, нищо не трепва в мен. Казвам си:хайде сега, дай му шанс, опитай, но не мога. Старала съм се винаги да съм мила, да не ги наранявам, доколкото е възможно. Обаче ако и те изпитват това, което аз изпитах в момента, в който се осъзнах, ще е много лошо-нещо се пречупи в мен, светът ми рухна, нямах сили за нищо, дори за миг исках да умра. После като поразсъждавах се пооправих, даже ми стана смешно на глупостта ми... Мисля, че имам угризения на съвестта, вие сигурно ще кажете:намерила си майстора... Може би преценката ми е много погрешна, не зная вече. Но се надявам другите да не са така чувствителни и всеотдайни в чувствата си като мен.

И последно да попитам момичетата:вие вярвате ли в истинската, голямата любов? Аз твърдо вярвах, но сега съм силно разколебана, започвам да мисля, че 90% от мъжете искат само да си направят кефа и да избягат, така ли е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: a4d2798fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се излагай процентите са поне 95 . Истинска любов има, но трудно се намира за съжаление...

LK

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 60fc64cc50
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От Авторката:
Това е наистина тъжно... Може би трябва да се променя, да не бъда такава идеалистка, защото по този начин само ще страдам. Но някак си искам да вярвам в доброто у хората, в това, че са искрени, честни...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f92df3d0df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Какво да ти кажа, аз съм на 25г., отскоро съм омъжена за човек, с когото сме заедно вече повече от 10 години. За секс ме чака колкото аз пожелах (да отбележа, че е две години по-голям), нещата просто се случваха от само себе си, не сме го мислили. Така че, ако ме питаш мен, истинската голяма любов съществува, само трябва да си на точното място в точното време. Не се отчайвай, познавам и други случаи като моя, така че горе главата :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9dfa6756a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това май е нещо нормално за всички жени. Колкото и здраво да сме стъпили на земята, отвътре ни идва да виждаме идеалния във всеки мъж, който ни е по-симпатичен. Аз съм опит с мъжете, но съм изпадала в същата ситуация няколко пъти. Дори в момента е доста подобна. Само, че аз нямам късмета моят "идеален мъж" да ме пусне- продължава да ме държи на въдицата си без да ми каже нещо конкретно за отношенията ни. Така че ти наистина си късметлийка :)
Дано това не ти попречи да се влюбваш занапред. Според мен няма по-хубаво чувство от това. Да, много боли, когато любовта е несподелена, но мисълта, че може да пропусна шанса да изживея нещо прекрасно, ме притеснява повече отколкото срама от самозаблудата.
ШФЩ

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: dfc7a733a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От Авторката:
Момичета, стигнах до една известна истина по трудния начин, така че искам да ви споделя, за да внимавате: когато мъжът не е сигурен дали го харесвате и се правите на недостъпна, той започва да ви иска още повече. Обаче разкриете ли си чувствата, интересът светкавично се изпарява. Мисля важи за повечето мъже.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9dfa6756a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, за съжаление е точно така. Това е като със забранения плод- кажи на някой, че не може да те има и вече ставаш него ва цел. Така е по-интересно. Но е жалко, че трябва да прикриваш чувствата си, за да не изгубиш нечие внимание.
ШФЩ

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5a3da95981
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От Автоpката:Момичета, знаете ли, по едно вpеме бях изпаднала в лошо настоение, някакви натpапчви мисли, че съм дефектна и че ще си остана сама. Но сега се осъзнах, искам да вдъхна куpаж и на вас: не си губете вpемето с хоpа, които не го заслужават, ценете се, pано или късно ще намеpите щастието, което заслужавате! Щом нещо се случва, значи има защо, щом двама души не са заедно, значи не са на една и съща вълна и няма пpичина да бъдат заедно!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c49dd66549
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм мъж и от написаното все пак не става ясно, защо не се е получило? Той казал ли ти е, че иска само секс или иска нещо по-сериозно? По написаното изглежда, че ти предполагаш, че той е искал само секс или временна авантюра, а вероятно мотивите му да са били съвсем различини?

Вярно е, че жените си въобразяват разни неща за изживяването на любовта, но също така си вадят и свои заключения за желанията на мъжете. Ти опита ли се да разговаряш искрено с този мъж или направи заключението си по съвети на околните и следвайки общото схващане, че всички мъже са такива, заради това или онова.

Казвам го не случайно, защото ако имаш навика да слагаш всички хора под един знаменател, ще дойде момент когато ще се появи мъжа, който наистина те обича, а ти ще го пратиш при онези които искат само свалка и бърз секс.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4129b2767c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От Авторката:
Винаги се опитвам да разбирам хората, да не ги съдя предварително. Аз исках да говорим, да се изясним, но може би станах твърде настоятелна и той дори се изплаши от мен. Трудно е за обяснение, сега като се замисля историята е наистина объркана. Но като цяло мисля, че и двамата сме доста странни. Ако съдя по поведението му ме харесваше, но в същото време не поемаше инициативата за нещо повече, аз бях много активна, той май си направи грешни изводи... Както и да е, това е в миналото, опитвам се да си извадя поуките и да не си спомням с лошо тази история. Искам да приема, че това е бил един урок, от който трябва да си направя съответните изводи.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 226290901b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Проблемът ти авторке е кардинален.
Първо питаш за съвет недоумявайки какво става, казвайки че това е самозаблуда, а след 4 дена решаваш че си намерила себе си, че чак и можеш да даваш съвети.

Това е и проблемът на голяма част от младежта в момента.
Преминават бързо от състояние в състояние, недоосмислят случилото се и при първите сътресения тръгват да кълнат по този или онзи. Разбира се искат да изхвърлят случилото се далеч от мислите си по най-бързият начин, без да си дадат сметка, че първо може би трябва да осмислят спокойно случилото се и да приемат мъката като учител, който винаги трябва да си го спомнят.

Дори да имате много мъка, пак предпочитате да хванете някой, който да ви е сламка. После пък се окаже че е неподходящ и че има страшно много недостатъци, или пък стигнете до извода че не ви искал.
Искате мъжа до вас да е като от корица на модно списание, да ви дава сигурност и пари, както и да е до вас когато на вас ви се иска. На всичко отгоре задължително трябва и да има тръпка, тоест секса да е добър, да не досажда прекомерно, но и да бяга прекомерно за да запазите тръпката си към него.

В същото време, ако до тях има някой не толкова красив, не толкова богат, но доста отдаден човек, веднага решавате че това не е човека до вас, защото вашите изисквания са по-големи, приемате връзките си като професионална кариера и развитие.

Следствието от всичко което написах си го написала в темата. От толкова много желания и противоречия срещате възможно най-неподходящите, тези които най-много ще пият, ще ви бият или ще ви лъжат.

Горският.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4be8eccb5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Да, може би си прав за доста неща... Понякога жените наистина не знаят какво искат. Но аз не го мразя, приемам, че така е трябвало да стане. Аз ли съм сбъркала, той ли, аз ли не съм разбрала, недоразумение ли е било, на някого не е достигнала смелост..., в миналото е. Той ще си намери по-подходяща, аз по-подходящ. Въпрос на време е. С него вече сме се разминали.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 226290901b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Тази грешка се прави от прекалено много мъже и жени. Не искат да приемат че имат заслуги във собствената си връзка, че се стигнало до там и заради самите тях и че ако не се вземе поука и ако не се разръчкат на дълбоко да се разбере всичко, следващата връзка ще бъде много по-болезенена, защото ще има нови надежди, нови очаквания и нови отговорности. Не можеш да бягаш цял живот от себе си госпожице авторке, никой не може. По добре го осъзнай сега, влез отново в миналото, разбери какво се е случило с теб, защо се е наложило да се стигне до тук, само че не обвинявай само него, бъди обективна и то заради самата теб, не заради него. Ще боли, ще е тежко и трудно, но пък ако се справиш, бъдещето ще бъде далеч по-добре за теб. Човек който избягва миналото и не се поучава от него, а казва че не знае защо е станало така или че то не е важно, е загубен в бъдещето и е обречен на същите грешки. Замисли се, на човек му трябва само подслон, храна и малко повече човечност, другото е суета. Мисля че и при теб, както и при много други хора суетата е в големи количества. Не може просто да се казва "Каквото е писано, това е станало" или " всеки ще си намери човека ". Това е безотговорно! Така ще си казваш със всеки друг, стига нещо да не е наред. Замисли се, ти си избрала да си с този човек, вероятно сте се радвали на някакви общи моменти, вероятно си била щастлива с него, щом пускаш тема тук, вероятно не е било нищо. Вероятно някъде по пътя сте сгрешили, не е казано че трябва да се събирате, а просто че ти трябва да разбереш защо се е стигнало до тук. Бас ловя, че и ти като повечето хора с такова мислене и проблеми, сте се спънали на момента с прехвърлянето на отговорности, когато не си искала да поемеш своята, а си я оправдавала с негови действия. Ако все пак не си разбрала думите ми, пожелавам ти успех със следващите. Горският.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker