Защо всички винаги задават въпроса: Кога ще се жените? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо всички винаги задават въпроса: Кога ще се жените?
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2522 пъти
Здравейте, аз съм на 21 приятелят ми на 28.
Заедно сме от 5 години, градът ни е малък и повечето хора се познаваме.
Интересно ми е защо винаги е така, когато си заедно с един човек 1-2-3... 10 години почват да те питат:Абе вие от кога сте заедно? Няма ли вече да се жените? Мен лично ме питат всяка година, този безсмислен въпрос, повечето случай са едни и същи хора. Когато им кажеш ''НЕ'' в повечето случай е или защо или:Ами, да то сега живота е скъп няма нужда от излишни разходи за сватба. Тогава защо за бога трябва да се пита едно и също нещо всеки път? За мен това е намек, че сме остарели или че искат да ги поканим на сватба, да се наплюскат като свине, да се напоркат като за последно или....? После след като се ожените идва въпроса:А деца кога ще има? И ако не родиш до 1 година след сватбата:ААА, тези имат проблем щом до сега нямат дете, или тука нещо куца, може да се разведът. А отговора наистина може да е че има здравословен проблем, може да е заради пари или просто не бързаш да си правиш дете. Чак започвам да се изнервям от тези въпроси омръзна ми вече да казвам едно и също нещо, че съм малка че още нищо не е сигурно, работа, жилище и съответно ушите ми чуват за пореден път:Не си малка хората на тея години деца имат, а и твоят приятел не е малък. Все едно е престарял чичка, а той дори няма 30 години. Омръзна ми понякога и аз се чудя кога, тоя моя хубостник ще ми предложи, и започвам да се дразня от тези въпроси.
Айде сега ми отговорете, ако сте задавали такива въпроси защо го правите? Не усещате ли, че дразните хората? Не ви ли омръзна все едно и също нещо да питате тези хора?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: fb7dad14f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Заедно сме от 5 години, градът ни е малък и повечето хора се познаваме. “

Ей затова те питат - защото в твоето селце нищо не се случва. И да - правилно, защото искат да ги поканиш да се повеселят, наквасят и натъпчат за ваша сметка.

Но май ти самата искаш да се бракуваш и те е яд, че приятелят ти е достатачно благоразумен да не ти предложи. Много правилен ти е анализът, но е време заедно да направите следващата крачка - да си съберете куфарите и да отпрашите за някой голям град, където ще можете да си живеете спокойно.
Сватбите и децата няма да ви избягат. Сега е вашият шанс да се чупите, защото след 20 г. без да забележите ще сте станали част от ограниченото селяндурско общество което ще задава ограничените си селяндурски въпроси, които днес толкова ви дразнят.
Най-лошото е, че тези хора в ограничеността си са и страшно жестоки с различните - както и сама намекна. Недай си боже нещо да се случи, ще ви разкъсат.
Да не говорим за интригите и сплетните. Махкайте се навреме!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 86f7d6b74c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Пък на мен всяка година на рожденият ми ден ми пожелават да се омъжа в скоро време. Значи с тия пожелания се започна още щом навърших 18 и то не от 1-2 човека да ги чуя, че да не си го туря присърце. С времето започнах вече да си мисля, че явно съм супер отблъскваща за мъжете щом всеки, който почерпя ми пожелава вместо "да съм жива и здрава"именно това.

Рожденият ми ден наближава и съм инструктирала колегите, че ако ми пожелаят да се омъжа скоро ще започна да ги налагам с бонбоните по главата. Толкова ли пък е важно да се омъжиш веднага като навършиш 18 и да гледаш да не се отпускаш в търсенето на съпруг, че току виж съм станала на 30 и съм се сбабичосала?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d569af485e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На последния ти въпрос - не, никога не съм задавал такъв въпрос и нямам намерение да го правя, и то не от такт, а просто защото не ме интересува. Кой кога и дали ще се жени си е негова работа, мен ме интересуват хората като такива, а не формалните им отношения. И мен ми задават от време на време такива въпроси, но е главно на майтап, съответно и аз отговарям на майтап, и като затапиш хората 2-3 пъти и спират да питат.

В твоя случай ако е малък град най-вероятно наистина питат в търсене на сензацията и на някаква новина и клюка, ако иначе в града нищо не се случва. Просто си приготви няколко по-хапливи реплики, с които да отговаряш в такива случаи и готово. Важното е да не изпадаш в оправдания и в обяснения, или да показваш, че те дразни, защото това засилва интереса на клюкарите и следващия път пак ще те подпитват. Отговаряй спокойно, учтиво, но твърдо, кратко и недвусмислено, така че да разберат, че не е тяхна работа и че колкото и да питат, няма да изтръгнат информация.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7399eb9d73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Оф аз съм мъж на 29 ама и на мене ми писна. Цялата рода само това пита и не пропускат да ми обясняват как ако не се оженя най-късно догодина с мене вече виждаш ли е свършено. На 30 станел ли съм без жена край. Всички се били изпоженили. Кои са тия всички? Ми те половината се разведоха, другата половина вече не могат да се гледат.
Е ако се появи момиче и я видя, че е човек ВЕДНАГА се изнасям от дома ама ВЕДНАГА.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 231e8a26d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен това е, защото повечето хора са по-възрастни и са се докоснали до комунизма. Тогава беше задължително хората да са женени. Това малко или много трудно се изкоренява от съзнанието на народа. Ще минат десетилетия докато се свикне с мисълта, че не е нужен брак, за да са щастливи младите. Хората дори не се замислят защо задават този въпрос и какво ги интересува това. Просто въпроса се задава толкова механично, че чак... не знам и аз. Аз също никога не съм го задавала този въпрос, първо защото не ме вълнува кой кога ще се жени и дали ще се жени, второ защото аз съм твърдо против сватбите и брака, като цяло.

Та според мен едната опция е да си измислиш дежурен отговор, нещо от сорта-скоро или когато му дойде времето или там както го чувстваш. Не им давай отчети. така само даваш поводи за приказки и клюкарстване. Измисли си отговор от който да не последва следващ въпрос, нещо, което да им задоволява любопитството и да им затваря устите.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c98a0fbe94
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, авторке!
И аз съм на 21, и мен не спират да ме питат. При това още по-зле-в семейството ми го натякват! Имах връзка, но те не спряха да ни тормозят за сватба-накрая момчето ме заряза... Сега пък не спират да натякват как съм щяла да остана стара мома... А аз все уча! Не ги понасям вече, тровят ми живота това семейство! Но нямам пари за наем, иначе да съм се изнесла...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b2baa7806b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Щото само това им е в акъла, да си бъркат гагата навсякъде. Щом те са се наженили и наплодили на 20, защо пък и "младите" да не се заженят и те. Олигофренска му работа, аз също съм със сериозна връзка и ми е дошло до гуша да ме питат, ръчкам и тн. а хем не съм и от малък град. Ми, ако целта на живота ми НЕ е да се оженя и да му напръкам дечица на 21? Ебаси хората...

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2e022f4b78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Защото по тяхното време така се е правело, и то на възраст доста под вашата.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b02c3c9969
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм на 22 и вече се уморих от тези приказки, намразих си роднините. От голям град съм. Постоянно ме натискат за деца да правя. Нито аз съм способна да гледам, нито имам приятел, нито имам средства, нито желание, живее ми се, а ми налагат този психически тормоз. В момента ще заминавам в чужбина (от тях бягам). Мисля, че до такава степен са ме отвратили, че заради тях не ща да чуя ни за мъж, ни за деца. След 27год. възраст ще размисля.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 5ba9328a3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Защо ли? Защото са задръстеняци, затова.

Аз се омъжих на 26 и никой никога не ме е препирал за това, напротив- винаги са ме възпитавали, че първо трябва да завърша образованието си, след това да мисля за семейство. Честно казано, когато бях на 19 бях на крачка от тази стъпка, дори баща ми ме майтапеше, че може да направим бал и сватба наведнъж :))

Съветвам те да покажеш ясно и категорично, че не желаеш подобна намеса в личния ти живот. Повярвай, става. Малко след сватбата на едно семейно събиране етърва ми си отвори устата- кога сме щели да направим детето й ( племенника ни) батко и аз я отрязах с голямата брадва. Казах пред всички кратко, точно и ясно, че не желая никой да се рови в чаршафите ми и да пита толкова лични неща и че тази тема е забранена и много се дразня. Никой не е повдигал въпроса повече.

Да, аз съм си такава като човек- адски директна съм, в нечии очи може да изглеждам чак груба, но това си моя живот, моето семейство.
Преди да създадеш дете, трябва да има къде да живееш САМОСТОЯТЕЛНО с половинката си и да имаш какво да предложиш на това дете.

Не се чувствай длъжна да даваш обяснение на когото и да било.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2a34c763a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11, и аз съм почти на 26 -жена.
Според теб време ли ми е за семейство, или мога да почакам още малко?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f76ea150d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Напълно ти съчъствам. Аз съм на 28 а приятелката ми е на 25 и сме заедно от 8 години. Живеем заедно от 6 години а от 4 сме самостоятелни и живеем като семейство. Нямаме деца и не сме женени и постоянно ми се задава този въпрос. Аз или само се усмихвам и не им давам отговор ако ми пука за питащият, или ги забивам с контра въпрос от типа на " А вие кога ще започнете да си гледате работата?". Да не ти пука.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 947385812c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз затова не ходя по сватби, а само по погребения. Само там не ме питат "Хайде бе, ти няма ли да си следващия".

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8cd3e5989d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз от години просто не им обръщам внимание. Хората по принцип са добронамерени, но не се усещат, че се намесват в твърде лична сфера и постоянното питане, натякване, опити за сватосване всъщност не помага на никого.

Познавам хора, които са се оженили под такъв натиск без любов и бракът им не е бил нито щастлив, нито траен. То си е казано: насила хубост не става.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker