Брак? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Брак?
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2725 пъти
Има ли смисъл да се женим при положение че на жените не може да се угоди? Ако случайно днес попаднеш на свястна девойка, която не е минала половината квартал и се ожените по любов, то рано или късно финансовите затруднения (които са незбежни в България) ще "почукат" на вратата и какво става? Жената почва да иска. Мъжа естествено се опитва да повиши доходите си зада може да задоволи половинката си, но в същото време няма как да обръща същото внимание на жена си. След като задоволи що годе материалните нужди на жена си, мъжа открива че половинката му вече не го обича по онзи начин защото не й е обръщал достатъчно внимание и не е доказвал колко много я е обичал.
Жената си намира друг обект на желание и иска развод (ако е разумна и не иска да унизява и прави за смях мъжа си пред обществото като му изневерява и постъпва като пълна егоистка). Какво се получава от цялата работа? Един омаьосан кръг. Искаш да угодиш на жена си, а няма как да го направиш защото тя все иска!!! Е какъв е смисъла да се женят хората като по принцип развода е почити неизбежен?

Ако разгледаме другият случай, в който мъжа е в добро финансово положение то той, ако има малко акъл, се предполага да си търси материално осигурена жена зада не се съмнява че го използват и в същото време да се запази взаимното уважение (зашото ако издържаш жена, която няма амбиции и не е постигнала почити нищо в живота си освен да е хванала златния шаран, рано или късно спираш да я уважаваш и я приемаш като паразит). Е да но такава жена е малко вероятно да срещнеш, защото са заети да се развиват в личностен план. Да не говорим че днес доста голяма част от нежния пол са си меркантилни. Не са преживяли все още големи катаклизми и лишенията които идват с тях, като например Световна война. Да гледаш пълно разрушение навсякъде и да започнеш да градиш държавата си наново от нулата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: ce43090e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, в сайта има и други комплексари, но твоята история е най-банална и скучна.
Кажи си го направо - не мога да си позволя да имам семейство, никоя заможна жена няма да ме вземе, защото няма какво да ? предложа. Гроздето е кисело с две думи.

Истината е една - жените бягаме от мъже като теб. Няма по-отблъскващо от мъж мързел и комплексар, но с претенции. И ако измамиш все пак някоя будала, действително ще ти изневерява. Така погледнато - имаш право, но за себе си и за тези като теб - за Бога хора, не създавайте семейства!
Иначе - материални проблеми имат хората от Ванкувър до Владивосток, но типичен синдром на българският комплексиран мъж е, че се оправдава с държавата, строя, дори че нямало война и катаклизми, в която да загинат смелите и достойни мъже, за да останат достатачно женски за такива като тях.
Меркантилни или не - жени, бягайте от българина-комплексар, бял ден няма да видите. Освен цялото мрънкане и оправдания ще трябва да търпите и мамчето му, защото няма по-голямо мамино синче от този тип мъже.
И така, мили жени - меркантилни или не - когато видите подобен екземпляр, привключете на 5-та скорост и гледайте да изчезнете от кръгозора му в рамките на следващите 5 мин., защото може да подпали Ладата на баща си, да ви застигне и да огъне ламарините на новия ви Мерцедес - просто така, от яд и комплекси и защото не може да ви има, дори в съня си.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4ab9764fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз като трета страна мога да добавя, че автора и коментар N 1 са комплексари. Автора не може да си намери свястна жена, а коментар N 1 не може да си намери мъж с парички който да го дои.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: de33bc5d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер 1, автора че си е комплексиран, е, ама и тва твойто малко излиза извън рамки... кви Лади, кви Мерцедеси и колко жени в БГ имат чисто нови Мерцедеси (купени със собствени пари). Нещо си прекалено въодушевена... Описанието на автора е малко съшито с бели конци, общо взето е събрал всички клишета накуп и е създали история, но и твоя коментар не е по-малко клиширан... Интересно какво ще излезе от такъв спор...

Авторе, бракът се получава, когато едно или повече от нещата, които си изредил, НЕ СЕ случат в семейството. В почти всяка двойка се случва поне едно от нещата, за които говориш, но за щастие в много малко се случват всички накуп...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6bfbf67bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Що бе? Автора разсъждава на глас, както се казва. Малко тесногърдо, но явно това е видял покрай себе си и това мисли.
Аз не мисля, че е прав, най-малкото защото хората са различни и не всеки гледа парите.
Примера с Втората световна война и катаклизмите е просто абсурден...

Авторе, съветвам те да си намериш момиче, което да те опознае и да те приеме такъв, какъвто си, какъвто и да си! Какви шарани, какви паразити, бе, човече? Ако си над 23-24 години, живееш с мама и тати, мрънкаш и делиш жените на двата описани от теб случая, няма смисъл да се хабим да пишем тук и да ти обясняваме някакви неща, в които очевАдно не вярваш.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 39572a5571
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Само аз ли забелязвам колко егоистични и алчни са станали жените? В същото време обаче са мързеливи и лишени от амбиции и интереси.
Въпросните представителки на нежния пол са свикнали да упражняват професията принцеса, т. е. седене по заведения и пушене на цигари в очакването да се появи ТОЙ от някъде и да им оправи живота. Те знаят само да искат и да намират недостатъци на всички около тях. Всички са им виновни за нещо, а те самите са перфектни. И въпросните представителки на нежния пол преминават от професия "принцеса" към професия "майка" ако някой се подлъже да се ожени за тях. Професията майка за тях представлява седене по барчета и детски площадки, клюкарене, злорадстване и пушене на цигари, без да се обръща особенно внимание на децата.
Е аз търся жена, която да ми е равна. Не искам да доминирам над нея, и тя напълно да се обеличи след барака.
Кое е комплексарското и клишираното?

Автора

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0718c0238f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напълно съм съгласна с №1. Мнението е реалистично и много полезно за неопарилите се. За съжаление аз съм от златните женски шарани и сега мога само да оценя мнението на №1.
НО пък принципно съм съгласна с автора - трябва да си луд да сключиш брак. Има разбира се щастливци, които живеят дълго и щастливо докато смъртта ги раздели, НО пък ако се прецакаш, разводът е безумно раздута и лишена от логика процедура. Не можеш да кажеш, че не обичаш човека, а трябва да доказваш кой е виновен - пълно средновековие!
Та мнението ми - за любовте подпис не требе...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1dc19859cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   ж30:
"Няма по-отблъскващо от мъж мързел и комплексар, но с претенции. "
Аз се омъжих преди седмица. Изключитерно щастливи сме заедно. Имаме 2-годишен стаж на семейни начала.
Съпругът ми е гол като мишка, аз също. Нямаме собствен покрив. До скоро нямаше и добре платена работа, НО... Той е ВСИЧКО за мен, той е целият ми свят... Той е най-милият, най-грижовинят, най-обгрижващият ме мъж през живота ми. Никой не ми вярва, когато разказвам, че той ежедневно върти домакинството... Не пие, не пуши... Всяка свободна секунда се стреми да е с мен и до мен... Аз притежавам особено генетично заболяване и буквално умирам с всеки изминал ден, но той е саможертвено готов да се грижи за мен (в каквото и състояние да съм), да ме обича и обгрижва до края на живота ми... Изключително действен, съобразителен и предпазлив е...
И това е вторият му брак, тъй като Мадамата от първия му брак непрестанно си търсела Чичко Паричко и видите ли, по случайност забременяла... незнайно от кого, но набедила него-наивника и той й се вързал на акъла... И така 8 години пълни с разправии, изневери и обгрижване на детето. Като за капак, нарочно отне родителските права върху детето. Хем не желае да го грледа, хем и него д нарани.
След това се развели и се появих аз на хоризонта му.
Да, не е богат и никога няма да бъде.
Да, няма собствен покрив над главата си и едва ли ще имаме, с тези БГ-доходи...
НО... Той е преживял достатъчно, за да умее да оцени Човека до себе си и да положи всички усилия и цялата си любов, за да го задържи, за да може ТЯ да се чувства комфортно в кожата си.
И такива мъже съществуват, но жените ги пренебрегват, тъй като не могат да им осигурят материален комфорт. Но, повярвайте ми, Човек може да живее и с 2, и с 200, когато има духовно равновесие и комфорт, когато се чувства обичан и има стимул да живее за някого...
А и с времето, всичко си идва на мястото, изникват нови възможности и Човек живее нормално и достойно...
Искрено пожелавам на всички жени, да намерят подобен Принц и да не се главозамайват от финансови и материални облаги, тъй като те са до време, а и коренно променят ценностната система на притежателите им.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ce43090e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   номер 8, честито!
Много се радвам за теб.
Твоят човек се грижи за теб (болна жена), домакинството и работи. Не вярвам да разчита на родителите си и да пърди мързеливо пред ТВ-то.

Повечето жени искаме просто работещ мъж.
За собствения дом - той е отживелица и без това не си заслужава. В днешно време човек трябва да е мобилен, а и 15% лихви са пълна лудост.

С две думи - твоята ситуация няма нищо общо с тази на авторката, а с тази на 90% от българите, а и изобщо на европейците.
Авторът обаче знае само да мрънка и да си намира оправдания и сам си е виновен

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 350a0a79a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе имам предложение стани гей. Хем ще сте равноправни, хем ще работите заедно за общото бъдеще. Но гледай да не си активния гей че пасивните са много меркантилни.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ec01d4a61c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   От авторът

Май май тези, които се рапознаха в описаните от мен примери си личат очевадно от безмислените си коментари. Гледам че се лее злъч без граници, което си е типично по български. Никой явно не схавща идеята на цялото упражнение, а тя е да посочи колко сбъркана е ценостната система на повечето хора днес!!! Именно че се гледат някави преходни неща като изкуствена външност и материални облаги. Нищо духовно не остана вече!!! Когато се сключва брак се посочва че сте заедно в добро и лошо. Партньора до теб би трябвало да е наясно че по стечение на обсоятелствата може да се наложи да поеме и твоят товар в брака но днешните кифли като срещнат трудности и проблеми предпочитат да си бият камшика и беж да ги няма. Е къде е смисъла от брака тогава. Когато човек е добре много хора се навъртат околко него но когато има проблеми всеки се покрива и забравя за него. Много ми е интересно по кое от написаното от мен съдите че съм глезено мамино синче и съм някакъв мързел, който живее наготово с родителите си?

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ce43090e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пак на автора другите му са виновни - никой тук не отрича духовното, но аз се съмнявам „духовен“ човек като теб да е стъпвал в църква извън Коледа и Велик ден.
Само мамините синченца и некадърниците мрънкат като теб. Ти нито си женен, нито имаш приятелка дори, но вече си сигурен, че жените били такива и онакива. Просто бягаме от мрънкала, некадърници, мамини синчета, готованци, комплексари.

Никое момиче няма да има против да е заедно на квартира да кажем с работещо момче, да сключи брак и да създаде семейство, но да - жените очакваме в днешно време мъжете да поемат отговорност за семейството си или да вършат домакинската работа, да гледат децата, за да можем ние пък да работим. В брака жената има своите очаквания, така както и мъжът. Не може само да ми мрънкочиш и да чакаш да и се навие някоя будала.

Затова - изнеси се от хотел Мама, намери си квартира и работа и бъди по-позитивен човек. Другото е лесно. Все ще се намери подобна на теб жена да ти се навие.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 350a0a79a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   О авторе, имат си хората ценностна система, но са разбрали отдавна, че любовта не храни, нито теб, нито децата ти. Тъй като в Бг отдавна става въпрос за физическо отселяване /работиш само за това/. Над 56% от българите живеят на ръба на отселяването а те са родителите на тези млади дами. Какво да види от това младото момиче, че любовта означава изключен ток поради неплащане, съдебен изпълнител заради водата и т.н.
Ако ти си ерген както предполагам, за да имаш изисквания към дамата и ти трябва да можеш да предложиш, а какво предлагаш? Предлагаш гола любов, лошото е че всички мъже могат да предложат това и ти си един от многото. Нормално е жените да избират за бащи на децата си мъже, който могат да предложат дългосрочна финансова сигурност и покрив освен любовта. Особено ако дамата е красива и образована и не я е минал целят квартал. А разбира се че колкото повече предимства предлагаш толкова повече ще си желан. Това е като на пазара на труда все едно да обявиш на работодател че не ставаш за нищо но той да е длъжен да те иска. Разбира се, че ако имаш опит и препоръки за дадената професия ще си повече желан. С думите който пишеш приличаш на току що завършил студент който иска да работи на максимална заплата по специалността си.
Запитай се първо какво е бракът? Бракът е договор между двама души който имат различни задължения и равни права в съвместното съжителство. На кой от двата пола са му по тежки задълженията никой до сега не е преценил. Ако на теб ти се виждат мъжките задължения по тежки съжалявам но никой не те кара да сключваш договора насила.
Съвсем не си мисли, че някога е имало повече бракове по любов. Пак парите са въртели света, по комунизма се женеха заради жителство в град, по рано доста голям процент от двойките са били женени от родителите си без да се познават.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f0b0509574
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   №13, "отселяване" нещо като "да се изнесеш от село" ли трябва да означава? ;) отселяване ~= урбанизация? Иначе изказването ти е добро!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e1eb9b308a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Авторът е почти 100% прав, да не казвам напълно. Интересно ми е само как повечето от коментиращите решиха, че бил комплексар, мързелив и беден. Нещата, за които той говори в голяма степен са истина, има и изключения разбира се, но проблемът е точно в това, че са изключения. Много ми е интересно младите дами, за които говори номер 13, какво предлагат на господата с добри финансови възможности. Любов е ясно, че не е, понеже ги избират по парите. Какво тогава??? Както мъжете, предлагащи само любов са доста, така и голите момиченца, търсещи пари също са много. И за да не ме обвините, че съм комплексар, нямам пари да издържам жена и т. н. глупости, ще кажа, че пари имам предостатъчно, мързелив също не съм изобщо. Кухи лейки с големи претенции около мен колкото искаш. Спокойно без въобще да се напрягам мога да се оженя за всички накуп. Само дето те нищо не могат да ми дадат, освен секс. Нито са интелигентни, нито внимателни, нито образовани. Който и да ги вземе само ще са му в тежест. Та питам отново, тези които сключват брак заради "финансовата сигурност", какво предлагат в замяна. Сега се сещам, предлагат финансова нестабилност, защото спокойно могат да направят финансовото състояние на един самостоятелен мъж от добро в много лошо. В този ред на мисли, мога да кажа, че глупавите мъже с пари взеха да намаляват, никой, колкото и богат да е не иска каца без дъно до себе си, не си заслужава парите просто, щом искате да говорим за пари!!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 66ac517929
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 13, жените избират бащи за децата си по други критерий, не само по финансова стабилност.
Номер 15, не ти ли минава през ума, че има жени, които вадят достатъчно пари и не са опрели до твоите? Има жени, които са работливи, амбициозни и умни, но може би ти не познаваш такива.

Авторе, меркантилни жени е имало и винаги ще има, както и мъже-готованковци. И сред двата пола има мамини деца, дето освен да се държат за полата на мама, да мрънкат и да мързелуват, друго не могат. Когато човек решава да сключи брак, той обещава " в богатство и бедност, в радост и мъка... " и т. н.

Не само има жени-принцеси, а има и мъже дето се мислят за принцове. Само, че както е известно -търсенето определя предлагането. Докато има мъже готови да пръскат пари, ще има и меркантилни жени.
Маги

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 350a0a79a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   На №14 имам да кажа отселяване означава мъжът да работи за 650лв, жената за 450лв и да са четиричленно семейство на квартира в средно голям град. Като им резнеш данъците колко остават. Общинската детска градина е 60лв месечно за едно дете. Ти селяните не ги мисли, те до магазина ходят само за захар и олио, при тях проблемът е друг, че им изкупуват млякото на 35ст литъра, по евтино дори от лимонада.
№15 Питаш какво предлагат дамите? "дамата е красива и образована и не я е минал целят квартал" ако добавим добра домакиня какво още искаш? За да бъде и да продължава да е хубава на една дама и е нужна поддръжка, Вярно че поддръжката не е евтина но кой каквото иска трябва да си го плати. Щом искаш манекенка да водиш на бизнес срещите си трябва освен поддръжка да и купиш и скъпо колие в тон с роклята, на теб самия няма да ти се иска да я заведеш с рокля от мола. Но съвсем не съм съгласна тя да си изкарва парите за да бъде хубава на твоята бизнес среща, а и уморената от работа жена не изглежда красива на бизнес срещите и няма време за висококачествена поддръжка.
Така че кой каквото търси в живота си го намира, ако искаш елит, трябва да предложиш елит, ако нямаш пари задоволяваш се с каквото има, сядаш си на дупето и не мрънкаш кой какъв бил. За всеки влак си има пътници.
Ако все пак искаш като мъж да имаш право на повече избор иди в Русия там мъжете все още са по малко в процентно съотношение и са търсен индивид.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f63a983d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Хахах, номер 17, развесели ме. Най-яко е когато бъзикат някой, а той не се усещя и продължава да се обяснява :-)
Да те светна, номер 14 имаше предвид, че се пише "оцеляване", а отселяване звучи като от-сел-яване, нещо като "да се изнесеш от село".

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e1eb9b308a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Номер 15 съм, на номер 17 искам да напомня, че говорим за брак, не за ходене по бизнес срещи. На срещи ходя сам или с колеги, подбирам ги по това какво могат и знаят, а не как изглеждат. Жената искала поддръжка, ми то и мъжът също иска, защо само вие трябва да харчите пари за себе си. Мъжете също имат нужда от хубави дрехи, козметика и аксесоари. Много ми е интересно как така жена изкарваща 600 лева на месец държи мъжът й да носи повече вкъщи и трябва да я издържа, а тя да си харчи заплатката за кафенца и глупости. На какво отгоре очакваш другият да прави нещо, което ти самият не си постигнал и дори не се мъчиш да постигнеш. Абсолютно никой не ви е длъжен, запомнете го! В заключение мога да добавя, че има семейства живеещи с по 1000 лева на месец общо, но са си щастливи, защото държат един на друг и се стараят заедно в живота. Нищо, че не ходят всяка година на почивка и не носят бутикови дрехи.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ce43090e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Съгласна съм с номер 19 - преди всичко е важно уважението и общите цели на семейството, но има една приказка - „Когато бедността влезне през вратата, любовта излиза през прозореца. “

Стига да не си беден - да имаш за наем, лекарства, сметки, храна - другото е лесна работа.
Дълго време вече наблюдавам различните модели и мога да кажа, че при различните хора, различни модели имат успех.

Ето я моята приятелка Ю. - идва от малко село, завършила е два не много легитимни университета, вече на 32 г. Дълго не ? вървече с мъжете, използваха я и я захвърляха, докато не срещна П. /31 г/. Той е механик, понякога не му плащат. Тя настоява да имат собствена къщичка в неговото село, близо до града, за да са самостоятелни и да могат да предложат сигурност на бъдещите си деца. И ето - тя ходи за година в Англия, видяха, че така няма да стане. Като се прибра тя си купи кола с тези пари, за да може да работи в града. Намери си много добра работа. Печели поне 50% повече от него, живеят в стая с баня и кухня в къщата на родителите му временно, той покрива с неговата заплата всички разходи, тя пести нейната покрива личните си разходи и тези около колата. И двамата са спестили пари, всеки къта, не знам, дали знаят точно, колко са спестили. От 7 г. са заедно, за мен моделът им е успешен и рано или късно ще си купят парцел, ще си построят къщичка, но за някои страничен наблюдател може да изглежда така - тази готованка, живее при него, той плаща всичко, а тя си джърка колата и не ? пука. Но те си знаят, че тя е пестовницата, че нейната заплата е голяма и редовна и, че той разчита на тези пари, когато неговата закъснее, когато колата му се развали, а и за общата им мечта - собствена малка къща.

С. и В. - и двамата на 55 г. Тя е била цял живот учителка, той - цял живот проблеми с алкохола. Никога не ? е давал пари, живеят при нейните родители. Цял живот тя го търпи и му натяква, че не дава пари, че тя трябва да се справя с всичко, да плаща сметки, да гледа децата. Когато през 97-ма държавата фалирала и спряла да ? плаща 10-те долара заплата дори разкопала няколко ниви, започнала да гледа животни в градината си докато съвсем не се съсипала. Той поспира поенето, почва да ? дава пари, без особени усилия може да изкара над 1000 лв., защото е специалист, не плащат наем, сметките са ниски. Скоро децата им поемат по пътя си, тя губи работата си и не търси друга, той намира стимул да работи и изкарва повече. Днес живеят по-добре от всякога с неговите 2000 лв., тя се грижи за болните си родители, не търси работа. За мен успешен модел, защото са заедно вече 35 г., по-щастливи са от всякога. На пръв поглед обаче такива като автора ще кажат - гледай я тази, не иска да работи, мъжът ? я издържа. Той знае обаче, колко много ? дължи и, че тя ще се грижи от тази зима и за неговата майка, а освен това дава частни уроци и междувременно печели по-добре от преди.

Тя на 26, той на 45. Тя завършила току що университета, той разведен с половин жилище, бизнес, няколко коли. Той има идея за нов бизнес и ? предлага тя да го управлява на минимална за длъжността заплата, но с 5% от печалбата. Тя развива бизнеса, той печели към 200 000 лв. на година само него, тя взима 10 000 лв. от печалбата годишно малка заплата (както са се разбрали). На него му остават чисти 190 000, плаща към 20 000 данък и пак е на дебел плюс от 170 хил. лв. (той печели и от други места многократно повече)- казва ? - виж, дръж си парите, аз ще покривам разходите, не ме интересува ти, какво правиш с парите си.
След няколко години той спестява достатачно и построява семейна къща, която си е само негова, защото нямат брак. И двамата печелят и са по-добре финансово заедно, отколкото отделно. Моделът е успешен, защото са заедно от 2000 г., но виж - някои хора шушукат, че тя е кифла и Златотърсачка, че само смуче парите му, че той дава парите си по нея, вместо по първата си жена. Те двамата си знаят, че той отдавна е отстъпил на бившата си жена цялото жилище, издържа децата си в скъпи университети в чужбина и разчита на спестените пари на втората си жена, ако нещо се случи с бизнеса му, ако се разболее и знае, че тя ще е до него в такъв момент. Но виж - авторът тук ще види само една Кифла с мъж на средна възраст.

Той - 45 г., разведен с големи деца, които живеят при него на село, помагат му със стопанството, животните. Тя - 35 г. от ромски произход, изоставена с голяма и щастливо омъжена за българин дъщеря. Двамата живеят в неговата къща. Той покрива всички разходи от заплатата си като тракторист в Кооперацията, тя се грижи за кравите, за дома, за децата му. Тя не плаща нищо, но всички са щастливи, че е негова жена. Моделът е правилен, защото са поне от 5 г. заедно, минали са през добро и лошо, гледали са болни родители, погребали са ги, през зимата делят студа в малката стара селска къща, през лятото е страшна жега.
Авторът ще вдигне пръст - мръсна циганка, само смуче парите на човека, които се трепе от сутрин до вечер, но не знае, че когато продадат на пролет телетата, за които тя се е грижила си плащат всички борчове, не знае, че изкарват зимата с нейната зимнина.
....
...
....
Всички познаваме всякакви такива примери на мъже и жени, които са от много, много години заедно - с брак, без брак, но заедно и щастливи. Купуват си и си строят жилища, ремонтират старите панелки на родителите си, спестяват си, пазаруват хранителни продукти, излгеждат децата си, грижат се за болни и стари. Как мислите - това постига ли се, ако единият смуче от другия и мъжът е роб на жена си или обратното?

До утре можем да спорим дали жените, дали мъжете са лошите или добрите, но едно ще ви кажа - мъж и жена в брак (силна връзка) могат да постигнат много повече заедно, отколкото отделно, ако мислят като НИЕ, не като АЗ. Понякога е по-добре да оставиш парите на жената в нея, защото знаеш, че тя е добра спестовница, а ти ще ги профукаш, защото ще ти даде едни 1000 лв., ако удариш колата например, понякога е по-добре да дадеш признание на мъжа си, вместо да му натякваш, как си се оправяла сама...

Всеки си намира свои си модел. Има различни хора, различни модели, но за мен, ако си с някого над 10 г., ако си щастлив с него, имаш дом, платил си си сметките и имаш за ядене, то моделът ти е успешен.

Още от самото начало да почнеш да мрънкаш като автора - това е единствената грешна стратегия. За да имаш успешен брак, първо трябва да имаш брак.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8042d8ff2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   .... не бих коментирала темата на автора, твърде елементарно и наивно звучи, писана сякъш ученик наизустил урока, без въобще да го разбира.... до 20;не чета дълги постове, но твоя го прочетох с удоволствие и както казваш примерите са толкова, колкото са и семействата.... а последното изречение казва всичко... поздрави... ЗАРА

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 350a0a79a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Много интересно, че ме мислите за бутикова дама, а у нас бутиков е мъжът, аз №13, 17 съм жена на 40г, живея в голям град на морето. На кафе ходя с приятелки, но в квартала кафето е 40ст. Имам великолепно семейство от 18години, с любящ съпруг дърводелец и две подрастващи момчета, работя като касиерка в кварталния магазин. Два пъти в живота си съм ходила на маникюр, нищо че знам, че е 20лв, но предпочитам да купя с тях чехли на децата. Да мъжът ми е този който носи 1000лв у дома, но... Парите в къщи разпределям аз, защото сме решили, че всъщност у дома той е по големият прахосник. Все пак веднъж на три години му позволявам да си направи кефа, да си купи маратонки от 250лв, вярно умирам от яд като след два месеца ги видя оклепани с дърводелско лепило, но щом е щастлив да ги има, какво толкова. Може би не вярвате, но той в къщи е този който иска чорапи лакоста, защото другите му спарвали краката, той е този който носи къси шорти от по 40лв и няма фланелка по евтина от 20лв. Той не може да се бръсне с евтини бръсначки и държи да са Уилкинсън и все пак какво толкова, щом имам възможност, отделям за него, защо да не видя усмивката му. Като дете се радва на скъп парфюм и държи сапунът в банята да е с дафиново масло.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ce43090e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   От 21 - Зара, мерси, че поне по тази тема се съгласи с мен - описаните случаи са истински и мога с чисто сърце да сложа и историята на номер 22 към тях, само че такива като автора пак биха казали - гледай я тази, мъжът ? взима двойно повече от нея, тя е използвачката и т. н., без изобщо да помисли, че без нея този човек отдавна да е натрупал огромни дългове за глупости, а сега води що-годе спокоен живот и има своите радости, а в същото време сметките са му платени, децата нахранени и има добро положение в обществото.
Виждате ли - нещата са относителни. Аз продължавам да вярвам ако не в брака, то поне в съжителството на семейни начала и в семейството като такова. Двама могат да постигнат много повече от един просто, а има ли обич, разбирателство, проблемите се решават сякаш от само себе си. Ако непрекъснато мерим с везни, кой колко дава и взима, по-добре да блъскаме сами като автора. Поне може да обвинява само себе си за проваления си и празен животец.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fe4a3c15e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Хе хе :) Обзалагам се, че Авторът е същия индивид, който се ядосваше, че жена му не му дава заплатата си, ами ходи все по-красива. Като същевременно той също не й давал заплатата си, но това е друга тема. Най-накрая се почеса по главата, аджеба, защо му е брак, след като е прието мъжете да издържат жените. С разликата, че неговата е ходела на работа и не му е била в тежест, но това е още по-друга тема :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: de33bc5d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Номер 20/23, тука и аз ще се съглася с тебе. От мрънкане като това на автора файда няма, а в крайна сметка кой дава и кой взема парите няма значение, стига единия да не се опитва да трупа активи на чуждия гръб.

Между другото, защо ли си мисля, че героинята от случая "Тя на 26, той на 45" я познавам? :-)

Със здраве и с пожелания за повече бебета ;-)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 44bca04bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Не мога да разбера защо мъжът е длъжен да издържа жената. Толкова ли са тъпи повечето жени че с труд не могат да си изкарат пари и да са независими! Аз жена която само чака на мен да я издържам без въобще да си мръдне пръста и тя някой лев да изкара няма да взема. Пък нека повечето да продължават да си търсят мъже с пари да ги издържат.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: de33bc5d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   26, има разлика между "не иска да си мръдне пръста" и "не изкарва достатъчно, за да е независима". Обстоятелствата са такива, че при ПОВЕЧЕТО професии заплащането е по-ниско за жените отколкото за мъжете, и се случва жената да е трудолюбива, но пак да не изкарва колкото мъжа. Тогава пак ли тя е виновна?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6d58b3753c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Авторе, прав си, така е... Но като всеки нормален българин свиквай, такъв е животът тук. Все пак - няколко съвета от мен - учи се и бачкай здраво, но за себе си, купувай си жилище преди да се ожениш, а ако и след като го направиш, не си разкривай картите напълна пред нейно Величество, така или иначе, тя много скоро ще те е проверила финансово без да се усетиш. Имай си фонда "и аз съм човек" и когато ти кажат " ти не ме разбираш! " трябва да си разбрал едно - за нея ти вече не си еднствения. Ако не си готов на такъв живот, алтернативата е весело време изкарано по хобитаи приятели, докато не си сигурет че това зо тебе е правилния човек...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker