Не съм дете, но незнам какво да правя. Дайте ми съвет. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не съм дете, но незнам какво да правя. Дайте ми съвет.
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2867 пъти
Положението е следното:
На 29 съм без приятелка, от точно една година. Тя все още ми липсва и мисля за нея постоянно. Безсмислено е, тъй като тя е омъжена от няколко месеца, а подозирам, че има и бебе отскоро, но не искам да проверявам и без това ми беше достатъчно кофти като разбрах, че е омъжена. Може би сгреших, че я изпуснах, може би не... утешавам се само с мисълта, че не беше с мен заради самия мен, а заради това, че беше решила да се омъжи и просто за това бе решила да се върне при мен. Поне аз така усещах нещата. (познаваме се много отдавна)В момента, в който разбра, че има голяма вероятност да не я пожелая за съпруга се пренесе да живее у друг(съпруга и понастоящем)Запознали се на морето където не пожела да дойде с мен. За съпруга не я поисках, защото както казах я познавам отдавна и по времето когато аз я обичах безрезервно и постоянно и го казвах и показвах тя се сваляше с буквално всеки срещнат. С всякакви отрепки. Даже един от тия сега е в затвора. Когато сме били гаджета аз на 18 тя на 16 е излизала с мъж на 50 – това сама ми го е признала. Уж само една вечер било... Идваше си, отиваше си - аз все я чаках и приемах. После ми беше кофти като си тръгнеше.

Живя с някакъв 9 години и бая ядове с него бра. Когато и беше криво при мен идваше. Един път аз доста лошо постъпих като и наговорих един куп глупости, че не я обичам вече, че само искам да правим секс и тя съответно пак си тръгна. Незнам защо го направих. Май исках да и върна за всички пъти, в които съм страдал заради нея. Като беше разбрала, че той няма да се ожени за нея тя дойде при мен за пореден път и почти моментално ми заговори за брак. Е не се получи и тя си замина при оня дето се запознали на морето, даже мисля, че когато скъсахме по телефона той е бил тогава у тях. И така сега ми е крив света от цяла година, понякога я сънувам, ту я мразя, ту я обичам все едно, че никога нищо лошо не се е случвало между нас... Не успях за толкова кратко време да я приема напълно и сам да и предложа, спомените все ме гризеха, а тя от самото начало ми говореше за брак. Исках да се уверя, че се е променила, но не не ми даде особен шанс. Не можех да рискувам въпреки, че я обичах така както когато бяхме деца.

И друго ме мъчи. Както казах сам съм, а не виждам коя може да ми е свястна приятелка. Живея в малък град и както знаете всичко за всеки е известно. Аз не съм популярен ама изобщо(странно защо някои мои приятелки ме смятаха за женкар като аз с години си бях сам самичък)Друг е проблема, че в града от 2-3 години насам всичко бавно умира. Заведенията са все по-празни и затварят едно по едно. Младите се изнасят (за мъжете не ми пука :-) но момичета не остават)остават само някакви ученички, дето не знаят какво искат и по – хубавките стават поредните, , звезди” минаващи по реда си през местните, , гъзари” като охраната на дискотеката, няколко криминално проявени и останалите затънали в заеми, но за сметка на това с нищо на лице гледащи лошо индивиди. В противовес на хубавките малки ученички идват момичетата, които не са успели да се реализират в големия град и такива, които изобщо не са успели - бивши, , звезди” в ученическите години сега просто сервитьорки по заведенията и продавачки в магазините и приличащи вече не на момичета на 25-6-7 години а на лелки. Общо взето трагедията е пълна. Харесам, някое момиче тя се окаже заета. Или пък и да не е заета се надува, надува. Една мацка колко пъти я каних да излезем по едно кафе да пием.... не и не. Излиза с един пияница и простак 3 месеца и се омъжи за него. Каква е тази работа не знам. Като спят с 3-4-5 човека едновременно какво толкова правят? Чак самочувствие вадят. Една мацка дори здравей не казва като я поздравя иначе спи с циганин(богат циганин де с Мерцедес SL500 и Ауди А4 Б8 ) А какво се надуват толкова като не са нищо особено не мога да си обясня. Понеже имам хубава работа и заплатата ми е що годе добра(дори с заеми и малко помощ от семейството къща правя и е към завършване вече) си позволявам с приятели да ходя често по съседни по-големи градове на кино, на барове, ресторанти, молове. Там ми прави впечатление, че момичетата са различни. С роклички, с прически, с хубави обувки, усмихнати... Ония чапли в наше село с дънките дето гледат лошо и правят физиономии какво се взимат толкова насериозно? Та има хубави момичета, а сигурен съм и доста по-добре възпитани извън района, в който живея, но въпроса е:
- Коя от големия град с многото хора, хубавите заведения и магазини ще дойде в бавно умиращото градче, където едва ли ще си намери поне прилична работа?

Ей такива неща ме мъчат. Все по-често си мисля за това как ще си остана сам. Защо я правих тая къща се питам? А не искам да съм с коя да е. Не искам да стане така, че съм се трудил, пестил и мислил за бъдещето и накрая ще съм с някоя лоша жена, дето да ми трови живота и ще я търся по чуждите кревати. Аз мило и драго давам за хубаво добро момиче и всичко ще направя за нея ама...
Какво да правя хора?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 08fa2921f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Освен, че звучиш като супер разглезен, не знам просто какво да кажа друго. Тази била такава, оная била такава. Чакай малко. Ти перфектен ли си ? Като не ти харесват момичетата в твоето "село", премести се в друго тогава. Села много, но знай ,че навсякъде си има "измет",така че. ... Най-лесно е да се оплакваш и да не правиш нищо по въпроса. Успех.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 3a58b8d13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Незнам какво да ти кажа. И аз имам алергия към простотията и провинциализма, не понасям селските чапли, както си ги нарекъл, дето нямат възпитание и ниво и само налитат на по-богати мъже, дори и цигани, само за да ги използват. Проблема ти наситина е сериозен. Защото ми звучиш като момче, което знае какво иска. С тази къща може би наситина си си вкарал автогол- кой ще иска да живее в бавно загиващите малки градове на България? Жалко, но факт. Можеш да се преместиш и ти в по-големия град, може и за теб професионално да е по-добре. Иначе реално погледнато ако си седиш в малкия град имаш много малкия възможност да срещнеш жената на живота си.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: df1ec1c2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да бе и аз се чудя, построих къща в средата на голяма, мрачна, непроходима гора, къща на едни крак, и никое хубаво и образовано момиче не иска да дойде да живее с мен /надутият пуяк/ в нея, само баби Яги са съгласни да живеят в такава къща. Чудно нали? Веднъж едно добро момиче беше съгласно, но искаше да й обещая, че ще я обичам завинаги, а аз не мога да обещая такова нещо. Ето така звучи историята ти в женски уши. Искаш нагримираните момичета от мола, да дойдат да живеят скромно с теб у ваше село, ако може да продължат да са хубави, но и да готвят, дундуркат деца и да копат пиперо???

Сега сериозно жена съм на 37 и като ти чета разказа не бих искала да имам никакви лични /интимни/ отношения с теб. Мога да те изтрая, ако си в компанията на масата, но нищо повече. Като пресметна и любимата ти колко време е била с теб, като е била на 16 ходила с 50 годишен и после ти ПРИЗНАЛА, след това имала 9 годишна връзка с друг, после ходила на море сама т.е. лято без връзка, от една година е омъжена /щом има бебе/ и сега тя е на 27 години. Та вие нямате и няколко месеца заедно, ти колко време беше с нея в любовни отношения 20дни?
Не ме мисли за фръцла, жена от село съм, живееща в града в момента. Познавам живота в голям град и живота в малък град и на село.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: df0ddadcd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много тъжна история. Тъй като аз съм градско чедо, от "големия град" не знам какво е. Но не съжалявай за момичето, с което сте се разделили. Не те е заслужавала! А за другото не се притеснявай- любовта ще дойде, когато най-малко я очакваш.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d227308d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не знам защо сам се зактовяш в град, в който ти сам не харесваш. Според мен продай къщата за сносна цена, купи си жилище в някой голям град който харесваш, намери си работа.. Там ще е пълно с нови хора и нови момичета. Защо се обричаш още на 29 години?

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8c3a7d6075
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За тази недей да съжеляваш. Убеден съм, че няма да ещаслива с онзи от морето. Човек не може да решава така да бъде с някой щото му е време и да хване първия срешнат просто за да не е сам. От опит говоря. Дори и да попаднеш на свестен човек нещата не се получават.
Мъж 29

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9b4c49efd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1 изобщо не съм разглезен. Като дете родителите ми ме биеха редовно за няма нищо. Само един пример ще дам:
-В 5-ти клас баща ми ме наби защото получих мн. добър5 а не отл. 6 на класното по математика. Прави си сметката за други неща как са се отнасяли с мен. И земеделска работа съм вършил въпреки, че съм лежал в болница заради стеснение на дихателните пътища и имам алергия към тревите, ама на никой не му пука. Едва съм дишал ама там да им копая щото те са много работни.
Като започнах работа в такива условия съм работил, че малко хора биха работили. Знам какво е тежък физически труд.

Номер 3 - Те и тук момичетата се гримират не са толкова изпаднали. И тези от мола и те рано или късно деца ще родят и трябва да ги гледат. И както съм написал имам хубава и добре платена работа и това момиче ще го гледам и ще я водя където иска. Няма да я затворя у дома да ми слугува както ти си мислиш. А от тоя град не се махам точно заради работата ми. Защото се надявам и по-добра да стане и още по-високо платена. Аз и сега се водя квалифициран персонал, а занапред ще усвоя още умения. Съвсем реално е близките години да получавам над 2000лв месечно, а за премиите няма да говоря, че те са по няколко заплати и накрая излиза така, че те са повече от годишната заплата. На жена ми нищо няма да и липсва и никой няма да се меси в живота ни стига да я намеря и тя да е човек с мен както аз ще бъда с нея. Това за копането незнам от къде го измисли. Аз тая работа съм я вършил, но нито жена ми, нито децата ми ще я вършат. ЗАКЛЕВАМ СЕ! Надут пуяк? Да бе да. Никога не съм се мислил за нещо повече от останалите. Просто фактите са факти. Аз съм учил, работя и имам пари. Селските гъзари теглят заем за един айфон и за старо БМВ и се мислят за велики. От къде го вадят това самочувствие не ми е ясно. Момичетата ги мислят за голямата работа ама като стане белята(Така се случват браковете тук, сериозни връзки няма. Просто правят секс и това е. Дори по заведенията не излизат заедно) и се оженат нещата придобиват коренно различен характер и стават едни семейства... не ми се говори. След 2 години не могат да се понасят, не си гледат децата, нямат пари, щото гъзара още плаща по 200лв за БМВ-то и дълговете от казиното(много е модерно при нас да се тегли заем и да се ходи на казино в София)...

А с любимата ми сме били заедно почти две години, през което време аз съм си мислел, че имам приятелка докато тя си е давала г з насам, натам. След тези 9 години бяхме заедно 5 месеца, в които постоянно ми опяваше за съвместен живот и сериозни отношения, които как да и дам толкова лесно като помня как се е държала с мен? Е какво да правя в тия 9г когато тя живееше с друг съм бил с други момичета ама така се случи, че нея само съм обичал? Незнам защо писах толкова за нея. Като чели не ми е толкова криво заради нея, а заради това, че съм изгубил надежда, че ще срещна стойностно момиче.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9b4c49efd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Автора отново до 3 - и не не е омъжена от една година а от 4 месеца. И нейното бебе е заченато преди брака. Ама както и да е да е живо и здраво детето. Това не мисля повече да го обсъждам

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: df1ec1c2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Прав си авторе. Ти си бил с нея почти две години, но тя не е знаела за сериозната ви връзка и е ходила и с други. И бебе се прави и се ражда за 4 месеца.
Тази жена е поне от година и нещо с този морския мъж, това имах предвид щом имат бебе, а на коя дата е била сватбата им не съм Ванга да знам.
По добре си търси некое чесно момиче от някое село и правете секс след сватбата. Тя ще е благодарна да твоите много пари и къща в покрайнините на селото. Цял живот ще ти целува ръка, ще ти мие краката и водата ще пие.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a9c2ebf7cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, изобщо недей да тъжиш за тая, не си заслужава. Момиче, което на 16 излиза с мъж на 50 е ясна. Подобни боклуци винаги ще си намериш. Аз съм точно на твоите години, живея в сравнително голям град, но и тук положението е същото. Момичета за излизания и секс има колкото искаш, но да се жениш за тях, не мерси. Преди и на мен ми тежеше, че нямам сериозна приятелка, с която да бъдем заедно, но вече не ми пука особено. Просто не мисля, че ще срещна свестен човек, а прости кифли цял ден около себе си не мога да издържа.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8e28a88ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   На мен пък ми харесваш и съм съгласна с това, което казваш. Жалко, че не те познавам. Не мисли за миналото, давай напред.
Ж30

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 3d05b423cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, много симпатичен ми стана. Явно си добро момче. Хванал си се за бившата любов като удавник за сламка.
Не се тревожи, ще си намериш жена. Стари ергени почти няма, за разлика от стари моми и онова момиче, явно за това е бързало да създаде семейство. Остави я да си живее живота, явно не е била за теб. Бъди благодарен на циганина с мерцедеса и на останалите местни гъзари, че благодарение на тях, опознаваш жените какви са, иначе представи си някоя от тях да те излъже и да я вземеш са жена.
100% съм сигурна че ще си намериш добра жена и ще сте щастливи.
Както виждаш повечето момичета се лепят на гъзара със старото бмв на кредит от колкото на теб, който строиш къща за бъдещата си жена. Това изобщо не бива да те отчайва, защото истински стойностните жени не се срещат току така под път и над път. А и благодарение на тези чапли за които пишеш, ти още по лесно ще познаеш доброто момиче.

Чета коментарите, всеки говори със заучени фрази, всеки явно е припознал себе си някъде из редовете... От мен запомни, надуват се хората, които си знаят, че наистина нищо не са и опитват да убедят себе си и останалите, че са нещо повече. Възпитаните хора поздравяват, помагат, усмихват се, и това пак не им пречи да имат голямо самочувствие.

Ще ти кажа, коя мацка ще дойде, която е влюбена в теб. И въпреки това пак ще трябва да излизате от селото, защото и в голям град да живеете, пак ще ви е скучно на едно място. Повечето мацки наистина предпочитат глобализацията, но трябва да покажеш че си сериозен, че си добър и поемеш отговорност, че ще си до нея и ще я подкрепяш. Бъди романтичен и нежен, жените трудно устояват на такива мъже.

П. П. Наистина ли има хора, които теглят кредит за да ходят на казино в София???

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9b4c49efd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   9 ти така и не искаш да ме разбереш. Пишеш ми с някакво пренебрежение и ирония. Аз не живея с илюзията, че всичко винаги ще е наред. Трудности ще има то е ясно. През тях ще минем заедно. Аз не искам краката да ми мие. Ако е човек аз нейните ще мия. Ще сме равни... С това за секса след брака незнам точно какво искаш да ми кажеш. Някакви сбъркани заключения си правиш.
12Благодаря ти за окуражителните думи. От градчето ще излизаме много ясно. Не мисля да се забиваме у дома и да не мърдаме никъде. Аз и с тази цел съм си купил сравнително нова и много, много икономична кола - за да мога да пътувам без да се притеснявам за разходите.
Да има хора, който теглят заеми за да ходят на казино в София. Знам, че звучи идиотски, но такива хора има. И дори по едно време беше мода. А как само се хвалеха разни типове, че за една нощ са загубили 7000лв в казиното. На един идваха и му конфискуваха мотора и му оставиха минимума на заплатата. Бая време работи да се издължи. Защото някои теглят кредит ама като им свършат парите взимат и от казиното а там лихвите стават други :-)
Последно миналия месец един шемет като даваха премиите беше взел 2000лв за месеца и беше изтеглил още 2000заем и беше решил, че ще ходи да ги удвоява мисля, че в казино Рила. За резултата се сещаш. Ама тука се води за паралия щото хвърлил сума пари за една нощ. Само дето на глупачките явно не им е ясно, че следващата година парите му ще ходят в нищото. Ама те като им вземеш една водка Финландия и те мислят за милионер горките.
И сега нещо още по-смешно. Има един, който докато имаше бебе вместо да гледа за детето той купи някакъв КОН за 9000лв за да го пуска на конни състезания. Сега е разведен и излиза с е.. ати мацките. Ама нали е охрана в дискотеката... кой е като него? Няма такъв смях просто разбери. Такива хора са актуални тук :-)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: df1ec1c2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От №9 Извинявай авторе може би те засегнах с иронията си, но ти като ги пишеш, тези такива, онези онакива, ти безгрешния оставаш. Реално погледнато хората около теб си живеят живота, който са избрали, с коне, мацки, казина, заеми така им харесва така си живеят, а ти стоиш отстрани и чакаш, може би някога голямата любов ще дойде и щете дръпне за вратовръзката. Но вече приближаваш 30, виждаш сам неомъжените млади дами си търсят друг вид мъже. Къде ли се крие проблемът ти? Май е в теб в твоето мислене, май прекалено много избираш? На такива като теб обикновено се пада най-гнилата ябълка, защото като видят, че каруцата с ябълки взема да се изпразва посягат и каквото им се падне, от не избраните още и доста по-загнили ябълки.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 08fa2921f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Прочетох последния ти коментар авторе и не знам защо но веднага си помислих, че прекалено много гледаш в чуждата паница, а не толкова в своята. Ония какво бил взел, какъв кредит теглил, как си профукал парите - човекът така е решил, така е направил. Ти си никой в неговия живот. Защо не погледнеш себе си, защо не се изясниш какво точно искаш и не направиш нещо по въпроса? Свестни момиче все още има, въпроса е ти КЪДЕ ги търсиш!! Няма да ги намерих по дискотеките и по гъзарските заведения - префърцунени дами винаги ще има, защото има хора който да ги харесват. Но повярвай, че и за теб има момиче, може би ти трябва да направиш нещо по въпроса за да я намериш! Има жени, надявам се, който няма да ти гледат нито заплатата, нито къщата, нито пък колко ти е икономична колата! Дано я намериш скоро!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 3edc25cdb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От заглавието ти, до последните надписи, правиш само една грешка и тя е, че се опитваш да разбереш всичко. Приеми че в живота често хората се заблуждават. Не си първият ни последният, който ще вярва на някой, а да се окаже че този някой далеч не е мислел добро за теб, но поради кой знае какви причини е седял и се е правел на идеален.

Просто ти трябва именно такъв опит, просто да се научиш на основните неща, които просто ще ти позволят след време да продължаваш напред с усмивка, независимо такива случки.

И не обвинявай, хората правят грешки, тя е направила, някой ден и ти ще направиш вероятно, лошото е че обикновено хората правят едни и същи грешки.
Така че не се опитвай да си обясниш нещо, а просто намери начин да се изключваш в такива ситуации и да изчакаш да ти мине.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c363c11e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Охххх, май никой не ме разбира...

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 160bc76e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   аз разбирам, но не коментирам. Какво да кажа.. съдба. Виж някоя в интернет..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c5b3dc705f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Здрасти,

Накратко - тука имаше доста негативни коментари (например 3), които не разбирам - хора всякакви, хейтъри още повече.

Първо - забрави за тази твоя приятелка или каквато ти е там. Постъпил си правилно като си се откачил от нея. Емоционалните връзки, с дълга история са силни и наистина има моменти, в които спомените се връщат и може да изпиташ колебания и слабост. Банално, но факт - времето лекува. Знам за какво говоря. За всеки времето е различно, но един ден ти гарантирам, че ще се събудиш абсолютно излекуван от нея и тази твоя приятелка ще е само един факт от живота ти и нищо повече. Ще съжаляваш за времето, което си загубил в мисли по нея.

Колкото за другото - има много свестни жени, но по селските барове и дискотеки едва ли ще ги намериш. На 29 имаш поне 4-5 години спокойно да търсиш жената на живота си. Разшири социалните си контакти, занимавай се с различни неща и чрез тях ще срещнеш нови хора. Ако си поставяш за самоцел да си намериш жена, става по-зле - жените усещат такива неща и инстиктивно вдигат гарда. Ходи по-често там в големите градове и общувай с жени, без да си поставяш за цел непременно да излизате на кафе и да ги хващаш за гадже. Ако това, което си написал за себе си е вярно, ще се намери жена, която да го оцени и да дойде да живее с теб и да бъде щастлива. Това, че си различен от повечето мъже в града ти те прави уникален, а не по-долна категория от тях. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 08fa2921f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Обясни по точно тогава, авторе, като не разбираме. Така както си го написал, виждаш, че всички разбираме едно и също! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker