Струва ли си да се боря, за да запазя връзката си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Струва ли си да се боря, за да запазя връзката си?
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 8023 пъти
Имам връзка с едно момиче от 6 години и сега сме в края на студентските си години. Тя е скромно, приятно и свястно момиче. Въпреки, че сме се обичали много, връзката ни никога не е вървяла добре. Стигали сме както до момента да живеем заедно и да мислим за бъдещето, така и до скандали и изневери и от двама ни. Стигнахме до момента, когато момичето завърши и си намери работа. Започна да поставя едни ултиматуми - или се обвързвай за мен или забрави за мен.

Бях в чужбина 2 месеца и когато се върнах, тя доста се беше променила в отношението си към мен. Държи се дистанцирано, саботира срещите ни, постоянно поставя условия (от типа избирай или мен или този/онзи).

Обясних й, че всичко ще се нареди, че няма да я изоставя, но определено откривам ненавист в очите й към мен. Носи ми много нерви и огорчения. Дори напоследък ме избива на агресия, която укротявам с интензивен спорт.

Мислел съм да съм с друга, но не мога да се запозная със свястно момиче, което да има интерес към мен. Гледам да не мисля прекалено за нещата, но ми пречат да изпълнявам задълженията си. Бих желал съвет, предварително благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: ddb0b650ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Струва си да се бориш единственно и само за себе си, за своето благо, което понякога не е вързано ръка за ръка с хората, които обичаш.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9568079546
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бягай от там...
Това не е връзка, а "бутане" Мъчена връзка.... Между другото моят приятел се е разделил с бившата си след като тя му поставила условието "или се женим или се разделяме" И сега само обикаля и злобее, а той споделя "Беше една такава тиха, кротка, сега й виждам истинското лице" а са ходили 5 години.
Любовта носи щастие, страст и тиха опора. Когато се запознах с моя любим, след два месеца той ми каза, че вижда в очите ми децата ни. Не живеем заедн и не говорим за бъдещи планове, но го има усещането, че можем, че ще ни се получи. никога не се караме, винаги се стараем един за друг и няма условия. Има ли условия, няма истинска обич, защото обичта е винаги безусловна. Тя иска да те притежава, ревнува те - това не е любов!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 85ed0ad2a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   А ти като толкова я обичаш и толкова сте били заедно какво ти пречи да и предложиш брак, какъв ти е проблема всъщност? Момичето ти е казала, че иска точно това?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5e072840b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нищо лично, но според мен ще си намериш някое момиче, с което нещата не са се изчерпали и ще ти е по-добре. :))))

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9dfd5dbea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Сега ще ти покажа моята гледна точка, приятел.

Според мен и двамата имате още хляб да ядете. Какво означават тези твои думи - ''... така и до скандали и изневери и от двама ни''? Така... Една жена трудно би могла да си признае, че е изневерявала и то очи в очи, но... Виж, ти колко открито заявяваш, че си. За да кажеш ''изневери'', значи ти не си си стоял мирно и кротко. Един човек щом изневерява, значи не обича. Ако обичаш някого му се отдаваш напълно. Не мога да гарантирам, че жената е изневерявала ( все пак това е изцяло товя гледна точка), но виж ти си си признал. Не можеш да се отметнеш и да кажеш - а то беше... в допълнение. Това означава, че абсолютно ти си си мислел, че тя изневерява и ти като първия си се хванал на илюзиите си. Тя казвала ли ти е - изневерих ти. Направих го с еди кой си. Не мисля. Тогава как може да искаш тя да те гледа с мили очи. Една жена винаги разбира, когато един мъж изневерява. И тя го е усетила. Стоял ли си си мирно в чужбината? Май не. От там и й идва презрението. Ако не си - обясни й.

И сега стана ли ти ясно откъде са тези ултиматуми? Хората често пренебрегват малките детайли и си мсилят, че те са маловажни.

И как така не мога да разбера, мислиш за раздяла? За да си мислиш за друга, значи малко или много го искаш. Не можеш да ме убедиш. Същия като бившия ми. Питам го, кажи ми защо се разделяме и причините за това. Изреченията му бяха - Заради теб. Заради ината ти и заради това, че ти става зле постояно. Не мога да живея в страх. От доста време си мисля за раздяла, но не съм го казал, а само помислил. А аз - м****та ти.

Ако ще се разделяш с нея, давай, ако ли не - не си мисли. Така само усложняваш живота си. Причините са в теб, а не в нея. Седни и поговри като нормален човек. Обясни й. Променете отношението си и начините си. Като се скарате не търсете веднага утеха в леглото с друг/друга. Това да не ви е ''Дързост и красота''?

Вземете да се стегнете, не изневерявайте и започнете да си имате повече доверие. Това са моите съвети.

Ел:)

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 193f1ab492
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   номер 2.. нормално е след 5 години връзка момичето да иска да се задоми.. колко време трябваше да ходят 10 години ли че той да се сети да и предложи брак.. в случая той нито е бил влюбен нито се е виждал с нея за в бъдеще.. но най лесно е да обвиниш момичето че е поставяло условия и т. н.. хората сме различни някои си казват прямо куме в очи други си мълчат и чакат другия да се досети.. само че с това мълчание никой не се усеща как времето лети и в един момент се оказва че си загубил 5 години в заблуда че с този човек сте гледали в една посока..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 93dda82bed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Знаеш ли, помисли добре какво искаш ти самия. Защото сега тя предявява дадена претенция към теб и ти се чувстваш притиснат и ти се иска да избягаш. Но след време, когато се разделиш с нея и тя вече не е част от живота ти, може да съжалиш и отново да я търсиш. Хубаво обмисли нещата и ако наистина смяташ, че връзката ви съвсем се е изчерпала и че би опитал с друга, то е време да тръгнете по различни пътища. Успех, каквото и да решиш!

Doriana

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b2721d300d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Момиче съм. Имам същият проблем, но съм от другата страна. 6 години съм с него, той е на 30, аз съм на 23. Почвам магистратура и догодина живот и здраве завършвам. От една година разговарям с приятеля си да направим някаква крачка напред в отношенията си. Та ние дори не живеем заедно. И тъй като ти изказваш как се чувстваш, аз мога от нейно име и от мое да ви опиша как се чувстваме ние, защото излиза, че ние сме бахти лоши момичета и едва ли не насила ще ви женим... 6 години са достатъчно време за "гаджосване".
За мен това е бягане от обвързване и отговорност и човек колкото и да е търпелив и да прави компромиси с чувствата и времето си му писва да чака да се случи нещо, защото това всъщност е нормално развитие на отношенията между двама влюбени. За моят приятел пръстенът бил просто джунджурийка, която аз съм искала. Това ме наранява адски много и малко по малко ме кара да се дистанцирам от него и да го намразвам, че се подиграва едва ли не с мечтите ми и чувствата ми към него.
За мен пръстенът има смисъл и олицетворява нещо, което аз просто явно с думи не мога да му обесня. Не съм за пръстенът от 400 лева, бе хора. Като искам ще си купя, ама друг е въпроса. Боли ме, че явно след това много време започваме да искаме различни неща, които ни отдалечават един от друг. Сигурна съм, че приятелката ти се чувства по същия начин. И докато някой не го е изпитал върху себе си - няма да разбере какво е...
И най-лошото е, че миналата седмица докато правихме любов ми каза, че почти е събрал пари за пръстен... Тази седмица обаче реши да ги изхарчи за електронна цигара и още някои неща... Представете си разочарованието ми и пълните ми със сълзи очи.. Поне да не ми беше казал, че е събирал... Разбирам приятелката ти напълно...

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: df2facbdcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   N2, с бившия ми също го имаше усещането, че "може да ни се получи", ама в един момент това усещане започна да ми изглежда недостатъчно, исках да опитаме да поживеем заедно. Когато повдигнах въпроса и той взе да шикалкави, аз на мига прекратих връзката. Разбирам я бившата на възлюбения ти за желанието и да се оженят (при 5-годишна връзка е нормално да се родят подобни мераци), но не мога да оправдая последващото й поведение. Когато човек стигне до подобен ултиматум, трябва да има готовност да си тръгне и да не се занимава повече.
Авторе, струва ми се, че сте заедно колкото да не сте соло, което хич не ми прилича на читава връзка, а още по-малко за такава, за която си струва да се бори човек.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d7fa79aede
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Остави я, не я заслужаваш - това е истинска жена. Те, истинските жени имат нужда от семейство, осезаема любов, редовен секс и други благинки. И няма нужда да се чувстват виновни и да се оправдават, че са нормални и затова искат да изпитат най-прекрасното от живота докато са млади.
Ти не си за нея, има право да те гледа с неприязън, едва ли те харесва вече толкова - не се вписваш в определението свестен мъж, а доста време си й изгубил - защото все пак си я лъгал. Лъгал си я с това, че имате връзка, което на първо място значи партньорство, но не значи да те тласкат, а значи да те влече. Ти 6 години си я лъгал, че те влече и тя е отворила сърчице за теб.

Гледай си сега живота, оправяй се някак и не търси съвети.
Но отсега ти казвам - има два вида хора, ти си от вторите и никога няма да си готов за брак. Познавам доста 40 и кусур годишни мъже на които ей така им префуча живота и сега малко глупаво се чувстват, защото децата на приятелите им са по-мъже от тях, а те са все така незрели, но стари. Тъжна картинка.

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 85ed0ad2a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Tи просто авторе просто се опитваш да се убедиш ,че тя едва ли не те притиска и ти си прав ,но съвсем не си.След толкова много време заедно след като не искаш да се ожениш,не я обичаш ,колкото се предполага.Не губи повече младостта на момичето и я остави да срещне своя принц.А ти ще си останеш страхливец и с надеждите ,че някое друго девойче някога ще те търпи.Според мен даже ти е време за дете ,докато сте по млади по лесно ще отгледате дете,повярвам ми годините минават и с годите започва и тежи те първа да отглеждаш дете на 40 години забрави.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f1c316a6a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Приятелката ти е изнервена...от нещо или някого. Говори с нея и й кажи, че ти писна от гадното й отношение към теб. Тръгни си, кажи й, че, ако тя иска да е с теб, ще те потърси...ако ли не, край.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 193f1ab492
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Незнам какво толкова страшно има за мъжете да се задомят или да преминат на друго ниво във връзката ..нека мъжете се включат с коментари и да обясняват тяхната гледна точка ..да разбирам отнемало се някаква свобода ..но не се ли променя това още докато преминеш от необвързан към обвързан ..не те ли кара статуса на връзката да се съобразяваш и да носиш отговорност към другия човек ..има притеснения дали ще се справяте ..все някога трябва да се сблъскате с това ..какъв е смисъла да се отлага във времето ..мислите си че приятелката ви ще ви увисне на вратът и край нищо от това което обичате да правите няма да го има повече ..само че всеки има нужда от лично пространство ..съвсем не искам някой да е лепнат за мен ..имам връзка от година и половина ..иска ми се да се съберем да живеем заедно но това го плаши ..няма работа ..а и за да предприемем такава стъпка ще трябва да сме на квартира ..не искам да го притискам но и не искам да чакам 6 години той да направи нещо по въпроса ..разбирам че е много удобно да си живееш досегашния си живот но рано или късно трябва да го промениш ..въпреки че познавам някои 40 и косур годишни мъже които живеят при майките си и биват дори издържани от тях ..мъже няма нищо страшно да живеете с приятелките си или да се ожените ..

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7f220377d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз съм авторът. Благодаря ви за коментарите на всички. Едва ли мога да опиша връзката си в десет изречения, има и много не маловажни подробности и въпреки, че и аз имам своите грешки, все пак младите допускат грешки заради неопитността си и тъй като съм дете на разведени родители винаги съм търсил силна връзка и не съм бягал от отговорност. Мисля, че номер 2 е попадал в моята ситуация и се радвам да го приветствам за добрия съвет. Номер 8 изглежда много добро момиче (моя наборка впрочем) и може би трябва да направи подробна равносметка на връзката си. Имате известна разлика във възрастта, мъжът може да е нерешителен към теб или неуверен в себе си, има много фактори над които сериозно трябва да поговорите. Ако все пак решите да се разделите, не правете огромната грешка да се събирате отново, това е ценен урок, който живота ми даде. Номер 10, може би ще ти прозвучи нетипично за мъж, но аз не съм от тези, които си играят и заблуждават хората. Не съм изпитвал съжаление и срам във връзките си и винаги съм гледал да съм директен в изказа си. Всичко за мен е до взаимно доверие и разбиране. Когато обаче истерията и превземката изместят доверието и разбирането отношенията добиват подобна развръзка. Изводът ми е, че именно доверието е най-силната страна на една любов и когато то липсва в един от двамата или от двамата партньори май няма смисъл за останалото.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ab2a57e86f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Авторе, оставам с впечатлението, че ти не я обичаш. Не можеш да ме убедиш в противното, след като сам признаваш, че се ориентираш към други мацки, но не можеш да намериш свестни такива. Обаче и така си противоречиш - цитирам те: "Тя е скромно, приятно и свястно момиче. " Мога ли да те попитам, по дяволите, ти какво искаш и търсиш тогава? Имаш до себе си момиче, което с право има някакви претенции към теб и ти взе, че се уплаши и опалаааа - момичето виновно. Била те огорчила.. Човече, ако мацката ти прочете тази твоя "изповед" трябва да те зареже на мига, защото си егоистичен и мислиш само за своето благополучие. Ти защо си мислиш, че тя не е огорчена и разочарована... Пфф, абе какво се случва с тези мъже? Такива мързеливи и страхливи са станали. Винаги готови с оправданията си. Искат да е*ат на аванта, после жените - к*рви! Няма угодия...

Моят съвет е да се бориш за нея, защото тя явно много те обича и иска да е с теб. Но ако бях на нея нямаше толкова много време ти гледам сеира и щях да се разделя с теб.

Номер 8 : Защо си с него още? ! Станал 30-годишен мъж, по дяволите! Потвърждава се тезата ми, че мъжете са станали супер страхливи, а жените вземат превес във връзките си, защото просто липсва "мъжа", с когото заедно да градят бъдеще... Ейййй, всичко чака на жената...

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: cb1bc2ae5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   номер 10, Браво! Как имах нужда да чуя най-накрая един истински човешки коментар! От години съм в подобна тягостна за мен връзка, в която давах всичко за партньора си и в момента, в който поисках да застана до него като негова законна жена и да станем семейство, да имаме дечица, той превъртя, изневери ми, отчужди се, стана един напълно непознат човек за мен... и това след 8 години, в които сме се клели един в друг и в нашето прекрасно общо бъдеще. Жалко е, жалко е, когато нямаш "голям" човек до себе си, а мижитурка, на която само лъжите са големи :( Хора, научете се да бъдете искрени с тези, които заслужават това.

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: bcaeb444a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Братле, бори се за гаджето си! Не се предавай никога! Когато си срещнал любовта си не я изпускай! Защото после можеш да останеш самотен...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker