Годеникът ми е мамино синче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Годеникът ми е мамино синче
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 5206 пъти
Живеем заедно с техните и винаги когато се караме, се стига от негова страна до това, че се качва горе и разказва всичко на мама. Казах му, че искам малко лична зона само за нас, а отговорът беше, че е в добри отношения с техните и че съжелява, че аз не съм с моите, което е глупаво. С моите си се разбирам, но просто не искам да ги товаря с нашите проблеми.
После ми каза, че ако не била мама да му каже да се замисли (след един голям скандал), щял да ме остави.... Попитах, дали ако живеем двамата, пак ще припка при мама и каза не.
Иначе си се дърпаме с него постоянно, защото се опитвам да му обесня какво ми пречи и той вместо да говори спокойно почва да вика и накрая винаги свършва с " Това беше. Нямам нерви повече". Тъжно ми е, защото много се обичаме, но не мога да разбера, защо са тези караници. Млади сме и двамата. Аз му обеснявам, че трявба да работим много, за да си напаснем характерите. И не мога да си обесня как в яда си все ми казва край, а ми предложи брак. Знам, че не го мисли и говори без много много да премисля, но ме наранява. Обича ме безумно и ми го показва, но това поведение от време на време е недопустимо за мен. Все си казваме, че се обичаме и че и двамата ни боли при всяко сдърпване, но все се получава да се скараме.
Моля по-опитните за съвет, как мога да избягвам тези разправии и да го накарам да ГОВОРИ с мен, когато имаме проблем. Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6a25d31498
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Аз му обеснявам, че трявба да работим много, за да си напаснем характерите. И не мога да си обесня как в яда си все ми казва край, а ми предложи брак.? “

Мила, насила хубост не става!

Развали годежа или отложи брака до неизвестна дата в бъдещето. Прибери си багажерките и се прибери при вашите. Намери квартира, която можете да си позволите като двойка и ако не иска да се изнесе, зарежи го.

Има много типове мъже, но мамините синчета трябва да се избягват на всяка цена. Ако не успееш да се наложиш и се омъжиш за този на 30 ще си разведена с 2 деца и на квартира.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 80f78b77d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Внимавай, защото може и той да прочете темата и да изтичка да каже на мама!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 69991b0c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Тъжно ми е, защото много се обичаме
Чакай сега много се обичате пък постоянно се карате и той все заплашва да те остави. Как става това? Освен това май е някакъв лигльо. Ако е мъж и знае какда се държи с будещата си съпруга няма все да ходи при мамчето. Изобщо как го търпиш тоя льольо?
Като мъж ти казвам - бий му шута и бягай с 200 докато е време, че омъжиш ли се за него не се знае какви ще ги надроби и как ще го управлява маминка!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4a8c79d5f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имах подобен проблем с моя човек. :) Да ти кажа как го разреших. Седнах и му казах: "Искам да говорим, не да се караме! Ако искаш да си с мен си подреди приоритетите - сам се усети на кое място трябва да съм аз и на кое майка ти. Ако решиш, че от тук нататък майка ти, и въобще семейството ти, ще са преди мен както до сега... то ние сме до тук. Не казвам, че не трябва да подкрепяш родителите си, но има граници, които не трябва да се прекрачват и по този начин да ощетяват мен и живот и здраве някой ден и едно дете. Ако майка ти ще е преди мен, то довечера ще спиш с нея... " И бях напълно сериозна в намерението си да го оставя. Повярвай ми, гледа ме като гръмнат известно време и прецени, че съм права. Е, днес съм щастлива, че съм най-важното нещо в живота му, както и той в моя!!!
Така че понякога се принуждаваме да поставяме така нещата, но аз мисля, че има защо. Поговори си сериозно с него, когато сте си само двамата. Ако не постигнете консенсус по тази тема - хващай си багажа и се омитай от там. Дори да сте на квартира... няма да има кой знае какъв ефект, ако той просто не разбере, че нещата в живота се променят и заедно с тях и приоритетите също, което съвсем не означава, че трябва да изгуби връзката с родителите си, но и не означава, че трябва да те пренебрегва, заради мама. Това да нямаш "интимно" и лично пространство (емоционално и физически) с партньора си, още повече, че и сте сгодени, направо ти казвам от сега, че ви обрича на много големи проблеми. А ако ви се роди и едно детенце - олеле майко... напрежението ще бъде огромно и ще пада най-вече, разбира се, върху теб.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4b7dc31fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Божее.... ако моя приятел, да не казвам ГОДЕНИК е мамино синче, моментално, ама моментално го оставям. Да си стои при майка си. Нека прави всичко каквото каже мама, и му сменя памперсчетата редовно, че сигурно се изпуска редовно в гащичките.
Не ти трябва мамино синче. Вярвай ми, няма да се промени, за него водеща в живота му е майка му, не ти. Принципно, родителите и децата са си най-близките, но за да се развива това поколение, децата порастват и създават свои семейства. Годеникът ти изглежда не е дорасъл за семейство или на мен така ми се струва. Съжалявам, това е моята преценка. Не бих живяла с човек, който е под влиянието на майка си. Не бих го търпяла... съжалявам.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 80f78b77d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Това наистина е супер неприятно. Аз по-принцип не харесвам хора, които зависят от мнението на други и не могат само да контролират живота си. Все някой трябва да е до тях, да им помага, да им казва какво да правят, да споделят с него всичко. Много е жалко.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 485b63f90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имах такава мадама, като твоя келеш.
При най-малкия проблем тичаше при мама, тате, цялата рода, та дори и при приятелките си за съвети. Сама не можеше да си върже обувките, нищо че уж вече беше голяма и мина 25 години.

Ще ти кажа резултата който те чака. След време толкова много ще говори за теб пред другите, че накрая всички ще те намразят, колкото и да се опитваш всичко да е наред, защото той непрекъснато ще изтъква че ти си му виновна пред тях. Ти прецени каква ще е картинката и дали няма да ти е неловко.

От друга страна той ходи все при мама ( или други негови близки ) защото не иска да поеме отговорност за действията си, а чака все някой друг да му реши проблемите, което повярвай ми в бъдеще време ще те съсипе, защото хем ще трябва да правиш всичко, хем няма да те оценяват и не на последно място все ще си виновна.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f626faf6ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   здравей,
преди да се ожените трябва да живеете сами по 1 година!
не прави грешката да живеете при родителите му цял живот!
Щом работите двамата - предполагам може да си осигурите квартира.. по-трудно ще е, но предполагам вашите и неговите родители ще помагат :)

Това е истинският тест за неговия характер и смелост!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 79f4e628bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здрасти!
Не знам на колко си години и не знам откога сте заедно с годеника ти, но може би много прибързано сте заживели заедно.
Относно това, че е мамино синче - много е кофти, когато се получи така. Имаш пълното право да изискваш тази "лично ваша зона", както ти я нарече. За беда имам личен пример, който дори се дублира с една реклама, въртяща се отскоро по телевизията. Чичо ми, по-малък от баща ми, когато е заживял още на младини със сегашната си съпруга, е спал в една стая с нея... обаче често баба ми (майка му) влизала в стаята да го завие, и скоро леля ми почнала да се оплаква и да го прави на проблем. Когато се изнесоха в отделно жилище, всичко си беше цветущо.
Работите ли? Какви пари изкарвате? Има ли вариант да заживеете самостоятелно в някоя гарсониера например?
Ти сама го каза. Млада си. Не е добра идея да пропиляваш младостта си в драми като на отчаяните съпруги. Ако решиш, зарежи го - ще имаш възможността да се позабавляваш достойно за годините си, а и да срещнеш по-качествен партньор. :) За съжаление, дори и да го обичаш, ако той откаже да се промени, нямаш сериозно бъдеще с него. Той няма изгледи да стане самостоятелен по отношение на майка си дори. А ти явно си успяла да го направиш. Познавам малко мъже, които биха попаднали заслужено в графата "мамини синчета", но вината е и на майката често.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3ade3dcfa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "В един момент семейството, което създаваш, е по-важно от онова, в което си роден. "

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e3a3189569
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Годеникът ти не е мамино синче. Има хора, които след скандал търсят отдушник -едни чупят и крякат, други отиват да се напият, трети споделят с човека, който е най-близо и ще го изслуша спокойно и после ще му каже къде са му грешките. Пишеш как да го накараш да говори с теб, когато имате проблеми-научи се да слушаш и приемаш неговите доводи, не само да скачаш и изкарваш, че само ти си права. Той и за това казва, че няма нерви вече. "Мамино синче" - мъж, който сам не може да вземе решение и поеме отговорност. Пример: Когато е започнал връзка с теб, той питал ли е мама дали може да излиза с теб и в бъдеще да заживее с теб?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6493b6d227
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз бях преди на квартира половин година и той беше при мен ( всяка седмица трябваше да ходи до техните с или без мен). После ми изтече договорът и трябваше да си търся ново жилище. Той ме помоли да продължим да живеем заедно. Търсихме общо жилище, но всичко е прекалено скъпо. Наем 500€ и предплата от 1500€. Студенти сме. Той работи от скоро и има два студентски кредита, но пак си вървят парите. Аз започвам също работа, но не на договор, защото не ми стига времето на този етап да уча и да работя. Той има договор от година. Нещата са много несигурни и не искаме да рискуваме. Заради това сме тук. Така и моите родители не трявба да ми пращат толкова пари. Аз плащам на техните определена сума, но не толкова голяма. Положението е доста сложно, за да се отделим на този етап.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker