Защо не бих се обвързал - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо не бих се обвързал
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 2202 пъти
В далечното минало бях страшно романтичен. Обичах да изненадвам любимата с рози, ставах по някога в ранни зори като излезе от тях я посрещах с кафе и я карах до работата просто ей така. Правех почти всичко с любов и романтика, докато един ден неочаквано не поиска да се разделим. Тогава разбира се истината беше очевидна, но към онзи момент не исках да си призная че е имало друг, всъщност много други :)
Следващата ми връзка пак беше с много хубаво момиче.
нещата се развиха идентично на първата връзка, с разликата че аз я оставих заради лъжи.

След четвъртата сериозна връзка, реших да го карам през просото и без обвързване. Срещах се със всякакви жени, разведени, омъжени, самотни. Общото между всички беше, че ми се доверяваха и споделяха с мен много повече, отколкото със съпрузите си, гаджетата си, та дори с най-близките си. В началото не разбирах, чудех се как може да знам за тях неща, които никога не биха споделили с половинките си, макар и да бяха толкова безобидни и елементарни.
В последствие колкото повече срещах, толкова повече разбирах, че те нямат нужда да споделят с половинките си, нямат нужда да изразяват емоциите си, но за сметка на това не пропускаха момента да им се разсърдят, за да може примерно аз да прекарам час повече с тях.
До едно време съм си представял живота с човек, с който да деля всичко за добро и лошо, да се боря и да давам всичко от себе си за това. Сега мисля другояче, имам малко дете от жена, с която не живеем заедно, плащам и достатъчно за да се чувства добре и да не е лишена от нищо, а аз нямам никакво намерение да се обвързвам, защото съм видял прекалено много за да знам, че не ме плаши това че някоя може да ми изневери, колкото това, че почти няма жена, която да не лъже и да е прикрита.
Когато жената търси съпруг или гадже, тя цели да покаже най-доброто от себе си, след време обаче като и писне и когато иска да се покаже такава, каквато е, предпочита да го направи извън семейното гнездо по ред причини.
За това момчета, не бъдете романтици, ако ви светне червената лампа, че човека срещу вас ви мами, то най вероятно е точно така, а още по-глупаво би било да чакате, че някой ден, тя ще спре да го прави.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: e290fe808f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само в едно си прав, но важи и за двата пола - в началото на връзката всеки се прави на някой, който не е. Просто не искаме другият да види нашите недостатаци.
Първата ти връзка се е разпаднала просто заради това, че си досаждал и най-вероятно си се разтворил във връзката си.
Всички следващи са се разпаднали заради страха ти, че жената ще те зареже или ще ти изневери, което ти се е случило веднъж. Проблемът ти е, че ти пренасяш опита си с едни хора върху всички останали... и да - с тази нагласа попадаш на точни такива жени, с които не искаш същност да общуваш.
Когато си кажеш - жените са лъжкини, изневерници, не искам да се обвързвам... е, коя жена ще тръгне с теб - жена, която просто отговаря на изискванията ти.
И да, всички в началото на връзката си гледаме да покажем най-доброто от себе си, но разликата между успелите и неуспелите връзки е, че в първите хората с течение на времето могат да бъдат себе си, а човекът до тях ги обича достатачно, за да ги приеме такива, каквито са. Когато липсва обич и любов, не можеш да приемеш човека до теб с недостатаците му.
Ти до такава степен си вдигнал летвата (от страх), че при най-малкото зарязваш жената, още по-лошо - направо търсиш обвързани такива.
...
И така така животът си протича покрай теб. Другите създават семейства, връзки, в които се чувстват добре, отглеждат децата си, внуците си, радват се на старини и биват погребвани един до друг, докато твоят живот преминава в самота. И всичко заради страха, че жената може да ти изневери или да те зареже, което ти пречи да видиш всяка жена като уникалният човек, какъвто е. Най-вече ти пречи да обичаш и да бъдеш обичан. Отиваш и по-далеч. Не виждам да отглеждаш и детето си, просто даваш пари и мислиш, че с това бащинството се изчерпва.
Същност, като се замисля, ти просто лъжеш себе си - страх те е от Любовта, от Обичта. Жал ми е за теб.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e9a9660a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като остарееш още и самотата те стисне за гушата ще видиш тогава. Ще предпочиташ прикрита лъжкиня, отколкото празният стол и работещото тв пред теб.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d1ef126823
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   по темата за общуването между половете има една добра книга " Да се обичаме с отворени очи". Тъй като повечето сме със затворени стигаме до аналогични на твоята ситуации. Всичко ново примамва и изисква да се представим в най-добрата светлина. Когато мине време и маските паднат, идва най-трудното, Да поддържаш, обновяваш, зареждаш с положителна енергия връзката между двамата. Лесно е да бъдеш с хиляда други, трудно е да поддържаш живецът в една връзка дълго време жив, не мъждукащ, а жив и обновяващ.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d205fe7c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наскоро сама приключих връзка с мъж, който не спираше да ми повтаря колко много държи на свободата си и как си имал всичко и не му трябвало враг вкъщи. Истината, която проумях малко със закъснение, се оказа по-различна. Всъщност вие също имате нужда от любов и разбиране, просто сте жалки паразити, които искат да получават, без да дължат нищо в замяна на това. И по възможност се запасявате с няколко източника от които да черпите необходимото ви, защото специални хора за вас не съществуват. Всъщност вие сте "специалните". Никога не отказвате да получите "секс без обвързване", обичате да ви възхваляват и да слушате, че сте единствените и неповторимите, това ви храни егото и ви помага да живеете иначе жалкия си живот. Толкова хитрост и себелюбие не бях срещала през живота си. Едно обаче съм разбрала - всичко се връща! На този живот и на този свят. Ще минат години и източниците ви на безплатна любов ще изчезнат, а четирите стени в собственият ви дом ще ви смажат. Искрено се надявам да доживеете този момент :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4137a694f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ами недей, бе пич, какво ми дреме на мен защо и как и т. н. Животът си е твой, прави си к'вото си искаш. Аз сега дерт ли да ти бера? Много безмислена и повърхностна тема като цяло.

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 08113c1692
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Още един наранен мъжага, решен да даде заслуженото на жените... за жалост е глупаво, защото покрай теб ще страдат свестните жени, тези които не заслужават определен тип отношения, а заради горчивия си опит точно на тях ще го връщаш. Често срещана ситуация.

Doriana

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b2b8775b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хубавите ябълки прасетата ги ядат. Жалко, че си попадал само на кучки и сега си станал едно от прасетата.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 227d5496fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не се отчайвай момче и не говори така! Не всички жени са курви и боклуци! Дядо ти Манол по стечение на обстоятелствата е курвар и половина пък и пияница даже, но смея да кажа убедено, че може да си намери човек добра жена която да те обича и да ти бъде добра и вярна съпруга и майка. Даже нещо повече: Ние мъжете сме по-лоши от жените. Ние сме по-неверните и не се трудим поне в кревата малко повече, както написах по-горе за тези жени, дето мъжете им не ги задоволяват, пък като сложиш и някоя свекърва.. Никага нищо не е еднозначно и от твоите връзки до тук изводи не си прави!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f09f63480a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами аз съм жена и никога не съм се преструвала. Стана така обаче, че на мен ми изневериха Е и какво като съм идеалната? Перфектната любовница, готвачка, чистачка, майка, приятелка, подкрепяща го във всичко, перфектен външен вид, е, и, какво?? Бих изневерила ако можех и съжалявам, че не го направих досега, така като те чета, то няма смисъл човек да полага усилия - в случай, че си жена, нали? Или?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker