Разделихме се дни преди годежа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разделихме се дни преди годежа
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3130 пъти
Здравейте мили хора,
Искам да ви споделя моята история и да ви помоля за утеха, съвети и подкрепа. С приятеля ми доскоро живеехме на семейни начела, обичахме се много, даже бехме решили и да се сгодим. Той замина за кратко в чужбина и през този период не се бехме виждали. Обаче, от там се върна като променен човек. Не искаше да се видим, карахме се постоянно. Питах го най-малко хиляда пъти къде съм збъркала, така и не добих отговор. Отказа годежа дни преди уговорената дата. Сега разбрах, че има друга. Искал да бъде с нея но и мен не можел да забрави. За съжаление не прави нищо по въпроса да ме върне обратно, освен някакви телефонни обаждания без никакъв смисъл. Върнах се в моя град, защото ми е непосилно сама да си плащам квартирата. Тук нямам приятели, нямам работа.. Чувствам че депресията ме убива. Исках да го върна, опитвах се да държа сеедно не ми пука. Но ми каза че имал сериозни намерения с нея От две седмици не знам къде се намирам, нищо не ме интересува. Сърцето ми е разбито, душата ме боли само като си помисля че прегръща друга, а дадох и това което можех и не можех за него. Не ме оцени, съсипа ми самочувствието. Какво да правя? Как е забравил това което се е случвало седмици преди заминаването му? Как аз да забравя? Благодаря ви на всички които ще ми протегнете ръка предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 56a93574e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хайде-хайде, ако е искал да имате годеж, е щяло да стане. Никой не ви е разделил, просто на човекът му е писнало да ти плаща квартирата и е намерил жената, която е търсил.
Не е трябвало да напускаш работа, а е трябвало просто да си намериш стаичка някъде. Сега оплакваш загубата на Златната кокошка, на годежчето и сватбата в бяло, правилно момчето се е насочило към друга жена. Не прочетох и дума, че ти е разбито сърцето и т. н. - просто си разочарована, а толкова близо беше кокошчицата до грилчето, толкова блииизооо
Твоето се нарича „крокодилски сълзи“ - когато крокодила схруска жертвата си, неговите слъзни жлези отделят секрет. Лошото при теб е, че жертвата се е изплъзнала

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9199af08d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Боже каква злоба, какви крокодили и златни кокошки? Значи аз не споменах никаде че той ми е плащал квартирата, разходите разделяхме. Никога до момента не съм била финансово зависима от мъж, слава богу не ми се е налагало. Имам прекрасни родители които са ми помагали винаги когато е имало необходимост. Не исках да ви затруднявам с допълнителен текст, затова не написах всички подробности- като на пример, той е по-малък от мен и аз бях там за каквото му трябвам. Не се справял с документи, аз ще ги оправя, дипломна, курсови работи, учене за изпити.. Той даже не работеше, защото учеше през това време, неговите му плащаха половината от наема.. Така че познай кой загубил златната кокошка... И следващия път като тръгнеш да обиждаш по такъв начин - първо задай няколко въпроса. Все пак, мерси за коментара!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 17a82e90e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 1, не си съвсем прав - първо никъде не е написала, че е напускала работа, а че няма. Всъщност изобщо не става ясно дали е работила... Но за другото пък никак се си:
"Сърцето ми е разбито, душата ме боли само като си помисля че прегръща друга, а дадох и това което можех и не можех за него"
Но иначе и на мен ми прозвуча малко неадекватно - как така сте били на семейни начала, а пък като се е върнал от чужбина не е искал да се виждате? Нали живеете заедно?
Иначе разбирам - намерил е фдруга, зная колко е кофти, ще те държи известно време и после ще го забравиш. Минала съм по този път, при това бременна, после с дете на ръце. Без помощ от никъде. Минава, повярвай ми. Имаш късмета, че можеш да работиш, не си вързана към едно същество, можеш да се забавляваш дори. Така, че се стегни, можеш го!

Птичето

П. С. И моля, научи се да пишеш грамотно! Това е еднаот най-награмотно написаните истории, които съм чела:
- семейни начАла, не начЕла. Коренът е начАло
- не се бЕхме виждали - бЯхме
- пише се Сбъркала, а не Збъркала
- преди "но" се поставя запетая
- опитвах се да държа сеедно не ми пука. - Ехооо, това не е разговорна реч. Пише се Все едно (че и разделено) 2 грешки в две думи, я се стегни!

И още веднъж - знам, че сега ти звучи невероятно да можеш да забравиш, но ще стане с времето. Разбира се, не е необходимо да задраскваш всички хубави мигове, които сте преживяли заедно. Спомняй си ги е нежност и мило чувство, че си изживяла нещо красиво. Просто е дошъл краят на приказката. Сега започни да пишеш нова такава!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 61ed833c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Потресена съм какви неща е написал/а номер 1 и за пореден път се убеждавам, че има много злобни хора в този сайт....
До авторката
Наистина съжалявам за това, което ти се е случило. Погледни от друга страна. Може би така е трябвало да стане. Всяко зло за добро. Ще срещнеш по-добър! Сега ти е трудно, но ще всичко ще отмине. Просто трябва да се стегнеш :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 56a93574e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ок, авторке - не си била зависима от мъж, а защо не можеш да се издържаш, след като сте скъсали?
Да си независима като жена на значи да си зависима от родителите си, между другото.
Съжалявам за първия си коментар, нещо не съм разбрала, но все пак много място за спекулации оставяш.
Както и да го въртим обаче, просто човекът не иска да е с теб, примири се и продължи напред, вместо да се връщаш назад (при мама и тати и без работа). Никой не ви е разделил, просто ТОЙ СЕ Е РАЗДЕЛИЛ от теб.
Какво работеше толкова, че преди „годежа“ можеше да се издържаш, но след като е нямало годеж не можеше? Много интересно ми стана.

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 368d2f1e5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 1- отвратително злобен и просташки коментар.
До авторката:1.
по-добре сега, отколкото някога, когато ще ти е още по-тежко!
2. Ако другата не е за него, не е неговият човек, ще почувства това и ще се върне при теб. Ти сама реши ще го приемеш ли.
3. Може би съдбата те лишава от един човек, който не е за теб и не те заслужава. Сега не можеш да го разбереш, но бъдещето крие всички отговори.
От опит ще ти кажа, че когато бях на 19 се разделих по подобен начин с човек, който времето показа, е неориентиран какво иска и забърква каши в живота си. Доста след това направил дете на една жена и я зарязал бременна. Това можех да съм аз... Когато с е разделихме страдах ужасно, бях болна един месец, душата ме болеше, но... си е струвало. Днес съм доволна, че не е станал част от живота ми. Впрочем за инфо- той е сам... все още и може би завинаги. Разбра ме, нали, авторке? ГОРЕ ГЛАВАТА!!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9199af08d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 5, занимавах се с научно-изследователска дейност от което не се печели много, даже не може да се каже че е някаква сериозна работа, но за натрупване опит - става. Знам, че помагането от родителите не означава финасово независима жена. Аз харесвах това което работех, но за съжаление в България не се получават много пари за наука. Не успях да се запиша държавна поръчка докторантура и от там се наложи да се върна обратно в моя град, защото парите които получавах не стигаха да плащам наема за целия апартамент, а за толкова кратко време нямаше как да си намеря съквартирантки. Някой ме беше питал, как така не сме се виждали след като сме живяли заедно - ами така! Помоли ме да му изпратя всички неща, не искал да ме вижда и не ми обясни защо? Въпроса е там, че се връщам назад във времето и търся моите грешки :( Това ме обземва и не мога да си помогна.. Никога не съм преследвала богатство, ако беше така - нямаше да ми е грам мъка - има много богати мъже.. Хора, аз съм влюбена в беден скоро дипломирал се студент.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 56a93574e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторке, гледам ти идваш от заможно семейство, няма лошо, щом той е беден, а ти не си като току що дипломирана. Всяка жаба да си знае гьола де, може би си е намерил бедна студентка, знае ли човек.
Иначе стига си гледала назад - разбира се, че е имало начин да се задържиш, да си намериш друга квартира - в София например е пълно и със стаи, и с малки апартаменти, стаите са по 200 лв., апартаментите към 350-500. Има и малки хотели, които дават стаи под наем за 350 лв. на месец...
Колкото до доктурантурата - не ти трябва, ще го разбереш, когато почнеш работа. Колкото до държавната поръчка - не виждам пък защо държавата трябва да плаща на когото и да е било самоусъвършенстването. Доктурантите и на Запад взимат мизерни пари иначе... спестила си си години загуба на време.
Хвани се на работа, ще си стъпиш на краката и действително ще станеш независимата жена, която никога не си била. Не си коси мозъка по мъж, мъже има много. Примири се, че човекът си е намерил момиче, случва се хиляди пъти на ден. Не си първата и последната зарязана жена, гледай да продължиш напред просто
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9199af08d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До номер 8, благодаря за прекрасния коментар. Наистина не е честно, държавата да ни плаща обучението, обаче сумите които налагат за платено са страшно високи. Не смятам, че си струва наистина, напълно съм съгласна с мнението ти. Знам и че, трябва да си намеря работа, да си стъпа на краката, но аз ви питам как? Как, като нищо не ме интересува и само той ми е в главата и за съжаление не само той, а те двамата :(. Има моменти в които чувствам че полудявам, защото това са несбъднати мечти. Аз се готвех за годеж, моите също - представях си как ще сме най-щастливите хора на света и то завинаги.. Но май никога не сме били :(

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1719095989
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "семейни нАчАла", от НАЧАЛО!!! "НачЕло" е командира на армията си... и няма дума "начЕлА"!
След като той не те е оценил- ТОЙ е загубил. Продължавай напред и не мисли за него повече!

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1719095989
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   бЯхме, Сбъркала и т. н. т... Идя: за да те оцени следващия, подобри си образованието...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9199af08d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   До номер 11, вземи оправи първо твоя си "Идя: за да те оцени следващия, подобри си образованието... ".. ххаа Ти какво знаеш за моето образование и как си позволяваш да коментираш по такъв начин. Ужасни сте част от вас, тук хората търсят помощ, а не уроци по литература. Между другото, твоя правопис не е най-добрия който съм виждала.
авторката

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b78215a7b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Темата не е „„Куца ми правописа„„ а историята на едно момиче, което просто моли за помощ и съвет.
Авторке, не си струва да се тръшкаш за някого, на който въобще не му пука за теб. Стегни се, и започни на ново, без него. Остави спомените да се леят в съзнанието, нали за това са спомени... Ти заслужаваш да бъдеш щастлива, но без него. Спри на мислиш за него. Ако той държеше на теб и те Обичаше, нямаше да те нарани.
Успех.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9199af08d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От авторката, мерси :) Днеска ми се обади, говорихме много, не се карахме даже :)Но не по същество, ами обикновени неща. Това е голям успех! Също така, ми направи предложение да се видим, но му отказах за деня който беше избрал - не исках да си мисли, че веднага ще полетя в ръцете му. Смятам че, трябва да му дам още време да разбере какво е загубил.. Какво предлагате? Да продължа ли още известно време с телефонни разговори или да се срещнем? Как да се държа?

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 257103e90f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   За мен лично всеки си има достойнство, така че направи се на такава каквато не си за да разбере че постъпил ужасно с теб.
Второ ако мислиш че счупена стомна се лепи си го избии от главата ипродължавай на пред да не ти пука.
Мъже колкото искаш но ако мислиш че имате бъдеще прости.
И пак ще кажа отдалеч е много лесно да го кажа знам страшно много боли самотата убива.
Забрави и бъди силна в тоз живот трябва да си силна слабите ги изяждат.
Момиче хубаво не винно бъди със сърцето си и знай- че няма кой знае какъв смисъл да страдаш за това, което се е случило така е трябвало да стане...
Ще дойде твоята приказка в която ще те носят на ръце.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1719095989
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Авторкеееее, темата наистина не е за правописа ти (а имаш нужда да го знаеш! ), но аз поставям под съмнение достоверността на "фактите", изнесени от теб! Просто няма начин да си занимавала с "научно-изследователска дейност" и да си толкова неграмотна!!! Та, вече се съмнявам и в другите детайли!

Исках да ти помогна, но като ти прочетох последния нападащ ме коментар (ТИ искаш съвети, не аз, бъди по-смирена, ако искаш да ги получиш!!!! ) и се ОТКАЗАХ! А и след като нямаш достойнство и все още говориш с някой дето те е изоставил така-... няма смисъл от никакви съвети към теб....

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 257103e90f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   ОТ 16 До 17 ало Вие грамотният какво се правите че много разбирате защо не се хванете да си по огледате малко вас преди нападаш така ти как разбра, че тя няма достойнство.
Виж че по горе някой написал че достойнството е на великият а не на простоватият като теб.
Съжелявам, че злобата ти е по голяма. И гледай да не се заяждяш така

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1719095989
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   "До номер 11, вземи оправи първо твоя си "Идя: за да те оцени следващия, подобри си образованието... ".. ххаа Ти какво знаеш за моето образование и как си позволяваш да коментираш по такъв начин. "
Ах, умницата, тя! ОчевАдно е, че "идя" и "идЕя" с изпусната НЕВОЛНО буква, ноооо СИСТЕМАТИЧНОТО грешене на С и З, Е и Я, А и Е, наистина не казва какво точно ти е образованието, но показва какво качество е... И както вече писах това е ДОБРЕНАМЕРЕНО поправяне на грешки и проблемът не е толкова правописа ти, а, че като напишеш после, че си се занимавала с "научно-изследователска работа" подронваш доверието в историята си (учените са най-грамотните хора!!! ).

А пък като наричаш "злобни" хора направили си труда да те четат и да ти пишат... ами НИЩО няма да постигнеш- най-малкото пък съчувствие и съвети...

Хайде със здраве и си подобри об.... елементарните грешки в правописа и най-вече отношението към хората! За твое добро е, ВКЛЮЧИТЕЛНО при намирането на нова връзка- очевидно тази се е пре... цакала вече.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 17a82e90e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Значиии, и аз съм от злобните хора. Макар, че не виждам защо, след като мисля ти дадох адекватен съвет, и по двете точки. Но ти си решаваш. За достоверността ти Номер 17 се изказа мнопго добре, за достойнството ти - Номер 19 също. Но тъй като все пак мога да допусна, че си една объркана и разочарована млада жена, ще направя още един опит да те посъветвам да се взеемеш в ръце. Както казах и в първия си коментар - можеш го!

Птичето

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 946e0a63fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Критикуващите правописа на авторката, вашия живот сигурно е перфектен, понеже пишете грамотно, нали?! Даже бих се обзаложила, че ви е толкова перфектно, спокойно и безгрижно, че от нямане на работа сте седнали да се заяждате с хората. Де да беше така.
Авторке, случилото се не бива да те събаря емоционално. Приеми, че не е това човека за теб и, че дори и да не се бяхте разделили сега, на по-късен етап със сигурност щеше да стане. Тогава дори щеше да е по-лошо, защото вече сте щели да сте сгодени или женени и нещата стават малко по-сложни. Гледай малко по-философски на нещата. Приеми ситуацията като горчив опит и продължи напред.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3038bcbae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Абе голяма работа, че пише неграмотно, афектирана е жената, само й е до правопис. Освен това да ви кажа, по повод твърденията че учените били най грамотните хора, професорите ми във ФМИ правят супер смешни грешки като пишат, ама какво от това, те са математици, не литератори. Това ми е мисълта, ако се е занимавала с математика или други точни науки, изобщо не е задължително да е еталон за правопис. А вие тука поставяте под съмнение една съвсем достоверно звучаща история само заради няколко сбъркани букви. Иначе, авторке, няма как да ти помогна. Никой не може. Силата е в теб, от теб зависи да продължиш напред, да намериш отново радост в живота си. И още нещо, времето е на твоя страна.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9199af08d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Номер 22 благодаря за хубавите думи. Няма смисъл да доказвам образованието си, верно е че се занимавах с научна дейност и то с детекция и характеризиране на хидролази посредством PCR, имуноцитохимии и такива подобни -както и да е. Никога не съм била неблагодарна, не мисля да го правя и сега. Благодаря отново на всички за коментарите. Написах предишните коментари по този начин защото когато на човек му е гадно, последното нещо върху което внимава е правописа. Критиките ви определено не са със цел да ме обиждате, но аз просто исках да чуя повече съвети за това как да продължа напред, защото все още не мога... а не как се пише правилно. Извинявам се ако съм засегнала някой с това. Знам че всички ще кажат горе главата и напред, де да беше така. Не става - ужасно е.. и не минава с времето за съжаление. За това се надявах да пишат хора които са превъзмогнали същото или подобни истории...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 17a82e90e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Ами аз товеа направих - писах ти, защото съм го превъзмогнала. Просто не можах да подмина правописа ти, тъй като товая показва една изключително бедна култура на образование. А това не е хубаво...

Птичето

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5910d414b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   До недоразбралите, т. е. тези дето не загряват, че не е въпроса в ПРАВОПИСА, а в приказката за лъжловото овчарче!!! Който се занимава с наука, НЕ Е неграмотен! Тя Е неграмотна, следователно ЛЪЖЕ за науката, следователно МОЖЕ БИ лъже и за други неща!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 257103e90f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   до 24 какво означава товая такава дума в твоя пост не знам дали я има в граматикууууу

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 6cf973a3af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Ама моля ви, стига с правописа.. имаме проблем които искаме заедно да разрешим. Птичето, мерси за коментара надявам се и аз да го превъзмогна по-лесно.
Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 96fbb701f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   26, има разлика в неволно объркана дума от бързане и граматически неправилна такава

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker