Всичко беше истинско - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Всичко беше истинско
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2361 пъти
Всичко беше истинско
Тъгата, болката, радостта и щастието вплетени в един възел, който само ти успя да развържеш.
Продължавах упорите и несъзнателно да заплитам нови и нови възли, на края те се превърнаха в ужасни паяжини.
Тогава ти се умори.
Погледна около себе си и видя безразборни разхвърляните мрежи. Огледа се и видя светлината пронизваща малките дупки със сноповете си от нажежени мечове и побяга към нея, побягна и избяга от спомена.
Опитах да те спра, а не биваше. Някои птици са твърде ярки за бъдат затваряни в клетка. Трябваше да те освободя, да пусна бялата ти ръка.
Сега те загубих.

Всичко има значение за мен и нищо не може да ме развълнува. Началото на деня е толкова далеч колкото и краят му. Изгубих скъпоценното и сега съм до колене в калта, давещ се с евтино уиски и без мислен секс, от който излизам с наранени чувства и бунт на всички сетива познати на махмурлията, рухнал човешки....
Опитвам се да се изкача по стълбата, но стигам едва до третото стъпало и скачам отново в лайната от коварни и лицемерни чувства, от човешки предразсъдъци повръщани от хората през вековете.
Когато докосна лицето ти изпадам в плен на илюзията за невъзможното. До илюзията, че може би човек има защо и как да промени себе си, че има обратен завой за грешника по пътя му към Ада. Илюзиите побъркват хората. Пращат ги от възхода на духа до падението на тялото, от успеха към провала, от истината до добрите новини, които никога не идват. Сменят настроенията им също както добрата музика.
Живота обаче не е една песен, не се затваря в една илюзия.

Неговото царство е непреходно, просторно, изпълнен с въображение и страст, на север граничещ с лудостта, на изток с разгарящата се любов на двама.
Всичко и нищо заради нещо, което дори не е в ръцете ни.
Няма да се променя, ще остана завинаги самотен и меланхоличен, когато съм сам. Ще бъда себе си по време на нощта, ще се скрия зад нейната сянка. През деня ще изляза от къщата и от себе си, на вън. Ще се преструвам, че всичко е наред, че чуждата смърт не е и моя смърт, ще затварям очите си, когато видя болката на грохналия старец в същите, няма да подам ръка на падналия, няма да вдъхновя детето загубило първата си мечта. Ще умра сам за себе си...
Направих грешка, която може да коства и твоето щастие, подведен от гръдта и очарованието на несъществуващото ни бъдеще, помислих, помислих, че можем да бъдем двама меланхолични луди в нощта и, че това ще сложи край на проблемите, на деня, на любовта и моите собствени.
Извиненията загубиха тежест, думите свършиха, не остана нищо за казване. От теб получавам прошка, но от себе си дори не смея да поискам.

Всичко свършваме зад борда на кораба "Живот". Надявам се само на още едно добро плуване, на допир до чистата и неподправена красота, скрита зад хлъзгавите камъни на бистрия вир, зад шума на падащите есенни листа, зад усмивката ти показваща пътя към Рая скъпа моя.
Всичко беше истинско, като живота и смъртта, като нищо друго на света....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 67617ba73b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   След като се осерете, мъжете ставате невероятни романтици и писатели. Евала. Колко по-лесно е да си в лайната, отколкото да се изправиш и да продължиш пораснал.

Лоша

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: bbc7a93381
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лоша-нищо по хубаво не мога да кажа от това което си написала, и бившия ми приятел е така в момента. Когато не искаш да потъваш с някой заради грешките му по добре е да продължиш сам, лошо е обаче когато той самият не си вижда грешките.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4e96d227ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Я бързо да й се обадиш и стига си изпадал в самота! Тя може да те обича и на нея да й е тъжно, мили!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0b18505354
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мале, мале.. Каква драма заради една животина от женски пол. Дето ги има поне 3 и половина милиарда такива по земята. Представяш ли си заради всяка да страдаш по толкова? Няма да ти стигнат няколко квинтилиона години.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ec60aef9b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Красиво и тъжно... Има много чувственост в това, което си написал авторе. Зряло и истинско. Успях да открия себе си в писмото докато го чета, бях в подобна ситуация, в която години наред преследвах нещо нереално и невъзможно, докато накрая не се уморих и отказах. Казвам си за всяко нещо си има причина, съдбата си знае работата, но понякога се питам, ако не се бях отказала, какво щеше да стане? !? Успя да ме развълнуваш. Не обръщай внимание на горните коментари, писмото ти е много хубаво и си личи че си излял душата си! Когато правим грешки трябва да се поучим от тях, а ти си успял, браво!

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a5bdb3543e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Виж, не бъди толкова тъжен! Излизай с приятели и си дай шанс - или и се обади (такива силни чувства не може да не са споделени, може би просто се е уморила да чака да решиш нещо), или дай шанс на нова любов! Но не спирай да чувстваш! Болката значи, че имаш душа. Знаеш ли колко хора я нямат? ! Това означава, че си богат - не се отказвай от душата си. Колкото и да те боли, си струва да чувстваш. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3112fa2042
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Страшен си брат жестоко писание описваш болката, която чувстват хората, които обичат. Хектор

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e92604d46e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Лоща, стига с женската злоба... Зашо не говорите за хората като цяло, а веднага ги делите на мъже и жени и квалифицирате едните. Само мъжете ли се осират? !? Само ние ли правим грешки? Писна ми да слушам, "Мъжете са боклуци! ". Да и аз вече съм студен и не цепя басма. Понякога наранявам без да се трогвам. Станах безчувствен, след като минах през 2 жени, които си поиграха с мен. Свестните мъже попадат на кучки и стават боклуци. Свестните момичета попадат на боклуци и стават кучки. Колелото на омразата се завърта. Всеки си връща на хората от другия пол, въпреки че не те конкретно са го наранили. Трябва да си силен, за да продължиш и да отвориш сърцето си отново, без омраза в него. Аз не мога.
Това е което трябва да направиш авторе. Продължаваш. Дали ти си сбъркал (в случая предполагам че е така), дали тя, няма никакво значение. Миналото не може да се промени. И да ревеш сега и да не ревеш, все тази.
М24

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a5bdb3543e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Знаеш ли, мисля, че няма да можеш да излезеш от това, докато не поговориш с нея и не и обясниш всичко - от твоя гледна точка. Не е нужно дори тя да говори - просто говори ТИ, за да се освободиш, да излееш сърцето си. Само така ще можеш да дръпнеш напред.
Ако наистина е било истинско, тя ще те разбере и ще ти прости - отново - и дори вече да е късно за вас (не се знае, ще разбереш), ще видиш, че ще се почувстваш по-добре. Щом е било истинско, няма да съжаляваш. Направи го!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 08a95cab30
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Айде, айде, от изневярата боли - и двете страни. После нищо не е същото, няма връщане назад. На това майка ми му викаше - кой ми сра в гащите!? Ами като си се изсрал - ще чистиш, пък било то и с цената да каканижеш красиви думи, нахвърлени безсмислен безпорядък. Като загориш манджата - или я сърбаш или я хвърляш и внимаваш повече да не я загаряш. Времето лекува. Силата на настоящето. Толе. Прави каквото трябва, да става каквото ще.
А на тези - предимно жени, които се въодушевяват от подобна "чувственост" на автора мога да кажа, че такива като него бая добри семейства са унищожили и са хвърлили децата им в ада на "семейство на разведени родители" и то със същата тази безчувствиност, с която пламенно каканижат празни думи.
Ами поеми си отговорността за собствените си действия господинчо, не да ни ревеш тука и да ни обясняваш за "хлъзгави камъни" и "падащи есенни листа", сякаш някой друг видите ли му е виновен. Животът му бил виновен! Оправяй се, не си малък!
П. С. Еййй, че набрах!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker