Възможно ли е да обичаш двама? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121472)
 Любов и изневяра (29779)
 Секс и интимност (14397)
 Тинейджърски (21913)
 Семейство (6485)
 Здраве (9617)
 Спорт и красота (4711)
 На работното място (3191)
 Образование (7317)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18594)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Възможно ли е да обичаш двама?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2670 пъти
Здравейте! Влизам в сайта, за да разкажа своята история. От 6 месеца съм с едно момиче, което много обичам, а от 3 месеца живеем заедно. Тя е на 22, а аз на 26. Тя ми е казвала, че ме обича, мила е, всеотдайна има привличане между нас, имаме си доверие споделяме си всякакви неща, гледа да ме изненада с някои дребни подаръчета или вкусна манджа каквато не съм ял, подкрепя ме във всичко и никога не ми се е карала за нещо. Дотук всичко добре, но проблемът е, че тя още в началото беше искрена и ми разказа за миналото си и за последния си бивш, който е обичала много и не може да забрави. Тя много тежко е преживяла раздялата им дори е искала да се самоубие, изпаднала е в много тежка депресия и се е разболяла и от булемия, в следствие на която има и други проблеми със стомаха. Та въпреки, че е минало повече от 1г и 6м от раздялата им тя все още не е забравила този свой бивш. Тя с огромна болка си спомня за него и се самообвинява за раздялата им, въпреки че според мен той е виновен, а не тя. На нея сякаш всичко и напомня за него и не може да скрие, че още го обича. В същото време виждам, че и мен обича, защото когато е с мен е по-весела и спокойна, постоянно ме гушка и целува, а когато бях заминал отново беше изпаднала в кризи с депресията Вече започна да се храни нормално и не е имала сериозни кризи. Вече има желание да живее и да се бори. Но все още страда, заради него. Тя ми казва, че благодарение на мен е намерила смисъл да живее, че заради мен ще се бори, че аз съм прекрасен и най-подходящ за нея, но няма как да забрави него, въпреки че иска. Мъчно ми е, че не обича само мен и се чудя как е възможно да обича и двамата. Тя постоянно се самообвинява за тези свои чувства, но нищо не може да направи. Не знам какво да правя. Не искам да я губя, а и ако я оставя тя съвсем ще стане зле и няма да го преживее. Случая не е такъв, че да я остава да бъде щастлива с него защото той не иска да е с нея и не я обича, а пък тя смята, че с мен ще е по-добре. И все пак не зная, че той й липсва. Как да приема тази ситуация, затова ви моля за съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 27682ba396
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами аз съм момиче на 21, и също съм си задавала този въпрос - относно себе си. В крайна сметка достигнах до извода, че това е просто едно лъжливо усещане, сякаш копнеж по неизживяното.
Аз съм във връзка с човек, когото обичам, а в същото време понякога се сещам за своя бивш, когото също обичах, и пак е минало около година и нещо- горе-долу сходна история с вашата. С времето чувствата ми към сегашния приятел се засилват, а тези към бившия не мога да определя какви са.

Ние хората, си заповядваме да забравим старите любови, но аз задавам въпроса- нужно ли е това? Не ме разбирай погрешно, аз никога не бих се върнала към бившия, дори и той да ме преследва ден и нощ, но обичта е сложно нещо. Как така хората завинаги обичат родителите си, децата си, а пък обичат интимния си партньор само докато са заедно? Може би това е нещо съвсем нормално и просто трябва да го приемем, и да продължим напред т. е. да обикнем някой друг. Осъзнах, че човешкото сърце е голямо, то може да побере толкова много любов в себе си, и като обичаш някого, това не ощетява любовта ти към друг -това че обичам майка си например, не значи че изземва от любовта към баща ми.

И все пак мисля, че с времето тя ще спре да мисли за него, просто разбери, че е нужно много време, аз за себе си- никога не съм вярвала, че е възможно да имам чувства към двама, но го имах този период, не трябва да се обвиняваме за това, нито да позволяваме да ни обвиняват. Ако всичко във връзката ви е наред, продължавайте и знам, че не е приятно да знаеш, че е имало някой друг преди теб, когото тя е обичала и евентуално все още обича, но пък се замисли и за това, че приятелката ти е способна да обича истински, и така ако сте щастливи, тя самата един ден ще осъзнае, че ти си всичко за нея. Просто тя трябва да пожелае да се отърси от спомените си, и да гради обич и доверие сега, с теб, а това да пази някакви чувства към миналия някъде там, заключени, не би навредило на никого, ако тя знае как да се справи с това.
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 72e4d7fa2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   След като за тебе не е проблем, че си резервна гума. Не виждам нищо лошо. Все пак не искам да съм лош пророк, но не вярвам тя да остане дълго с тебе. Или бившия и ще се сети за нея. Или някое друго "лошо момче" ще се появи на хоризонта. Разгледай историйте тук. Пълно е с момичета които имат добри и грижовни приятели, но в момента в който се върне някой призрак от миналото или се появи някой към когото изпитват страст, доброто момче отива подяволите.
Мъж на 29

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f2cf5222b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Бях в твоята ситуация преди няколко години. Тогава бях на 25 и се хванахме с едно момиче на 23. Бях много влюбен и правех всичко за нея. Тя обаче не можеше да првъзмогне бившия си. Това продължи 1 година. През цялото време в мене се насъбираше огорчение, разораование, много мъка и болка, която успявах да прикрия умело и да я държа с шия над водата. Тя също искаше да се самоубива заради оня, дори е правила опит. В крайна сметка след 1 година не, че спрях да я обичам, но бях капнал от умора и битки със самата нея, не можех повече да я гушкам и целувам, знаейки, че тя мисли за друг. Тогава се появи той, беше свободен и й даде знак. Аз се отдръпнах от пътя им и я пуснах, макар, че много я обичах, нямах просто сили да се боря... а и не исках, насила не исках да ме обича. И тя се върна при него. Аз я намразих много силно, точно толкова, колкото я и обичах. Вярвах, че ще избере мен, но уви. Вярвах, че ще избере човекът, който я обича истински, подкрепя, гушка, милва, лекува сърцето й, но не. След месец и нещо те скъсаха, като тя го е оставила и се върна разревана в моя апартамент да иска прошка, обичала ме. Почна да ме прегръща и целува, но не изпитах нищо. Толкова я бях намразил, че дори някак си ми беше радостно, че я виждам разревана. Много ме досрамя от себе си, защото не се считам за жесток човек, дори мисля, че съм много добър и затова просто й казах, че не я обичам, спестих й истината-че я мразя и искам да страда. Мисля, че ако й го бях казал щеше да пробва да се самоубие. Много дълго време опитваше по всякакъв начин да ме върне, а и до ден днешен разправя на приятелките си, че допуснала най-голямата си грешка в живота тогава и, че разбрала колко ме обичала едва когато ме загубила. Може би ме смятате за зъл и жесток, но така се случи просто. Искам да ти кажа, че тя, твоята мадама едва ли го обича, просто й е кофти, че той я е зарязъл. Има някаква носталгия по неизживяната си любов. Дано при вас нещата се наредят добре за всички ви.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c96d065d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   еее №2. не си прав, ако запалим една свещичка и от нея вземе и запалим още една- намаля ли пламъка на първата- ами НЕ! А само с една малка искрица от тази свещ- може и пожар да стане и голяма свещ да запалиш. Така ще е докато изгори първата свещ- помисли ти като вземеш огън от нея- какво ще запалиш, по голяма свещ, факла или- не е точно така- всичко е взаимно привличане и допълване. Зависи от много неща и конкретен отговор Няма.
До Автора- дай и любов, явно е ранима душа и има нужда от подкрепа, ако я оставиш сега- ще я убиеш емоционално. Когато сте се апознали- предполагам още от самото начало ти е казала, така, че дай и шанс да си стъпи на краката и да е само твоя и тялом и духом.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 787c7df064
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Възможно е нарича се полигамия.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 02f4f10546
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Приятел - подкрепяй я, помагай й. Не си внушавай излишни работи. Чисто технически - да, възможно е да изпитваш наистина силни чувства към двама. Но не мисля, че от това, което си разказал, имаш причина да се притесняваш. Ако я обичаш - показвай й го непрекъснато. Щом всичко й напомня за бившия й - прави неща, които тя с него не е.
Успех.


Малко Зло.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ff851c5815
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е възможно. Възможно е в началото... но накрая винаги избираш единият или никой от двамата.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a3a9190bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Малко глупаво постъпка като ти говори за него. Когато бившият ми приятел ме остави бях много наранена. Също търсех вината в себе си(като нея), наистина не стигнах до там да посягам на живота си, но определено този момент никога няма да забравя. Толкова ме болеше от постъпката му, че... да го кажа така стигнах и аз до доктор, но това е друга тема. Та така появи се сегашният ми приятел, който беше наясно със ситуацията (като теб). Интересно, но той не се отказа и се пребори, вече сме заедно 5 години. Но държа да отбележа, че аз нито му го казвах, нито показвах... то се подразбираше, знаеше се, че е така, страха може би от ново разочарование ми личеше, нз... Когато тръгнах със сегашния ми приятел (който не обичах), бившият ми (който ме разболя) започна да ми звани и да иска да се съберем. Тогава и беше последният ми разговор с него. От тогава съм го виждала няколко пъти, да-интересно ми е като го видя, да-не съм безразлична, но толкова се гордея със себе си, че му отказах... Толкова го обичах и толкова бях наранена, че нз ли исках да му го върна или просто послушах разума си.

Моят съвет е да й покажеш, че вече е време да продължи. Да й покажеш, че не ти е приятно да говори за него (ВСЕ ПАК Й Е БИВШ... ) Дай й шанс и ако не се оправи тегли чертата.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c96d065d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей, Авторе, и № 3. Аз съм жена, която е била до такава жена, която е изоставена от първото си гадже- сега е на 28г. Случката стана точно преди година- 2-а дни преди празника. Оня първия, беше живял с нея 8г. добре, че нямаха деца- влюбил се бил и я изостави. Та мина време един мой колега я харесваше от години- силно влюбен в нея. Мина половин година и те Уж тръгнаха. Нито Тя можеше да го обича, а Той звезди и сваля. Колегата е успял, финансово стабилен, осигурен, а Оня Пухльо- и сега го издържа жена, както и преди. Та колегата ми толкова мъка изтегли с нея, че не е истина- сега са разделени, той си е в къщи и тя си е в къщи и двамата сами. Може би трябва или време да мине или просто не сте един за друг- ще се получи, както и при №3- да намрази. Потърсете си друго момиче- явно сега не е времето на текущото да има връзка.... Живейте живота си и се забавлявайте, нека те си изстрадат и да им мине и чак тогава да започват нова, а не клин- клин да избива, явно не се получава.
Весела Коледа, Момчета! Нека Коледата Ви донесе Здраве, Радост, Щастие, Късмет и Една Голяма и споделена Любов! Весели Празници!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 52ef943ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ще го забрави след известно време - две-три години (по-лесно ще е ако не го вижда). Не се отказвай!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker