Дали той е моят човек? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дали той е моят човек?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2216 пъти
Здравейте, мили хора, имам нужда от съвет.
Вече не съм сигурна, че човекът за когото съм омъжена е моята ИСТИНСКА половинка :(
Дори още докато бяхме гаджета имаше моменти, в които много сериозно се замислях (съмнявах), че това е ТОЙ. Но все съм си казвала, че не може винаги всичко да е розово и без бодли. И все пак не разбирам защо толкова ми тежи все още този въпрос на сърцето - дали това е ТОЙ? И дали вече не е прекалено късно да търся отговора му :(
Та - той е добър човек, грижи се за мен, уважава ме, обича ме, иска ме, помага ми в домакинската работа, имаме еднакви морални ценности, почти нищо не ми отказва... ще кажете Перфектният мъж! Но - много често се случва да говорим на различни езици, той просто не ме разбира, не ме предусеща, държи си на неговото мнение и е трудно да го убедя в друго, когато имаме проблем винаги избягва да говорим за него, чака да си мине от само себе си, а аз още повече се навивам така :( Когато започнем спор, почти винаги прераства в ужасен скандал - нито той може да ме успокои и разбере, нито аз него. Крещим докато се изморим...
Кажете нормално ли е това? Едва ли трябва да бъде така в едно здраво семейство....
Има и още нещо - той е малко "дръпнат" така да се каже, малко дивак си пада, целувки и прегръдки ми дава, само когато иска нещо, а аз ОБОЖАВАМ прегръдките и целувките, но не ми ги дава. Говорили сме за това, само обещава, но нищо не се променя. Освен това е и много студен с децата, което много ми тежи. Можеби още няма инстинкт, но все си мисля, че човек поне би се усмихнал, когато около него има едно малко ангелче, а той е напълно безразличен. Не искам да си представям как един ден въобще няма да обръща внимание на нашите деца.
Напоследък много често се питам, в коя част от него точно съм се влюбила, но не намирам отговор. Нямам никаква тръпка към него. Можеби ни е минал периода на влюбването и сега е нормално да е така, не знам.
Питам се обаче дали НАИСТИНА го обичам. Нали човек прощава всичко, когато обича? ! А аз толкова неща не мога да му простя и забравя.... само се натрупват в сърцето ми.
Сега като се замисля май никога не съм имала "пеперуди в стомаха", заради него, дори и при първите ни срещи. Страх ме е дори да си помисля, че съм объркала чувството на сигурност с любовта. И да го осъзнавам едва сега? Възможно ли е?
Какво да правя с живота си за напред? Не искам вече да живея в съмнение - ТОЙ ли е или не. Такава ли е любовта, или просто не е любов?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 345a01a1ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   „Дори още докато бяхме гаджета имаше моменти, в които много сериозно се замислях (съмнявах)“

„Сега като се замисля май никога не съм имала "пеперуди в стомаха", заради него, дори и при първите ни срещи. Страх ме е дори да си помисля, че съм объркала чувството на сигурност с любовта. “

Авторке, взела си решение с разума си, не със сърцето си. Твърде късно е да се отмяташ. Имаш отговорности, деца и в момента не е най-важното, кой бил твоята половинка.
Колкото до другите неща - мога да те успокоя. Дори при влюбените двойки има често недуразумения и проблеми. Това е част просто от съжителството с някого. Никога не може да съществува перфектна хармония между две различни личности. Опитай се да разбереш мъжа си. Чети книги за разликите между мъжете и жените, защото мъжете възприемат свата малко по различно, изразяват се различно. Към децата си не вярвам да е студен, просто в нашето общество не е прието на публични места мъжете да се занимават с много малки деца. Когато децата ти станат поне на 5-6 години, тогава бащите започват да играят по-голяма роля като възпитатели. Не е зле такова разделяне на ролите в семейството, защото само с цуни и гуни понякога не се получава. Успех и щастие иначе, авторке - ако искаш да те разбере мъжът ти, най-лесният и бърз начин е първо ти да разбереш себе си и да се опиташ да разбереш него.
Ева

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c2d4ba76c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Благодаря за коментара, Ева!
Само дето ние все още НЯМАМЕ деца - аз говоря за децата по принцип. Затова изпитвам несигурност евентуално в бъдеще дали и с нашите ще бъде толкова студен? !
Чета много книги относно отношенията между мъжа и жената, но понякога не е толкова лесно теорията да се приложи на практика. Права си обаче, че първо трябва да разбера себе си (това се и опитвам да направя), за да мога да разбера и него.
Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b24ba03a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Авторке, не знам дали си даваш сметка, но влюбването и любовта са 2 различни неща. При първото чувство, не забелязваме в половинката си или по-скоро не отдаваме чак такова значение на недостатъците, които има всеки. Влюбването обаче, колкото и да продължи (от няколко месеца до няколко години), неминуемо приключва. Тогава, ако не прерастне в любов настъпва отчуждение, равнодушие, а в някои случаи дори омраза. Ето защо, когато човек обича истински, приема другия с всичките му слабости и недостатъци (не говоря за фрапиращи неща от сорта кръшкане, физическо насилие и т. н. ). Казваш, че нямаш тръпка към него. Ами нормално е след години съвместен живот да поизбледнее страстта. Създай си сама уют, прави неща, които харесваш. Имай свое хоби, свои интереси, чети книги. Освен това за да имате истинска любов първо трябва да имате истинско приятелство, взаимно доверие и уважение. Обръщай повече внимание на нещата, които ви свързват и правят щастливи, когато не се карате. В едно семейство скандалите са задължителни от време на време за да оцелее. Няма къща без пушек. Преодолявайте трудностите с повече търпение, подтискане на личното его, взаимоопрощение и чувство за благодарност един към друг. По-честичко казвайте думите "благодаря", "прощавай", "извинявай", ":съжалявам". Никой не е идеален. Твоят съпруг има прекрасни качества, концентрирай се върху тях. Правиш типично признание за жена: "не ме предусеща" или както някои жени казват: "аз му давам знаци, но той не ме разбира". Авторке, мъжете не разбираме от знаци и от предусещания. Ние имаме друга психология. Много жени попадат точно в този капан, а именно да разчитат, че мъжът ще ги разбира с женска интуиция. Няма такъв филм! Бъдете откровени един с друг, говорете, отстъпвайте си, прощавайте си. Не си разваляй семейството. Говоря сериозно! Влизането в подобен филм, в който се вкарваш ще те накара да се почувстваш нещастна и неудовлетворена от брака си, а стъпката към неговото разрушаване след това е малка. Ако считаш, че проблемите и различията ви са много дълбки и натрупани с времето, потърсете помощ от семеен терапевт. Пази си семейството и остави лиготиите за "пеперуди в стомаха" и тем подобни неща. Утре, не дай си Боже, ще се появи някой, който уж те разбира, уж те подкрепя, ще мине време и пак ще попаднеш в същата схема. Но връщане назад няма да има, а само болка, страдание, разбито семейство. Не забравяй, че децата най-много страдат от безумията на родителите си!

Питаш кое у него те е накарало да се влюбиш в него. Сама си отговорила: "Та - той е добър човек, грижи се за мен, уважава ме, обича ме, иска ме, помага ми в домакинската работа, имаме еднакви морални ценности, почти нищо не ми отказва... "

Помни, че човек оценява най-истински нещо, когато го загуби, но е късно.

И накрая ще завърша с една житейска истина. Умните хора се учат от своите грешки, мъдрите от грешките на другите, а глупавите са обречени да повтарят един и същ сценарий. Пожелавам ти да бъдеш от мъдрите. Огледай се около теб и виж колко жени и мъже са си провалили живота, заради влизане точно в този капан на мислене. ПАЗИ СИ СЕМЕЙСТВОТО И МЪЖА. ИЗБИЙ СИ ОТ ГЛАВАТА МИСЛИТЕ, ЧЕ ТОВА НЕ Е ТВОЯ ЧОВЕК. ОБИЧАЙ ГО - ЛЮБОВТА Е ДЕЙСТВИЕ!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9972b5f158
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако беше ТОЙ човека щеше да знаеш, а нямаше да си задаваш този въпрос. А може би е моментна криза. Но все пак, на сила хубост не става.


ТТ

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c1eff8ebfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Сладурче, мъжете са праволинейни, намеци, подмятания ако правиш или да разчиташ на интуицията им да се сетят са изгубена кауза. По добре ако се съмняваш пробвай с някой друг, така за себе си ще си наясно какво ти писва и ще се убедиш че това което имаш си е най добро за теб.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d32e9f5eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Когато го хванеш в изневяра, няма да имаш никакви съмнения. Мисли трезво и заради едни пеперуди и насекоми, не прави глупости. Разделете се за малко, поне за няколко дни иначе ще полудеете и ти и той. И от мен да знаеш -децата в никакъв случай не са ангелчета. Имате ли едно или две ревливи малки деца вкъщи, да знаеш, че нещата са трудни за мъжа. Не всеки мъж знае да изразява любовта си към децата /особено докато са съвсем малки досадни и сополиви/.
Лично аз смятам, че майчинството те е изтощило и имаш нужда от внимание, защото децата ти го отнемат цялото. А те те отнемат от него. Ако имате някакъв вариант, отидете с него за две нощи някъде на хотел, в някое близко градче или хижа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker