Той е егоист, мързелив, грубиян, неамбициозен, необщителен, ограничен, глупав... а съм бременна в 9 месец :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Той е егоист, мързелив, грубиян, неамбициозен, необщителен, ограничен, глупав... а съм бременна в 9 месец :(
преди: 13 години, 5 дни, прочетена 6601 пъти
Жена на 23 години съм и съм бременна в края на 9 месец. Живеем с мъжа ми без брак на семейни начала ако изобщо мога да го нарека така... Никога не съм искала нещата м/у нас да бъдат толкова сериозни, защото знам какъв е но забременях. Аборта е ужасно нещо, което никога не бих направила.. Проблема ми е, че единствено неговите родители ми помагат.

Той е егоист, мързелив, грубиян, неамбициозен, необщителен, ограничен, глупав.... Аз съм различна. От както съм бременна, не съм чула блага дума от него, дори не говори с мен което много ме измъчва, защото нямам с кой да общувам, а имам нужда от това. Мързи го да отвори собствения си магазин, не иска да работи, спи до след обяд, седи по цял ден на компютъра или се шляе с кварталните отрепки. На всичкото отгоре има проблеми със закона и е любител на бързите мръсни пари.

В последствие се разбра и че за това не става дори, защото може и в затвора да влезе. Родителите му ни издържат, защото той за нищо не става... дори една крушка не може да завие, но иначе има големи претенции към всички. Държи се с родителите си като с боклуци, а на "приятелите си" им мълчи и им позволява да го използват и да го тъпчат защото е путка и страхливец!

Мислех, че ще се промени заради бебето но като гледам съм сгрешила. Когато го питам кога ще се вземе в ръце и какво ще яде детето като бездейства, той ми казва спокойно имаме и ще имаме пари... И как не нали виси на врата на мама и тате!!! Много ми е болно, все си седя сама, две приказки не мога да си кажа с него, дори не ме слуша живее си в измислен свят. През цялата ми бременност ходя сама на консултаций и гледам другите майчета са с мъжете си, а моя дори и няма да ме закара с колата а с рейсовете трябва да ходя. Най-лошото е мили хора, че го намразих вече и понеже чакам момченце(да ми е живо и здраво) си мисля че може да гледа от него. Той няма на какво да го научи. Вече започвам да си мисля, че ще е най-добре да се разделя с него. Наистина ще ми е много трудно, защото нямам пари но все ще се оправя някакси. Ако някой е преживял нещо подобно, ще се радвам да сподели. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 дни
hash: b1ba7d8287
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Авторке, насадила си се на големи пачи яйца и сега не се чуди, че положението ти е такова.
Ти си си взела решението да родиш, време е да понесеш и последствията, нали? Такъв е животът - безплатен обяд няма, а за найвността и илюзиите си също плащаме, ще платиш и ти, но за съжаление и един невинен човек - детето ти. Не гледай другите жени, те също са направили избора си, няма нищо случайно и подарено в живота.
Съгласна съм с теб, че абортът е ужасно нещо, затова се пася драконовски и нямам аборт, но според мен да родиш безотговорно е още по-ужасно нещо. Пълен е светът ни с нещастни деца, защо трябва да създаваме още?

Не съжалявам родителите на мъжа ти, сърбат собствената си попара. Подозирам, че той е едно дете, или поне едно страшно разглезено дете - от малък е получавал всичко на готово. Може само да се надявате действително да влезне в затвора, за да имаш поне в началото някакво спокойствие.
Не вярвам, че и от детето ти ще стане добър човек, ако останеш в това котило с него. Съзнателно или не, твоят мъж е продукт на родителите и средата си - може хората да не са искали да стане така, никой не е безгрешен, не знам какви са обстоятелствата и начинът на живот, но едно знам - ако детето ти остане там, ще стане като баща си.
Не вярвам, че детето ти ще стане и щастлив човек и ще има лесно и щастливо детство, от малко ще бъде ударено от живота, заради избора на майка му и заради калпавия му баща. И да, макар че съм против аборта, съм за ПРАВОТО на жената да реши. Ти си направила избора си и ще трябва да си изсърбаш попарката, но детето - то е нямало право на избор! Нито е виновно, че баща му е такъв, както може би имат вина малко или много, съзнателно или не родителите му. Вие всичките сте възрастни хора и пак не можете да се оправите с този човек, да бъдете поне спокойни, ако не щастливи - какво остава за едно невинно дете.

Каквото и да сториш, ще ти е трудно - и така и трябва. Животът е такъв и е време да порастнеш.

Успех и дано да ти е живо и здраво детенцето, всичко друго с времето може да се оправи. Зависи от теб, винаги зависи от теб!!!

 
  ...
преди: 13 години, 5 дни
hash: 86f2b7d33e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В твоят случай е било по - разумно да направиш аборт... Трябвало е да помислиш за това бебе. Сега какво ще му предложиш? Такъв баща? Или ще си самотна майка?
Като говориш така за него, защо си си лягала изобщо с него???

 
  ...
преди: 13 години, 5 дни
hash: d9e30f4e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Нали се сещаш колко народ като прочетат историята ще си кажат "тази пък не е много по-умна, щом е тръгнала с него".
И аз мисля, че донякъде имаш вина. Бременна си - сериозно е. Не се прави тoкy така. А, ти май изобщо не си преценила на време човека с когото си се хванала.

*Syndrome

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 дни
hash: 2eee37779a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, жена съм на 30 години с детенце на 1. 2 год, разделена съм с бащата кажи-речи от ражднето на детето ми и вярвай ми така е по-добре

 
  ...
преди: 13 години, 5 дни
hash: decd8a3d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Хващай си нещата и се прибирай при вашите. По-спокойно ще ти е. След някоя друга година ще намериш човек, който ще те обича и теб и детето ти, нищо че не е негово. Сигурна съм. Имам дарба и го виждам. Емоциите ти са малко засилени заради хормоните от бременността, но е за ваше добро да се освободиш от тази зависимост.

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 дни
hash: d0d515c809
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И какво си правила преди девет месеца в леглото на подобен тип? Нима не е бил същия? Да абортът е лошо нещо, но знаеш ли колко различен ще е живота след като се появи бебето? Единственото е да мислиш можеш ли и как бихте се издържали без него. Но ако нямаш образование и добра работа става доста сложно. А най-лошото е детето да расте в подобна среда и да има такъв пример пред себе си. Така, че това да имаш дете от безотговорен баща е доста необмислено, но станалото-станало. Просто единственото е да си независима от един мъж. Дори да плаща издръжка /тя е символична и щом не работи няма и как да му я вземат/ това не е достатъчно за да се отгаледа както трябва едно дете. Вашите няма ли да помогнат. Неговите родители щом ви издържат няма ли как също да се включат. Може да срещнеш свестен мъж, но докато родиш и бебчето попорасне това надали ще се случи.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 дни
hash: 4efd8b9f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как си се хванала с такъв идиот незнам въобще как го търпиш.
Добре че са родителите му.

 
  ...
преди: 13 години, 5 дни
hash: 7f8089f694
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За съжаление, мила, проблемът можеш да го решиш само и единствено ТИ. Въпросът е доколко ти стиска и докъде си готова да стигнеш. По мое мнение: раждането вече наближава, първите месеци след раждането са най-трудни и от финансова и от физическа гледна точка. По-добре изчакй да се роди бебето, да минат поне шест месеца и то да се "очовечи". През това време ще се наложи да си стиснеш езика зад зъбите и да разчиташ на родителите на приятеля ти, явно те са свестни хора и ще са ти от помощ след раждането. Второ - погрижи се непрокопсаникът да припознае детето и да му даде името си. Като минат няколко месеца и вече си се окопитила от раждането и си влязла в ритъм по грижите около детето - събери си куфарчето и се прибери при вашите. Заведи едно дело за издръжка срещу бащата - държавата знае начини как се събират тези пари - а за неплатена издръжка се лежи и в затвор, така че, колкото и малко да са тези пари, все ще са ти от полза. С тях, с майчинството и с помощта на родители ще успееш да изкреташ до навършване на две години на детето. След това детето на ясла и градина, а ти се стягаш и почваш да бачкаш, без да подбираш много-много работата.
Та те така, мила, хората са казали "Малко акъл, ама на време да ти дойде" - ти явно си пропуснала момента и затова сега ще си сърбаш попарката.

 
  ...
преди: 13 години, 5 дни
hash: c7aa9ad3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   ти лично имаш ли родители, на които можеш да разчиташ?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 дни
hash: 042d7f538b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, съжалявам че си в такова положение. Никой не го заслужава това, през което преминаваш ти. Като четох коментарите направо се очудих на това, че долавям известна доза злоба ли, злорадство ли... Някак нито един коментар не ми се видя на място... Не ги слушай.
Моето мнение е - поздравявам те за смелостта да задържиш това бебче, въпреки че си знаела какъв е баща му. Едва ли той ти се е представил в тази си светлина още в началото... Може да си се подвела.. Грешката си е грешка, но бебето е факт. Мисля, че ако си достатъчно смела можеш да вземеш живота си в ръце. Изчакай детенцето да порасне година-две (ако се търпи ситуацията) и се махай. Много добре знаеш, че ще е трудно, но няма как. Не осакатявай детето си с такъв безотговорен баща. Аз съм оптимист и вярвам в доброто все още за това ти желая той след разждането поне малко да се промени и да почне да ви обръща внимание.. Дано стане! :) Желая ти успех и горе главата- все пак мъжа на живота ти тепърва ще се роди, не бъди нещастна :)) Всичко хубаво, знам че всичко ще се нареди...

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 дни
hash: 42aa0c7962
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   8, защо са съжаление - за радост!
За радост животът зависи от нас самите и 10 - когато човек прави грешки, понякога е по-полезно да му се каже „сгреши“, отколкото да получава потвърждение и оправдание на грешното си поведение. Сега едно дете ще плаща за грешките и избора на авторката и е полезно това да ? стане ясно, за да поеме в ръце живота си и да внимава повече, за да няма след време ново детенце от моредния егойст, мързелив, грубиянин, неамбициозен, необщителен, ограничен, глупав.

Никой не е безгрешен, но можеш да се промениш. Заблудила се била - ами на 22 е забременяла, трябваше малко да се пита първо, дали е зряла за това, дали може да прецени хората на тази възраст.
Както и да е - стореното - сторено. Сега може само да се промени и да промени бъдещето! Ако се изживява като жертва и невинна заблудена душица, това няма как да се случи.

 
  ...
преди: 13 години, 4 дни
hash: 5d80697e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като си знаела, че е такъв, защо си се захванала с него? Че и дете чакаш.. Сама си си го избрала. И все пак едва ли ще го промениш, да си мислила по - навреме. Аз на твое място бих го оставила, все някак и сама ще се справиш.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 дни
hash: 7094383352
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   В моментът, в който си забременяла и си решила, че няма да правиш аборт, ти автоматично си приела, че може да бъдеш самотна майка или нещастна жена с дете на ръце и без подкрепа! Това е!

 
  ...
преди: 13 години, 4 дни
hash: 5ea6bab887
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Трябва да се мисли в тоя живот и след това да се деиста, а не обратното!!!

 
  ...
преди: 13 години, 4 дни
hash: b73ffe4aa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Тежко е детето да живее без баща, но не е ли тежко да живее с ТАКЪВ баща?
Моят съвет е да го напуснеш. Не сте сключили брак, мразиш го и казваш, че е отрепка. Какво те задържа при него? Щом той нищо не ти дава, ще се справяш по същия начин, че и много по-добре, сама. А и кой знае, това, че ще имаш дете, не значи, че не можеш да намериш нова любов, да създадеш истинско семейство. Ще обича повече теб и момченцето ти. Няма да сгрешиш. Детето има нужда от добър пример, а не от такъв баща.

Мег*

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 4 дни
hash: 5886aa5abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   "Той е егоист, мързелив, грубиян, неамбициозен, необщителен, ограничен, глупав.... " - виж, драга, той си е бил такъв винаги, ама кой да го види? И от мен да знаеш, че от малко циганче става само голям циганин, виждала си го какъв е, но чисто по женски си решила да го промениш, само че това ще ти струва скъпо. И като не си искала нещата между вас да са сериозни как точно забременя? Предполагам, че твоите родители не ви помагат, защото са се опитвали да ти отворят очите, но какво ли разбират те? Обаче пак те ще те поемат, защото няма къде да отидеш или неговите родители ще ви издържат, защото знаят какво миризливо лайно са отгледали и ще си плащат цената, докато са живи. Ами вземай по-скоро решение, поне детето да не страда и да ви бере пукниците. Любов необяснима...
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 21 часа
hash: 88e5780358
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Не се оплакваи , точно това заслужаваш и се радвам , че го получаваш. Точно такав живот чака и всички момиченца дето са с баткото заради паричките и тарпят да са просто играчки със срок на годност.Която има нещо горе , може само да си вземе поука от заслуженото ти нещастие.Жалко за детето с такива родители.

 
  ...
преди: 13 години, 12 часа
hash: 8351f12475
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Номер 5, може ли да ми напишеш две изречения по пощата, има едно нещо, което страшно ме мъчи - thecoollion@abv.bg

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: e62e3345f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Мила, потресена съм и ти съчуввствам много. Моя съвет към теб е, че такива като него не се променят. Много ще ти бъде тежко, но сега трябва да си силна, зариди бебето и зариди самата теб. Най-добре го зарежи и от сега свиквай да се справяш сега. Дано родителите му прояват разбиране и продължат да ти помагат за в бъдеще. Все пак това ще бъде тяхното внуче. Много ще ти бъде тежко, но докато си младичка по-имаш шанс да си намериш някой мъж в подобно положение, който поне малко ще те подкрепя и ще ти помага.

Знай, че много жени са в твоето положение, но живота все пак е пред теб-макар и труден. Обикновено след лошите моменти идват и хубави, т.е като стигнеш дъното няма накъде и започваш да изплуваш, а той нека си троши главата. Безмислено е да си тровиш живота с него, здравето е най-важно. предотврати скандалите пред бъдещото си дете. Успех и кораж.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c16441dbeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Аз не мога да те съдя, но като майка ще ти кажа нещо. Имам 2 деца - най прекрасното нещо в живота ми. Не искам да страдат, с игла да ги убодат мойте очи се насълзяват. Живота си давам за тях. Ти също ще усетиш тези чувства когато прегърнеш детенцето си, и когато прецениш, когато си готова ще вземеш живота си в свои ръце. Моят съвет е да изчакаш поне година. Може би когато таткото види всички първи неща в живота на своето човече ще се промени, а ако не тогава поне ще можеш да започнеш работа и да осигуриш на детето си добър живот, защото да отгледаш дете първо не е евтино. Който поставя парите на последно място, той не се е чудил от къде да извади 30 ст да купи на детето си 1 картоф. Изчакай, помисли, знам че като родиш вече ще знаеш какво да направиш, само не се оставяй в ръцете на съдбата.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: cf2f53eecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Живей за себе си и ще живееш напразно.
Живей за другите, и ще живееш отново.

~Makaveli

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 42e3743873
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Като се прекатури каруцата - пътища много! Съвета е като рациново масло - лесно се дава, но трудно се взима! За съжаление има и генна обремененост с която ще трябва да се справяш цял живот каквото решение и да вземеш

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker