Защо мъжете са такива идиоти! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121283)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18552)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо мъжете са такива идиоти!
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 5846 пъти
Здравейте! Аз съм мъж на 25г. и искам да споделя едно свое виждане съответно за което да получа компетентното Ви мнение.
След Нова Година бях с приятели в едно заведение в родния ми град за да се видим, понеже не се беше случвало от доста дълго време. На масата до нас имаше една изцяло женска компания, от която една от дамите видимо беше разстроена и повтаряше на висок глас - „Защо мъжете са такива идиоти”- явно надявайки се да я чуят възможно повече мъже. Не след дълго в заведението влезе едно младо момиче, хваната за ръка с най-извисения простак, с който си разполагаме в нашия град. Аз и приятелите ми бяхме потресени. Никой от нас не е предполагал, че това е възможно, а разтроената дама, от съседната на нас маса, дори не разбра, че отговора на въпросът й, минава пред нея. Ако не сте се досетили за отговора, моля продължете да четете и следете мисълта ми!
Ако спрем една жена /без значение, в коя част на света/ и я попитаме- Какъв е вашият идеал за мъж? – то поне 100% от тях би следвало да отговорят- Ами преди всичко мъжет трябва да бъде мъж /каквото и да означава това/, да е човек, с който се чувствам сигурна и защитена и на 3-то място, да бъде финансово стъбилен. – в чийто отговор няма нищо ненормално според мен. Проблемът обаче е в това, как вече се тълкуват тези думи от дамите. През поснедните години живея в чужбина. След като завърших средното си образование в България, заминах да уча във Великобритания, а сега продължавам образованието си в САЩ и смея да твърдя, че забелязвам сериозната разлика в начина на мислене и поведение на българите, спрямо хората от развитите страни/в частност жените/.
Лично аз не мога да се похваля с големи успехи с българските жени /под успехи имам в предвид не само сех, но и женско внимание, флиртове и разни други закачки/. Това в началото на пуберитета доста ми тежеше, исках да се променя, обвинявах родителите си и възпитанието, което са ми дали, че са ме направили такъв, но когато заминах за чужбина нещата се промениха, какно и гледната ми точка. Като взема под внимание своя личен опит, наблюдения и някой факти и тегля чертата за да си направя равносметка излизат следните истини:
За българската жена най-подходящ мъж е онзи, който: * може да надвика тълпа хора, без наличието на специализирана аудио техника.
*за офицялно облекло, използва анцунг. *да изпие безобразно количество алкохол, да стане от масата и да се прибере шофирайки. На следващия ден гордо да разказва за великите си подвизи, а другите да му казват- Ехааа! Колко си луд само!
*може да набие най-много хора в дискотеката преди охраната да го изхвърли.
За жените от Западна Европа и САЩ най-подходящ мъж е онзи, който:
*има добро въспитание.
*с планове за бъдещето си.
*забавен, но не и лигав, любезен, но не и сладникъв. *умее да контролира емоцийте си.
*с чувство за мярка.
По-голямата част от българките си падат по модела мъже, който съм описъл по-горе именно за тях, но със сигурност ще твърдят обратното, че предпочитат втория модел мъже, който е предпочитан от жените в Западна Европа и САЩ.
Ако все още се чудите и не сте разбрали, какъв е отговора, който е минал пред очите на въпросната разстроена дама, то той е следния: Действията ви говорят повече за вас, макари Вие сами да твърдите обратното. Иначе казано „мъжете са такива идиоти”, защото вие такива си ги подбирате и най-страшното, за което нямам никакво обяснение е, че веднъж като се опарите не си вземате бележка, а се хващате с някой още по-страшен и закоравял идиот, което си граничи с жив мазохизъм. Надявам се да видя и други мнения и ще се радвам ако някой може да опровергае тезата ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 791d5be117
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, може да си прав за себе си, но не си прав по ПРИНЦИП. Учен човек си, сам разбираш, че за да правиш такова обобщение като „българските жени си падат“, трябва да направиш запитване и научен анализ сред поне 1000 СЛУЧАЙНИ бг. жени и такива от Запад например, после да верифицираш резултатите, да изчистиш статистическите грешки и така нататък и така нататък...
Според мен ти просто идваш от малък град в България или имаш неподходяща компания там, докато на Запад си сред отбрани хора сред академичните среди. Ако отидеш в Бронкс и там ще видиш, че пък жените си падали по дебели криминални елементи.
Аз съм жена, живяла поне половината от живота си на Запад. И аз в началото имах впечатлението, че българските мъже са пълни боклуци в сравнение с тези, които срещах в богатият и голям град, където следвах. В университета имаше само добре облечени, изгладени дечица от добри семейства, с които можех да говоря на един език, на които балканският манталитет е непознат... и бла-бла-бла.
След завършването си се върнах у нас, където направих кариера и какво беше учудването ми - изведнъж имах работа с мъже и жени, които по нищо не се различаваха от западните си връстници, с които си имах работа (е, като изключим вечното мрънкане, негативизмът и някои типични български черти). Средата ми в България не се състоеше от хората, родени в малкото ми градче, а от хора от цялата страна, учили, създали кариера, хора, чиито ценности, начин на живот и КУЛТУРА не се различаваха съществено от тези, които бях срещала на Запад. (говоря, разбира се само за хора под 30-35 г. ).
...
Авторе, поне сравнявай една и съща среда в България и на Запад - например академици от Столицата на България с академици от столицата на Англия. Разликите няма да са толкова големи. Да сравняваш отбраните студенти от англо-саксонските университети с публиката в някоя случайна българска кръчма или с българите, каквито са били преди 5-6 г. (когато си напуснал страната) е глупаво и ненаучно. Отвори си очите и ушите, защото няма нещо по-заблуждаващо и ограничаващо от предубежденията, в които вярваме сляпо, без да имаме най-малко основание за това.
„Защо мъжете са такива идиоти“ иначе можеш да чуеш буквално на всички езици и от всяка жена в света, въпросът е дали ти ще си един от тях или ще си размърдаш мозъчето и ще мислиш логично. Отделният случай, колкото и фрапиращ да е, не е правило.
ж.28

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 929a16bafb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Авторе.. а ти замислял ли си се че тези жени нямат кой знае какъв избор.. явно доста си се откъснал от нашата родна действителност.. за съжаление тук масовата простотия не прощава на никого.. не казвам че абсолютно всички и на 100 % са такива но дори и да са възпитани и с цели го потискат и прикриват.. защото да речем не е модерно и не се вписват в обстановката.. гледайки "простаците" колко са вървежни и колко им се възхищават всички.. добрите момчета предпочитат да са такива.. като жена която търси 2-я тип мъж мога да ти кажа че е много трудно да се открие.. забелязвам че доста от мъжете и жените дори нямат нито принципи нито приоритети.. нямат хобита.. нямат интереси.. нямат качествено общуване.. може да ти звуча крайна.. но картинката е плачевна.. а и ситуацията не се преценява единствено седнал в заведение и наблюдавайки отстрани хората.. ако бяхте се присъединили към женската групичка може би щеше да прецениш до какъв процент можеш да проведеш качествен разговор с тези девойки... защото примерно аз като кажа че се интересувам от театър или че без книга не мога всички ме гледат като извънземно и ми казват "ти луда ли си кой в 21 век ти ходи на театър ".. къде да ги търся тези развиващи се хора...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: bac80c4b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ами аз мисля, че жените ходят предимно с мъже, на които им става. И щом им става - тези мъже имат мотивация и насоченост като свалят жени, ето защо се получава работата.
За съжаление тези, които изглеждат възпитани често са темерути, егоисти и чекиджии, които нямат нужда от реална интимност - ето защо и свалката не се реализира.

Ми, съжалявам, но май това ще се окаже истината. АБСОЛЮТНО всичките ми приятелки пропищяха от нефелни "възпитани мъже" и предполагам, че ако се появи "най-извисения простак" ще го предпочетат - имат ли друг избор?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 730d2ed327
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Язък ти за образованието!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b077708894
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Като цяло си прав, авторе. Но има и жени с акъла си, които са порастнали, поумнели или просто винаги са си били умни и знаят кое е мъж и кое загубеняк :) Лошото е че доста трябва да се търсят тея жени и на много места почти липсват.

П. П. Обикновено не съм от тези хора, но уж "на запад" си учил, не можеш да правиш елементарни правописни грешки.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d7f4752223
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   За мен българките са едни от най-простите жени, за вас не знам...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1f0f08e968
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, към моите изисквания за мъж спада също да владее българския правопис. Като видя някой, който ми пише "офицялно", "разтроената дама", "пуберитета", "въспитание", "емоцийте", и ми се отщява.
Не знам какъв студент си, чак в Англия и САЩ си отишъл, явно и там критериите за грамотност са силно занижени.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ea7d34f64e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Трябва да уточниш, че става въпрос за жените и мъжете от малкия град или село.

Не мога да се съглася за: *с чувство за мярка.
Докато този с чувството за мярка се чуди докъде му е мярката, оня с малко по-свободните чувства вече е заплодил дамата...

Също и с: *умее да контролира емоцийте си.
Това понякога при западняците стига до пълното им подтискане (на емоциИте)... и после търчат по прескъпо-платени психолози. Няма ли споделяне, няма ли разкриване пред партньора - тури му пепел... иначе в схемата на двойката трябва да се включи задължително и поне един психолог...

Намирисва ми и: *за офицИАлно облекло, използва анцунг.
А западнякът не използва ли дънки и пуловерче?

Правописът ти не го коментирам изобщо.

Ще ти се наложи да си промениш още веднъж гледната си точка - този път я обърни към себе си, насочи я вътре в себе си. Да си Човек изглежда много просто, но всъщност е доста по-сложно, най-вече защото готови рецепти за това няма - нито на запад, нито на изток...
Замислял ли си се, примерно, какво й е на жената, която живее с мъж с "добро възпитание" (никога искрен и никога да не можеш да надникнеш в душата му, който никога не те упреква докато грешиш, но го затаява в себе си и после го връща несъзнателно като страдание на партньора си)? Или с такъв, който е "забавен, но не и лигав, любезен, но не и сладникъв", който никога не успява да се отпусне, да направи нещо диво, необичайно, а после ходи по психолози? Който не прави нищо романтично, понеже е "сладникаво", или ако го прави, то 1:1 следва холивудските шаблони и сценарии, естествено с дебела комерсиална "подплата"? И който никога не успява да влезе в ролята на хъшлак - ей-така, за разнообразие и за да преодолее себе си, да се погледне с насмешка отстрани - и социалното си положение, и научната си степен, и всички други ролички в живота, в които неусетно и съвсем на сериозно се е вживял...

Поздрав с "Воин от запад" на Колумбиеца и М'глата

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: aa4821336f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Чудесен пост, много интелигентно и забавно написан, макар и дълъг, прочетох с интерес и удоволствие.

Има много отговори на този въпрос. Един от тях :Това, че се допълваме, че избираме собственото си аз, но обратната му страна, т. е. лошата, негативната страна в лицето на мъжа до нас, като така подсъзнателно се опитваме да балансираме собствената си личност. А знаете, че личността се формира от ген, среда на растеж и възпитание, личен опит и родителски пример, така че всеки такъв избор е строго субективен.

Моят идеал за мъж е моят истински близък приятел, с когото не си изневеряваме взаимно и преминаваме през живота заедно и докрай. Всичко останало няма никакъв смисъл накрая. Парите, успехите, кариерата, сигурността, децата, които можем и да загубим в трагичен момент. Накрая оставаме пак двама. Може би това наричат взаимна любов? Такъв е моят отговор.
И не, мъжете не са идиоти. Само някои :))

ж, 42г

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 07fc59ea3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не знам какво си учил, но граматиката ти куца яко..

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8fc4f499d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Напълно съгласна съм номер 1. Само дано темата не се обърне на баналния вече спор София- провинция, но явно средата има определящо значение... Не че в София, особено по крайните квартали я няма същата сган.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d5cf539161
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съгласна съм с автора. Не съм от масовите момичета, които си падат по простаци, които се изживяват като 'лоши момчета', и цял ден хайманосват по анцунг тип шалвар, мислещи се за вторите американчета, и пишейки във социалната мрежа и навсякъде, където са регистринари, че са от USA (разбира се). Тези типове изглеждат просташко, държат се просташко, и не могат да си направят реална самооценка къде точно се намират и кои са. Момичетата, които си падат по тези селски бекове, не са нищо по-различно от тях, повярвай ми. Така че, драги ми авторе, не си пълни главата с глупости. Няма смисъл да се чудиш как така 'някое нормално' момиче, което си видял ходи с такъв сульо, като и тя не е нищо по-различно от него. Манталитетът тук е такъв. Селенията е налице.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 25421803da
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Мога да ти дам мои наблюдения. Жените, като цяло, харесват УВЕРЕНИ мъже и нахакани. Лошото е, че гореописаните господа, нямат реално самочувствие, въздух са под налягане и затова се държат по този начин. Поведението им наистина е уверено, но стига чак до нахално и нагло.

Общо взето, почти всяка жена, ще предпочете един пълен идиот, простак, стига да е уверен, пред един неуверен или притеснителен мъж. Така че, имаш право, че това поведение се оправдава, но не минава номера при всички жени. По-простите и чалга тип жени, възприемат някое джентълменско отношение като форма на слабост и притеснение, но други биха се впечатлили.

М20

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 32ff8c6a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Темата е много хубава, на мен лично ми харесва. Но както има мъже като теб, образовани и умни, така има и такива жени с перспектива към бъдещето си. не всички жени от бг си падат по такива "идиоти", разбира се и не всички мъже тук са такива. затова по какви мъже си падат жените в бг и в другите страни, няма никакво значение държавата... а характера на човека и неговите предпочитания. може би твоята гледна точка е такава. има жени, който си падат по такъв тип мъже, но не всички жени в бг са такива... за другото си прав. аз не бих тръгнала с такъв мъж, а ще предпочета някой интелигентен.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9ab98500cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Това не е просто лош вкус, това е борба за оцеляване. Този избор води до разбити сърца.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e82bf53be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Много са ми смешни хора, които правят някакви напълно налудничави обобщения като "Българските жени са най-прости" или "Българките само по идиоти си падат" и др. такива. Никой няма правото да прави такива обобщения. Ако си се запознал и си опознал абсолютно всички българки, тогава да, но имайки предвид, че не си/сте, такива изказвания са НЕНУЖНИ.
Относно темата... не съм особено съгласна с тезата на автора. Не можеш да правиш такива сравнения! По-горе пишеше защо, но аз искам да добавя и друго нещо - хората навсякъде са еднакви, както тук има простаци и идиоти и сред мъжете и сред жените, така ги има и във всяка друга държава по света и обратното, както тук има умни, възпитани и културни хора, така ги има и навсякъде другаде. Аз съм си родена в България и мисля тук и да умра. Запознавам се постоянно с нови хора и както сред тях има умни, така има и глупави, но мога да кажа, че рядко, ама наистина много рядко ми се случва да попадна на някой идиот/ка. И още нещо, когато си видял онова момиче с "най-извисения простак" запита ли се какво качество притежава той, за да бъде това момиче с него. Той на пръв поглед може да е дебил, но някога сядал ли си да говориш с него, някога правил ли си си труда и да го опознаеш, но истинския него да опознаеш - надали. Умните хора са казали, че всеки човек носи някаква маска така че следващия път се замисли защо някое умно момиче ходи с някой кретен.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6b9ad0f294
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   16, много ограничено разсъждаваш. Земята е една и съща и България е част от нея, която нито е по-лоша от другите, нито е по-добра. Да не би Сърбия да е с нещо по-лоша от България примерно? В 21 е смешно да се ограничаваме така, вече няма граници на държави.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e568fe1775
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Проблем на българския мъж е страхут му "да не настине и да не се мине"

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e25fdc4ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Очаквах поне от едно от мненията да разбера защо мъжете са такива идиоти, но уви, явно никой няма отговор на този въпрос! :D

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1114b32a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Аз пък, като жена с доста опит, имаща акъл в главата си, доста години надяваща се, че ще срещне мъж, дето да не се надпреварва за титлата "Идиот на годината", също се отчаях от тези безплодни мои надежди. Просто са си такива! За протокола - образованието тук няма много общо... знаеш ли на колко "интелигентни идиоти" съм се натъквала в живота си... мога да дам и конкретни примери.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a99d5e29b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Защото някой трябва да секси жените

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 48f5df9d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Младежо, жените ни на Изток, ни на Запад предпочитат Неграмотни мъже!!!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0e15bfb13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Авторът си е full of crap, от глава до пети.

По същия начин по който обвиняваш, че жените подбирали зле мъже, самият подбираш точно тези, направили лош избор.

Ти пък пасваш идеално на стереотипа "мрънкащ българин, опяващ колко зле са българската жени (европейските не, естествено)". Смешното тука е, че не загря колко си досущ като тази, която си чул в кафенето.
На нея се подиграваш, жалко че не осъзнаваш как манталитета ви е еднакъв.

Язък за образованието и Европа, а? Претенциозност и интелектуална суета прихвана, само едната най-важна ценност, посочена в самия европейски химн изпусна:

"Твоя светъл чар споява
туй, що светски нрав дели,
братя всички люде стават,
щом с крила повееш ти"
- Ода на Радостта (Ф. Шилер)

Искаш да бъдеш европеец? Американец? Ето тогава какво един българин, с европейска ценностна система (която ти далеч не си изградил) ще ти каже:

Престани да обощаваш хората. Докато не опознаеш конкретно всяка една жена или мъж, нямаш никакъв авторитет да слагаш шаблони на другите, камо ли да накърняваш чуждо достойнство, мъжко или женско, българско или пакистанско.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9f1611f5a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Автор!

Това вече е доста стара публикация, която пуснах преди една или две години, не помня. Вече всичко е отминало и забравено. Работата беше там, че имах претенций към въпросното момиче, но както обичат да се изразяват приятелите ми от България "Натресох се на поредната житейска греда"!

Сега, дори не мога да прочета щуротията, която преди време съм постнал. Чувствам се неудобно от самия себе си. Както и да е! Продължих по своя, а тя по нейния път. Те все още са заедна и изглеждат щастливи, защото може найстина да са един за друг. А аз! Аз съм се отдал на мойте си неща. Старая се да се справям с ангажиментите си и да си постигна целите, който съм си постави за в близко бъдеще.

Благодаря на всички за отговорите и откровеността и съжалявам ако някой се е почувствал засегнат от написаното!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker