Защо просто не се освободим - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121392)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14388)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо просто не се освободим
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 2291 пъти
Здравейте, момиче на 25 съм, приятелят ми е на 26. Заедно сме от 4 години, живеем заедно от 3 години. Много се караме. Имаме общи цели, но различни виждания за това как ще ги постигнем. И двамата искаме стабилна и доходна работа, семейство. Обичаме да си разнообразяваме. Но се хващаме за някакви дребни глупости.. за битовизми и се унищожаваме.. Ставаме лоши един към друг, нагрубяваме се. И тъпото е, че винаги единият гледа да оправи положението. Тъпо, защото после пак следват караници и сълзи от моя страна. Той не ме разбира, изобщо! Както и аз него! Има смахнати схващания затова как трябва да стават нещата. Или аз го карам да се оправиме и да се разберем или той мен.. Тия дни тъкмо бях набрала и той реши, че трябва да е мил.. А и аз прекалявам, сигурна съм, не е само у него вината. НО той не е склонен на компромис. Ако някой ми каже на мен "на него това не му харесва, направи го иначе" аз ще направя компромис, а той до последно ще си твърди, че неговият начин е по-добрият и няма да отстъпи. Мисля, че всъщност това е основният проблем, поне за мен. Има шанс, но трябва той да преглътне гордостта си, а не знам как да го накарам. И родителите ми казаха, че е много самонадеян, което си е доста показателно... :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 63ab588618
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, така става, винаги се караме за глупости, не за важни неща.

Майка ми казваше: хората се карат за пари, за изневери, за имоти, а ние се караме за глупости.

Но няма значение за какво се карате - щом се карате, не сте един за друг, т. е. липсва хармонията, уважението. Не че някой от двамата го прави да е така, няма прав и крив, просто не сте добро съчетание с този човек.

Сега сте в началото, после като дойдат децата и реалните грижи и проблеми, няма да стане по-добре, колкото и банално да звучи, но е вярно... ти самата го казваш, защо просто не се освободим? Да, защо? Задай си въпрос на себе си какво очакваш за в бъдеще при такова положение?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8ae82663ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли, аз съм царица на скандалите.
Спретвам невъобразими, незабравими, катастрофално, оставащи дълго в историята скандали. Но това го правя само с един единствен човек. Защото с него скандалите са толкова приятни. Толкова нажежаващи и извратени, че просто няма такава душевна гаргара! И като прочетох едно - да, ние се караме за глупости, обаче с такава любов и желание. И вече бая години така. :)

То да бяха такива скандали - разбирам.
Ама вашите са отровни. Не. Авторке - наистина, освободете се. Много е хубаво човек да ИМА желанието да се прибере у дома, защото там ще е спокойно, свободно и приятно. Ако успееш да ги постигнеш тези неща с някой - живейте си, ако ли не - не го давай толкова на сериозно.

Изглеждаш ми много разумен човек. Не си разбивай нервите! Хубаво е човек да си даде правото да се радва на живота! :)
Всичко най-добро ти желая. ::)))

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 785ee34a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Авторката към 1 - за съжаление вече не очаквам нищо.. но пък от друга страна при всяка една двойка има такива караници.. ако не е той, сигурно ще е някой друг. Нали ги виждам и моите приятели. Всеки си има неговите кусури.. дали пък не е нормално?? При моите приятелки гаджето на едната не работи, родителите още му пращат "месечни".. това аз не бих го търпяла. На друга нейния не й обръща внимание като на жена.. говоря за секс. На трета с приятелят й никъде не ходят, ама абсолютно никъде, само готви вкъщи. На четвърта приятелят е мега темерут, който й забранява да излиза? !? При петата мъжът й няма желание да се развива и си работи още обикновена работа.. там за това се карат. Всички тези случаи са реални! Може би пък не са нормални и всички трябва да се замислим.. последните са женени вече де, няма какво да ги мислим :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ff9c27dac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Звучиш така, сякаш си на 15тата година от брака си с този човек. Ами ако между вас се появи дете, какво ще стане? Ще го разтягате в двете посоки и с различните виждания за възпитанието му? Едва ли ще те учудя ако кажа, че може би е редно да потърсите други половинки, които ви подхождат. Виждам, че страдаш, но трябва да събереш сили някак и да решиш. Само едно ще ти кажа -никой мъж, никой няма право да ми причини и една сълза, освен ако не е болен или умрял, та да плача за него. Такъв мъж може с годините да потърси изневяра и въобще да те наранява по всякакви начини. Приеми, че той е твоят опит в живота и продължавай напред. Не съжалявай за нищо преживяно, приеми го като опит за по-добро бъдеще. Казвам ти го като жена на 42г, майка на три деца, от които едното вече е на 22. Така че ти го казвам и като майка. Но решението си е твое, дано да е разумно. Не виня него, но може би характерите ви наистина не си подхождат. Може би сте израснали и възпитани в съвсем различна среда и сте възпитани в различни ценности. Все още сте млади, но сте на прага на зрелостта, много хора на вашата възраст създават или вече са създали семейство. Последно ще кажа, седем пъти мери, веднъж режи!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 785ee34a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторката - нека ви разкажа за какво се скарахме тази вечер :D Влязохме веднъж в лек спор за това фирмата на леля му дали има добра репутация (като термин от икономиката).. той тръгна да ми говори за нашите, че нямали изобщо.. после бях пуснала пералнята и нещо почна да шумка от килера ли, от коридора.. не знам и мен ме хвана страх. Викам му иди виж какво е, че ме е страх мене. Той не, развали си малко комфорта и стани да видиш сама (а аз учех). Викам му "тебе те е страх повече от мене", и той "мен ако ме е страх, нямаше да имам среща в IBM" (среща, в която ще предлага услугите на неговата фирма). И му викам какво ми се правиш толкова на важен.. най-обикновена среща, на която ще се предлагаш, с кой толкова имаш среща. Казах му да слезе малко на земята и тия да ги разправя на някой друг (защото ми е писнало да се изхвърля толкова). Май прекалих, може би тия неща не се казват така, ама съм малко зодия стрелец. Не ми харесват такива изхвърляния. Това не му е основната работа на него, фирмата не му е такава. Просто в момента нямат работа и шефката им е разпределила някакви други задачки и той вече е в такъв възторг, че ще се срещал с нови хора и ще разменя визитки. Може би съм ограничена, но си мисля след седмица никой няма да го помни. А той вече се мисли за голямата работа. Ето за това ви говоря, че той гледа на нещата по един начин, аз по друг. След като му ги наговорих тия неща ми каза, че до 1 мин ще ме изгони от стаята.. щял да ме изхвърли. Казах му да не ми говори така и да погледне, че думите и действията му са в контраст - един се представя, а е друг. Той посегна да ме замери с едно кисело мляко, не го направи, но почна да ме псува. И така, сама се изнесох от хола и сега съм в спалнята :)
Можех да си замълча.. и да го оставя да си мисли, че е много велик.. Трябваше ли? Готова съм да посрещна критики. Но мен истината (моята) ме изяжда отвътре, не мога да мълча..

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 785ee34a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторката пак - опитах се да се извиня, но той се е заключил в хола.. и така.. нищо не стана.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 06cebd340c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В природата има случаи куче и котка да се понасят, но са много рядко срещани. Явно характерите Ви са различни, ако харесвате да се плюете и така да живеете, продължете по същият път, но изглежда на него това не му харесва и скоро ще му избие баланса. Сега е опитал с кисело мляко, утре може да е с нещо по тежко и опасно. Не си играй със съдбата, по добре сама, отколкото зле придружена!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9ce588ac79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Приятеля ти е наистина надут. Най се дразня на такива самонадеяни дето дори на приятелките си се правят на велики. Такъв характер не се променя лесно, даже никак.
И не те обвинявам, че си му го казала, то е хубаво да опиташ да го приземиш малко, ама уви.
Съветът ми е да поговориш сериозно и спокойно с него.
Да си промените отношението... Ако няма резултат - ти решаваш - ще търпиш ли, няма ли да търпиш...
Много е странно, как някой има огромно самочувствие за себе си, обаче постъпва много просташки...
Такива мъже заслужават да имат жена до себе си с много по-високо положение от неговото. В противен случай само ще те карат да се чувстваш нисък като тревата.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b2807d2731
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Хей, пак съм аз, авторката.. да, влизам когато имам проблем само. Само да кажа, че вчера се скарахме и той реши от нищото да ми признае как ми е изневерявал с 4 различни, кои са и колко пъти и къде.. радвам се, вече съм сигурна! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b2807d2731
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хей, пак съм аз, авторката.. да, влизам когато имам проблем само. Само да кажа, че вчера се скарахме и той реши от нищото да ми признае как ми е изневерявал с 4 различни, кои са и колко пъти и къде.. радвам се, вече съм сигурна! :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 22d04ac2ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здрасти! Набързо да ти кажа, че приятеля ти е самонадеяна свиня. И още нещо ще ти изневерява като нерез... само стой и гледай, ама по- добре стани и си тръгни. Ще те замерва и ще те псува! ПФ! Този човек няма ОТНОШЕНИЕ към теб! За какво да говорим повече. И не се залъгвай и сама да се успокояваш с кофти примера от приятелките си. Твоя не става също като другите, само че по друг параграф.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b2807d2731
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря на 11. Много ми е криво.. толкова спомени, усилия.. и като цяло напоследък се държеше по-добре. Също предполагам тези изневери са били от преди година и повече.. не че променя нещо

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1be2d949cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   ттакива псевдо уверени са Комлексари до мозъка на костите! Истинска досада! Бъди благодарна че си го разкрила навреме!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0c87e44d83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторката:
Един приятел, с който си пиша мн отдавна, всичко си споделяме.. също е изневерявал на неговата приятелка, а и на предишните. И казва, че защото се мислели за единствени, "бичили стойки" или вдигали скандали и го ограничавали. И че защото след като му се отдава възможност няма да я пропусне. Това е гледната точка на един мъж. Всички ли са така? Приятелите на моите приятелки ми изглеждат верни.. но дали е така, не знам. Има ли вариант това да бъде нормално? Разбирам, че може да се случи.. може да бъде и за добре, да се увериш, че човека с който си е наистина най-добрия за теб. Но когато се случва повече от един път.. с няколко различни май е друго. Ревнувала съм го наистина и то защото съм усещала, че има нещо, а той ме е изкарвал луда. Сега е мил, иска да сме заедно, мога и да го преглътна, но как да вярвам, че занапред няма да го направи пак.. Ще ми липсва секса с него, ще ми липсва как ме гушка през нощта, не мога да си представя да свикна с аромата на някой друг. Като цяло е домошар, не знам кога и как е успявал. Имам папагал.. той се грижи много за него. Папагала предпочита него пред мен. Говори му, разнася го напред назад. Всяка вечер слага одеяло на клетката, за да не му е студено, сутрин му оставя уредбата включена, за да му дърдори. С деца се разбира чудесно. Пестелив е, не се увлича по дрешки и подобни глупости. Винаги когато сме свободни ме кара да ходим някъде.. Много ще ми е мъчно, ако аз съм го направила такъв. В началото на връзката ми е правил толкова много изненади.. идвал е до родния ми град, за да ми подари роза и да ме види. Колко много цветя ми е подарявал.. За първи Св Валентин ме заведе в хотел във Велико Търново, за негова сметка, с масажи, вино, хубав ресторант, при положение, че не разполага с мн парички. Когато сме имали повод винаги е бил кавалер - ресторанти, подаръци.. Е на миналия Св. Валентин трябваше аз да отида при него.. попаднах в едно задръстване и пътувах 2 часа.. вместо той да дойде при мен.. :D И ходихме в хепи.. Мрънкала съм наистина, дано не съм аз причината.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker