Кои приятели? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Кои приятели?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 1483 пъти
Здравейте, ще се опитам да съм кратка :)
На 25 съм, момиче /или жена/ От провинцията съм, но работя в София, в много добра фирма. Позицията ми е добра.. Често се прибирам в родния ми град и се виждам с приятели. Баща ми ми зададе един въпрос оня ден.. а и аз съм се замисляла преди. Виждам се с приятели, които са без работа.. не работят, не са лоши, но просто нямат работа или ако имат такава, то тя е някаква безперспективна - продавач, шофьор. Не ме разбирайте погрешно, това са ми приятелите и аз много си ги уважавам понеже са добри хора, истински хора. В същото време имам винаги опция да излизам и с такива, които са доста напред с "материала",.. но никога не ми е било приятно с тях. И не излизам с тях.. Имам чувството, че са надути, не се чувствам комфортно.. Замислих се, от бившия ми клас кой накъде е тръгнал в живота. И осъзнавам, че аз съм добре /има и по-добре разбира се/, но излизам с тези, които са до никъде. А и нямат планове. Снощи едната ми приятелка, която е по-напред ме викна да изляза с нея и нейната компания (по-надутите), но й отказах. Понякога се притеснявам да излизам и с тях, понеже си мисля, че моите пасивните приятели ще ме заклеймят, че и аз съм станала надувка.. Като цяло винаги съм имала ниска себеоценка.. Не знам, просто ми писна и с тях като изляза да ги слушам как живота е скапан, как няма пари и т. н. И съм им го казвала, че всичко зависи от тях. Мен никой не е закарал до София, никой не ми е избутал висшето, никой не ми е намерил работата.. Ако искаш го правиш.. И си мислех, че е хубаво да излизам и с хора, с които мога да си кажа някоя друга дума и за работа и за възможности.. Сигурно ще ми предложите да балансирам между двете компании, но това никога не съм го харесвала.. Пълно лицемерие е това за мен. Аз ще продължавам да излизам с моите си хора, но понякога ми става тъпо, че трябва да се съобразявам и с тях.. примерно не излизаме на по-хубави заведения, щото те все нямат пари.. или им е скъпо.. Ако ще излизаме на дискотека пием на домашно преди това. Снощи като ме викна другата приятелка /в един хубав ресторант, а и викна всички, не само мен, ние си бяхме един клас/ после един от моята компания ме пита къде е тя, аз му казвам и неговата реакция беше "те на изискани места ходят". А не е изискано, просто не е кръчма, ами нормално заведение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 762fed39c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, а нямаш ли си компания в София?
Колкото до „компанията“ в родния ти град, нормално е да продължаваш да се виждаш с хората, с които си израстнала. Те си те приемат най-вероятно, каквато си била преди и се чувстваш добре, няма лошо. Аз също така правя, когато съм си в родния град, но ми е ясно, че те сами са си виновни за неудачите си. Баща ти обаче също е прав - връзките и контактите са много важни. Прави си такива, но в София. В родния си град можеш да бъдеш себе си и да се срещаш с хората, които познаваш. Не ти трябват нови познати там, ако не искаш да живееш там.
Иначе, не страни от успелите и заможни хора. Не са толкова надути, колкото си мислиш, просто такива са предубежденията ни за тях. Който се движи с подобни хора, знае че са не по-малко истински от останалите. Лъжи, фалш и интриги има иначе и сред бедните и неуспелите. Имай предвид, че има нещо, което ги е направило такива. Ако можеш да се абстрахираш от мрънкането и недоволството им, от самосъжалението им и да си прекарваш въпреки това добре с тях - много добре. За отпуската, събота и неделя няма голямо значение. Важното е да се движиш с хора като теб в София, а и като си по-успяла от обкръжението си - дай им някой добър съвет или помогни на някой, който желае да се устрои в столицата. Говоря за безработните. Не намирам иначе, че е лошо да се събираш с хора с „безперспективни“ професии. Важното е да има човек стабилна работа в наше време и да е щастлив с това, което върши. Не може всички да сме висшисти, това няма нищо общо с качествата ни като хора. Ако си прекарваш добре и разтоварвай, не се изолирай от тези хора, само ще загубиш.
Аз обичам да се движа между двата свята например, случвало ми се е да помагам на по-неуспели от мен хора, но и съм намирала помощ сред по-успелите. Истината е някъде в средата - на човек са нужни всякакви хора в обкръжението му. Ако например ти трябва някой да ти помогне с пренасяне на мебели, да няма да викнеш директора на ХУ, който познаваш случайно? С него ли ще си пиеш бирата на пода в новото си жилище, докато подреждаш? Да не говорим, че във всеки има потенциал, всеки има различни заложби и качества. Ако хората ти не са алкохолици, наркомани или някакви съвсем побъркани хора, няма как да ти попречат на успеха, напротов!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b0cdd33b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря на коментар 1 :) Така ще направя :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c63b1d7992
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ей, Авторке, скоро не бях чела такъв хубав и пълен коментар- като №1. Послушай и няма да сбъркаш! На теб и на №1 Желая ВИ само успех, късмет и Щастие!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b0cdd33b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката към 3 - Благодаря! :) Да те спохожда същото! :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7357f973e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   е... и кастовите разделения в тоя град:-)
ако заможните, с които не излизаш, са наистина надути и безмозъчни мамини синчета, не излизай с тях. ако обаче само от предразсъдъци ги игнорираш, не е особено смислено от твоя страна. а да се грижиш за хорското мнение, че ще те заклеймят за мен е смешно. когато искам да излизам с някого, просто му се обаждам и излизаме. ама кой какво щял да каже, дреме ми. за мен не е лицемерие да общуваш с различни хора.
номер 1 е права, че човек има нужда от различни познанства и приятелства. ако твоята компания ти харесва, не те натоварват и са приятен начин за прекарване на времето, ок. но може би с времето все повече ще се отдалечавате едни от други и точно това те притеснява..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker