Приятелствата, които застрашават връзката. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелствата, които застрашават връзката.
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 1772 пъти
Здравейте.
Напоследък се замислям над въпрос, който е познат на човечеството от векове и няма еднозначен отговор на него...
На 23 съм, от голям град, професията и специалността ми в университета е свързана с общуване с много хора. Имам 4-годишна връзка с прекрасен мъж, живеем в любов и разбирателство. Винаги съм мечтала да имам най-добра приятелка, с коята да можем да ходим навсякъде заедно, да говорим на всички теми... но така и не намерих такава. За сметка на това около мене постоянно има мъже... на работа, в университета, в социалните мрежи. Някои от тях ме намират за хубава, умна и т. н, някои казват, че искат да бъдем само приятели, но аз съм изключително скептично настроена към такива "приятелства", защото съм убедена, че те ще се надяват на връзка, въпреки че съм казала още в самото начало, че съм сериозно обвързана. Имам нужда от приятелство, но мисълта е неприемлива за мене, че този мъж ще ми казва, че ме иска само за приятелка и тайно ще се надява на връзка на с мене... С жени ми е по-трудно да общувам, може би защото интересите ми не са типично женски. Не съм и грозновата. Всички "чисто приятелски" срещи и покани за кафе ги отклонявам, защото не е честно спрямо приятеля ми, а и не мисля, че той би разбрал тези кафета правилно. Всъщност на негово място и аз бих била против.

Според вас правилно ли постъпвам или си въобразявам?

Благодаря ви за вниманието. Лек и успешен ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1773a1dcbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен постъпваш правилно. Аз лично се отнасям с много негативизъм към приятелството между мъж и жена. И да има такова без задни мисли, според мен се случва изключително рядко. Изхождам от личен опит. Имах такъв близък приятел, за такъв го смятах. Контактувахме повече от 10 години. Някъде към 5-тата година призна, че е влюбен в мен. Тогава имах сериозна връзка и отминах това негово признание, нещата така си продължиха. След години се разделих с партньора си и малко по-късно започнах нова връзка, като все още поддържахме контакт с така наречения ми приятел. Но да си призная след години време осъзнах, че съзнателно или не той е пречил на връзките ми с редица свои действия. Прекалено много е за да обяснявам. Ценях го като човек, но за да запазя сегашната си връзка от сътресения и съмнения отрязах този приятел-мъж и го помолих повече да не се чуваме. През всичките тези години той си беше влюбен, макар да не натрапваше това чувство, но напрежение се усещаше, макар че го отричах. Та мисълта ми след този дълъг пост е, че лично за мен няма искрено приятелство между мъж и жена и винаги има нещо друго под повърхността. Също като теб не желая да наранявам приятеля си и да го карам да се съмнява без причина, затова не поддържам приятелства с мъже. Жените са за приятелки, макар че честно има злоба и интриги, истински приятелки жени съществуват.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 5edead4df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   е много ми е интересно като каже жена - повече се разбирам с мъже!!!! откъде-накъде, тва не е възможно. никой не може да разбере болката и радостта ти повече от една жена!! като имаш само мъже около тебе какво очакваш?? ама така - като се разбираш с мъже повече, ще си имаш проблеми рано или късно....

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: cf078478bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За съжаление мъжете не мислят като теб. Докато ти отклоняваш покани, той смята, че това било нещо естествено и аз съм ревнива. По-добре живей сега!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: cf078478bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се тревожи за себе си толкова ако си имаш доверие. Едно излизане на кафе няма да ти попречи. По-добре се вгледай какво прави половинката ти. Че от много любов и разбирателство да не се окажеш без него. Много от нас така се "успиват" и успокояват и мислят колко са харесвани и как да отклоняват покани, докато този до нас през цялото време е приемал такива...

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6ed6d8c611
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз съм на 27г имам връзка от 5 години. Останахме "приятели" с бившия, но... Нещата не вървят-не можем да сме приятели. Просто не се получава-говорим само за миналото и това "приятелство" застрашава сегашната ми връзка. Може би, примера ми не е удачен-все пак става при мен става въпрос за бившия, а при теб за непознати или почти непознати.
Ели.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 53c37f99ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Правилно постъпваш! Не може да има класическо приятелство между мъж и жена без размножителен поддекст! Природа! Факт! Доказано!
Стой настрана от изкушенията!
Един такъв дето се правеше на 'приятел' ми развали семейството!
Е, с такива приятели дето все да си нащрек - врагове не ми трябват!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker