Предложение за брак - какво да отговоря? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Предложение за брак - какво да отговоря?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 4321 пъти
Нуждая се от помощ. На 25 години съм. Преди една седмица излязох на вечеря с приятеля ми, с който сме от три месеца заедно. Мислех, че ще бъде обикновена вечеря, но уви. Когато влязохме в ресторанта, атмосферата беше прекалено романтична. Ние двамата бяхме единствените посетители на ресторанта, което беше странно, защото там обикновено има много хора. Един сервитьор ни посрещна и ни настани на една маса, на която всичко беше във формата на сърца(салфетки, чинии, свещници... ). Приятелят ми очевидно беше много притеснен. Когато ни донесоха предястието той извади една малка черна кутийка, отвори я и я остави пред мен на масата. Попита ме дали искам да се омъжа за него, а аз бях като залята с гореща вода... Нямах думи... На тази възраст дори не съм помисляла за брак, а и той не беше говорил по тази тема с мен. Познаваме се от три месеца, а той ми задава толкова важен въпрос, който ще повлияе на съдбите и на двама ни. Казах му, че се нуждая от време да помисля. Той се смути и каза, че ще чака колкото време е нужно. Тръгнахме си, а по пътя към вкъщи и дума не обелихме. Остави ме пред вкъщи, пожела ми лека нощ и каза, че ще чака отговор, че до тогава няма да ме търси и притеснява. Аз се усмихнах и слязох от колата. И ето вече една седмица обмислям решението си... Какво да е то- да или не? Помогнете ми... Кажете какво мислите...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2e88916443
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Божее, защо на мен не ми се случва такова нещо. Не сме от 6 години заедно той е почти на 30, а аз 7 години по-малка от него. Съгласен е за дете, но заговоря ли за брак бяга все едно от огъня. Не ги разбирам тези мъже. Как един мъж за 3 месеца ще се съгласи на такова нещо, а други мъже с години не можеш да ги накараш да минат под венчилото?
Все пак мисля че ви е рано за брак.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: faff1c04d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не бива толкова да бързате. Това е важна стъпка, а вие се познавате едва от 3 месеца. Хората излизат с години и пак не се женят. Нормално е да не си мислила за това на такъв ранен етап от връзката ви. Според мен трябва да говориш с него и да му кажеш, че е още рано. Първо да поживеете заедно и да видите дали ще потръгнат нещата и тогава. Замисли се и дали можеш да си представиш живота си занапред с него. Щом не си сигурна, може би отговорът е не. Ако беше голямата ти любов нямаше да се замисляш. Ако все пак ти постави ултиматум да се ожените или да се разделите, според мен по-добре второто. Но решението е твое. Хайде всичко най-хубаво и кажи как е минало.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0468bbbc25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Разбирам авторката. Колкото и да се е постарал приятеля й, колкото й да я обича.... такова предложение трябва да се осмисли добре, и да са от достатъчно дълго време заедно, за да мислят за семейство, деца и т. н. Понякога си мисля, че мъжете нарочно бързат да направят предложение за брак, за да спестят НЕромантичната си същност. Което е жалко.
Изчакайте с приятеля ти... поне година-две. Макар че дори и те са малко, но пък ако сте много влюбени, оженете се. Но ако не си сигурна и още не си готова - недей.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 47a2fe1e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   щом се замисляш изобщо- НЕ

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 26b6369930
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На мен ми се случи на втория месец, след като бяхме заедно и бях на 25 също като теб. Няма от какво да се плашиш, човека явно го е почувствал и го е направил. Важно е оттук нататък ти какво мислиш и какво искаш.

Няма какво да се шашкаш и да се стресираш. Не си малка, не си и престарила. Ние тук в сайта няма как да ти кажем какво да му отговориш- ти сама ще избереш отговора със сърцето си, ти си с този човек, ти спиш с него, ти го познаваш.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 4f0f0e9634
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не ни е на нас работа да ти даваме съвет за това. Слушай сърцето си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b33413b851
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да ти кажа с това твое "преосмисляне" може да си го изплашила или наранила. Такова нещо не се казва на мъж - или да, или не. Е, вероятно при "не"-отговор отношенията биха се променили, но и от друга страна съм съгласна, че той избързва.


Малко зло.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ca31b338d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Според мен приятелят ти е един доста неразумен човек. Това ще е първото върху, което ще се замисля преди да реша да създавам семейство с него. Доста наивна постъпка. Явно много го е страх да не остане сам и да не го напуснеш заради това е решил да се презастрахова от рано- като те върже с брак. А и не виждам защо е нужно цяла седмица да не се виждате и ти мълчаливо да си "мислиш". Ами вижте се, говорете, обсъдете. Питай го какво го е накарало толкова рано да прибегне до такава сериозна стъпка, как, къде мисли да живеете... Просто не е мястото тук да питаш какво да отговориш. На теб ти е ясно, че не трябва да избързваш. Но от друга страна... ами толкова романтично... ами ако друг не те поиска... този явно е наивник, ще го въртиш както си искаш... Просто бъди честа със себе си и човека. Носи си пръстена, бъдете си заедно, но поизчакайте със сватбата... Че после развода е по-сложен... и болезнен.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 5c69401b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 1: Предполагам, че твоя приятел се е опарил от някоя несполучлива връзка с някоя кучка и затова го е страх от женитбата. Самият аз съм разведен и макар винаги да съм искал семейство и дори сега да искам, толкова ме е страх, че не знам какво да правя. Излизам с една жена, която е добра, хубава, скромна, но все още ме е страх и не мога да предприема действия в тази посока, а толкова много искам семейство и жена, която да обичам и да ме обича... Но ако след време се получи същото като с бившата, може дори да не го преживея (бившата ми изневеряваше и макар 10 години да бяхме заедно, последните 2 години тя превърна живота ми в ад, а преди това бяхме щастливи и никога не съм си представял, че може да се получи така). Та мъжете, които са изгърмели веднъж се страхуват, пък дори и да са възпитани в семейните ценности и християнския морал, защото толкова много боли, особено когато има и деца (аз имам и 1 дете от бившата), че не можете да си представите. Често казват, че жената иска сигурност, но това важи и за мъжа.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 871cd91b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Всичко изглежда прекалено романтично и като на филм, което мен лично би ме притеснило. Не само, че ви е рано и че сте млади, това е едно на ръка. Но за какво ви е притрябвал брак?? Не може ли просто да заживеете заедно? Извинявай, че го казвам ако ще те нараня, но днес много хора сключват брак, за да вземат по-лесно кредит например. За мен-твърдо не. В най-добрия случай, това е просто някакво романтично настроение, нахлуло в приятеля ти и по никакъв начин не бива да приемаш. СЕГА. Запомни : Никой не може да ви раздели ако искате да сте заедно, при това без изобщо да се налага да полагате подпис и да си създавате допълнителни грижи на тези години. Ако той ти прави физиономии и се прави на обиден, за това, че си "засегнала честта " му като си отказала или замълчала, извинявай, но що за мъж е това тогава? И той за теб ли е?

ПРАВИШ ГРЕШНА СТЪПКА КАТО поставяш нещата на "да" и "не". В случая има и среден вариант. Вие още отсега не сте искрени един към друг. Ти вътрешно не искаш, но гледаш да не го нараниш, като му откажеш. По-добре говорете. И що за поведение е неговото. какво ще мълчи и пр.? Няма ли нещо друго скрито зад това предложение? Моят съвет на щастливо разведена и омъжена вече 11 години с две деца е следният : не избързвай и постави себе си на първо място!

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 871cd91b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Красивото предложение и красивите салфетки няма да те топлят, когато се окажете младо семейство без възможност да си плати тока например. Или може би сте от онези млади хора с възможности, при които мъжът пътува и работи, за да прави пари и след третата година от брака да ходи по жени, а съпругата да отглежда децата си в кварталния фитнес и да вярва колко е обичана от съпруга си.
Коя и каква двойка бихте били вие? Ето това си представи, преди да отговаряш каквото и да е. Или може би авторът е младеж, който иска да види как би се приело подобен род предложение от средностатистическата жена -с да или с не? Аз казвам не.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: cf6790d260
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

15.   На мен съпругът ми, ми предложи на втория ден от познанството ни, приех и ето вече 6 години сме щастливо женени и смея да кажа много по-влюбени от преди. Светът е шарен! Ако го чувстваш като мъжа на живота си, приеми, ако ли не - продължавай да търсиш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: fa6265e3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Такам, интересна ситуация. Както е казал някой горе, не разглеждай ситуацията като Да или Не. Има и може би. Кажи му, че много го харесваш и че мислиш, че нещата между вас може и да се получат. Но не искаш още отсега да се жените. Да изчака година и тогава да опита пак. Или пък му предложи да не се жените, а да заживеете заедно - голяма стъпка напред, без да е точно женитба. Може би няма да е на 100% това, което му се иска, но на 70% ще му изпълниш желанието. А като поживеете 5-6 месеца се оженете.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0e40caee5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Зависи какво влагаш в бракът и в този човек.

Ако е стойностен, стабилен и има възможности; може да ти предложи добро бъдеще и имаш някакви чувства към него защо не?

Днес хората, както се женят така се и развеждат. Никой не може да те насили да стоиш с него, ако нещата между вас се променят. Сам не бързай с децата.

Но, ако наистина е добра партия не го изпускай. Птичката веднъж каца на рамото, нали знаеш?

От друга страна, ако е някой незрял и неуверен мухльо, който ти предлага, за да те върже до себе си от страх, че няма да намери по-добро, но знае, че ти не само можеш, а и ще намериш, мисля, че отговорът е ясен. Колкото ясен, толкова и негативен.

Ако не искаш да вземеш решение сега, но и не искаш да го изгубиш предложи първоначално да заживеете заедно.

Иначе ми допада идеята двама млади души да се оженят в началото на връзката си, когато има налични емоции - така ще се опознават и чувствата ще растат по време на самият брак. Не случайно векове наред хората са следвали тази практика. И с нея са се създали едни от най-силните, здрави и достойни бракове.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 40ecdf61a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Искам да ви кажа че след 5 години се разделих с приятелката си с която имахме планове за тая стъпка. Моите родители са били 3 дена гаджета и са 36 години заедно!
Живота си е е. ало мамата!!!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 36d05c8e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   На колко години е приятелят ти? Зрял ли е? Къде мисли да живеете след като се ожените? Има ли професия? Познаваш ли родителите му? А той твоите? Познавате ли приятелите си? Как гледат на връзката Ви? Още сте млади, но знай, че твоите родители едва ли ти мислят лошото. Допитай се до тях. Понякога от страни нещата се виждат по-добре. Не бързай с брака. По мое виждане ако живеете в едно населено място е необходима най-малко година за да се опознаете. Говори с него за това, което мислиш и чувстваш, нали ако ти стане съпруг трябва да е най-близкия ти човек. Иначе му кажи, че оценяваш специалната вечер която ти е подарил/коя жена не обича романтика/ и това, че гледа сериозно на теб.

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: 6dbd4472fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Каква е развръзката? Сподели с нас.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: f1c4d80792
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Във същото положение съм като авторката и незнам какво да правя!
Има ли развитие или брак във връзката ви. След такъв кратък период успяхте ли да се нагодите един към друг. Ще се радвам ако авторката го прочете и отговори.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: b6d819e144
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   До 23. Има най-различни хора. Някои са романтични и емоционални, други логични и по-сдържани. Ако мъжът е по-огнен или по-емоционален, разбираемо е, че постъпва така. Може и да е отчаян. Затова, поживейте заедно и тогава преценете.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 37d464fc58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   'Но, ако наистина е добра партия не го изпускай. Птичката веднъж каца на рамото, нали знаеш? ' - леле каква селяндурска логика...

Жена на 29

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 9205ceb4de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Мисля, че е редно да поживеете малко заедно, пък тогава да мислите за брак. Не е правилно момчето да поставя ултиматум. Ако е ултимативно поставен въпроса, отговорът е - НЕ. Ако не е - съберете се да поживеете малко, пък то ще си покаже.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker