Пракалено съм добър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Пракалено съм добър
преди: 14 години, 11 месеца, прочетена 5175 пъти
Честно казано, напоследък взе да ми писва.

Не искам да прозвучи като самохвалство, но смятам себе си за културен, възпитан и добър човек, доста отзивчив също така. Винаги се стремя да помагам на другите с каквото мога и както мога. И тук идва проблемът, много хора се възползват от това.

Не ме разбирайте погрешно не съм се обградил с такива хора те сами се появяват някак си.

Всичките ми приятели са добри хора и знам, че мога да разчитам на тях.

Говоря за хората с които имам работни взаймоотношения. Почти всичките ми дължат пари и говоря за 4 цифрени суми. Когато се обърна към тях за дължимите суми, започва едно протакване и разтягане на локуми и куп извинения и накрая почти винаги завършват с: "Влез ми в положението, моля те" и аз винаги им влизам в положението културно си мълча и затова сега си седя с последните си 10 лв. в джоба и се чудя какво да правя.

И не е само това, други пък искат разни услуги свързани с работата ми. И аз добросъвестно им ги изпълнявам, след което следва: "Там ще видим по нататък, някак да се оправим".

Какво значи "някак да се оправим", толкова ли няма един човек на който да му е ясно, че когато иска нещо го получава след като го плати. Само при мен ли се лепят такива. На мен в магазина не ми казват вземи си това сега, а пък после като имаш пари тогава ела да го платиш.

Сигурно ще си помислите, че съм някакъв много комерсиален тип, който само за пари мисли. Не е така, за мен винаги е било важно дадената работа да бъде свършена качествено и навреме и като награда за това идва възнаграждението.

Явно хората бъркат това, че съм добър и коректен с глупост и си мислят, че може да се подиграват с мен.

Имам възможност да ги принудя да си платят, но не мисля, че това е начинат. Предпочитам да съм коректен към тях и очаквам същото, но явно не се получава!

Има и такива, които пък търсят друг вид облага. Понеже имам много контакти с всякакви хора, неминуемо се запознавам и с по-влиятелни. И като се започне: "Хайде виж там тоз твоя човек не може ли нещо да оправи", "Абе тука, да ме закараш при Х, да го помоля за една работа" всякаш всички са ми братя, сестри, първи братовчеди а не хора с които имам чисто работни взаймоотношения, но ди и да бяха, много мразя шуро-баджинащината на която повечето българи са свикнали и пак щеше да ми е неприятно.

За личните ми контакти пък изобщо не ми се говори. Незнам любовта и социалните контакти аз ли ги изоставих или те мен! Имах няколко връзки и се отдавах от душа и сърце на дамите, които странно постъпваха винаги по един и същи начин: "Много си добър, много си мил, ама вече не изпитвам същото, както преди" и хайде довиждане и "нека да си останем приятели", след което разбирам, че съм си имал колега (ако мога така да го нарека) в любовта към въпросното момиче.

Ако беше 1-2 пъти, да си кажа е случват се и такива неща, но това е всеки път.

И не мога да разбера, след като обичаш и уважаваш някого и даваш всичко за него, показваш му непрестанно, колко много държиш и колко много го обичаш, накрая той да те излъже да се подиграе с чуствата ти и да си замине и това "нека си останем приятели" вече до болка го мразя. Не защото, "ще си бъдем истински приятели" а защото "да мога да ти се обадя когато ми потрябваш за нещо или ако искам някаква работа да ми свършиш" а през другото време не съм нужен и не съществувам. Мразя изневяата ненавиждам я ужасно много, може би защото само това съм получавал. Но въпреки това, като ме потърсят си казвам, е какво пък миналото минало, нали сме приятели, защо да не помогна и пак се оставям да ме използват...

Въпреки всичко казано до тук, съм оптимист и смятам, че един ден нещата ще си дойдат на мястото, стига да вярвам достатъчно силно и да работя усилиено върху това. Също така смятам, че има хора които не са материалисти, добри и безкористни хора, които ценят труда на другите. Хора които помагат на околните, хора които обичат истински. И мисля, че с всеки изминал ден стават все повече и все повече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 11 месеца
hash: 3cfdb55791
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами има такива хора. И аз съм се чувствала така, макар и без оная част с 4-цифрените суми и много по-малко с влиятелните хора. Направо ми се щеше, вдигайки телефона да извикам: а ти какво искаш? Стигнала съм до няколко извода:

1.Човек се раздава, защото има какво да даде. Не говоря за парите, а затова да си достатъчно широко скроен и богат духовно. Стиснатите и дребнави хора, а също и тези, които остават длъжни, се чувстват прецакани по принцип и често са дребни и жалки по природа, липсва им сила и достойнство, затова

2. Избирай си приятелите внимателно и когато някой те разочарова, не се чувствай длъжен да му помагаш отново. Ако искаш да си част от компанията, не участвай в нея само с помощ. Особено с жените-те не харесват никого само заради парите, каквото и да разправят. Би трябвало да те харесват заради самия теб. Старай се да взимаш повечето решения в отношенията ви и да поемаш инициативата.

3. Приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари. Не че не бих помогнала, но има един принцип "чисти сметки-добри приятели". За 4-цифрена сума е редно да си оформите официален документ. Не би трябвало да имат нещо против, щом така или иначе им помагаш. Не е и толкова трудно.
4. Не си погазвай собствените принципи и авторитет заради нечии прищевки. Този, от когото искаш услугата има отношения с теб, а не с получателя й. Често хората не оправдават доверието и те злепоставят. Те могат да се справят и без теб, просто така им е по-удобно.

5. Помни, че каквото и да си направил за някого, изборът е твой. Можеш и да не го правиш, така че не се чувствай прецакан. Рискувал си да не получиш нищо отсреща и решението затова е твое.

6. Хората те възприемат според това, как се държиш. И аз се вкисвах, че всички ме възприемат като добър професионалист, а не питат как съм; като някой, който ще им помогне, още като ученичка- някой дето ще им напише домашните и ще им подскаже на изпитите, изобщо-разчитат на мен и ме уважават. Това не значи, че ще ме поканят на всички купони. Ами да, ама аз все имах работа, проблеми-не са ме запомнили много като купонджийка, а като приятел в нужда. По-точно, като имат нужда се обръщат към мен, а като е за нещо друго не се сещат или се подмазват на който им е по-удобно. Ако искаш да присъстваш на купона - бъди купонджия.

7. Показвай, че не си удовлетворен.

8. Не се притеснявай да поискаш на свой ред нещо. Това дори понякога те сближава с човека отсреща, кара го да се чувства по-значим и уважаван. Не бъди надменен.

9. Не очаквай, че хората ще те обичат, защото им помагаш. Още на етапа с домашните бях наясно, че хем им пишеш домашното, хем те мразят, че можеш, завиждат ти. Освен това те уважават, но не се сближават с теб, защото ти си оня, дето не е като тях, а все много знае, няма техния проблем с математиката и т.н. /аналогично може и да е с парите/. Да не говорим, че в моя случай, ако и изглеждаш добре, в при никакви обстоятелства не трябва да се мотаеш в компания, съдържаща мъжа, който харесват :)

11. Мисли повече какво искаш ти, отколкото какво искат другите и се уважавай повече. Така и те ще те ценят.

10. Осъзнай, че го правиш и заради себе си, защото така се чувстваш добре, защото си великодушен. Свестни хора има и те наистина стават повече, защото обществото се нормализира и онова вълче време, което озлоби хората и ги принизи до инстинктите им за оцеляване вече отминава.

Желая ти късмет, любов и щастие. Явно ги заслужаваш.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: ec08426d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Твоите "проблеми" си зависят изцяло от теб! Просто се научи да казваш твърдо НЕ и това е всичко!

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: eb42add869
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом имаш в излишък 4-цифрени суми да раздаваш на хората, не си толкова зле. Аз и да искам не мога да дам, дори и двуцифрена.Използват те, ами не им давай да те използват. Не им давай пари или като ти кажат "айде виж там нещо с твоя човек" кажи, че няма да може. Това е много просто... да ти имах проблема... такива като тебе, ако живеят в 16 стаи и утре останат с три, сигурно ще се разболеят от мъка...Иначе добре е ние хората да си помагаме, но да не е едностранно.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 031b3ba0ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Най-трудно е първото "НЕ". Иначе ти самият с тази толерантност привличаш естествено използвачите. Размисли върху думите ми и сам ще си намериш стереотип на поведение. А то е: обичай себе си, за да те обичат и другите!

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: ca612e4eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ти направо ме разби нещо не ми се вярва да има такива мъже.За жени да аз съм една от тях,но за мъж за първи път чувам.Къде са тези мъже???Да мразят изневятата???

 
  ...


...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 60526b2f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наистина много грешиш в подхода си!!!
Човек може да е добър, в смисъл да не е способен на измами, престъпления, интриги, да е готов да помогне, но това не бива да граничи с добродушие и мекушавост.

А ми се струва, че ти си минал в тази крайност и това трябва да се прекрати. Вече ще ти е трудно, защото част от хората около теб ще използват именно тези ти качества да протакат връщането на парите и да се надяват един ден да ти омръзне и да спреш да им ги искаш.

Заставаш твърдо с искането да ти се издължат в определен срок, а ако така не стане САМО ги предупреждаваш, че ще намериш друг начин, но няма да е най-приятният за тях, след което го прилагаш.

Размисли и над това- има банки, институции за заеми. Нека някой, който има неотложна нужда от много пари си ипотекира имота, защо е нужно да идва при теб. И аз бих помогнала, но само на доверен човек и най-вече, ако зная, че наистина има нужда от моята помощ-за лечение, не дай Боже,за някаква неотложна нужда.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 7c44710a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   "Не искам да прозвучи като самохвалство, но смятам себе си за културен, възпитан и добър човек, доста отзивчив също така. Винаги се стремя да помагам на другите с каквото мога и както мога."

Честно казано има дни дни в които се замислям, че точно този тип мъже добри, честни .... и т.н. жените ги харесват и ги приемат единствено като приятели. Незнам защо може би на повечето жени по им харесва всичко да е толкова трудно и сложно иначе не е интересно и омръзва. Не се отчайвай. Не си написал на колко си години, но мисля, че можеш да пробваш ти да поискаш да ти направят някаква услуга, за да видиш как те ще ти отвърнат. Мисля че ако не откликнат трябва да прекратиш отношенията си с тях, защото такъв тип хора не заслужават нищо. Горе главата!!! Ако искаш да поговориш с някого пиши на skype zornica_peneva

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 346b84625a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   ами аз ко да прая като си4ки те заплашват и искат пари от теб. Но това не минало а сегашно време само да кажа не съм тоя тим да искам пари или друго поросто искам да не се лъжем а да се оважаваме благодаря ви предварително

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3ce087ab26
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Брат, ти си точен човек, но просто хората са доста слаби. Защо? Защото нямат морал и нормална гледна точка върху нещата, а и също гледат само своя собствен задник нямат опцията кооперация казано реално!!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 14 дни
hash: aca2b65194
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Да точно това е проблема ти, че си прекалено добьр. Опитай се да бьдеш по-малко добьр и ще видиш, че хората ще те уважават повече. Просто е така, прекалено добрите хора винаги се смятат за слаби. Успех, вярвам че си стойностен човек и рано или кьсно ще се намери и жена, която да го оцени.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker