Той много ме обича, а аз не мога да му отвърна със същото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той много ме обича, а аз не мога да му отвърна със същото
преди: 14 години, 11 месеца, прочетена 10887 пъти
Здравейте, Вие като хора с повече опит надявам се, дайте ми съвет какво да правя.
Наскоро се запознах с едно момче, съсед ми е, аз съм на 24, а той на 30. Много се влюби в мен, би направил всичко за мен, само и само да сме заедно, иска всяка минута да е с мен,но аз не изпитвам нищо към него, симпатичен ми е и добър събеседник, но нищо повече.

Една колежка ми каза: Че ти какво искаш да изпитваш? Искам любов, искам някой, който с нетърпение да чакам да видя, искам сърцето ми да бие силно. Незнам дали има такава любов, дали чакам невъзможното, затова се обръщам към всички вас за съвет.
Греша ли като не се обвързвам с него, но аз не мога на сила, не искам да лъжа себе си. Както има една поговорка: Имаш само едно сърце, внимавай на кой ще го дадеш! Понякога си мисля, че той може да ми е късмета, а аз да бягам от него, незнам вече какво да мисля.
Казвам му, че не изпитвам нищо към него, а той се надява постоянно. И още нещо, той е много голям за мен, поне така си мисля. Всъщност може би това е само причина или оправдание, незнам.
Моля Ви дайте ми съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 11 месеца
hash: 0f5495be3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Любовта съществува и според мен си права. Щом не го обичаш не се обвързвай, защото ако след година срещнеш човека за теб няма да е красива ситуацията. Имай в предвид, че няма да ти е лесно, понеже хората са много и все различни и няма да попаднеш утре на човека за теб но не спирай да търсиш ;)
Успех и всичко най-хубаво!

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 351d13f0d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Като го слушам, колко съм завладяла съзнанието му и т.н. (направо е обсебен от мен) се чувствам много зле, така и аз се измъчвам, знам че му е трудно и на мен ми се е случвало не веднъж, но я няма тръпката или си въобразявам, но си мисля че ако беше любов с цялото си същество щях да го разбера. Благодаря на №1 за отговора.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 29054c57f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Мила, разбирам те напълно. Била съм в същото положение - срещнах свястно момче, наистина добро, пък и симпатично, той хлътна до уши по мен, настояваше постоянно да излизаме, да сме заедно..., но аз така и не се влюбих в него. Криво ми беше, защото той беше много добър, а аз така и не успях да го харесам като нещо повече от приятел. Затова реших, че е по-добре да го оставя. Ако бях продължила да му давам напразни надежди и да го наранявам, нямаше да си го простя.

Стори същото и ти. За доброто на момчето. Той ще страда много, но по-добре така, отколкото да живеете в лъжа и двамата и след време да ви боли тройно повече.

Ти имаш право да обичаш, да се чувстваш обичана, и не губи вяра в любовта, тя съществува. Сигурна съм, че ще срещнеш един ден момче, което ще вълнува мислите ти денонощно, така, както ти го описваш. Има такава любов! Не спирай да я търсиш!
Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 3fbeda6d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, сигурен съм,че любовта съществува и то точно тази за която мечтаеш, може би,ти би попитала защо мисля така? Ами аз съм мъж от 2 години имам връзка с едно момиче, което всъщност е целият ми живот... когато тя ме види полудява от радост, щастие, когато сме заедно е готова на всичко заради мен ... много пъти е казвала, че предпочита с мен и на улицата (ако е необходимо), отколкото с някой мн богат и да не е щастлива ... значи искам да те уверя, че такава любов, каквато търсиш съществува и я намираш винаги, когато е очакваш ... преди нея много момичета ме обичаха, но не беше по този начин ... Често се случват неща, като това ... единия да обича другия и да не е споделено, но по-добре нарани го малко ..времето лекува .. отколкото да страдате после двамата заедно, че ти не изпитваш, това което искаш, а той не получава това което заслужава... Несподелената любов е много опасно нещо... ПОЖЕЛАВАМ ТИ УСПЕХ!и знай, че който търси намира, а който и вярва в себе си по-бързо!

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: b936ad255f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   След като мислиш, че той не е човекът за теб - продължавай да го отблъскваш. Сигурна съм, че той го преживява много тежко, но по- добре известно време с "разбито сърце" от колкото години наред пропиляни в празни надежди и излюзии.
Рано или късно ще се откаже - все пак не може вечно да копнее и настоява за нещо, което не може да има - само бъди търпелива и отстоявай своето.

Възможно е след време да те намрази, именно защото си го отблъснала по този болезнен начин, но... това е по - добрия вариант пред нещастно семейство.
Успех...
SFA

 
  ...


...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 9b3e3bbcc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Всички са ти дали много правилни съвети.
Не може да си с някой само защото той те харесва. Това не е любов. А във времето ще стане мъчение и за двамата.
И истински кошмар, ако ти срещнеш мъж, в когото да се влюбиш силно.

След като ти нямаш чувства към него, значи това не е ТВОЯТ човек.
Все пак и ТИ искаш да си щастлива, нали? Не само да ''ощастливяваш'' някого, към когото нямаш чувства. Любовта е взаимна.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: d98b6ef55a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има истинска любов!Търси я!

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 1b9a23c376
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Съгласна съм с останалите. Но знаеш ли какво се случи с мен. Също както при теб- той се влюби в мен, аз не, само че реших да опитаме да сме заедно, но само го нараних. Скъсахме и той не искаше да ме вижда.
Аз срещнах друг, влюбих се в него, само защото изглеждаше страхотно и лъжеше красиво. Така новата ми връзка месец след месец се превърна в мъчение, той много ме нарани, държеше се ужасно.
В същото време в съзнанието ми постоянно изплуваше човекът, който истински ме обичаше и ме подкрепяше, всички спомени прекарани с него, сравнявах го постоянно с "красавеца" и разбрах какво съм имала. Осъзнах, че го обичам, макар и късно.

Много се борих да си го върна и сега се моля единствено да го запазя. Не казвам, че и с теб ще стане така, това е просто пример, а и на теб ти желая повече късмет. Това което се опитвам да ти кажа е - Не бързай, не му давай шанс, щом нямаш чувства, но и не го отблъсквай. Винаги си оставяй вратички. Обясни му по приятелски начин и просто остави на времето да покаже... Ако друг е твоят човек, поне няма да си разбирала сърцето на някой, който те обича :))) Успех

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 1c6cc323d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   ЗАЩО ЛЪЖЕШ ЧОВЕКА??? КАКВИ СА ТИЯ ОБЩИ КОМЕНТАРИ И ПРИКАЗКИ-СЯДАТЕ И МУ КАЗВАШ-ТАКА И ТАКА НЕ ТЕ ОБИЧАМ -НЕ СЪМ ВЛЮБЕНА..ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГО ЛЪЖЕШ??????? ИЛИ И ТИ НЕ ЗНАЕШ КАКВО ИСКАШ?

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 24a43bb696
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Направи експеримент-не се чувайте няколко дни, след това седнете и всеки от вас да опише на другия как се е чувствал през това време. Ако изобщо не ти е липсвало неговото присъствие, тогава край, но ако си разбрала, че част от тебе копнее поне малко за него, тогава дай си време, пък виж след време се окаже, че го обичаш безумно.

 
  ...

...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 04c7515b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Има и друга поговорка: дай сърцето си на някой и ще видиш какво ще стане.
А за този човек, бъдете приятели. Обвързващите отношения, за които мечтаеш, са в по-голямата си част мизерни...

Не се тормози излишно, ако добре се разбираш с това момче и си му казала при тебе как стоят нещата значи, той е наясно със ситуацията. Ако иска да сте приятели, добре. Но във всички случаи приятелството не пречи...

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 351d13f0d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много ви благодаря на всички за отговорите и съветите. И няколко реда към № 9 : Аз не лъжа момчето, казала съм му какво чувствам и мисля, но той не се отказва, постоянно му повтарям, че не го обичам, но той държи на своето си и не се отказва, за това мисля че нямам вина. Каквото можах направих.

Да, не е изключено да съжалявам впоследствие, това също съм го обмисляла, дори си мисля, че съдбата често ни изправя пред подобни изпитания спрямо собствените ни решения, но на този етап не мога да се обвържа с него.
Благодаря още веднъж, много приятно ми стана като видях коментарите Ви. Успех Ви желая и аз от все сърце!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 5aaba5aed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   ХАХА, аз в момента съм в такова положение, само че съм мъж, на 28 години. Влюбен съм в колежката ми на 24, Габриела и незнам какво да правя. Тя действа малко като теб, само че съм сигурен, че ме харесва, дори и мъничко повече отколкото само като приятел и колега. Вече съм обезнадежден, тъй като просто искам да я грабна вече, но не мога, все пак сме колеги. Моят съвет към теб е, пусни се в живота смело, пробвай с него, може и да започнеш да изпитваш чувства.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 94b8d9dba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Не си изпускай късмета хората са казали сега изпуснеш ли питомното после ходи гони дивото просто пробвай нищо не губиш Слушай сега аз да ти кажа от опит преди години се запознах с едно момче в дискотеката мн ме харесваше още от тогава но аз му казах че искам само приятелство, и излизахме като приятели. Един ден бяхме в тях на купон както обикновено но нещо ми стана бях пила повече и го целунах после бяхме на диско и после пак втях правихме секс и аз си мислех че ще е грешка а тва момче какво ли не правеше за мен ходихме година и половина още на 2 я месец заживяхме заедно правеше всичко за мен но аз така и нямах чувства към него времето минаваше така и не чувствах нищо но щом погледнех в очите му виждах че ме обича и нещо в мен не даваше да го зарежа, имахме малко проблеми във връзката и се разделихме мислех си че все още няма чувства към него но не беше така ето година след нашата раздяла не е имало ден в който да не мисля за него. пробвай нищо не губиш

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bcddc6233b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   ако не го обичаш, не ходи на сила. Животът ще ти даде човек, който ще обичаш и ще е взаимно!
Светът не се изчерпва с 1 мъж, има и още..

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7187dfa919
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Ако я няма тръпката, ако не се усмихваш само при мисълта за този човек, дори и в най-напрегнатия и гаден ден, не бъди с него. Има любов и ако ти не я изпитваш към този човек, остави го да я намери и да я изживее, точно както и ти би трябвало да я намериш. Иначе просто се измъчвате взаймно: ти себе си, защото знаеш, че не го обичаш и него, защото той усеща, че не го обичаш (или поне не така, както би трябвало). Животът е достатъчно сложен, че да го усложняваме допълнително. Достатъчно ясно суи му показала, че нямаш чувства и в един мопмент и той би трябвало да го разбере. Следвам следния принцип: По-добре сама, от колкото зле придружена. Благодарение на това знам как да съм щастлива сама със себе си и като бонус съм в отличната компания на партньора си ;) Не се предавай, когато си готова (а и той също) да се срещнете, ще се срещнете.
Лола

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7b8e44c405
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Дай шанс на човека. Повечето жени просто не знаят какво искат и са много зле ориентирани както в своите, така и в чуждите чувства, действат по някава си тяхна интуиция, която често ги отнася там, че те впоследствие горчиво съжаляват за собствения си избор. Любовта е дар от бога, и не бива да бъде обиждана и унижавана. Това, което липсва на момчето, е опитност, обиграност и дон-жуановска демонична способност да съблазнява. Да, но любов с Дон Жуан е добре за един път, или за кратка връзка, но не и за стабилни партньорски отношения, не и за човека, който ще бди над леглото ти, когато си болна, и който винаги ще более с твоите мъки и ще се радва с твоите радости. В живота съм слушал изповеди на доста жени, които горчиво са съжалявали, че са се отнесли бездушно към хора, които са ги обичали повече от всичко, защото с мечтания мачо, който първоначално е разтупквал сърцето им, са спечелили само страдания и унижения. Не всичко, що блести, е злато. И всичко се връща, който разбие нечие сърце, си навлича жестока карма. Ако жената има ум и такт и амбиция, може сама са изгради, да извае партньора си, като от глина, като деликатно му подскаже правилния модел на поведение, който би я спечелил. Защото най-важното- същината, съдържанието - я има вече във въпросния човек- това е неподправената, искрена, безкрайна любов. Остава да се поработи върху този материал и да се отлее в една хубава форма. Обаче мнозинството жени са крайно повърхностни, мързеливи, своенравни и невъзприемчиви, искат всичко наготово, и така получават, каквото получават и все са недоволни от нещо си. И това ще им е и съдбата завинаги. Който каквото посее, това ще жъне. С консуматорска психика щастие няма да получиш.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 05e0c23438
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   И аз да ти кажа моята история. Запознах се преди години с едно момче. Той не спираше да ме преследва, да ми пише. Помагаше ми с всичко и морално и материално. Казах му, че не мога да го обичам. Просто да си останем приятели. Той се съгласи. При най-малкия проблем му звънях да се видим. Разказвах му и усетих, че когато ме прегърне за да ме утеши, товар падаше от плещите ми. Бяхме приятели около година. Нищо повече. Той дори не намекна за секс или целувка. Един ден ми каза "Ела да живееш при мен" Аз бях в шок. Как така ще живея с него като той ми е само приятел. Знаеш ли какво? Казах "Добре" Заживяхме заедно, ходихме по дискотеки, кръчми, екскурзии, той даваше мило и драго за мен. Спяхме като братче и сестриче без да ме докосне. Ще да е било голяма мъка. Никога няма да забравя мига в който разбрах, че го обичам. Казах си го докато го гледах как работеше пред мен само и само за да изкара някой лев и да ме направи щастлива. Вечерта се прибра, седнахме и му казах "Обичам те" Той остана вцепенен. Последва голяма изпепеляваща любов. Възходи и падения. Години наред
Ами, разделихме се наскоро. Той изглежда вече истинал, но сърцетооо мии изгаря. Влюбена съм до полуда в него. Това е друга тема
Така, че помисли си добре. Човек не знае какво му е приготвила съдбата

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9c3c1c2f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Знам, че тази статия е написана преди много време, но дали има начин да се свържа с това момиче, което я е написало. Едва на 16 години съм и съм в подобна ситуация и имам нужда да поговоря с някой, който ще ме разбере! Ще бъда много благодарна ако намерим начин да се свържем!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker