Има ли любов? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли любов?
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 1671 пъти
Вярвате ли в любовта? Вярвате ли, че двама души наистина могат да се обичат до смъртта си? Преди време един колега ми каза, че с времето любовта си отива и остава само уважението и желанието на мъжа да не бъде сам, а ако жената е достатъчно силна да приеме това могат да бъдат заедно до смъртта си. Мен това ме жегна, понеже вярвам, че наистина там някъде ме чака "моят човек" и рано или късно пътищата ни ще се пресекат и ще се обичаме до смъртта си. Не се взимам за специална или най-важна на света, нито пък съм незряла тинейджърка, а наистина вярвам че има любов. Вярвам така, както вярват повечето хора в Бог. През живота си съм имала връзки, влюбвала съм се, обичала съм, всеки следващ съм мислила че е последният, но времето ми е показвало друго. В един момент съм преставала да се чувствам обичана и някак погледнала се отстрани виждам, че аз вече съм даденост за обичаният от мен мъж. Пасивността му и безразличието започват да ме дразнят и след безуспешните опити за промяна на статуковото аз се предавам. Е да, и се започват с обвиненията, че не знам какво искам от живота, а аз знам - Мъж, с когото да се влюбваме с всеки изминал ден все повече и повече един в друг и с времето да не забравяме че съществуваме.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 05f7cf0e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   до смърта, дори и след нея, ... вярвам

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 111d6f4cf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не, не вярвам.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 38583ebe60
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Със сигурност не може да има любов без уважение и вярност
и взаимна отдаденост. Любовта е това което остава да ви свързва след бурното влюбване и дивата страст. Влюбването и
любовта дори може човек да е изживял спрямо различни индивиди. Едното е химия, другото е осъзнат избор.
От момента в който поех детето си чувствата ми избухнаха във
доживотна любов към жена ми. Никога не съм казал, че ми е съпруга, тази дума ми звучи адски сметкаджийска, тя ми е жена.
Вярвам в това, че човек с мислите, които в буквалния смисъл излъчва в пространството, привлича необходимите
събития и хора. Любовта е за хора създадени един за друг, другото е съвместно съществуване.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 9989ef6188
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Има, има любов. Тука е и те чакам да се срещнем. :)))

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 78830ab368
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Може би има, но взаимна не знам дали съществува.. защото когато ти си влюбен и обичаш, другият като че ли не е.. и обратното. Взаимно силна и еднаква обич според мен почти няма.. и ако е такава, то някак си се разминавате.. Има любов, но егоизъм и материалното е потъпкало уважението и ценностната система на много хора.. А, любовта е станала забравена дума, с забравено значение.. жалко. Но сигурно има.. и аз я търся, но не знам дали ще я намеря.. а може би тя ще ме открие, но определено Любовта е смисъла на живота, който може да го разбере и да отвори сърцето си за тази любов, може и да му се случи.. но да е взаимно. А аз моето сърце не смея да го отворя, защото се страхувам, че няма да ми отвърнат със същото и.. пак ще страдам, а ми писна да е така.. още преди да си имал връзка и вече те смазват.. не знам.. адски е трудно наистина.

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: fcfdca019f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Любов до смъртта смятам, че съществува, но в днешно време е трудно да се постигне. Хората не искат да са упорити, нямат волята да полагат усилия, когато нещо не е наред и смятат, че е по-лесно при някакъв проблем да се разделят.
Прабаба ми и прадядо ми са на по 90 години вече и са заедно от 20-годишни. Някои казват, че тогава времената са били други, но не мисля, че порядките или нещо друго може да задържи двама човека заедно освен ако те самите не го искат.
А за да трае любовта завинаги си мисля, че както в началото нещата се случват без усилия, след време се изисква много труд, за да се върне любовта. Ако партньорите се обиждат или си вдигат скандали, как да изпитат това чувство.
И не е само да живеят в мир и спокойствие, ами и да се опитват да влагат загадъчност в отношенията си дори след години. И да не свикват прекалено много с партньора си, до степен такава, че да ги поглъща битовизма.
Сещам се как отдавна бях чела в някакво списание как мъж и жена като заживеели заедно, жената не трябвало да се показва пред партньора си с маска за лице, това е най-елементарния пример как въпреки че живееш с някого години наред, трябва да имаш граници и да знаеш, че отсреща стои друг човек, а не ти. Не мисля, че един мъж трябва да знае през какви процедури минава една жена, за да е красива, това си е интимната част от нейното ежедневие. Това разбира се не значи, че тези правила трябва да се спазват строго, животът не е някакъв наръчник с правила все пак.
И изненадите, нима неочаквана вечеря не би стоплила сърцето на партньора след тежък работен ден? И ето там е грешката, много жени са се примирили с факта, че те са домакините вкъщи и на мъжа не му прави впечатление всяка вкусно приготвена манджа след един момент, една жена не трябва да позволява да се стигне до този момент, в който тя ще е само даденост. А ако е избрала да бъде само домакиня, тогава не знам. Най-лесно да се поддържа огъня според мен е когато и двамата души са заети и отдадени на работата си, така ще се чувстват пълноценни и ще има теми за дискусии. Но много често те решават, че са си омръзнали, и факта, че и двамата са независими ги кара да хойкат и по други. Какво нешо е човека.
Така че стигам до заключение, че, да, любовта е възможна, стига да го искаш, и да намериш човек, който също я иска, което се случва обаче рядко.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 902a226c69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не знам, аз имах любов, имах обич, но и много страдание. Така че се боря, за да забравя. И ме боли много.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker