Споделена мисъл - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Споделена мисъл
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 1501 пъти
Нямам и пукната стотинка. Пиша от чужд компютър. Живея в чужд дом. Зависим съм от всеки, който погледна. И си мисля, ей така, без пари, да се махна от големия град, от София. Да напусна тия хора, от които съм зависим - роднини, "приятели", банки, правителство и прочие алчни кръвопийци(масони, чифути и т.н.). Пия антидепресанти, щото в миналото бях правил опити да се "отрежа", ако ме разбирате. И къде, мислите, че мога да ида без пукнат грош? Не знам, някъде сред природата. Има едно манастирче до Горни Богров, май беше, дето се намира чудотворен камък, който расте с времето. Мисля да говоря с отчето. Да му помагам в манастирските дела, а той да ме приюти там някъде. И, ей така, да скитам из страната, по манастирите, и да разчитам на Божията милост. Обичам да писателствам, предимно художествени текстове и есета, и по-малко поезия. Не обичам тълпите, особено когато се чувствам толкова слаб и изтощен, сънлив. Предпочитам да съм зависим от милостта Божия, отколкото от хората(след като виждам как се отнасяме с различните - скитници, бездомници, клошари и т.н.), и въобще с по-слабите. Но не мразя никого. А към Бога имам само грехове натрупани.
Такива мисли ми се въртят из сънливата глава - да си тръгна от обществото и да заживея нормално. Да скитам из манастирите и природата, докъде не ми попадне да се установя някъде и да създам семейство, и да описвам преживяванията си. Мисля си че ще представляват интерес за много хора. Защото обществото ни не е нормално. Живеем живот на консуматори, особено аз, паразитирайки върху чужд гръб. В същото време правителството ни е сателит на по-богати консуматори, които консумират направо от нас, по-дребните консуматори в схемата. Така е устроено. Не ща да съм част от тая схема.
Не търся съвет. Просто споделям, ползвайки се от опцията да съм анонимен. Не че името променя нещо. Аз съм си един самотен анонимник, дори и да спомена името си, защото то не говори нищо на околните, а на тези, които говори, им говори за тъмни спомени. Благодаря на тия, които прочетоха написаното! Оценявам го! Бъдете живи и здрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: cc20deef3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намирам идеята ти за чудесна! Желая ти много успех и дано намериш себе си - иначе познавам доста хора, които са минали през този път. Познавам професор по физика, който изпаднал в депресия по средата на следването си и прекарал 1 г. при баба и дядо на село - животни, ниви и т. н. Това му помогнало да намери себе си и днес е страшно успял човек - професор на световно ниво. Успех

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c67d4eefc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен си доста разсъдлив човек, не мога да знам какво се е случвало в живота ти, как си стигнал до момент да паразитираш на чужд гръб, но желанието да се отделиш от тълпите и шумотевицата е добър избор, когато човек се чувства така отчужден и така зависим от околните.
Но все пак човек до 20 няколко години е все още зависим от родители, някои по-рано успяват да са самостоятелни, но има и такива, които си оправят живота по-късно. Така че, не мисля че си чак такъв паразит, не се обвинявай толкова. Има и още нещо, което исках да спомена. По начина ти на писане, усещам, че си умен човек, не че си писал някой научен доклад или нещо подобно, но просто се усеща. Съществуват умни хора на тоя свят, които лесно изпадат в депресии. В същото време има и други хора, които имат по-силни характери и успяват благодарение на много труд, на пълноценно общуване с другите, въпреки че нямат чак такъв интелект /но имат емоционалния/.
Това са мои наблюдения върху хора от обкръжението ми, аз съм студентка /3 курс/ и през тези 3 години имаше хора, които трябваше да повтарят, а са по-умни от други, които в момента са 3 курс като мен. Е как става това? Тези- повтарящите действително имаха склонност да изпадат в депресии, да са омърлушени и тн. Убеждавам се, че фактори, които преди съм смятала за маловажни, имат голяма тежест, и определят до голяма степен дали ще си успял или не. Такъв фактор е именно това да умееш да общуваш. Ако не умееш- да се научиш. Всеки може да се научи! Абсолютно всеки! Аз по природа бях асоциална може би в детските си години, но с времето си казах, че ще изляза от зоната си на комфорт, и ще общувам.
Разбира се, ако желаеш да се откъснеш за известно време от хората, можеш да го направиш, но не е нужно да взимаш крайни мерки и да отиваш в манастир. Можеш просто да отидеш на екскурзия, да изкачиш някой връх или нещо подобно. Замисли се, всичко е в главата ти! Това че по някаква причина не се чувстваш удовлетворен от живота трябва да ти е само стимул да си оправиш нещата. И още нещо- замисли се, че абсолютно всеки човек на тая земя иска да живее добре, и тези, които са успяли, е защото самите те са се потрудили, не им е дошло наготово, а с цената на действително много труд. И съшо така ако всеки мрънкаше и искаше някой да му помогне да си оправи живота, нима този свят щеше да върви напред? И докато живееш с мисълта, че ти се иска света да е идеален, никога няма да си щастлив! Първо приеми, че този свят не е идеален, не е справедлив, но че ти ще направиш всичко по силите си да си честен човек и да посветиш живота си на цел, която ще е ценностна, ще те удовлетвори теб и другите около теб.
ПС искам отново да подчертая- на всеки човек му се е искало в един момент да се махне от всичко и всеки, бил е в затруднение, искало му се е да лежи и нищо да не прави, дори на всеки един му е минавала мисъл за самоубийство, но във всеки един такъв момент човек трябва да си каже - ще направя всичко, за да изгоня тази мисъл и възможност от главата си!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 51eddb95c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Слабите хора говорят като теб. Банките те притискат, защото ти си взел тези пари, вероятно си ги изхарчил неразумно. Зависим си и се ядосваш на близки и познати, защото пак сам си го направил по този начин. Ако не си бил слаб, едва ли щеше да стигнеш до тук. Разбирам да имаш дете и семейство, да кажеш че си без пари, защото храниш някой друг, защото те е грижа за някой.
А ти какво правиш? Режеш се, пиеш хапчета от глезотия и искаш да се завреш в манастир? Сериозно ли?
Ако искаш да станеш мъж в крайна сметка, май ти е време, поеми отговорностите за делата си. Търси работа на 2-3-5 места, щом си на гърба на роднини не само ще ги търпиш, ами и ще ги уважаваш, защото не са длъжни да те хранят.
Не е срамно да си някъде чистач, метач или общ работник, срамно е да обвиняваш всички други за собствените си простотии.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: abae0526c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много правилно си решил, приятелю. Покварата на този свят не е за всеки. Занимавам се с материални неща (и то доста успешно), понеже животът ни е обвързан с тях по всякакви начини, но сърцето ми е при хора като теб и твоето отче!

Защо не отидеш на пазара на Младост-1? Там, срещу магазинчето на Handy сутрин идва един отец, който продава зеленчуци, сирене и пастърва - всичко натурално произведено от манастирски имоти в с.Копиловци Кюстендилско. Там има много силен човек, също духовник, който със сигурност ще ти помогне и упъти.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 837bc91ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Какво ли мисли, чичо Рей? :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker